Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elektroncső
Rendben.
Hamarosan érkezik a kimenőtrafó és a lithium cellák aztán majd beszámolok a fejleményekről. Üdv.
Sziasztok,
EF183 és EF184 közt van szemmel látható különbség? Akárhogy forgatom öket, nem tudok felfedezni az adott típusra jellemző egyediséget. Létezik, hogy "külsöleg" minden ugyanaz?
A 183 változó meredekségű, a 184 meg nem.
A kérdés az volt, hogy a két cső között van e szemmel látható különbség. Adatlapjaikat ismerem. Ha van két lekopott feliratú csövem, megállapítható e szemmel a különbség?
Nem hiszem, hogy van szemmel látható különbség, illetve ha van is, az sem jelent sokat. Eltérő időben gyártott sorozatoknál azonos típus esetén is lehetnek apró eltérések. Mérni kellene, vagy legalább ismerni, hogy honnan származnak.
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2016
A feliratosok Tungsramok, a felirat nélkülieket nem tudom. A felirat nélkülieket szerettem volna beazonosítani, szemmel látható különbségeket keresve, de én nem találtam. Marad a mérés.
Készítesz egy erősítő kapcsolást, kis jellel meghajtva, külső tápból változtatod a rácselőfeszültséget, és számolod az erősítést. Ha sokat változik, a könyökön túl is, akkor változó meredekségű.
Üdv!
Vettem egy PV200/1000 típusú békebeli egyencsövet. A csatlakozás az anódokon elég emberes, lehet ilyet még valahol ésszerű áron venni? Vagy készítsd magad eset?
Esetleg a ham bazárba próbálkozhatsz, van többféle méret, bár nem olcsó. Vagy börzén. Vagy ebay. Vagy hirdetés. Vagy csináld magad
Idézet: „Vagy csináld magad” Akkor magam ura, ha nincs más... Van teflonom, esztergályozok valami ügyes sipkát, csak a csatlakozást kell ügyesen kitalálnom.
A nagyobb fajta, kb 30 mm-es olvadóbiztosíték érintkezője jó lehet, csak köré kell valami, amit meg lehet fogni
conrad.hu, keresőbe: anódsapka
Sziasztok!
Tud valaki mondani valamit erről a logóról? A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2016
Kínainak tűnik. Állítólag egyes volt szovjet típusokat gyártottak, az ottani típusjelöléssel.
sziasztok!
Meg tudnátok mondani hogy milyen típusú cső lelet a középső? két fűtőszál van benne, nagyon összezsúfolták az egészet. A felirat lekopott, pcl??? volt rajta.
Szia!
Leginkább PCL84-re hasonlít, ami egy AGC-erősítő és video-végfokozatként funkcionált.
Lehetséges, egy fekete fehér orion fadobozos tvben voltak.
Igen, Orionokban használtak ilyet.
Igen biztos hogy ez lesz az, köszi.
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2016
Hirtelen én is csak a radiomuseum-ban találtam meg,de több nekem sincs meg róla így elsőre.
Mod.: Van ITT még egy kevés infó róla. A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2016
Szia Peti!
Köszönöm! Közben beírtam a keresőbe, persze volt egy rakás találat; mindjárt töröltem a kérdést. Beteszem a csomagodba (nincs elfelejtve!), a drótlábúakkal (most voltam Györökön), meg a többivel együtt. 1-2 napon belül küldöm. Szia: Kálmán
Üdv!
Maradva a fenti PV200/1000 egyencsőnél. Mekkora szűrőkondit lehet közvetlenül a kimenetére szűréshez rakni? Továbbá: Az áramot meghatározó tekercsellenállást/külső ellenállást az induló töltőáramot is 200mA-en meg kell fogni?
PV200/1000:
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2016
Köszönöm, világos...
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2016
Sziasztok!
Milyen anyagokból lehet elektroncsövet készíteni? van itt valaki aki ezzel foglalkozott régen? Válaszokat előre is köszönöm.
Szia!
Idézet: Igen, azt hiszem, elvitte a mentő.„van itt valaki aki ezzel foglalkozott régen” Az a legnagyobb baj, hogy fogalmad sincs, mi is az, amit csinálni szeretnél. Ennyi erővel hajtogathatnál Holdba-repülőt kockás papírból. Itt olvasgathatsz az alapokról. A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2016
Két videó a témában: Bővebben: Link
Ez sem jobb ötlet mint a Nixie cső készítés. Otthon nem fogod megvalósítani.
Van egy jó kis .pdf-em: Electron Tube Design (1962) - Electron Tube Division, Radio Corporation of America.
Úgy ~1000 oldal, egy csomó kérdésedre választ kaphatsz. 88MB, ha van rá igényed, felteszem valami felhőbe. |
Bejelentkezés
Hirdetés |