Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   627 / 1158
(#) Buvarruha válasza Csirkefej hozzászólására (») Máj 4, 2016 /

Meg tudja jeleníteni de olyan lassú az egész, hogy agyrém használni, kinek mit jelent a használható ugye. Adatlapot nézni nyomtatva is lehet, de elég körülményes.
(#) Ge Lee válasza Csirkefej hozzászólására (») Máj 4, 2016 /

Azért nagyon határeset. Nekem a mobil gépem egy 10 colos Acer D255E, a maga 1,66-os procijával meg 1GB rammal. És mivel egy normális tűzfal nélkül el sem indítanám a böngészőt, ezért kell rá egy víruskereső is. Ezzel a felállással olyan 3-4 perc mire egyáltalán dolgozni lehet vele, annyira nyúlik a boot idő. A böngészés is elég lassú, nem mondom hogy nem lehet hozzászokni, de nagyon nem egy asztali gép kategória.
Ezt csak a kis mérete és súlya kompenzálja.
(#) Csirkefej válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 4, 2016 /

Igen. Meg lehet csinálni olyanra is, hogy jó lassú legyen minden.

A legújabb oprendszert kell telepíteni, ami nem ahhoz a gépigényhez van ajánlva
Be kell kapcsolni és maximum felhasználói élményre tolni a vizuáleffekteket
Bepakolni annyi realtime vírusfigyelőt amennyi csak belefér a RAM-ba
A deszktopra -ha lehet- kirakni egy jó nagy 3D órát
A háttérben egy flash-vidó fusson
Egy éppen futó PIC vagy AVR stb szimulátor sem árt a háttérben
DVD dekódolása AVI-ba -szintén a háttérben- jól jöhet a lassításhoz

Nem folytatom. Ez így már elég lehet egy 6GHz-es géphez is, hogy megfelelően agyrém-lassú legyen.
(#) Buvarruha válasza Csirkefej hozzászólására (») Máj 4, 2016 / 1

Jézusom, te egy más világban élsz, ez olyan mint amikor valaki azt mondja egy öreg kadett-re, hogy gyors, mert még nem ült gyors autóban. Azért légyszives ne nézz minket olyan hülyének, hogy nem tudunk mit kezdeni a windows-al és mindenkinek a gépe tele van hulladékkal. Egy 2Ghz-es intel Core-on vagy a te AMD processzorodon a weboldalak görgetése és kínlódás pláne ami VGA-k vannak ezek mellett..
(#) Csirkefej válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 4, 2016 /

És milyen oprendszer?

Egyébként, ahol a boot ilyen lassú, ott nem az internetes tartalommal van a probléma!
(Vagy ha az okozza a lassú bootot, akkor ott rendet kell csinálni.)
(#) belfi2 hozzászólása Máj 4, 2016 /

[/off][off][off]Annyi biztos hogy egy gyengébb géphez , nem feltétlenül kell egy fullos operációs rendszer.Rengeteg olyan szolgáltatás van amit nyugodtan ki lehet kapcsolni, és némileg javít a gép hadrafoghatóságában. A telepítő sem mindegy hogy milyen, ki mit babrált vele. Mióta magamnak csinálom a készletet azota semmi gondom, addig viszont baromi lassú volt a gép.De erről már volt szó.[/off]
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2016
(#) Csirkefej válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 4, 2016 /

Az offodból érdemes kiemelni
Idézet:
„a weboldalak görgetése és kínlódás”

A görgetés nagyon időigényes lehet az aktuális lap tartalmától függően. Nem weblap programozó vagyok, de gondolom az eljárás nagyjából ugyanaz.

Gondolom ezért vannak oldalak, amik optimalizálják a tartalmat, például addig be sem tölt egy határon túli tartalmat, amig el nem érsz görgetéssel egy bizonyos pontot.
Akkor tölti csak be a követkző adagot.
(szerintem pl az idokep.hu is így működik - pl széltérkép-animáció csak akkor indul, ha legörgetek addig a pontig)

Ha a te géped nem bírja az ilyen nem-optimalizált nagy oldalakat, akkor (a fentebbi hozzászólásomból ismételve) valamelyik gépösszetevő rosszul van megválasztva.

Ha csak trabantod van és csak pár zsák cementet akarsz szállítani, ne vasúti konténerbe pakold mert nem biztos, hogy elhúzza a trabant.

Ha viszont mindenképpen konténerbe akarod pakolni -mert azt mondták neked, hogy az jó vagy mert szép a kivitele vagy mert csak azt ismered- akkor neked valóban traktort kell venned.
Igaz, többet eszik és nagyobb garázs is kell neki meg a sár is jobban rátapad, ráadásul drágább is - de a 2 zsák cementedet simán elhúzza.
(#) Buvarruha válasza Csirkefej hozzászólására (») Máj 4, 2016 / 1

Hihetetlen, hogy mennyire arogánsan lenézel mindenkit miközben hülyeséget beszélsz. Részemről befejeztem, időpocsékolás a veled való vitatkozás

De nyugi felfogtuk, te egy hős vagy aki annyira ért a windowshoz meg a komponens megválasztáshoz (mivan?) hgy nálad minden számítógép kétszer akkora teljesítményű.
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2016
(#) steelbird válasza Csirkefej hozzászólására (») Máj 4, 2016 /

Idézet:
„alkatrészek adatlapjait, árait, nézegeti, letölt/seedel stb. akkor elég ez a CPU is.”

Az átlag internetező nem alkatrészek adatlapjait nézegeti, hanem sokszor zenét hallgat, Youtube -ot néz, hirdető oldalakat böngész. Régi gépen, amire már nem megy fel más oprendszer, csak az XP, mert nincs az újabbhoz driver, frissen telepített XP -vel, ingyenes vírusvédelemmel (mert másra nincs pénz) annyira belassul a rendszer, hogy egy weboldal megnyitása is néha percekig tart. Azzal csinálhatsz bármit... Vírusvédelem nélkül még csak-csak, viszont anélkül meg nem ajánlott netezni, főleg egy átlagos felhasználónak, aki még egy program telepítését sem tudja elvégezni. Nagyon sokan vannak, sőt.. azok vannak többségben.
(#) vladcepes hozzászólása Máj 5, 2016 /

Sziasztok! Tudnátok abban segíteni hogy most kb két hete a net csatlakozáshoz állandóan újra be kell írni a felhasználó nevet és a jelszót,vagyis ( nem menti el). Be is lett pipálva nem jegyzi meg.
Előre is köszönöm! Üdv!
(#) belfi2 hozzászólása Máj 6, 2016 /

Sziasztok!
Toshiba szatelit L505D-GS6000 laptop csak részben indul.A tulaj elmondása szerint ráütöttek a billentyűzetre . Akkor elment a hang és az USB port, Most márnincs háttérfény , és képet sem ad . Bekapcsolásra reagál, ellenőrzi a meghajtót, de más semmi. HDD aktivitás nincs. Elem jó. Agyhalott vagy van valamilyen kombináció amivel újra lehetne éleszteni?
(#) Buvarruha válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 7, 2016 /

A mfizikai sérülés eléggé adja magát.
(#) zsoltee0001 válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 7, 2016 /

Szerintem ez tipikusan olyan hiba, amit a windows újratelepítése old meg (esetleg rendszervisszaállítás) Nekem az egyik gépemen ha jpg-t akarok megnyitni, akkor nem futtatható file hibaüzenet... ha társítom hozzá az alapértelmezett programot, akkor arra az egy alkalomra jegyzi meg.

Nyilván nincs olyan menüpont a windowsnál, hogy akarod-e, hogy megjegyezze a beállításaidat attól függetlenül, hogy egyszer már bejelölted a megjegyzés gombot?... igen/nem
(#) Chipmunk1960 válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 7, 2016 /

Szia, A Win10-is ezt csinálja, minden indításkor. Hiába van kipipálva az "autómatikus csatlakozás". Teljesen új telepítés.
(#) Chipmunk1960 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Máj 7, 2016 /

Viszont azt is megfigyeltem, hogy a Wifi nyomtatást nem kezdi el, míg az Ethernet kábelt ki nem húzom... Ha a feladatkezelőben nézem a folyamatokat, amikor az Ethernet él, mintha a wifi le lenne tiltva.
(#) Chipmunk1960 válasza Csirkefej hozzászólására (») Máj 7, 2016 /

Én most cseréltem ki SSD-re, 1:30 helyett 30 sec.
(#) Gombszem válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 8, 2016 /

Erről nem a tervező tehet, hanem a rossz (vagy rosszul összerakott) csatlakozó.
(#) Buvarruha válasza Gombszem hozzászólására (») Máj 8, 2016 /

Inkább gagyi és eloxidálódott, ami miatt nem érintkezett rendesen, ami miatt felmelegedett, a többit meg látjuk.
(#) pittti válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 8, 2016 /

Javítottam már pár ilyet. A szép benne, hogy mind a gépet, mind a tápegységet szét kell borítani a cseréhez. (macerás, megfontolandó a javítása)
(#) vladcepes válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Máj 8, 2016 /

Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! ,az újratelepítés már megvolt és kb két hónapig volt jó.,aztán ezt csinálta megint. (gondolom most nem kéne megint egy újratelepítés) Üdv!
(#) Gombszem válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 9, 2016 /

Azért próbáld meg még az itt leírtak szerint.
(#) vladcepes válasza Gombszem hozzászólására (») Máj 9, 2016 /

Rendben köszönöm!
(#) vladcepes válasza Gombszem hozzászólására (») Máj 12, 2016 /

Nem olyan egyértelmű,megnéztem de nem tudok melyiken továbblépni hogy azt a menüt találjam.
(#) Gombszem válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 13, 2016 /

Próbálgasd, nekem nincs több ötletem, mivel nem próbáltam. Azért, mert nincs ilyen problémám.
De ha lenne, akkor sem esnék kétségbe, mert van partíciómentésem, amit általában minden hónapban megcsinálok. Legfeljebb azt kell pótolni, ami azóta történt. A Win saját rendszer helyreállítása vagy sikerül, vagy nem. Én egy ilyen izére nem hagyom az adatokat, láttam mások hogy jártak (újratelepítés). Nem is volt még sosem problémám az elmúlt közel 20 évben a Win visszaállításával.
(#) BEMcorp hozzászólása Máj 13, 2016 /

Szerintetek miért van ez:
Windows movie makerrel megnyitottam egy fájlt, majd minden változtatás nélkül "nagy felbontásű kijelzőre" beállítással (1080p) lementettem.
A konvertálás 14percig tartott.
Ugyan ezt a procedúrát megcsinálta öcsém is (ugyan ezzel a kiindulási fájllal), és neki 4perc alatt lett kész.
A 'csavar' most jön: Öcsémnek Pentium G3260 (2mag, 3,3GHz) + 8GB DDR3, nekem i7 3770 (4+4mag, 3,6GHz) + 16GB DDR3 proci és memória van.
Különbség még, nála 8.1, nálam windows 7 fut.
Mi lehet az égbekiáltó különbség oka?
(#) Norberto válasza BEMcorp hozzászólására (») Máj 13, 2016 /

Idézet:
„Mi lehet az égbekiáltó különbség oka?”

Igaz, a két említett OP-rendszer különbségeit ilyen téren nem ismerem, de szerintem az alaplap kialakítása, buszsebességei is sokat számíthatnak.
(#) BEMcorp válasza Norberto hozzászólására (») Máj 13, 2016 /

Nálam Asrock P67 Performance Fatal1ty , nála Asrock H81M-VG4 R2.0
Tehát az övé egy belépő szintű, az enyém közepes gamer (igaz az enyém 3 évvel idősebb konstrukció)
Nála 1db 8GB-os ram modul van, nálam 2 (és használja is duálban - mért memória olvasás: 20540MB/s, írás: 21400MB/s).
Egyszerűen nem tudom csak az oprendszer 'rovására' írni a különbséget.
(#) Norberto válasza BEMcorp hozzászólására (») Máj 13, 2016 /

Pedig láttam már én is érdekességet nem túl rég, kb. 2 éve.

Egy vadi új Dell gyárilag összeállított asztali (szerver) konfig volt, Win 2012 R2 Server-rel, azt hiszem 8 GB RAM-mal. Az lett volna a feladata, hogy 2 virtuális gépet futtasson párhuzamosan. Nem ment neki, döcögött, akadozott a VM-ek működése, átlag felhasználóknak is totál használhatatlan sebességgel. Az alaplap lett kizárólag cserélve, és mintha 10 nagyságrenddel megnőtt volna a gép sebessége. Szóval erőteljesen számíthat.

Konverzióba nem tudom, mennyire számíthat, de lehet, hogy driver-különbség is szerepet játszhat, illetve a DirectX verziók is akár. Nem tudom, a mai erőgépek milyen módon vonják be a videokártyát is a hadműveletbe.
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2016
(#) SzervízMacska válasza Norberto hozzászólására (») Máj 14, 2016 /

A mai szoftverek jelentős része már a grafikus kártya erőforrásait használja a videók rendereléséhez. Így az erre vonatkozó adatok ma már jobban rámutathatnak egy ilyen mértékű eltérés okára. Remélhatően az operációs rendszer mindkét gépen 64 bites, mert egyébként nem lenne értelme 4 Gigánál több memóriának...
(#) Buvarruha válasza BEMcorp hozzászólására (») Máj 14, 2016 /

Lehetséges, hogy nála olyan VGA volt ami hardveresen kódolta, már, ha tud ilyet a movie maker.
Következő: »»   627 / 1158
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem