Fórum témák
» Több friss téma |
Az en atalakitom eseteben igen. Gondolom ez altalanos, nem nagyon latom ertelmet 3.3V-os tapfesz melletti TTL jelszinteknek
![]()
Most megnéztem a Puttyal akkor kapok össze vissza karaktereket a bekapcsolásnál
Akkor erdemes a sebesseggel jatszanod. Nehany modell 9600-al kezd a 115200 helyett.
Azt esetleg megtudnád mondani, hogy nálad mi az az üzenet ami megkapsz akkor amikor táp alá helyezed a modult? Már analizátorral nézem de nem AT parancs és nem igazán jövök rá hogy mi akar lenni pedig az összes sebességen és sor zárással kipróbáltam.
Ez firmware-tol fugg, nekem az alabbit (persze sorszamok nelkul):
Amint latod nekem egybol feljeletkezik a beallitott AP-ra es DHCP-n kap IP-t. A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2016
Putty-on nézve nekem is megküld 4 sort 115200 as idővel. De értelmezhetetlen betűkkel. Lehet hogy még is a driverrel lesz a baj.
Az USB-UART atalakito megfeleloen mukodik? Ha radugsz barmi mas soros eszkozt, akkor tudsz rajta kommunikalni?
Tuti mindent beallitottal a terminal progiban? ![]() Sebesseg? Bit/Parity 8N1? Software/Hardware flow control kikapcsolva? Jut eszembe: Lattam olyan helyi modult, ami 9600-on kezdett kommunikalni (boot info) aztan valtott 115k-ra. Az trukkos volt, mert ha lattam a boot infot, akkor nem tudtam kommunikalni es vice versa ![]() A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2016
Most hirtelen nem találtam mas soros eszközt csak egy arduino mini pro-t de azzal nem birtam kipróbálni nem használtam meg soha lehet nem jol csinaltam valamit. Estére veszek még egy usb mini kábelt és akkor a analizatorral pontosan meg tudom vizsgálni.
Szia!
A soros illesztőt könnyen ki lehet próbálni, kösd össze az Rx Tx lábait és küldjél ki rá valamilyen szöveget, ha jó akkor egyből visszaküldi a szöveget. Egyébként szerintem kevés a tápfeszültség az ESP8266-nak tegyél egy 10-100uf kondit közvetlenül a modul tápfeszültség lábai közé.
Szia, köszönöm a tippet mindenképpen kipróbálom. Forrasztottam rá egy 10µF kondit de esetleg teszek rá nagyobbat.
A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2016
A soros illesztő az működik ezzel a tesztel. Most rákötöttem egy stabilizált tápra ami 2A tud 3,3V on és van rajta egy 100µF os kondi de továbbra is csak akkor kommunikál amikor tápot adok rá.
Azt lehet tudni pontosan melyik 8266 valtozatrol beszelunk? Hol vetted? Van rajta egyeb jelzes?
Kínából rendeltem, gondolom ez még a régebbi típusú modul nem az új kék nyákos. Viszont most hogy jobban megnéztem mind két panelen a képen bekarikázott alkatrész bal oldala összeér és össze is van forrasztva, de mint ha a schematic rajzon is úgy lenne de nem biztos. Bár a napokban fog még megjönni 02-es és 07-es modell.
Helo mindenkinek.
Az lenne a kérdésem, hogy valaki próbálta Bővebben: Link ezt a programot email küldésre? Nekem már fordításkor hibát ad. Méghozzá ezt: too few arguments to function 'byte eRcv(WiFiClientSecure)' Ha valakinek van ötlete azt megköszönném.
Na én ezzel a két modullal már feladom, megvárom az újabbakat. Legutoljára néztem az fr232 által küldött adatot egy UNO soros portján és rendben kiment az AT de a modul semmit nem reagál egyik sebességen sem semmilyen lezárással. Majd a kövi adagot körültekintőbben megnézem, bár szerintem nem én tettem tönkre ezeket sem. Azért köszönöm az eddigi segítségeket.
Javítottam. Remélem így már működik. Bocsi.
![]()
Helo.
Köszönöm válaszod. Kipróbáltam, de ugyanaz a hiba a fordításkor.
Megnéztem Arduino fordítóval is. Abból nálam 1.6.8 van fenn, és 2.1.0 stabil board verzió. de az is szépen fordítja. esetleg nem régebbi verziót használsz?
Maga a kód ebből lett átalakítva.
eredeti Most kivettem a kliensátadást belőle és ezt a verziót megtalálod ugyanott a régi kód alatt.
Helo.
Köszönöm a segítséget, már működik. Nekem a 2.3.0 volt fenn, visszaraktam a 2.1.0 -át így a javított változatod működik. Még egyszer köszönöm a segítséged.
Szuper, és szívesen, igazából több tippem nem is nagyon lett volna.
![]() Többször beleakadtam fagyásba frissebb verziókkal így nálam marad a 2.1.0 még bele nem futok valami olyanba ami miatt kénytelen leszek váltani.
Próbáld meg így hátha. Bővebben: Link
Köszi, ki fogom próbálni írtam a videó alá, hogy mi a kód és milyen headert használ. Most még lemostam mind két panelt hígítóval de nem változott az állapot.
A gyantázást Deneturált szesszel kel le mosni!
![]()
A fekete az újabb modell, 1M flash van rajta 512k helyett.
CH_PD, GPIO0, GPIO2 magasra van húzva ~5k-val inditásnál? Milyen firmware van rajta? Megpróbálhatnád legelőször rárakni ami neked kell, mielőtt temetnéd a hardware-t. Esetleg LINK. Egyébként nálam megbízhatóan mennek a 01-ek 5v-ról is (táp), csak a soros lábon használok 3.3v-ot írásnál, ott az 5v egy 07-et tönkretett korábban.
Pont most találtam meg én is pont ezt az oldalt.
![]() A CH_PD-t Vccre a GPIO0-t GND-re kötöttem ellenállás nélkül TavIR oldalán láttam egy ilyen bekötést. Firmware-t nem tudom azt hittem alapból van rajtam amivel tudom tesztelni. Jobban utánaolvasok. Köszönöm.
Ha a GPIO0-t GND-re kötöd indításkor, akkor flash módban indul el, villan egyet a kék led és lehet írni a firmware-t. Kösd egy ellenállással a vcc-re és mehetnek rá a parancsok (már ha olyan firmware van rajta ami neked kell).
Nagyon szépen köszönöm, így már is működik AT-re visszaadta az OK választ.
Sziasztok, készítettem egy programozó tesztelő panelt az ESP-01 es panelhez. Gondoltam feltöltőm hátha valakinek hasznos.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |