Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1380 / 1679
(#) BarnaPili válasza csavarkulcs hozzászólására (») Jún 8, 2016 / 1
 
Egyidősek vagyunk... A biztosítékkal.
(#) csavarkulcs válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 8, 2016 /
 
Gondolod hogy csak azzal?
(#) yulo5310 válasza csavarkulcs hozzászólására (») Jún 9, 2016 /
 
Emmeg mi?
(#) Kari55 válasza yulo5310 hozzászólására (») Jún 9, 2016 /
 
Vagy valami, vagy megy valahova.
(#) yulo5310 válasza Kari55 hozzászólására (») Jún 9, 2016 /
 
Hacsak aznem!
(#) gkari válasza eyess hozzászólására (») Jún 9, 2016 / 2
 
Ha ez igaz, akkor miért rosszabb hővezető a viasz az ólomnál?
(#) Moderátor hozzászólása gkari hozzászólására (») Jún 9, 2016
 
Ne OFF-oljatok légyszíves! II. felszólítás.
(#) yulo5310 válasza gkari hozzászólására (») Jún 9, 2016 /
 
Hmmm!
(#) csavarkulcs válasza csavarkulcs hozzászólására (») Jún 9, 2016 /
 
Ez egy akkutöltő, ebből van a biztosíték.
(#) Zoli1974 hozzászólása Jún 10, 2016 / 11
 
Sziasztok!
Már két hete kész van és a dobozolásra vár proli007 féle akkukapacitásmérő. Ez már a harmadik változat, igyekeztem a számlálóegységet rátervezni a mérőegységre, hogy ne legyen drótozás. Az elkészítés nem volt zökkenőmentes, volt zárlat és tervezési hiba is részemről de proli007 segített a felderítésükben.
A panel átkötései nem lettek esztétikusak mivel 0.6-os fúróval fúrtam ki a lukakat ( 0.8-as fúró hiányában szenvedtem) és a vezeték meg 0.75-ös volt, ezért olyan csálé benne.

DSC_0004.jpg
    
(#) JZoli válasza Zoli1974 hozzászólására (») Jún 11, 2016 /
 
Ennél nagyobb baja sose legyen! Szerintem ez így is nagyon jól sikerült. Hol lehet erről bővebben olvasni?
(#) eyess válasza gkari hozzászólására (») Jún 11, 2016 /
 
Szerinted a viasz az fém , vagy szilárd kemény anyag ?
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2016
(#) Zoli1974 válasza JZoli hozzászólására (») Jún 11, 2016 /
 
Szia!
Bővebben: Link.
A cikkben a számlálót egy pedométer adja ezt én kihagytam és CD 4026 -ból készítettem 5 digites számlálót hozzá árban egy kicsit drágább de nekem nem ez volt a szempont.
Ha érdekel Sprint Layout-ban megvan a változtatással a nyák és beültetési rajz.
(#) JZoli válasza Zoli1974 hozzászólására (») Jún 11, 2016 /
 
Még eddig nem is olvastam ezt a cikket. Nagyon jó! Viszont nekem sincs pedométerem, így marad az a verzió amit Te is építettél, főleg, ha a panelrajzot is oda adod. Elég sok melót megspórolnál nekem. Előre is köszönöm a segítséget!
(#) Hp41C hozzászólása Jún 11, 2016 / 9
 
A próbapanel tápegység ötletét továbbgondolva két modult készítettem. Mindkettőn táp, föld és független mérőpontokat is készítettem.
A jobb oldali egy USB B típusú csatlakozóval is rendelkezik, az USB táp és a kommunikációs vezetékeit is hozzáférhetővé teszi. USB -s prototípus tesztelésére kiváló.
A bal oldali pedig az UART -os kísérletezéshez nyújt segítséget. Egy SMD MAX2323 szintillesztő van a DB9 és a panel között.
Hogy az egyoldalas kivitelnél se váljanak le a csatlakozáshoz használt kivezetések forrpontjai, jelenként két lábat terveztem. Levágott alkatrész lábakból (a LED -eké a legjobb) U alakra hajlított formákat használtam, szorosan a penelre illesztve forrasztottam be. Így a csatlakoztatásnál a forrasztás, levételkor a felső összeköttetés tart.
Egyszerre egy ilyen panelen csak az egyik használható és a bal oldalra csatlakoznak. Csak a kép kedvéért tettem a jobb oldalra.
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2016
(#) furbyhun hozzászólása Jún 13, 2016 / 10
 
Sziasztok!

Elkészült Arduino alapú GPS-vezérelt órám. Az idő kijelzésén kívül ébreszt (pittyegéssel, mert a piezo dallamkeltését förtelmesnek találtam... ), automatikusan átáll a téli-nyári időszámításra, a dátumkijelzőjében változtatható, milyen sorrendben jeleníti meg az adatokat, az időzóna is változtatható, amiben működik (a programjában a CET az6 alapértelmezett jelenleg), és mindezt infra távirányítóval tudom vezérelni. A kijelzők fényereje alkalmazkodik a környezeti megvilágításhoz, és van egy standby (éjszakai) üzemmódja is, mert a feleségemet zavarta, hogy annyi minden világít, ekkor csak az órát, percet jelzi ki. Amihez saját elektronikát kellett építeni, az a hét napjának kijelzése, ami 7 db LED-del történik a dátum alatti sorban (a képeken épp hétfő van, a feliratozás még nincs kész, azt még ki kell találnom). Ezeknek a meghajtását egy demultiplexerrel oldottam meg, mert nem volt már elég digitális kimenetem . A hátlapon található kapcsoló nem a tápfeszültséget kapcsolja, lefelé kapcsolt állásában tudom programozni az Arduinot, mert a nagy kijelző meghajtására kellett használnom az RX/TX párost, és ha ezek nem szabadok, a program nem tölthető fel az eszközre. Tudom, hogy nagyon kábeldzsumbuj, de pont az volt a cél, hogy bele lehetne látni, és jobbára kisfiammal készült, csak össze kellett dugdosni a dolgokat, kivéve a hét napját kijelző LED-eket tartalmazó panelt (ez látható az elölről készült vakus képen),és a demultiplexer paneljét.
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2016
(#) Gafly válasza furbyhun hozzászólására (») Jún 13, 2016 /
 
Látom benne van a dobozban a GPS vevő is. Szobában is jól vesz? Ha igen, milyen a tető/födém?
Tetszik hogy a fiaddal együtt csináltátok, már megcsapta a pákafüst ezek szerint
(#) furbyhun válasza Gafly hozzászólására (») Jún 13, 2016 /
 
Tökéletesen vesz, ahogy tápfeszt kap, már kint a kijelzőn az idő azonnal. Tetőtérben üzemel, úgyhogy csak a tető van felette, de kipróbáltam a földszinten is, ahol egy vasbeton födém alatt volt, és ott is ugyanez volt, én is meglepődtem, mennyire érzékeny!

És igen, a három közül ő, a legkisebb örökölte az érdeklődésemet. De nem panaszkodom, a középső pl. junior lovastorna Európa-bajnok, nem kell mindenkinek az elektronikában jeleskednie...
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2016
(#) Zsora válasza furbyhun hozzászólására (») Jún 13, 2016 /
 
A Shit-ek bosszúja?

Shit.png
    
(#) furbyhun válasza Zsora hozzászólására (») Jún 13, 2016 /
 
Esküszöm, fel se tűnt. Jó pár éve ott csücsül De ha így folytatjuk, ránk szólnak offolásért!
(#) trickentrack hozzászólása Jún 13, 2016 /
 
Üdv!

Igaz már sokszor megépítettem, de mikor még ezt sem tudtam hogy kell akkor jól jött volna egy hasonló videó!
Ezért most elkészítettem!
Videó!

Köszönöm a figyelmet!
(#) trickentrack hozzászólása Jún 14, 2016 / 2
 
Sziasztok!
nemreg megepitettem Keresztes Vitez altal irc cikkben bemutatott satorlampat! Rengeteg ismerosomnek tetszett, es mondta, hog keszitsek neki. Ezert most ket ujabb peldanyban elkeszitem, aztan meg ki tudja hanyszir! Igaz nem a kedvenceim koze tartozik az SMD forrasztas, de egyefene!
Most itt tartok!
(#) eSDi válasza furbyhun hozzászólására (») Jún 14, 2016 /
 
Üdv!

A GPS modul órájával vigyázz, mert becsapós! Van saját belső órája a modulnak, amíg nem vette egyetlen egy műhold jelét sem, addig onnan szolgáltatja az időt. Én akkor vettem észre, amikor két nap után bekapcsoltam a modult és azonnal ott volt a pontos idő, csak a dátum nem passzolt. Pár másodperc után már szinkronizálta, amint kiraktam az ablakba. Tehát addig nem kellene valósnak tekinteni az időt, amíg nincs fixálva az GPS jel.
(#) Topi válasza eSDi hozzászólására (») Jún 14, 2016 / 1
 
Vagy pl. $GPRMC-ben vizsgálni kell a status-t is, nem csak az időt. Abban ott van, hogy valid-e vagy sem. Ezért van benne.
(#) eSDi válasza Topi hozzászólására (») Jún 14, 2016 /
 
Ez is jó megoldás, az eredmény ugyan az.
(#) furbyhun válasza eSDi hozzászólására (») Jún 15, 2016 /
 
A programban az ispudated függvénnyel vizsgálom, hogy frissült-e, és csak akkor kerül ki. De hát a dátum is pontos volt....volt h egy napot nem ment, akkor is pontos volt...
(#) eSDi válasza furbyhun hozzászólására (») Jún 15, 2016 /
 
Nem értek az arduino-hoz, de ha az a függvény az említettek valamelyikét ellenőrzi, akkor ok. Lehet akár pontos is az óra, most nekem is az. Három napja foglalkoztam a modullal utoljára. De ahogy használaton kívül merül a benne lévő kis akku, vagy szuperkapacitás előbb-utóbb megállhat valamelyik számláló, mint ahogy nálam korábban. No, de nem off-olok tovább!
(#) pont hozzászólása Jún 17, 2016 / 8
 
Sziasztok!

Egy szünetmenetes halála utáni, átépítése, eleve 12v-ra amire a kamera rendszeremnek szüksége van. Egy 12v 20A-es 12-15v ig szabályozható tápegység van benn, és a Kínaiak jóvoltából egy dc-dc konverter ami a rögzítőhöz szükséges 19v-ot állítja elő. A vezérlés csak annyit csinál, hogy áramkimaradáskor, és naponta 30 percre rákapcsolja az akkumulátort.
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2016
(#) morzsa15 hozzászólása Jún 17, 2016 / 7
 
Sziasztok!

Építettem egy gps nyomkövetőt. SD kártyára menti az adott koordinátákat x időnként. Tömören ennyi a működése illetve ha valamiért nem ismerte fel induláskor az sd kártyát akkor világít a led. Készítettem róla egy rövid bemutató videót itt megtekinthetitek: Bővebben: Link.
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2016
(#) trickentrack hozzászólása Jún 17, 2016 /
 
Üdv!

Ismét készítettem egy videót kezdőknek!
Videó
Következő: »»   1380 / 1679
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem