Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Ugyan ilyen, vagy ugyan ilyen?
Találkoztam már semmire nem jó ónszippantóval, azért kérdezem.
Nekem egy teflon hengeres ónszippantóm van, volt vagy 1800Ft és tökéletes. Egy mezei DIL 16-ot pillanatok alatt ki lehet vele szedni, gyorsabban mint a szalaggal, és sokkal rövidebb ideig kell a lábat melegíteni. A fémházasokat ne vedd meg, azok nem jók még a drágábbak se.
Szorosan szerelt galvános dolgokhoz nyilván nem jó, de oda a szalag sem jó.
Valami hasonló van Neked ? Mi az az ABS anyag ?
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2016
cégnél valami ilyesmit használtunk, kis tuninggal. A teflon hegyre húzz egy kb 1,5 cm hosszú 4 es sziló csövet. (Jobban idomul a felületre, és a meleg ónt le is leget törölni vele.)
Akkor ezek szerint nem gond, hogy fémházas ?
Én úgy vettem észre, hogy kb. mindegy, milyen háza van. Egy a lényeg, használat előtt/takarítás után némi szilikonolajat érdemes belefújni, sokkal jobban dolgozik.
Műhelybe javaslom a vákuumszivattyút. Nálam folyamatosan megy és szippantáskor nyomom a megfelelő helyre a cső végébe szorított teflon hegyet (házi kivitelezés, olcsó dolgokból). Az ónszippantó kioldáskor rúg, ami néha zavaró lehet és masszívabb munkánál igen fárasztó tud lenni.
Ilyesmi kinézete van, de hogy pont ez-e vagy csak hasonló azt meg nem mondom.
Ok, köszi !
Vákuumszivattyúnak pl. megfelelne egy hűtőszekrény szivattyúmotorja is ?
Valószínűleg igen, de nem próbáltam. Gond lehet, hogy a hűtőgép szivattyúja, ha meleg, nem indul el.
Mellékletben egy kép, hogyan csináltam meg az ónleválasztást. A befőttesüvegben lévő, szivattyú felé tartó cső végére raktam egy kis rongydarabot, nehogy fel tudja szívni a forrasztóónt. Ez csak óvintézkedés, mert mire a befőttesüvegbe ér, régen megszilárdult.
Hm ! Ötletes, egyszerű és olcsó !
Az, hogy melegen nem indul a szivattyú, nem gond, mert 1 perc múlva már megy is. Aztán meg úgyis folyamatosan menne - tömegmunkához (bontás) jó lenne. A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2016
Hülye kérdés, de maga a ház miért jó ha teflon? Lehet rosszul sejtem, de nagyvonalakban van egy dugattyú egy rugó meg egy ház, ha az jól illeszkedik, akkor ok, nem?
Vagy a hegyre gondoltál?
Nekem aluházas van - könnyebben lehűl és rátapad a falára egy idő után az ón. Ez is jó amióta jól beolajoztam belülről.
Nem. Nekem volt vagy 3 féle, különböző árkategóriából, mindegyik a kukában landolt. Nem tudom milyen anyagbók készülnek, és hogy milyen felületű a belső fala, de egyszerűen nem csúsznak úgy (hiába kened be akármivel) mint a műanyag vagy teflon vagy akármi, és nem csinál olyan vákuumot, szóval nem szív rendesen.
De nem nagyon értem a problémádat, ezerpárszáz forintról beszélünk.
Ok, nem is a pénzről van szó, hanem amit Te linkeltél az már nem kapható, amit meg én linkeltem, azt honnan tudom, hogy egyáltalán hőálló-e ? Hogy mit takar az ABS anyag ? Mert olyant nem igen találtam amire azt írták volna, hogy teflon. Inkább csak plasztik...(de lehet, hogy csak ügyetlenül kerestem...:crazy
Ha a sokszor szar helyett, egyszer de akkor jó elvet követjük, akkor a pár száz forintos vackok a legdrágábbak.
Sokszor kiderül, hogy a drágább az olcsóbb, ezért is kérdeztem eredetileg.
Kezdem én is nem érteni a vitát. Az én alucső vázas ónszippantóm már több mint 25 éve megvan és nem a kukában landolt. Kicsit meg kell takarítani néha, kicsit megkenni - és szív, mint új korában.
Nálunk a cégnél a legbonyolultabb dolog is egy greatz, vagy dioda cseréje. Havi 1-2x. Ennek megfelelően a legolcsóbb sz*r van mindenből, gázos páka onszippantó stb. Pákát évente vesznek 6 ezerért, de az új is sz*r.
Onszippantót is vettek olyat, hogy sokmindent csinál, csak nem szív. Épp műanyagházas. Ebből tudom, hogy nem mind egyforma. Én meg utálok 2x költeni ugyan arra. De ahogy látom megosztóak a vélemények Idézet: Csak annyiban, hogy Ge Lee határozottan kijelentette, hogy a fémvázas ónszippantó semmit sem ér. „De ahogy látom megosztóak a vélemények”
Nekem ebből van két féle is és teljesen jó: Bővebben: Link
Én régebben kaptam egy fémházast a pákám mellé, de nem volt valami jó.
vettem egy olyat amit a boltban is ajánlottak, fekete, műanyag, 1100ft és marha jó, mindmáig. 2 éves. A suliban is ilyet használtak, és ott is izonyított. Jó ónszippi rossz ónszippi egyébként a jó konstrukciót 3 gyár is lekoppintotta, nekem speciel a noname jutott Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2016
Zörög mint a sárvédő.
A lenyomó gomb elfordult, olvadt a hegye, a nagy rugó az aluminiumcsőben fut, ami koptatta, és zörög! Olyan 600Ft körüli lehetett, póthegyel. igazából ennyi. a műagyag ezzel szemben hibátlan.
Akár még jó is lehet, de a kép alapján nagyon rövidnek tűnik a dugattyúút hossza.
Plusz berágódik a belső fal, aztán már semmit nem csinál, meg beszorul, lelassul, stb. Tetszenek az ilyen "25 éve megvan az aluházas és jó" beszólások, amiből arra lehet következtetni hogy kb. 24,8 évet a fiókban állt. Azok újkorukban sem jók, ha meg használva is van akkor...
Évekig csak ónszívószalagot használtam, mert azon a véleményen voltam hogy az összes ónszippantó nem ér egy kalap ....-t sem. Aztán mutattak olyat (teflon házasok) ami nagyon jó szolgálatot tesz, napi használat mellett is. Persze nem 25 évig hanem mondjuk 2-3 évig.
Direkt nem akartam írni hogy 25év alatt biztos nem használta sokszor, ha még jó, de amúgy én is ezen a véleményen vagyok.
viszont még nem esett szó a paraszt ónszippantóról, amikor odacsapjuk a felmelegített ónt, a nyákon, az asztalhoz. Csak kell a szemüveg a frödögés miatt. Pl: 2 kábel befforasztásakor nem veszem elő az ószippit. A dugattyú inkább vastag mint hosszú.De jó a szívása, amikor kicsavarom a hegyet, akkor érezni a különbséget. A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2016
Tudtok ajánlani egy jó forrasztópákát?
Alig forrasztódik rá az ón a rézfelületre,már 6 pákát vettem,mind 3000 Ft körüli árban.A munkahelyen drága,ipari páka volt,és ahhoz könnyű volt hozzászokni. Vettem még pákahegy tisztítót,meg flux-tollat is,meg kapargatom a rézfelületet,de alig megy a forrasztás. |
Bejelentkezés
Hirdetés |