Fórum témák
» Több friss téma |
Ilyen irányról én nem igazán tudok. Viszont bizonyos stick-ekhez hozzá lehet kötni külső antennát egy nagyon pici kis csatlakozón keresztül, az biztos, hogy sokat segíthet, tapasztalat.
Sziasztok
Régebben felvetettem egy problémámat, miszerint, ha belépek egy agyonbannerelt weboldalra feltűnően lassan tölti be, sok esetbe időtúllépés követi, ha kinyomom és új lapot nyitok (anélkül, hogy újra indítanám a firefoxot) még a google is homokórázik, mindez 50 megás net mellett. ![]() Akkor jegelve lett a probléma, mivel használni azért tudtam a gépet, most újra lett telepítve a win7 64, viszont a probléma megmaradt, találkozott már más is ezzel a gonddal? 50 megás az internet, másik gépen oké, kezdem azt hinni, hardware-hoz köthető a baj. Üdv A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2016
A kérdéses gép hardvereiről tudnál részletesebb infót adni?
(CPU, memória, hdd, alaplap) Idézet: „ki kell vinnem a szabadba egy dugasztápba dugva wifi dongle-ként.” Ha jól értem csak tápot adsz a stick-nek. Ha így van, mi fogja megmondani neki, hogy hova, mikor és milyen módon csatlakozzon? Amit persze AP-ként, vagy Bridge-ként majd utána továbbitani tud. Szerintem mindenképp kell mögé vas is. Akár pc, akár router, ami beállitja a kapcsolatot. A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2016
szia
i3 proc, 4 giga ram 120gb ssd, 160gb hdd, alaplap asus P8-h61 Üdv
Indítsd a gépet egy linuxos CD-ről, és próbáld ki.
Használat előtt konfigurálni kellett a dongle-t ehhez az üzemmódhoz.Korábban feltettem a manualját ha érdekel, ezzel nincs gond, mint korábban írtam, kitéve egy hosszabbítóra telefonnal, tablettel remekül működik a net. (Úgy látszik az android nem lacafacázik annyit, mint a win)
Nálam is szintén ugyan ez a probléma. i7-es proci, 2db SSD is van a gépemben (120Gb + 30Gb), 4Gb RAM, mégis egy csomó weboldal nem akar betölteni. Hirdetésblokkolóm van. Néha segít, ha a böngésző cache memóját törlöm, de sokszor az se. Szánalmas. Mondjuk nekem csak 10megabites a netem, de a gép maga villámgyors.
A másik érdekes dolog, hogy a uTorrent-et nem lehet uninstalálni, holott az összes tutorial videót kipróbáltam korábban. Folyton kérdezte, hogy akarok-e update-elni, és akármire kattintottam (Yes v. No) semmi se történt. Most egy idő után a Bittorrent is ugyan ezt játssza.
Akár a hálózati vezérlő is lehet ilyen mókás, kipróbálnám egy PCI-s LAN kártyával is, bizos akad valahol.
Nem rossz ötlet, kipróbálom, van, akad.
Üdv
Milyen oprendszered van? A gyorsítótárat kitörlöm és kipróbálom holnap, mert nem arrol a gépról netezek most, de gyanúm, hogy nekem is összefüggésbe van, mert első nekifutásra jónak tűnt újratelepítés után, de aztán csalódás.
Egyébként tényleg szánalom, hogy ott az erős vas meg a gyors net és akkor nekiáll homokórázni a gugli, holott úgy kéne vágódnia mint a gondolat. Állítom direkt csinálják, hogy ösztönözzék az embereket az ész nélküli hardwervásárlásra, most ez az i3-asra tudom azt mondani, hogy nincs is értelme gyorsabb gépnek, mert az adatok írása és olvasásának ideje szabja meg már a sebességet, az meg ugye korlátozott, gondolom nálad is az ssd-n fut az oprendszer és van egy vinyó mellette, mint tárterület? Üdv
Próbáltál másik (OpneDNS, Google DNS) DNS szervereket beállítani? Ha az lassú, mármint az, amit a szolgáltató ad, akkor nyögvenyelős tud lenni minden, kivéve a letöltést.
Nekem is hasonlóképp, friss op. rendszerrel egész gyors volt, de aztán hip-hop jöttek a problémák.
2 SSD-m van, a 120-ason van a Windows 10 64 bit-es verziója (jogtiszta), illetve van egy mSATA csatolón kapcsolt 30Gb-os SSD-m is. A rendszer kb. 15s alatt feláll, minden villámgyors, csak a böngészés nem. Hasonlót észlelek egyébként a Microsoft Lumia telefonommal is: hiába mobilnet vagy WiFi csatlakozás, borzasztó lassan böngész, pedig dual core-os proci, sok RAM, stb. Valahogy nem világos, hogy manapság ez hogyan történhet meg, hisz ezek már nem "gyenge vasak". (a mobilon is próbáltam már a Win 8.1-el és a Win 10-el is a dolgokat)
Holnap odamegyek ezzel a laptoppal és kipróbálom, mert itt tökéletesen működik másik szolgáltatónál, gyengébb vassal, ha ott jó, akkor nyilván a vasba van a hiba.
Egyébként nekem kínai amit írtál ![]()
Nálad szerintem más jellegű a probléma, inkább szoftveres. Egyébként mindenkihez szól a kérdés, hogy méritek is a netet, vagy ez az elméleti sebesség? Az a 10Mb net gondolom ADSL, na ott aztán bármi előfordulhat.
Üdv!
Netezésnél szerintem a válaszidők jobban számítanak, mint a le/feltöltési sebesség. Nekem az a tapasztalatom, hogy a Ad-Block is nagyon sok időt felemészt, főleg ha sok reklám van. Ezért is hagytam fel a használatával, egyszerűen idegesítő volt. A szüleimnél vidéken nem túl jól megalkotott KTV hálózaton megy a net is, amikor felfejlesztették digitálisra az adást, modemet is kellett cserélni, mert nem volt kompatibilis (vagy rossz volt) az új rendszerrel. Csere előtt akár több másodperces pingek is voltak random időközönként, használhatatlanul lassú volt. Holott a sebességteszt, ha beindult, jót mutatott. Böngészőkről annyit, hogy én már teljes mértékben áttértem az Edge böngészőre (előtte IE10/11), a többivel mindig volt valami problémám, tegyük, hozzá, hogy ez sem százas még. Csak akkor indítok valami portable verziót belőlük, ha valamelyik "értelmes" weboldal, nem fogja fel mivel is van dolga. Esetleg webfejleszéshez. Mobilon nem lehet mit tenni, ott még nincs annyira kiforrva az Edge böngésző, nekem sem túl villám pedig Lumia 950-em van (A Redstone frissítés hoz abba is majd újat, ha minden igaz). Ha Opera-t használsz, az meg először a saját szerverének küldözgeti az adatokat és onnan kapod meg a weboldalt tömörítve, tehát az ezért lassabb. Idézet: „Nekem az a tapasztalatom, hogy a Ad-Block is nagyon sok időt felemészt, főleg ha sok reklám van. Ezért is hagytam fel a használatával, egyszerűen idegesítő volt.” Ez totálisan nonszensz! Képtelenség, hogy a 10-20ms ping bármit is számítana, leszámítva a valós idejű FPS játékot. Ha ott 1-2 másodperc volt, akkor hibás volt az egész rendszer, vagy nagyon túl volt terhelve, ezt nem keverném az előbbiekhez. Az, hogy az adblock-al lassú volt, pedig főleg nonszensz. Mégis mitől lenne lassabb, ha kevesebb adattal, szkripttel, és szerverrel kell dolgoznia a böngészőnek? Szerintem gondold át ezt a választ.
Ha a névfeloldás lassú, kb. fejre is lehet állni, minden lassú, kivéve a letöltést. Ha a speedtest.net jó értéket mutat több irányba is, akkor érdemes a namebech nevű programot is lefuttatni, az teszteli a DNS szervereket. Érdemes a pingtest.net oldalt is megnézni, azon mit mutat a dolog.
Van pár lehetőség...
Igen, valóban ADSL, viszont a probléma olyan jellegű, hogy pl.: a YouTube-on rákattintok egy videóra, és fenn a YT-nak tölt a csíkja, de félig, és megáll, vagy pl. csak forog a "homokóra", de ugyanez ugyanakkor a Facebook-al is fenáll, viszont pl. egyidejűleg a HE-t vagy a Google-t simán betölti gond nélkül. Aztán néhány F5, és betölti a többit is, ha épp úgy gondolja.
eSDI: Igen, azt már én is tapasztaltam, hogy az Edge egész jó a többi böngészőhöz képest, de én már annyira hozzászoktam a Mozzila-hoz, hogy... ![]() A mobilra visszatérve: nekem 535-ös van, azzal a 8.1 jön. Már lassan 1 éve ígérik a hivatalos 10-es frissítés, persze sehol semmi. A Build-et felraktam, azzal még gázabb volt a helyzet, szóval visszatértem a 8.1-re. Amikor meglett a telefon, örültem. Hardware-esen egész jó volt, jól is néz ki, viszont a WindowsPhone-ra semmi app sincs hivatalosan. Ez is elképesztő... ![]()
Ez azt jelenti, hogy folyamatosan szakadozik a neted.
Én már felraktam az 535-re a hivatalos Win10 frissítést.
Szerintem az egész probléma 1 dologra vezethető vissza, mégpedig a flashplayer bughalmazra.. az utolsó stabil és jó verzió a 9-es volt azóta egyre rosszabb lassabb és fagy mindentől randomban.. Youtubnál érdemes átállni a html5 lejátszásra, sajnos a többi weboldalnál ez nem segít.
A flash akkor fagy, ha hardveres hiba van! Ugyanis képes rendesen kihasználni a videókártyák hardveres videógyorsítását is és ez okozza a gondot! Annó ugyanez volt igaz az istenített gógle krómra, ami azért nem fagyott az instabil gépeken, mert annyira primitív program volt, a hardveres gyorsításról hírből sem hallott és mindenki szídta a firefoxot, pedig a gép volt hibás és idővel teljesen meg is döglött, erre iszonyat mennyiségű példát láttam.... Nagyon sok alsókategóriás videókártyát teszteltem amik garanciába jöttek vissza annó, de a játék és 3dmark ment rajtuk egész nap, viszont a flash fél perc alatt összedöntötte az egész masinát. A kártyát cserélve ( vagy az egyéb hibás hardvert, ha nem a VGA volt problémás) minden helyreált. Jelenleg is mondhatni, hogy felügyelek néhány PC-t (hozzám hozzák, ha gondja van) és, ha elkezd fagyni a firefox például, vagy a youtube, akkor szólok nekik előre, hogy lassan megdöglik a gépben valami és ez az esetek 102%-ban így is történik.
A HTML5 lejátszó lényegesebben lassab és erőforrásigényesebb mint a flash player, csak úgy mellesleg. ![]() A flash-ben valóban vannak biztonsági hibák, hátsó kapuk, de összeomlani nem láttam már évek óta, legalábbis a saját vagy általam "támogatott" jó gépeken. ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2016
Ezt a HTML5 problémát alátámasztom, viszont sajnos a flash player nem támogatja a 60 fps videókat, és így marad a tökkenősebb lejátszás. Rendszer: Linux Mint és Firefox.
Igen, én is ezért használom újabban a html5-öt a nagy vason, de ennek aztán mindegy, van erőforrás rendesen, viszont a műhely gépen határeset. Ami mellesleg Core2 E8400, 9500GT, SSD és ettől is megőrülök olykor, fel nem tudom fogni, hogy egyesek szerint a P4 HT-vel még lehet netezni...
![]() A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2016
Nekem az anyósomnál Bács-Kiskun megyében például úgy van mégis elfogadható netem, hogy maga a szolgáltató elismerte a sugárzási térképéről, hogy ott bizony lehetetlen a vétel. Nekem azért mégis sikerült.
Hogy hogyan? Vettem boltban egy 1 méteres USB hosszabbítókábelt, s abba van beledugva a stick. Aztán azzal kerestem ki a szobában egy olyan pontot, ahol már elfogadható a térerő. (jelen esetben a számítógéphez elég közel, a konvektor gázcsővére van téve). Megjelöltem kötözővel azt a pontját, ahol a legjobban megy, és azóta mindig oda teszem fel. Így annyi. Az öt-osztásos térerő-jelző skálán a 3-as egységen van, azaz - minősítése - JÓ
Sajnos bent a lakásban sehol sincs elfogadható, persze a 230v-os hosszabbító helyett használhatnék usb hosszabítót is, de nem a wifi kapcsolattal van a baj, a kihelyezett stick és a pc be dugott antenna remekül látja egymást. Nem tudom hogyan kellene konfigurálni az xp-n a vezeték nélküli hálózatot. Ha a sim kártya a stickben van, kihelyezve egy 230-as hosszabbítóval, akkor telefonnal automatikusan csatlakozik, a telefonon van net, ip címnek 192.168.100.100-at ír más címet nem tudom hol találnék az androidban. Ha a telefonban van a sim és megosztom a mobilnetet hotspot-al akkor az xp-n is működik a net automatikusan lekérve ip: 192.168.43.53. alháló maszk 255.255.255.0. átjáró 192.168.43.1 dns 192.168.43.1
Viszont ha a sticben a sim és a pc ben az antenna automatikusan nem kap hálózati címet, ha kézzel beírom amit a telefontól kapott akkor csatlakozik és 10mp múlva ledobja. Az a baj hogy nem a telenortól vettem a sticket így nem állnak velem szóba
Nem hinném, hiszen egyidejűleg bizonyos oldalakat gond nélkül tölt, de egyesekkel meg nem akar dűlőre jutni. Mellesleg ha szakadozna, akkor pl. a letöltéseim is meg-meg állnának, amit sosem tapasztaltam még...
ktamas66: Az Insider-ral, vagy a beállításokon keresztüli Update-tel? Mik a tapasztalatok? Nekem az Insider-es Windows 10 build sokkal lassabb volt.
Neked is azt javaslom, próbálj meg másik DNS szervert beállítani.
Google DNS: Bővebben: Link OpenDNS: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |