Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Egy max kétfokozatú erősítőnél nem is annyira a gerjedés veszély, de hogy birkózhatsz a macival, az nagyon valószínű. Ha több fokozat is van mint kettő, akkor még lehet rádióvevő is belőle.
Némi mankó a témában (Karl-Heinz Schubert - Rádióamatőrök műhelykönyve):
Lehet, hogy szebb belső elrendezést akar elérni a végén, mint a sima légszereléssel. Lehet, hogy utánépítés, és meg van adva a "layout" elrendezés, kábelezés. Így nem kell gondolkodni, hogy most mit hova is kössön be. A ponttól pontig vagy légszerelésnél sokat kell gondolkodni, odafigyelni, és ha sikerül "eltemetni" egy alkatrészt, akkor beállításnál, bemérésnél nehézkes a cseréje. De majd Ő megmondja, hogy miért ezt az utat választotta.
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2016
Szia mindenki.Szeretnék egy szép munkát kiadni a kezemből..
Szia mindenki .
A kapcsolást csinálom meg hogy mindenki ismeri biztos.
Az ECF 80 (82) verziót valószínűleg egyszerűbb beszerezni (ha ragaszkodsz a pentódához az elején)...
Igen azzal tuti jó lesz. Én PCF80-al csináltam meghajtást PL36-hoz. 40V-ot tudott a meghajtás szolgáltatni a végcsövek felé.
Szia mindenki.
Egy oldalt szeretnék veletek meg osztani ,.kinek kell engedélyt kérni..
Szia!
Jöhet. Ha kérdezik, mondd, én mondtam... Ha gond, úgyis letagadom.
Én is szóltam. Szépnek szép, de kicsi az esély hogy jó is. Meg lehet oldani szépen úgy is, hogy jó legyen. (azért ez nem villanyszerelés)
Valószínűleg elkerülte a figyelmed, olvass vissza.
Nagyon nem mindegy, hogy egy jelvezeték fél, vagy 10 cm hosszú. A tápvezeték is ha hosszú, az aktív eszköz közelében hidegíteni, szűrni kell. A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2016
Apró megjegyzés, hogy a fától tartsd el legalább 5mm-es távtartóval az alkatrészeket. A vezetékezés meg elválik, de ezt a kerülgetést, kerüld el. Ha elemeled a fától, akkor alul is tudsz vezetékezni és ha merev vezetékeket használsz, nem sodrottat, akkor szépen tudod derékszögben hajtogatni őket.
Nagyon szépen köszönöm minden segítséget .
Fájdalmasan őszinte leszek:
Ez, ilyen formában, kidobott pénz, idő,és munka. Nézz utána a forrléces építési technikának, valamint a csöves áramkörök vezetékezési megoldásainak.
Forrléces szerelés. Anno mindent így építettek.. televíziót, és erősítőket is. De a minél rövidebb vezetékelés fontos!
Azért semmi csüggedés! Régen amikor már kialakult a csöves technika azért az első 10-100 -ig terjedő darabszám az evolucióról szólt. (magyarul kuka) Nekünk itt a fórumon az elsőnek is sikerülnie kell. Ez benne a szép, mégha csúnya is.
Sziasztok!
Ilyen vagy ehhez hasonló csavaros forrszemet hol lehet beszerezni? http://www.yoycart.com/Product/19400707854/ Köszi!
Bővebben: Link
Nem csak csavaros van közte, de az nem hiszem, hogy gond lenne. Vagy használhatsz réz popszegecset.
Vagy használhatsz réz popszegecset.
Van ilyen popszegecs?
Van: vas, acél (rozsdamentes is), réz, alumínium; ezekkel már találkoztam.
Azt hittem elírás, közben csak én nem találkoztam még ilyennel.
Aha, szerintem egész jó a célra.
Hmm ez meg miféle erősítő? Tudnál mondani pár szót róla?
Gitárkombó, 2XEL84, EF86, EZ81 csövekkel a lenti kapcsolás alapján. Trióda és pentóda üzemmódban is használható. +van benne egy digitális reverb.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |