Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Egyidősek vagyunk... A biztosítékkal.
Gondolod hogy csak azzal?
Emmeg mi?
Ha ez igaz, akkor miért rosszabb hővezető a viasz az ólomnál?
Ne OFF-oljatok légyszíves! II. felszólítás.
Ez egy akkutöltő, ebből van a biztosíték.
Sziasztok!
Már két hete kész van és a dobozolásra vár proli007 féle akkukapacitásmérő. Ez már a harmadik változat, igyekeztem a számlálóegységet rátervezni a mérőegységre, hogy ne legyen drótozás. Az elkészítés nem volt zökkenőmentes, volt zárlat és tervezési hiba is részemről de proli007 segített a felderítésükben. A panel átkötései nem lettek esztétikusak mivel 0.6-os fúróval fúrtam ki a lukakat ( 0.8-as fúró hiányában szenvedtem) és a vezeték meg 0.75-ös volt, ezért olyan csálé benne.
Ennél nagyobb baja sose legyen! Szerintem ez így is nagyon jól sikerült. Hol lehet erről bővebben olvasni?
Szerinted a viasz az fém , vagy szilárd kemény anyag ?
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2016
Szia!
Bővebben: Link. A cikkben a számlálót egy pedométer adja ezt én kihagytam és CD 4026 -ból készítettem 5 digites számlálót hozzá árban egy kicsit drágább de nekem nem ez volt a szempont. Ha érdekel Sprint Layout-ban megvan a változtatással a nyák és beültetési rajz.
Még eddig nem is olvastam ezt a cikket. Nagyon jó! Viszont nekem sincs pedométerem, így marad az a verzió amit Te is építettél, főleg, ha a panelrajzot is oda adod. Elég sok melót megspórolnál nekem. Előre is köszönöm a segítséget!
A próbapanel tápegység ötletét továbbgondolva két modult készítettem. Mindkettőn táp, föld és független mérőpontokat is készítettem.
A jobb oldali egy USB B típusú csatlakozóval is rendelkezik, az USB táp és a kommunikációs vezetékeit is hozzáférhetővé teszi. USB -s prototípus tesztelésére kiváló. A bal oldali pedig az UART -os kísérletezéshez nyújt segítséget. Egy SMD MAX2323 szintillesztő van a DB9 és a panel között. Hogy az egyoldalas kivitelnél se váljanak le a csatlakozáshoz használt kivezetések forrpontjai, jelenként két lábat terveztem. Levágott alkatrész lábakból (a LED -eké a legjobb) U alakra hajlított formákat használtam, szorosan a penelre illesztve forrasztottam be. Így a csatlakoztatásnál a forrasztás, levételkor a felső összeköttetés tart. Egyszerre egy ilyen panelen csak az egyik használható és a bal oldalra csatlakoznak. Csak a kép kedvéért tettem a jobb oldalra. A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2016
Sziasztok!
Elkészült Arduino alapú GPS-vezérelt órám. Az idő kijelzésén kívül ébreszt (pittyegéssel, mert a piezo dallamkeltését förtelmesnek találtam... ), automatikusan átáll a téli-nyári időszámításra, a dátumkijelzőjében változtatható, milyen sorrendben jeleníti meg az adatokat, az időzóna is változtatható, amiben működik (a programjában a CET az6 alapértelmezett jelenleg), és mindezt infra távirányítóval tudom vezérelni. A kijelzők fényereje alkalmazkodik a környezeti megvilágításhoz, és van egy standby (éjszakai) üzemmódja is, mert a feleségemet zavarta, hogy annyi minden világít, ekkor csak az órát, percet jelzi ki. Amihez saját elektronikát kellett építeni, az a hét napjának kijelzése, ami 7 db LED-del történik a dátum alatti sorban (a képeken épp hétfő van, a feliratozás még nincs kész, azt még ki kell találnom). Ezeknek a meghajtását egy demultiplexerrel oldottam meg, mert nem volt már elég digitális kimenetem . A hátlapon található kapcsoló nem a tápfeszültséget kapcsolja, lefelé kapcsolt állásában tudom programozni az Arduinot, mert a nagy kijelző meghajtására kellett használnom az RX/TX párost, és ha ezek nem szabadok, a program nem tölthető fel az eszközre. Tudom, hogy nagyon kábeldzsumbuj, de pont az volt a cél, hogy bele lehetne látni, és jobbára kisfiammal készült, csak össze kellett dugdosni a dolgokat, kivéve a hét napját kijelző LED-eket tartalmazó panelt (ez látható az elölről készült vakus képen),és a demultiplexer paneljét. A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2016
Látom benne van a dobozban a GPS vevő is. Szobában is jól vesz? Ha igen, milyen a tető/födém?
Tetszik hogy a fiaddal együtt csináltátok, már megcsapta a pákafüst ezek szerint
Tökéletesen vesz, ahogy tápfeszt kap, már kint a kijelzőn az idő azonnal. Tetőtérben üzemel, úgyhogy csak a tető van felette, de kipróbáltam a földszinten is, ahol egy vasbeton födém alatt volt, és ott is ugyanez volt, én is meglepődtem, mennyire érzékeny!
És igen, a három közül ő, a legkisebb örökölte az érdeklődésemet. De nem panaszkodom, a középső pl. junior lovastorna Európa-bajnok, nem kell mindenkinek az elektronikában jeleskednie... A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2016
Esküszöm, fel se tűnt. Jó pár éve ott csücsül De ha így folytatjuk, ránk szólnak offolásért!
Üdv!
Igaz már sokszor megépítettem, de mikor még ezt sem tudtam hogy kell akkor jól jött volna egy hasonló videó! Ezért most elkészítettem! Videó! Köszönöm a figyelmet!
Sziasztok!
nemreg megepitettem Keresztes Vitez altal irc cikkben bemutatott satorlampat! Rengeteg ismerosomnek tetszett, es mondta, hog keszitsek neki. Ezert most ket ujabb peldanyban elkeszitem, aztan meg ki tudja hanyszir! Igaz nem a kedvenceim koze tartozik az SMD forrasztas, de egyefene! Most itt tartok!
Üdv!
A GPS modul órájával vigyázz, mert becsapós! Van saját belső órája a modulnak, amíg nem vette egyetlen egy műhold jelét sem, addig onnan szolgáltatja az időt. Én akkor vettem észre, amikor két nap után bekapcsoltam a modult és azonnal ott volt a pontos idő, csak a dátum nem passzolt. Pár másodperc után már szinkronizálta, amint kiraktam az ablakba. Tehát addig nem kellene valósnak tekinteni az időt, amíg nincs fixálva az GPS jel.
Vagy pl. $GPRMC-ben vizsgálni kell a status-t is, nem csak az időt. Abban ott van, hogy valid-e vagy sem. Ezért van benne.
A programban az ispudated függvénnyel vizsgálom, hogy frissült-e, és csak akkor kerül ki. De hát a dátum is pontos volt....volt h egy napot nem ment, akkor is pontos volt...
Nem értek az arduino-hoz, de ha az a függvény az említettek valamelyikét ellenőrzi, akkor ok. Lehet akár pontos is az óra, most nekem is az. Három napja foglalkoztam a modullal utoljára. De ahogy használaton kívül merül a benne lévő kis akku, vagy szuperkapacitás előbb-utóbb megállhat valamelyik számláló, mint ahogy nálam korábban. No, de nem off-olok tovább!
Sziasztok!
Egy szünetmenetes halála utáni, átépítése, eleve 12v-ra amire a kamera rendszeremnek szüksége van. Egy 12v 20A-es 12-15v ig szabályozható tápegység van benn, és a Kínaiak jóvoltából egy dc-dc konverter ami a rögzítőhöz szükséges 19v-ot állítja elő. A vezérlés csak annyit csinál, hogy áramkimaradáskor, és naponta 30 percre rákapcsolja az akkumulátort. A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2016
Sziasztok!
Építettem egy gps nyomkövetőt. SD kártyára menti az adott koordinátákat x időnként. Tömören ennyi a működése illetve ha valamiért nem ismerte fel induláskor az sd kártyát akkor világít a led. Készítettem róla egy rövid bemutató videót itt megtekinthetitek: Bővebben: Link. A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |