Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!Rákapcsoltad az izzót?Világított?Ha nem,akkor lehet relé hiba is.
Szia Palkó!Mindent visszakötöttem a helyére.Leírásod szerint összezártam a relé érintkezőit.Ekkor csippant egyet a csipogól.A bekapcsolóval bekapcsoltam és feléledt a panel.Minden állítható.Holnap rendelek egy új relét és bízom benne,hogy jó lesz!
Kiszedtem a relét.Típusa: PCF-112D1M-2B A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2016
Szia! Azt is nézd meg, hogy a relé megkapja e a Dc 12v kapcs. feszt. Lehet azért nem húz be.És nem ad át.
Szia!Mielőtt áthidalom,akkor nem kap feszültséget,mivel a trafó sem kap.Az X145-ös reléről direktbe kapja a trafó a feszültséget.A 230V-os táp másik fele az X144-es relére megy,de csak akkor ad tápot a trafónak,ha már meghúzott,vagy éppen áthidaltam.Tehát ezért nem is mérhetek feszültséget rajta.Erről írja Palkó: "A relé alapból nyitott. Ez úgy van megoldva tapasztalataim szerint, hogy a relé érintkezőin van egy NTC, ami "indítja" a trafót. Az NTC-n keresztül működik a trafó, addig, amíg meghúz a relé. A relé rövidre zárja az NTC-t és azon keresztül megy minden." Már pedig áthidalás nélkül nem jut feszültség a trafóra,a már említett ok miatt.
Úgy írja Palkó...Legalábbis én úgy értelmezem...Mert ha megnézed a panelt,azon látható,hogy a TRANS felirat a trafót takarja.Bal oldalán a 230V betáp.Az alsó fele az X145-ről közvetlenül kapja a feszültséget .A másik fele,a felsőcsatlakozó pedig csak akkor,ha meghúz az X144-es.Ehhez viszont ugye mennie kellene a trafónak.És itt jöhet a képbe az X114 relé,amiben Palkó szerint NTC van,az adja a feszültséget a trafónak...
Nem a relében van. Ez nem 100%, hogy itt is így van megoldva, de volt már dolgom ilyen kapcsolással, hogy a táp trafót egy relé kapcsolja (main relé) viszont az indulást egy ntc biztosítja a main relé érintkezőivel párhuzamosan kapcsolva.
Vissza kell követni, hogy mi a kapcsolás, de relé csere megoldja a dolgot szerintem. Egyébként adj arelének külső tápról fesz.-et, hogy működik e, de valószínű, hogy nem.
A relé működni működik,hallani,ujjal érzékelni is tudom.Amint írtam,a feszültség egyik fele csak a relé nyitott oldaláig megy.Csak mikor összezártam,akkor kapott a trafó feszültséget és így tudtam a bekapcs nyomógombbal bekapcsolni.Innentől önfenntartó volt,az összecsatlakozást elengedhettem.
Szia!
A vizszintszabályzó is jó, sajnos a vezérlőpanelen van egy kiégett kondi talán meg kormos körülötte még egy két dolog. Javítható ez még vagy mit lehet vele tenni?
Egy képet lőj róla. Meg lehet oldani.
Szia Palkó!
Meg van a hiba. Elég banális dolog,de legalább ennyivel többet tudok. Az a helyzet,hogy mikor hozzám került a gép,láttam,hogy már mókerolta valaki.Ablakot nyitott az X144-es (main relé) mögé és átforrasztgatta a forrasztásokat.Vállalkozása nem volt sikeres,mert nem lehetett bekapcsolni továbbra sem.Hosszas gondolkodás után derült ki az oka.Az illető felcserélte a képen látható betáp csatlakozó kettő vezetékét,így nem is kaphatott feszültséget a táp.(milyen okból cserélte fel,azt nem tudom...) Én pedig ezt nem tudtam és sajnos azt sem,hogy hogyan kapcsolják ezeket a gépeket standbay-ban.Hibakereséskor ablakot nyitottam a többi részre is.Mikor külső táppal próbáltam a panelt,akkor vettem észre,hogy nem jó a kontakt a trafó csatlakozásainál.Feltehetőleg ez lehetett az alap hiba.Ezeket átforrasztottam.Így működött és csak hosszas vizsgálódással és a te segítségeddel jutottam el odáig,hogy a két vezetéket megcserélték! Hát persze,hogy nem működött a panel! Köszönöm a türelmedet és a segítségedet! Üdv: Tityi
Szia!
Örülök neki, hogy sikerült. Ez a legnagyobb hiba, amit nehéz megtalálni, ha valaki mókerol előtte.
Szia Palkó!
Rájöttem,értett a fickó hozzá.Az lehetett,hogy nem kapcsolt be a gép és arra gondolhatott,hogy a main relé nem kapcsol.Így megfordította a sarukat a relén,így direktbe kötve.Mivel így sem kapcsolt,ablakot nyitott rá,átforrasztotta.Csakhogy,a kontakthiba a trafó lábain volt.Odáig már nem jutott el....és a sarukat sem cserélte vissza....
Szia!
Mennek a képek a hibás panelról.
Sziasztok,
Siemens Siwamat XL 1140 mosógépnél lenne problémám. Látszólat normálisan működik, minden programot végigcsinál, de a centrifugálás gyenge. Ha a legmagasabb fokozatra (1100) teszem, akkor is teljesene vizes marad a ruha. A szivattyúzás rendben van. Mi lehet a problémája?
Nem pörög fel rendesen a dob. Talán az ékszíj laza.
Ezek a kondik nincsenek kiégve a fekete kormot simán le tudod törölni az a szénkefékből jén és rárakódik a panelra.Ha nem megy ki a fesz a panelról akkor lehet hogy rossz a relé esetleg hibás lehet a vizszintszabályzó de lehet testzárlatos a betét is.
Hát nem tudom , de az L003 ki van durranva, meg sztem a szénkefék elég messze vannak hozzá! De ha azis volna a panel egy müanyagházban van ami steril koromtól mentes.
De köszi a segítséget!
Akkor cseréld az LNK304-et is meg a L003-at is (induktivitás), és működni fog.
Azért mérj rá az R020-ra is (330 ohm), az is meg szokott szakadni. A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2016
Ugyanilyen hibám volt Fagor felültöltős gépnél... a szivattyúzás látszólag rendben volt, de minden fordulaton vizes maradt a ruha.
A hiba a vezérlő panelen volt, a tápellátásért felelő 1,5 (2,2) /400V-os kondi haldoklott, és túl rövid ideig szivattyúzott, illetve a centrifugálás alatt egyáltalán nem működött szakaszosan, ahogyan kellene. A kondi csere után megjavult. Próbált meg, hátha segít ez Nálad is! A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2016
Köszi szépen! Ez már sokkal nagyobb segítség.
Sziasztok,
Köszi a tippet, leszedtem a vezérlőpanelt és rá is bukkantam a hibára. Mellékelek egy képet. Holnap csere és reméljük a legjobbakat.
Hol a hiba? Nekem elsőre nem látszik, csak a fekete por...
Látom már, a TNY ugyanolyan pwm vezérlő, mint az LNK.... mindenképpen cseréld az IC-t, az induktivitást, és az ellenállást is, meglátod jó lesz
Sziasztok van egy whirlpool felültöltős mosógép és az a bajom vele hogy nem fűti a vizet a mosás végigmegy a fűtőszál az jó vann benne 3 klixon kicseréltem a 40 fokost de most meg amikor elkezdene fűteni leveri a firelét tettem bele egy új fűtőszált de azzal is leveri tudja valaki hogy mi lehet a baj
Én azt gyanítom, hogy a klixonoknál a csatlakozók mintha fel lennének cserélve a képen.
Nekem olyan, mintha a különálló klixon fázist is meg nullát is kapna, a fűtőszál csatlakozói alapján.
Szia!
Húzd le a betét cstlakozóit és úgy próbáld meg, hogy leveri e úgy is!?
Úgy nem veri le a fi relét azt nem tudom hogy ezek a klixonok ind a hármat megnéztem egy multiméterrel de mind a háromnál sípol és értéket is mérek vele valami biztos zárlatos
Az úgy rendben is van. Ezek bontó éridntkezők. Ha eléri a megfelelő hőfokot, akkor megzsakítja a fűtéskört.
Waterbear szerint fel vannak cserélve a csatlakozók a klixonon. Ez igaz lehet!? Amikor cserélted a klixont, ugyanúgy kötötted vissza!? Ugyanolyan klixont raktál bele? Az "új" betét tényleg új, mérted e?
csak két kábelt kellet lehúzni hogy a klixont kicseréljem ugyan úgy tettem vissza ahogy volt ugyan olyan klixont tettem bele amilyet kivettem és újat de ki is mértem és jó a fűtőszál is jó lehet hogy a füstőszáll félléti klixon a nem jó ??? bár azt is kimértem jónak tűnik
|
Bejelentkezés
Hirdetés |