Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kompresszor építés (levegő)
Persze,nálam 12 éve teszi a dolgát,még csak rá se kellett nézni ez idő alatt! Ha a többi kütyü is jár hozzá megéri,nekem 7000 be volt két óra,nyomáscsökkentő,lefújószelep.
Üdv! Köszi a választ!
Itt arra gondoltam, hogy ez mennyire minőségi ennyi pénzért.
Nem ott olcsó,nálunk drága!!
Jaa!
Köszi még egyszer a választ!
A tomegtuntetesek hatasara a kormanyok betilthak a kerek es a palackok hasznalatat.
Mire hasznaltok szenmonoxidot?
ismeritek, vagy hasznaltok itt valaki ilyen pompakat ? ?
Ha jól látom ez egy régi ipari hűtő aggregát kompresszor. De nem 100%, nekem is van hasonló ezért gondolom.
Üdv mindenkinek. Kérdésem az lenne van egy 200l régi hidrofor tartályom mekkora nyomást bírnak ki érdemes kompresszort rá építeni? 6-8 bar nyomást elvisel?
Szia!
Ha gyári, van rajta adattábla. Azon fel van tüntetve. De valószínűleg nem bírja üzemi nyomásként...
Tudnátok javasolni boltot ahol minden kompresszorhoz szükséges eletkronika beszerezhető és budapesten található?
Nyomáskapcsolóból 400v-os kellene de legroszabb esetben is max rakötöm egy 400v-os mágneskapcsolóra.10 bárig tudjon. Nyomó csövet mágnesszeleppel tehermentesíteném. Ezen felül kellene egy állítható lefuvató is 10 bárig. Ha ismertek jó webshopot az is érdekel. Gondolom más már esetleg túl van ezen a procedúrán és tudja mit honnan érdemes beszerezni. Előre is nagyon köszönöm.
Hali!
Resti cégről nem tudok, de én náluk szoktam vásárolni.Van náluk minden ami egy kompresszorhoz kell.
Hali! A jófogáson,és a vaterán már 7000 Ft.-tól komplett szereléket kapsz(ny.kapcs,két óra a tartály,ill. az állítható tömlőnyomásnak,biztonsági lefújó szelep,tehermentesítő szelep a nyomóághoz!),és valóban mágneskapcsoló kell a 3 fázishoz.
Üdv mindenkinek!
Nálam most indul a kompresszor projekt. Nagyjából megvan mindenem hozzá, szinte csak a legózás van, viszont óvatos duhaj vagyok. Jikov 4143 fog dolgozni rajta és mielőtt mindent összeraknék, a tömítéseket, szimmeringeket csak kicserélném, mielőtt... Amilyen szerencsém van, akkor hányná el magát, amikor már minden össze van rakva Valaki tudja közületek, hogy a fent említett kompresszorhoz hol lehet szimmeringet kapni, vagy hogy típusra milyen való bele? A forgattyúsházon levő ablakra egyszerű tömítőpapírt fogok vágni, az olajteknőn levő csavarok réz alátétet.
Ezek a kínai ipar remekei.
Pl az Aliexpress-en találhatsz belőle.
Sziasztok.
Nem pont építés, de kompresszor. Már egy pár éve használunk egy gyári készítésű hobbi kategóriájú kompresszort. Újabban jelentkezik olyan hiba, hogy a kifújt levegő nagyon sok vizet tartalmaz. Szemmel látható a kifújt levegőben a vízcseppek. Ha száraz felületre fújom, akkor víz csapódik le a levegőből, nem is kevés. Először a tartályra gondoltam, hogy sok víz gyűlt fel benne, a víztelenítő csavarral megpróbáltam leengedni, de egyáltalán nem jött ki belőle sok ("pár csepp", persze nyomás alatt fújattam ki). Nem valami ideiglenes vizesedés, mert perceken keresztül fújom ki a levegőt akkor is vizes, sőt minél tovább megy annál rosszabb. A kompresszoron nincs vízleválasztó, de 3 éve használjuk kb. és az utóbbi egy hónapban kezdte. Van valakinek valami ötlete, hogy mit nézzek meg? Vízleválasztóra majd be fogunk ruházni, csak érdekel a hiba oka. Előre is köszönöm.
Hali!
Amikor kinyitod a leeresztő csavart, billentsd meg a tartályt, mert lehet hogy a csonk nagyon belóg a tartályba és nem tud az összes víz kifolyni.Tegyél rá vízleválasztót(levegő előkészítő) és már meg is oldva a probléma. Amúgy a jelenség oka: a meleg levegő jobban tartja a vizet mint a hideg, és mivel jön a meleg idő nem tud kicsapódni a tartály falán, kis túlzással"ködöt" fúj. Amikor a levegő kitágul, kiereszted, lehűl és kicsapódik belőle a víz A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2016
Köszönöm a válaszod.
Döntögettem én a kompresszort hogy beleszédült. A kompresszor egy aránylag állandó hőmérsékletű helyen dolgozik egy alapsori pincében, kb. 1méterrel a föld fölött. A levegő páratartalma nem magas, semmi nem vizesedik (műhely, fém- illetve famegmunkálás folyik benne, nem rozsdásodnak a csupasz fém anyagok sem. Na jó, ami a földre van letéve az egy kicsit igen.), szóval nem értem. Vízleválasztót fogok beszerezni. Idézet: „Amikor a levegő kitágul, kiereszted, lehűl és kicsapódik belőle a víz” Ebben viszont igazad lesz, mert minél tovább megy annál jobban jelentkezik a probléma, felmelegszik a légsűrítő, és amikor a párás levegőt kifújom, az a hideg pincei levegőben kicsapódik. Meg fogom próbálni, hogy kiviszem a melegre, ott jelentkezik-e a probléma. Csak az nem fér a fejembe, hogy 3 éve ugyan azon a helyen üzemel és eddig nem jelentkezett a probléma.
Üdvözletek!
Kaptam egy gagyi praktikeres/kínai kompresszort. Lecseréltem rajta a nyomáskapcsolót, de mindíg csontra ki kell engednem belőle a levegőt, hogy elinduljon, egyébként csak szenved a motor. Van valami állítási lehetőség, vagy mit tudok megnézni? A nyomáskapcsoló vadi új , de kína, ebay-es szóval lehet rossz is... A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2016
A nyomáskapcsolóra megy egy vékony cső, ami leálláskor a nyomóoldal csövéből kiengedi a nyomást. Ha ez megtörténik, akkor a visszacsapószelep rossz.
Vezess a legszurojebe kintrol paraszegenyebb levegot.
A legjobb ha a szegeny para be se jut a kompresszorba, tartalyba (korrozio,rozsda).
Köszönöm a tanácsokat.Meg is rendeltem a szűkséges alkatrészeket.
Találtam 3 fázisra nyomáskapcsolót.italtecnica pta12 néven találtok rá.5000ft és van rajta tehermentesítő is. Egy kérdés: Akinek tk 200-asa van hogy oldja megy a feltöltő cső csatlakozását a kompresszorhoz? Jelenleg gyári rajta a menet (M24x1,5) de alig találok nagy átmérőjü préselt fittinges csövet hozzá. Ti hogyan oldottátok meg? Ugyancsak felmerül a kérdés a légszűrő esetében is.
Ez jó ötlet, ki fogom próbálni.
Sziasztok!
Ha valaki szintén Jikov 4143-ban (Tatra / Liaz légsűrítő) gondolkozik és biztosra akar menni, itt a gyári alkatrész lista.
Sziasztok!
CSatlakoznék a kompresszor építők népes táborához. Lenne is mindjárt egy olyan kérdésem, hogy aki lpg tartályból épített kompresszort, az a tartályból való kimenteket hogyan oldotta meg? Menetes anyát hegesztett a tartályra, vagy csövet hegesztett fel? Köszi a segítséget!
Na ez a ciki, mikor egy elgépelt szövegen elgépelt ÉS ékezet nélküli szöveggel viccelődsz...
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2016
Köszönöm!
Hello!
Mi édesapámmal az egyetlen lukat használtuk a tartályon. Lett esztetgálva egy megfelelő alakú fedlap a hat furattal a kis imbuszcsavaroknak,gumigyűrűs tömítéssel.Oda,ahova a töltő,ürítő,óra szerelvény ment régen. A vízleeresztés egy csavarral lesz megoldva alulról. Egy IFA kompresszor van rajta,nyomáskapcsolóval. Sajnos a befejezés elmaradt,vagyis az már rám maradt. István
Sziasztok!
Tudna valaki ajánlani egy olyan webshop-ot ahol kimondottan kompresszorokhoz tartanak réz fittingeket 1/8"-akár a 2" méretig tehát ahol egy helyen be lehet szerezni mindent. Előre is köszönöm .
Én egy hűtőkopresszorra teszek egy ilyet, és egy szódáspalackot. Tapasztalataim szerint a kompresszort nem szabad bedugva hagyni ha töltőelektronika van rajta, mert ha ereszt (házinál ez gyakori probléma) akkor magától elindul, így pedig nem maradhat bedugva.Ha 8 bárnál nagyobb lenne a nyomás a szelep egy kicsit kinyit, és kiereszt hogy ne robbanjon fel.
Íme az oldal ami kell neked:Bővebben: Link Itt kapni lehet csavarkompresszort, meg dugattyúsat is, szabadtengelyvéggel. Meg szerelvényt is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |