Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Jó esetben, ha egyforma a két cséve rész, akkor nem változnak a paraméterek, csak az impedancia. Pont ez a lényege.
NNa épp erről van szó. Kis méretű zárt vagy b-reflex dobozban max. 40Hz-es f3 pont elérésére készítik őket. Már ha egyáltalán van mögöttük tervezés, mert legtöbb esetben nincs.
Eminence: http://eminence.hu Talán T-S paraméterei szerint a Beta-12 vagy a Kappa-12 lehet jó tölcsérbe.
Az EMINENCE kappa 12-szerintetek jó lenne a exponenciális tölcsérbe?
a terhelhetösége is jó,101db mondjuk 40 Hz töl indul csak az a baj
Az autós szubládák zárt, reflex, TLcső, vagy bypass rendszerűek. Tölcséres nincs, legalábbis én még nem hallottam ilyenről, (bár lehet furgunos elvetemült aki csinált ) képzeld el a méretét egy kocsiba.
De szó ami szó, olvasd el Klinger: Hangdobozépítés című művét, és megvilágosodik egy-két dolog előtted :yes: .
még azelött megkaptam a választ mielőtt leírtam volna
Akkor az eminence-legyen benne? a duplatekercseset felejtsem el?
CSAK 40Hz? Miért, mekkora tölcsért építesz neki?
Egyébként a hangszóró nincs 101dB érzékeny, csak 98, és nem tudja a 40Hz-et, legfeljebb tölcsérben. De azért ez már tényleg nem rossz választás.
honnan tudom megszerezni a könyvet,
Neten nincs fent valahol? Nem kocsiba szeretném a tölcsért csak autós sub hangszórót a tölcsérbe,nagy hangnyomást és alacsony frekvenciát szeretnék elérni ha ez lehetséges
Én is így gondoltam, de láttad a BEAST-ek adatlapját?
Akkor ott mi van?
TL? Autóba? És hány Hz-re van hangolva?
bypass akkor kell, ha az ember szíve ráment a sok idegeskedásre amit a bandpass ládája miatt szenvedett el.
Lapozz vissza a topikban, valakinek a honlapján fenn van elektronikus formában.
A tölcsér1.7 m magas lenne 30 as hangszóróval 38 assal pedig 2.2 m lenne.
Ezt akarom megépíteni Rem sikerült felraknom!
már néztem és nincs meg a file
Lehet rosszhelyen néztem!
Mértem is olyan hangszórót. Volt vagy 81dB érzékeny. Az adatlap marhaságokat állít. Vagy egy marketinges csinálta a SAL-nál (akkor értem a "tényállást" ), vagy Halasy G. Ha utóbbi, akkor nem tudom mi van. Vagy szándékosan nézte hülyének az ügyfeleket, vagy véletlenül tévedett, és sosem javította ki. Most tényleg SAL adatlapra hivatkozol nekem?
Jól van na. Nem kell kinevetni a kisebbet
Már töltöm fel a könyvet, de azért vigyázni kell, jónéhány mára már elavult információ van benne.
A legtöbb autós hsz nem alkalmas a céljaidra sztem.
mit szoltok a rajzhoz?Jólessz bele az EMINENCE KAPPA 12?
Mi lenne ha autós sub hangszórót építenék bele? Mondjuk Magnat vagy sony?
elöre is köszi szépen a könyvet!
Jó kis olvasmány lessz
Nem is nevettem, csak hazudtam, és odakerült a szmáj-lee. :-p
http://h2000.hangszoro.net/download/hangdobozepites.djvu
az autós sub hangszórók némelyike 25 Hz töl indul ez tényleg igy van vagy csak vakítás?
Köszi a file-t nem tudom hogy jól csináltam-e mert csak 6 MB-enyinek kell lenni?
Mivel tudom megnyitni ezt a formátumot? köszi mégegyszer!
Én nem tudom, attól függ, melyik, és milyen körülmények között.
az audiosystem.mobildata.hu oldalon néztem autós sub-okat is.
Audiosystem márka alatt fut és X-ion 12 plus(Nem kis darab) Elég jókat irnak róla
És van valami friss magyar nyelven megjelent könyv a témáról?
6,3 mega. Ezzel tudod megnézni:
http://heanet.dl.sourceforge.net/sourceforge/windjview/WinDjView-0.5.exe Új könyvről nem tudok, de erről a BME leendő villamosmérnökeinek megfelelő szakirányon tanuló része tudna nyilatkozni érdemben. Angolul sok infó van, nagy részük neten is elérhető.
köszi a linket!
Megnézem a könyvet Köszi mindenkinek!! Üdv!!
eddig ugy néz ki hogy az EMINENCE hangszóróját építem a tölcsérbe,nem baj h ennek a hangszórónak nem gumis felfüggesztésü a membránszéle?
megnéztétek a leírást az építendő tölcsérsugárzóról? Mi a véleményetek róla?
Kellene már egy hiánypótló könyv ebben a témában.
Alapfogalmakkal érthető magyarázatokkal, mint az említett, csak új friss hsz-al felépített, utánépíthető dobozleírásokkal. Sokkal többen foglalkoznának vele, szponzorálhatnák a hsz kereskedők, és a szakma doáenjei megirhatnák. |
Bejelentkezés
Hirdetés |