Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Végfokozat TDA2030-40-50-el

Témaindító: sasorr, idő: Jan 16, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   262 / 274
(#) aramis válasza reloop hozzászólására (») Jún 29, 2016 /

Kösz penge lett.
üdv:ar
(#) zotya1983 hozzászólása Júl 8, 2016 /

Sziasztok! Ez a kapcsolás szimmetrikus tápról +- gnd nem működik? Azaz középcsapolásos táppal.Kell stabilizálni? Esetleg elég ha csak a kondiról lehozom a +- t és kihagyom a gnd t? Köszi.
(#) reloop válasza zotya1983 hozzászólására (») Júl 8, 2016 /

Szia! Link vagy kép kéne, hogy tudjuk melyik kapcsolásra gondoltál.
(#) gyuszo válasza zotya1983 hozzászólására (») Júl 11, 2016 /

Igen működik szimmetrikus tápról, azaz a középcsapolásos trafóról. Nem szükséges stabilizálni. Itt egy rajz is róla :
(#) gyuszo válasza reloop hozzászólására (») Júl 11, 2016 /

Visszanéztem azt a Z diódás lebegtetőpontos megoldást. Kb. 2 éve lehet. Mennyire jó, stabil az a kapcsolás, látom te ki is próbáltad . Mekkorák a Zénerek pontos értékei ? 6,2 V-os ?
(#) reloop válasza gyuszo hozzászólására (») Júl 12, 2016 /

Használj hozzá tranzisztorokat! Bővebben: Link
(#) gyuszo válasza reloop hozzászólására (») Júl 13, 2016 /

Erre gondoltam , visszakerestem, mivel egy picit régebben volt
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2016
(#) reloop válasza gyuszo hozzászólására (») Júl 13, 2016 /

A tranyós kiszorította ezt a megoldást.
(#) gyuszo válasza reloop hozzászólására (») Júl 14, 2016 /

Köszi .
(#) MikulaSan hozzászólása Aug 9, 2016 /

Sziasztok ez a kapcsolás mennyire helytálló? Esetlegesen lehetne-e egy 2.1-et építeni ? Jelenleg 4 db 2030 áll rendelkezésemre de a cél az egyszerűség mint a terv kiválasztása lapján is látható.
(#) CHrissDock hozzászólása Szept 11, 2016 /

Sziasztok!
Kérhetnék valakitől egy megbízható és működőképes TDA2052-es "60W-os" nyáktervet és egy beültetési rajzot? Nagyon megköszönném mert én sajnos normálisat nem találok amit ki is tudok nyomtatni és a Macbook-on nem tudok panelt tervezni!
Előre is köszönöm!
(#) kicsizsola hozzászólása Szept 16, 2016 /

Egy kerdesem lenne! Mekkora feszultseget bir meg egy tda2050 ! Eddig 20 V al mukodtettem, csak kivancsi lennek hogy lehet tovabb menni?
(#) Balabmw válasza kicsizsola hozzászólására (») Szept 16, 2016 /

Nekem ±24V-ről megy gond nélkül..
(#) Kovidivi válasza CHrissDock hozzászólására (») Szept 30, 2016 /

Akkor vegyél normális gépet, ami használható. A másik, hogy 60W-ra keress más kapcsolást, mert TDA2052-vel csak hidalva tudnád megoldani, nagyon a maximális tápfeszültség határán hajtva, és elég nagy áramok is folynának. Már akár egy TDA7294 is jobb megoldás lenne.
(#) Csedwik válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 4, 2016 /

Sziasztok! Adott egy step up converter ami 35 voltig tornázza fel a feszültségemet 12-ről. Melyik jobb egy 8 ohmos 30W RMS teljesítményű mélynyomónak?

-TDA2030A
-TDA2040

Nem tudok dönteni adatlap alapján, aki adna pár hasznos tanácsot melyikből tudnám kihozni viszonylag "kevés" torzítással a maximumot, megköszönném
(#) gyuszo válasza Csedwik hozzászólására (») Okt 4, 2016 /

Jobb lenne a TDA2050 , ebből a sorozatból.
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2016
(#) reloop válasza Csedwik hozzászólására (») Okt 4, 2016 /

Szia! A tápfeszültség, a hangszóróimpedancia és a teljesítmény között összefüggés van. 35V 8Ω-ra 15W teljesítmény várható a klippelés határán. Amennyiben 30W-ot szeretnél, 28V tápfeszültségű hidalt kapcsolást építs, akár a TDA2030 is megfelel.
(#) Csedwik válasza reloop hozzászólására (») Okt 4, 2016 /

Köszönöm a választ!

Idő és pénz hiányában csak e kettő között tudok választani, mivel ez van itthon. Kettő közül azonos tápfesz és ohm mellett melyikből tudok több tiszta hangot kivenni?
(#) reloop válasza Csedwik hozzászólására (») Okt 4, 2016 /

Azonos eredményt nyújt mindkettő az ismertetett üzemi körülmények között.
(#) Sanitatum hozzászólása Okt 9, 2016 /

Üdvözletem, tegnap összedobtam egy 5 csatornás erősitőt. Müködni müködik, csak annyi bajom van, ha a 3.5es csatlakozó nincs bedugva pl telefonba vagy kompiba, akkor sipol a hangszóró és melegszik az ic. Ha megfogom a csatlakozót akkor is abba hagyja, ezek szerint földelés hiba, de nem tudok rájönni, hogy mit hogy kellene. Séma. A dióda hidról megszakitottam a vonalat és áthidaltam a konditól, a 0át. Nem segitett rajta
(#) reloop válasza Sanitatum hozzászólására (») Okt 9, 2016 /

Üdv! Az audio in pontok közé köss be egy 100pF-os kondenzátort, vagy egy 1k-s ellenállást!
(#) Sanitatum válasza reloop hozzászólására (») Okt 9, 2016 /

Okés, Köszönöm. Mindjárt megpróbálom
(#) Sanitatum válasza reloop hozzászólására (») Okt 9, 2016 /

Az 1k-s ellenállás megoldotta, köszönöm a segitséget!
(#) reloop válasza Sanitatum hozzászólására (») Okt 9, 2016 / 1

A kimenet kapacitív úton visszahatott a bemenetre, ebből jött létre az oszcillátor, az ellenállás viszont elnyomta ezt a zavaró jelet.
(#) MikulaSan válasza Sanitatum hozzászólására (») Okt 10, 2016 /

Szia ha nem haragszol meg ez mely nyáktervező program? Sajnos túl kicsi a telefonom képernyője és ránagyitani se enged mindig
(#) Sanitatum válasza MikulaSan hozzászólására (») Okt 16, 2016 / 1

National instruments-től az Ultiboard progi
(#) MikulaSan válasza Sanitatum hozzászólására (») Okt 16, 2016 /

Köszike!!
(#) gernerakos hozzászólása Okt 20, 2016 /

Üdv, egy rövid kérdésem lenne, hogy egy TDA2030 az adatlapi kapcsolással (nem szimmetrikus tápfesz) bármiféle előerősítés nélkül használható gitárral, mint jelforrás?
(#) Cannon hozzászólása Okt 23, 2016 /

Sziasztok! Egy régi műanyag dobozos Videoton TVből szereztem egy TDA 2030as erősítő komponenst, viszont gondot okoz a bekötése.

Mellékelek hozzá képeket és kapcsolási rajzot, hátha esetleg valaki tudna segíteni működésre bírni nekem.

Köszönöm szépen a segítséget!
(#) Hx-2 válasza Cannon hozzászólására (») Okt 23, 2016 /

A TV tipusat amibol kitermelted nem tudod?
Következő: »»   262 / 274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem