Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   632 / 1158
(#) ktamas66 válasza janikukac hozzászólására (») Máj 26, 2016 /

Insider-rel, kicsit szokni kell. Nem vettem észre sebesség különbséget, de én főleg telefonálásra használom.
(#) janikukac válasza ktamas66 hozzászólására (») Máj 26, 2016 /

Hát az nagyon nem hivatalos Windows 10! Azt én is próbáltam már. Ha hivatalosan megjelent volna, akkor az automatikus updaten lehetne felrakni... Még decemberre ígérték (sokadik ígéret volt már az is), de azóta is semmi.
(#) janikukac válasza Bakman hozzászólására (») Máj 26, 2016 /

Köszi, utána olvasok.
(#) Buvarruha válasza janikukac hozzászólására (») Máj 26, 2016 /

Akkor a gagyi a szolgáltató és nincs közvetlen BIX vonal mindenhova.
(#) eSDi válasza janikukac hozzászólására (») Máj 26, 2016 /

Nem W10-el kiadott modellekre az Update Advisor nevű app segítsége kell, hogy megérkezzen a frissítés. Feltéve, ha fent van a listán. A logikát ne keress benne, én sem tudom miért kell. A legfrissebb verzió a 10586.318, elvileg elsőre ez jön majd le.
Javaslat! Frissítés után nyomj egy gyári állapot visszaállítást. A kezdeti bejelentkezés/beállítás közben NE állítsd vissza felhőből a biztonsági mentést (problémákat okoz néha pár régi program és beállítás). Tedd fel a szükséges appokat (kontaktok, üzenetek természetesen megmaradnak) és ezután készíts biztonsági mentést. A felhőből, pedig töröld a WP8.1-es mentéseket.
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2016
(#) eSDi válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 26, 2016 /

Nem a böngészés volt lassú, hanem az oldal betöltése előtt tekert egy jó ideig az Ad-Block, ez látszott az állapotjelzőjén is. Engem ez zavart, eltávolítás után rendben működött minden, csak így reklámok is vannak. Ez persze még jóval lassabb nettel volt, lehet az is közrejátszott. Azóta nem próbáltam, de most Edge-el még nem is tudom.

Mint írtam, a KTV rendszert fejlesztették, azóta nincs már náluk ilyen probléma.
(#) eSDi válasza Bakman hozzászólására (») Máj 26, 2016 /

Nem tudom mi volt a probléma (valószínű gyenge/túlterhelt szerverek), a ping a kábelnet helyi átjárójáig jó volt, onnan kifelé döglött le. Viszont a fejlesztéseknek köszönhetően már rendben működik.
(#) Bakman válasza eSDi hozzászólására (») Máj 26, 2016 /

Gyakori probléma, hogy a szolgáltató saját DNS szervert üzemeltet és az lassú, mint a lajhár. Ez olyan oldalaknál okoz gondot, ahol a tartalom több domain alatt található az erőforrások jobb elosztása miatt. Ha egy nagy fájl letöltése általában jó, de nagyobb oldalak lassan töltődnek, akkor szinte biztos, hogy ez a hiba. Persze az is megeshet, hogy az oldalt kiszolgáló szerverek valamelyike letérdel, így a betöltés véget nem akar érni.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Máj 26, 2016 /

Sziasztok
Tehát kipróbáltam egy másik gépen és ugyanaz a probléma, lezsibbasztja ha egy tapadós banneres oldalra merészkedek (nem gondoljatok rosszra) tehát csak reklámilag elk*urválódott weboldalról beszélek Adsl t-comos iptv-s a net, az 50 mega letöltés és 5 mega fel-t tudja is, azzal nem lenne gond.
Az otthoni netem sima kábeles, tehát utp-n jön be a lakásba, ne kérdezzétek milyen, de más szolgáltató.
Teljesen újra rakott gép mind a kettő, kizárt bármilyen kémprogram (nem is értem mi haszna lenne)
Szerintem itt szolgáltató felé lesz a gond. Még az otthoni laptoppal kipróbálom holnap, mert most nem állt módomba, aztán megyek reklamálni.
Köszi a segítségeteket, üdv
(#) janikukac válasza eSDi hozzászólására (») Máj 26, 2016 /

Köszönöm, de nem hiszem, hogy felrakom, mivel a nem hivatalos verziókkal azt tapasztaltam, hogy még inkább lassú a telefon vele, meg volt egy csomó szoftveres probléma is.
(#) Buvarruha válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 26, 2016 /

Idézet:
„Adsl t-comos iptv-s a net”

Tipikus, használhatatlan szerintem, az utolsó fél évben a váltás előtt neten játszani egyáltalán nem tudtam már a Tés DSL-el, ugyanilyen volt. És simán szakadozhat ám a net akkor is ha a letöltés látszólag rendben üzemel, tudniillik a letöltő programok átlag sebességet jeleznek. A pingtest.net-et javasolnám még, ott kiderül, ha elvesznek a csomagok (packet loss). Hátránya, hogy java kell hozzá, de egy teszt erejéig telepíthető az is, utána el kell távolítani a java-t.
(#) eSDi válasza janikukac hozzászólására (») Máj 26, 2016 /

Ekkor a hivatalost kapod, ha van. Az Insider Preview is hivatalos, csak ott ugye megkapod a még fejlesztés alatt álló és/vagy nagyon nem stabil opciókat, újításokat, appokat is. Szóval W10Mobile esetén minden hivatalos, másrészt pedig nincs is belőle kókányolt ROM.
(#) ktamas66 válasza eSDi hozzászólására (») Máj 26, 2016 /

Igazad van, csak nálam már "Frissítési tanácsadó"-ként érkezett, elzörgött 1-2 órát, de minden működik rajta ugyanúgy.
(#) hobbyboby válasza pont hozzászólására (») Máj 28, 2016 /

Azért egy 220 voltos vezetékhosszabbító kissé más dolog, mint az USB-s hosszabbító!
Előbbivel akár a teljes gépet elviheted a szobában bárhová, ámde USB-vel csakis a stick-et kell
(és lehet) mozgatni. Azért az nem mindegy!
A PC-be meg miféle antennát kell dugni?
Nekem nincsen semmilyen sem, és mégis bejön a net.
Avagy - a PC-dben van valami TV tunerkártya? És azon át tévézel?
Mert feltöltőkártyás interneten tévézni - az kissé drága szórakozás!

A stick-es internet-hozzáférés viszont nem hálózatis dolog! Teljesen más.
Van reá (vagy adnak hozzá) CD-n egy saját szoftvert (avagy tipusa alapján valahonnan letölthető) így csak azzal kell felismertetni a cuccot.
A mobiltelefont SOSE KEVERD össze a mobilnetes stick-kel!
Bár valahol az is telefon, de mégis teljesen más!
Mint a nevében benne van - MOBIL INTERNET!
Tehát nem mobiltelefon!
A két cucc TELJESEN MÁS megközelítésében dolgozza fel a témát. A telefon Android-osan, a PC pedig Windows-osan. (vagy épp amilyen op-rendszer van a gépen)
A telefont a jelen formában mindenképpen felejtsd el!

A Telenornak viszont akkor is kellene tanácsokat adnia (mert CSUPÁN EGY sima szolgáltató), ha nem tőlük vetted meg a stick-et (meg aztán - semmi közük hozzá!).
Vagy menj el a másikakhoz - a T-mobil-hoz vagy a Vodafon-hoz. Ugyanis az ilyen stick ugyanúgy társaság-kódolt cucc, mint az olcsó, ám hálózat-függőre nevesített mobiltelefonok. Attól is annyival olcsóbb.
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2016
(#) pont válasza hobbyboby hozzászólására (») Máj 28, 2016 /

Köszönöm a válaszod, de mint írtam a lakásban sehol sincs mobilnet térerő, de ha lenne is kint a szabadba helyezett stickkel biztos, hogy gyorsabb lenne a net. Az usb kábelt azt el kellene vezetni valamerre, kint a kertben viszont van dug-alj, és itt jön a képbe az pc-be dugott wifi antenna, mert azzal kommunikál a wifis stick, tehát gyakorlatilag a wifi antenna helyettesíti az usb kábelt, mert a stick is wifis. Vagy a mobiltelefon, mert jelenleg egyre inkább úgy néz ki, hogy csak azt tudom használni, de azt tudom. Kint van a kertben a mobiltelefon, wifi-hotspotra van állítva és a pc-be dugott wifi antennával gyönyörűen működik 2.5Mb/s fel 1Mb/s le. Úgyhogy nekem inkább a sticket kell elfelejtenem. Az, mint írtam úgy működik, hogy a sim kártya abban van, lesz belőle egy wifi hálózat, amihez ha telefonnal csatlakozok (amiben nincs is sim) akkor a telefonon van net, de ha pc-vel akarok csatlakozni akkor ugyan csatlakozik, de nem működnek a böngészők...
A Telenor meg azért nem áll velem szóba, mert nem ismerik ezt a stick-et, a sim kártya viszont telenor-os így más szolgáltató nemigen jöhet szóba, ( és valószínűleg ott sem ismernék), hiába kártyafüggetlen a stick
(#) hobbyboby válasza pont hozzászólására (») Máj 28, 2016 /

A PC-ben hová dugsz Te Wi-Fi antennát? Mert olyan aljzat már eleve nincs rajta. Vagy netán olyan hálózati kártyád van betéve a PCI sinbe, amely antennás is?
Nekem pl. a nagygépemben van egy TV tunerkártya (többnyire video digitalizálásához használom, bár a minőségét tekintve bizony elég ergya), viszont ahhoz csak a kábeltévé vagy a koaxkábeles TV antenna szabvány dugóját tudom bedugni.
A mobilstickemnek van ugyan az oldalán valami miniatűr és speciális antenna-dugalj, de én azokhoz való antennát bizony még soha sehol se láttam.
De még csak olyasféle kisméretű dugót sem, hogy olyat - legalább egy szál dróttal - és megpróbálnék beleavatkozni a kütyü lelkivilágába .... + a nagyobb térerőbe ...

Ha a stick csakis Telenoros SIM kártyát fogad el, akkor bizony zárolva van.
Így meg csakis a Telenor adhatta el.
Nekem pl. T-mobilos van, ezért csak T-mobilos SIM kártyával működik.
Ha minden áron hálózat-függetleníteni akarnám, ugyanúgy kellene "kiüttetnem" (look-olni), mint a mobiltelefonokat szokás.
Valami kikódolkó programmal.
A régi Siemens-eim mind úgy lettek ...
(#) KTobi válasza hobbyboby hozzászólására (») Máj 28, 2016 /

Nem Wifi antennát dug be, hanem egy USB-s wifi "kártyát", csak annyira kicsi az egész kütyü, hogy elveszik az antenna mellett. (előzőleg linkelte)
(#) hobbyboby válasza KTobi hozzászólására (») Máj 28, 2016 /

"(előzőleg linkelte)"
- Háát - én biza nem találkoztam vele. ám azért lehet, hogy mégis így van.

Én ugyan gyanakodtam olyan PCI-os kártyára (s már láttam is olyat), hogy van neki botantennája, USB-je, stb.
A TV tuner modemjének és a digitalizáló boxnak meg - nálam pl. sztereo hangkimenete van!
Én most onnan tolom a sztereo két oldalt (bal és jobb), a TV-ről meg megkapja a mélynyomó.
Szerencsére nincsen semmi fáziskésés.
(#) pont válasza hobbyboby hozzászólására (») Máj 28, 2016 /

Itt volt róla szó: Bővebben: Link

Én nem mondtam, hogy csak telenor-os kártyát fogad el a stick, csak a sim kártya telenor-os.

Az lehet, hogy a stick-be másfajta(másként konfigurált) kártya kell, mint a telefonba?

(#) Edimax hozzászólása Máj 28, 2016 /

Üdv: Megtudnátok mondani hogy milyen PC alaplap ez. Kép.
És a csati milyen a bekötése. Nem mai darab, nem találni róla semmi infót. De hátha valaki ismeri.
Ez a szám van rajta . 6BLVP Ver0.2 30-309000-02.

Köszi.
(#) qvasz2 válasza pont hozzászólására (») Máj 28, 2016 /

Biztosan nem kell másfajta, mert nyaralás alatt a párom simkártyáját simán használtuk stick-ben.
(#) antikzsolt hozzászólása Máj 30, 2016 /

Sziasztok

Kérnék egy kis megerősítést.

Tegnap kihúztam gépet mert volt egy kis vihar. MA reggel automatikusan indult el és valami cmos meg reset írt ki. Defaultot kértem és mikor elindult láttam hogy este 7 órát mutat. Jól sejtem hogy a bios ellem kimerülőben van?
(#) eyess válasza antikzsolt hozzászólására (») Máj 30, 2016 / 1

igen jól sejted .
(#) hobbyboby válasza Edimax hozzászólására (») Máj 30, 2016 /

Valami nagyon régi és bizony eléggé leegyszerűsített 486-os VIA alaplap lehet.
Ahogy jobban elnézem, csupán egyetlen sin van rajta RAM-nak
(amely talán továbbfejlesztett SDRAM vagy a DDR-ek valamelyik ősének) és még egy - talán ISA-s - külső-kártya hely. Még az árammal való megtáplálása is eléggé gyermeteg.
Tipikusan irodai alapgép lehetett a '90-es évek elején ... vagy csak sima Pentium-mal, vagy már MMX-szel. Kőkorszak!

Lazán dobd el jó messzire, mert ez max. csak 2 GB-os vinyót ismerné fel és max. a Windows 3.0-ás menne rajta.
Vagy esetleg a Norton Commander ....
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2016
(#) kala1982a válasza hobbyboby hozzászólására (») Máj 30, 2016 /

USB ebben a formában Pentium II-től van. Alaplapi tüskék már 1-től. Biztos, hogy újabb a lap mint egy 486-os. A Processzor szerintem Pentium III-as ránézésre. Nagyobb felbontású kép jobb lenne.
(#) befottesuveg válasza hobbyboby hozzászólására (») Máj 30, 2016 /

Épp írni akartam én is, hogy a 486, a sima Pentium, meg az MMX nem PGA370-t igényel. Az S370-be Celeron, illetve PIII való. A memóriafoglalat SD, A 18+31 pines slot a barna színe miatt EISA-nak tűnik nekem. A 486-oson egyébként modernebb rendszer is el szokott ketyegni, mint a Windows 3.0.
Egy nagyobb felbontású kép talán tényleg segítene valamit, főként a matricákra fókuszálva.
Egyébként a Compaq Ipaq lapokon voltak ilyen tápcsatlakozók, csak azok nem 15 pinesek voltak.

Hogy átvettem már az itt menő stílust, mi?
(#) bbarna válasza befottesuveg hozzászólására (») Máj 30, 2016 /

Igen S370-es a foglalat és a proci kupakból ítélve Tualatin van benne. Az alaplap valami ipari berendezésben lehetett, XP simán futna rajta.
(#) vision61 válasza Edimax hozzászólására (») Máj 30, 2016 /

A barna slotban szerintem egy riser card volt.
(#) Annonymus hozzászólása Máj 30, 2016 /

Sziasztok
Lehet olyan hogy egy laptopra (asus x550ze) csak win10et és win8at lehet rakni?
Mármint csak azokhoz vannak driverek?
(#) vargaf válasza Annonymus hozzászólására (») Máj 30, 2016 /

Itt vannak hozzá a driverek:
Asus X550ZE drivers
Windows XP és Windows 7 driver is van hozzá.
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2016
Következő: »»   632 / 1158
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem