Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Egy max kétfokozatú erősítőnél nem is annyira a gerjedés veszély, de hogy birkózhatsz a macival, az nagyon valószínű. Ha több fokozat is van mint kettő, akkor még lehet rádióvevő is belőle.
Némi mankó a témában (Karl-Heinz Schubert - Rádióamatőrök műhelykönyve):
Lehet, hogy szebb belső elrendezést akar elérni a végén, mint a sima légszereléssel. Lehet, hogy utánépítés, és meg van adva a "layout" elrendezés, kábelezés. Így nem kell gondolkodni, hogy most mit hova is kössön be. A ponttól pontig vagy légszerelésnél sokat kell gondolkodni, odafigyelni, és ha sikerül "eltemetni" egy alkatrészt, akkor beállításnál, bemérésnél nehézkes a cseréje. De majd Ő megmondja, hogy miért ezt az utat választotta.
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2016
Szia mindenki.Szeretnék egy szép munkát kiadni a kezemből..
Szia mindenki .
A kapcsolást csinálom meg hogy mindenki ismeri biztos.
Az ECF 80 (82) verziót valószínűleg egyszerűbb beszerezni (ha ragaszkodsz a pentódához az elején)...
Igen azzal tuti jó lesz. Én PCF80-al csináltam meghajtást PL36-hoz. 40V-ot tudott a meghajtás szolgáltatni a végcsövek felé.
Szia mindenki.
Egy oldalt szeretnék veletek meg osztani ,.kinek kell engedélyt kérni..
Szia!
Jöhet. Ha kérdezik, mondd, én mondtam... ![]() Ha gond, úgyis letagadom. ![]()
Én is szóltam. Szépnek szép, de kicsi az esély hogy jó is. Meg lehet oldani szépen úgy is, hogy jó legyen. (azért ez nem villanyszerelés)
Valószínűleg elkerülte a figyelmed, olvass vissza.
Nagyon nem mindegy, hogy egy jelvezeték fél, vagy 10 cm hosszú. A tápvezeték is ha hosszú, az aktív eszköz közelében hidegíteni, szűrni kell. A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2016
Apró megjegyzés, hogy a fától tartsd el legalább 5mm-es távtartóval az alkatrészeket. A vezetékezés meg elválik, de ezt a kerülgetést, kerüld el. Ha elemeled a fától, akkor alul is tudsz vezetékezni és ha merev vezetékeket használsz, nem sodrottat, akkor szépen tudod derékszögben hajtogatni őket.
Nagyon szépen köszönöm minden segítséget .
Fájdalmasan őszinte leszek:
Ez, ilyen formában, kidobott pénz, idő,és munka. Nézz utána a forrléces építési technikának, valamint a csöves áramkörök vezetékezési megoldásainak.
Forrléces szerelés. Anno mindent így építettek.. televíziót, és erősítőket is. De a minél rövidebb vezetékelés fontos!
Azért semmi csüggedés! Régen amikor már kialakult a csöves technika azért az első 10-100 -ig terjedő darabszám az evolucióról szólt. (magyarul kuka) Nekünk itt a fórumon az elsőnek is sikerülnie kell. Ez benne a szép, mégha csúnya is.
Sziasztok!
Ilyen vagy ehhez hasonló csavaros forrszemet hol lehet beszerezni? http://www.yoycart.com/Product/19400707854/ Köszi!
Bővebben: Link
Nem csak csavaros van közte, de az nem hiszem, hogy gond lenne. Vagy használhatsz réz popszegecset.
Vagy használhatsz réz popszegecset.
Van ilyen popszegecs?
Van: vas, acél (rozsdamentes is), réz, alumínium; ezekkel már találkoztam.
Azt hittem elírás, közben csak én nem találkoztam még ilyennel.
Aha, szerintem egész jó a célra.
Hmm ez meg miféle erősítő? Tudnál mondani pár szót róla?
Gitárkombó, 2XEL84, EF86, EZ81 csövekkel a lenti kapcsolás alapján. Trióda és pentóda üzemmódban is használható. +van benne egy digitális reverb.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |