Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Villanymotor bekötése
Még mindig nem írtál ide korrekt méréseredményt. Rövidebb-hosszabb nem meghatározás. Azonos tekercsvégeket azonos színnel szokták jelölni. Színek szerint mérj!
A motor ha ki van kötve, a fekete és a fehér között 17ohm, a fekete és a fehér között pedig 3ohm, minden más variáció szakadás.
Holnap kapok induktivitásmérőt, majd azzal is lemérem.
Nem kell induktivitásmérő. A 3 Ohm-os a főfázis, 17-es segédfázis. A közös pontra megy a kék, 3 Ohm-os másik végére a barna és a kondi egyik vége. A kondi másik vége a 17 Ohm-os tekercs szabad végére. 20- 25 µF-os üzemi kondenzátor kell rá. Ha látja IMI motorokat ismerő, talán pontosít, mert ilyen kimondottan 1 fázisra tekert motoroknál nem lehet biztos az ember. Még az is lehet, hogy daráló motor volt és kondi nélkül nyomógombos indítással üzemelt ellenállásos fázistolással.
Ha fordítva forog, mint szeretnéd, bármelyik tekercs két végét megcseréled.
Ezen elgondolkodtam: "a fekete és a fehér között 17 Ohm, a fekete és a fehér között pedig 3 Ohm" ; érdekes mérési eredmény.
miért lenne "érdekes"? A gyárilag egy fázisra készült motoroknál bármi lehetséges, ahogy erbe írta. Volt olyan motor, ahol a segédfázis tekercs sárgaréz huzalból készült, nagyobb ellenállás miatt, gyakorlatilag az ellenállásos fázistolást (LR) megvalósítva.
Na, még egyszer: a "fekete és a fehér között" (2×?)
Én is tekercseltem sárgarézzel anno (a segédfázist). A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2016
Értelek.
Közbe lehomokoltam a mocit és ki is derült hogy 2,2kw os. Az Evig gyár elmehet a ......,nem telt nekik csak egy számbeütőre? Kapocsdoboz mellett jobbra beütve borzasztó. A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2016
Ott van az adattábla helye. Útközben valahol "leesett". Egyébként akkor szokták az adattáblát levenni (egyesek) ha áttekercselik a motort, mert akkor már nem az eredeti.
Håt lehet,de én semmi arra utaló jelet,nyomot nem talålltam ami azt bizonyitaná hogy ezen lettbvolna adat tábla.
Bár a fene tudja.
Sziasztok.
Az 1 fázisú motoroknál ugye a tekercsektől 4 vezeték kell hogy fel jöljön? Ha jól gondolom akkor főfázis tekercs 2 száll,segédfázis tekercs 2 száll. Viszont olyan orosz egy fázisú mocit is láttam ahol 3 szál jött fel csak. Hogy is van ez akkor? Köszönöm.
Hello! Vagy háromfázisú a motor, amit egy fázisról járatnak, vagy a fő és segédfázis tekercse, eleve közösítve van belül. (Kívül úgy is közösítve lesz, csak a forgásirányt így nem változtathatod meg.)
De megváltoztathatja ha a kondenzátort a fő fázis másik ágára köti.
Erről a motorról van szó.
Tipusa OZF 90c. Köszönöm a segitséget,de én erről nem tudom hogy 1 vagy 3 fázisú.
Hello! Én is úgy gondolom, de csak ha az első feltevés igaz. A képet ahogy elnézem, a kérdező állítása nem igaz, miszerint három kivezetés van, mert én négyet látok.
Jó rég voltam alsó tagozatos, de sagítségül hívtam az ujjaim. A bal kezemen 1 maradt ki. Az ugye 4?
Jaa és nem vagyok sem aszalos sem favágó.
Akkor most ez 1 vag 3 fázisú moci?
"Viszont olyan orosz egy fázisú mocit is láttam ahol 3 szál jött fel csak."-Ez nem az. A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2016
4 kivezetésel nem lehet 3 fázisú.
Szerintem sem.
Szerintem itt az van hogy aki tekercselte az felhozta mind a 4 szállat,főfázis tekercs 2 száll,segédfázis tekercs 2 száll. Ezt belül szokták összekötni szerintem.
"szerintem"
Ez a "Zongora órát adok-veszek!" tipikus esete..
Mi vált be hadd kérdezzem meg mert figyelemmel követtem a tanácsokat. És érdekel melyik tanáccsal jutott el a sikeres eredményhez. THX
Szeretnék segítséget kérni, 3F (fázis) villanymotor csillag delta kapcsolásához. a 2 állású kapcsolót hagyjuk ki ennél kicsit komolyabban érdekel a dolog. esetleg rajzot hadd kérjek.
Ami tudom hogy kell: 3 relé 220-as behúzó tekercsel 1-1 NO NC nyomógomb a motor és a doboz közé 7 eres minimum 2.5-ös vezeték 1 időkapcsoló csillag delta váltáshoz esetleg bizti 2200W a motor
Google a barátod. Innentől már nem nehéz betenni az áramkörbe az időrelét,látod hova kell a 3db 230V-os behúzóval rendelkező relé,ott van a sorrend is hogy hogy kell behúzniuk.
Vagy esetleg még egy régi táblás rajz. A csillag-delta kapcsoló helyére tedd az időzítőt.
Szia! A motor 380/660V-os tekercseléssel van ellátva?
Igen azért szeretném, mert csak 3*16 Amper van, és van mellette egy elszívó is 1500W faforgácselszívó!
A fűrészlap meg marhanagy a "kicsi" lap amit használok 330 /3,2 / 108fogas trapéz lap a nagy 450-es és igen elég hozzá a 2200W os motor a 38mm vastag munkapultot gyönyörűen vágja rebbenés nélkül! A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2016
Igen de nagyjából milyen behúzót keressek márkára mert azt se tudom :/
|
Bejelentkezés
Hirdetés |