Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hello! Egy tranyó bázisát, az emitteréhez képest kell vezérelni, és árammal. Tehát a táp negatív pontjának közösnek kell lenni az Arduino 5V-os tápjának negatív pontjával. Különben hogy folyna áram a tranyó felé. Valamint korlátozni kel a bázisáramot ellenállással. Azt nem korlátozhatja az AVR kimenti ellenállása. A dióda viszont szükségtelen a körbe. Az AVR nem csak felfelé a +5V-ra, de lefelé a GND-re is lehúzza a kimenetét.
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2016
Így kösd be.
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2016
Sziasztok.
Abszolut kezdő kérdésem lenne. A triaknál es a thirisztornál hogy os van a mese ? Nyitva marad mindkettő addig amíg áram folyik rajta még akkor is ha megszünt a gerjesztő / nyitó áramja ?
Hello! Egy triac vagy tirisztor, ha a gyújtóáramot kap bekapcsol, és addig vezet, míg a tartóáram fennáll. Tehát vagy meg nem szűnik az anódfeszültség, vagy rövidre zárjuk az anód-katód lábát (Triac-nál T1 és T2). Mert mind kettő az anódáram megszűnéséhez vezet. (A tartóáram, az a minimális anódáram, amivel működni képes az eszköz.)
Mivel ezeket szűrt egyenáramon nem használjuk, hanem tirisztor esetén lüktető egyenáramon, triac esetén váltóáramon, az áram megszűnése a szinusz nullpontjában "automatikusan" teljesül. A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2016
Tehát mindennek az alapja a közös föld.
Köszi mindenkinek a segítséget!
Szasztok!
Megjottek az eloerosito modulok, lemertem es 40 mA koruli fogyasztasuk van egyenkent! Akkor kerdes, hogy jo lesz a zeneres csokkentes neki, es milyen erteku alkatreszek kellenek hozza?
Köszi. Sejtettem, de akartam hallani valaki hozzáértötől . Ez volt a "megbizonyosodás" .
Az előerősítő bemenetét testre kötötted? Hihetetlen magas értéket mértél. Hátha a beszedett zavaroktól jött össze ez az eredmény.
Sziasztok!
kedves barátaim megtudná valaki mondani hogy egy FUJIYAM3a szintit ,hogyan lehetne csatlakoztatni a számítógéphez, mivel semmi csati nincs rajta kivétel a táp bemenet L R és a headphone üdv : ara
Nem említetted, hogy mi célból szeretnéd a számítógéphez kötni. Ha csak a hangját szeretnéd felvenni, akkor a headphone kimenetet simán kötheted a hangkártya vonalbemenetére. Ha MIDI vezérlőt szeretnél belőle csinálni, akkor nem lesz könnyű dolgod, teljesen át kell építened (ez utóbbinak olyan sok értelmét nem látom).
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Hogy működik ez a kapcsolás? Ez egy index relé rajza. A 'B' ponton kapja meg a 12V-ot. Az 'L' pont az izzókon keresztül a testre megy.
Hello! Igen, működhet. Ha a kondik 22µF és az ellenállások 33k, akkor az időzítése is kb. jó lesz.
Ebbe bele trafáltál. Az a baj, hogy nem nagyon akar működni. Melegszik a fet. Nem indul el rendesen. Elkezd a fet átengedni. Az izzók fényéreje elkezd növekedni. Majd mikor eléri a teljes fényerőt, akkor elindul, de akkor is bizonytalan.
Nem kotottem testre, nem tudtam hogy ugy kell merni! na hat akkor ujra merem testre kotve a bemenetet!
Elvileg nem kéne lezárni a bemenetet, elég a hangerőt (ha van a panelen) letekerned. Ez a kérdés csak azért merült fel, mert a 40mA áramfelvétel annyira irreális, hogy gerjedésre enged következtetni.
Ha valós az érték, célszerű lenne egy tranzisztorral kiegészíteni a feszültségcsökkentő kapcsolásodat: Bővebben: Link
Szia!
Persze, ha elég gyorsan tudod felcserélgetni a kivezetéseit.
Szia! Ez elég laza megfogalmazás és nem hiszem, hogy konkrétabb választ kapnál annál - minthogy "lehet". Mekkora az akku kapacitása, milyen típus, hogyan töltenéd, mekkora váltóáramra, feszültségre - teljesítményre kellene? Mit szeretnél róla hajtani?
Az akku 3.7V liion, 2000mAh, töltése megoldott. Max 10mA kellene.
Szinuszos, vagy mindegy a jelalak? Mekkora feszültségre?
Hát azt nem tudom, szerintem mindegy. Kb. 3-4V váltó fesz kellene. Egy kis generátort akarom kiváltani ezzel ami egy 5mm ledet világít.
Igen. A vezérlő megy a generátorról és hőmérséklettől függően kapcsolja a led színeit.
Miért kell váltakozófeszültség ennek fényszabályzónak, tudsz még infót adni az áramköreidről?
Rendben, beiktatom a tranzisztort, de alkatreszertekekt tudnal adni?
Nem tudok erre válaszolni, amit írok csak elvi spekuláció..
Alapvetően ez azért egy egyszerű kapcsolás. És mint minden tranyós astabil, a váltásnál nem biztos, hogy elég meredek a vezérlő jel. De ha a "fényerő el kezd növekedni", akkor a Fet analóg üzemben van és nem kapcsolóüzemben. Aminek oka lehet, a túl nagy terhelőáram, és/vagy kicsi Gate feszültség. Vagy a feladathoz nem megfelelő Fet típus. Magas küszöbfeszültség a terhelőáramhoz, vagy nagy Rds(on) ellenállása. Próbáld meg kisebb terheléssel, pld. egy 12V/5W-os izzóval, hogy helyesen működik-e.
Így néz ki.
Ha hideg a víz akkor kék, ha langyos zöld, és ha meleg piros. A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |