Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2609 / 3598
(#) zenetom válasza Gafly hozzászólására (») Júl 15, 2016 /

Lehet tényleg az lesz.. Nálam még mindig nem hűlt le bent a lakás.

Amúgy azért kellett leállítani az 1-es blokkot, mert élesztettem az új erősítőmet, és kicsit megrángatta a hálózatot..
(#) pjg válasza zenetom hozzászólására (») Júl 15, 2016 /

Á nem! Én próbáltam a ZPM-et feltölteni, de valami nem stimmelt.
Nálunk délkeletre és északnyugatra nyílnak az ablakok. Jól át szellőzik a lakás.
(#) zenetom válasza pjg hozzászólására (») Júl 15, 2016 /

Idézet:
„a ZPM-et feltölteni”

Az micsoda?
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2016
(#) Kovidivi válasza zenetom hozzászólására (») Júl 15, 2016 /

Zero point module. Neked nincs olyan???
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2016
(#) zenetom válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 15, 2016 /

Őszintén bevallom: nincs.
Googliban utána néztem, ez valami cucc a Csillagkapuhoz. Ez látja el energiával, vagy mi?
(#) zolika60 válasza Gafly hozzászólására (») Júl 15, 2016 /

Vissza lehet, de minek?
(#) Alkotó válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 15, 2016 /

Lehet vele fűteni is.
(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Júl 15, 2016 /

Nincs.
(#) pompidu válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 15, 2016 /

Nagyker kb 28e ftért adja, ha gsm ben csinaltatod akkor plusz munkadíj, de ha vadászol valahol valami alaplaphibásat nem nehéz kicserélni, a youtube televan ilyen videokkal.
(#) zolika60 válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 15, 2016 /

Arra sincs szükség, legalább is nálunk 21C° van.
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 15, 2016 /

Micsoda hőség. Itt 15,4° fok van és szakad az eső.
(#) zenetom hozzászólása Júl 16, 2016 /

Na, mostanra nálam sincs már hőség, fel kellett venni egy pólót.
(#) erdgab hozzászólása Júl 16, 2016 /

Didergek Zalában + az eső is esik.
(#) zsolt58 hozzászólása Júl 16, 2016 /

Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni, hogy az IGO-ban ellehetne-e menteni úgy útvonalat, hogy csak megyünk és nincs útvonal megtervezve és úgy elmenti az útvonalat aztán pedig be lehessen tölteni az IGO-ba, hogy ugyanazon az útvonalon menyünk megint?
Mert most elvezet valaki de aztán, hogy ne keljen vezetgetni hanem GPS-el.
Van ilyen funkció az IGO-ba vagy valami mással lehet?
Üdv.
(#) Bakman válasza zsolt58 hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Ha valaki elvezet a célhoz, nem elég csak azt elmenteni?
(#) zenetom válasza zenetom hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Na, eddig tartott, most megint le kellett venni.
(#) pjg válasza zenetom hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

50mm esett. egész éjjel, megállás nélkül.
(#) zenetom válasza pjg hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Mármint nem az eső tartott addig, hanem a póló viselése.
Az eső azóta is esik...
(#) pjg hozzászólása Júl 16, 2016 /

Egy kémény nyíláson szeretnék két gázkészüléket (átfolyó vízmelegítő és cirko kazán) üzemeltetni. Lehet e kapni olyan alulemez füstcső elemet amivel ez megoldható?
(#) granpa válasza pjg hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Igen: úgy hívják, hogy csappantyús elágazás (magyarul: suber ), aminek az állását (reteszelését) kell váltani az épp működő készülékhez. A készülékeket amúgy is reteszelni kell egymással.
(#) Bakman válasza pjg hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Nagy valószínűséggel szabálytalan és veszélyes is az, amire készülsz.
(#) granpa válasza Bakman hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Ha nálam 22 évig működhetett (évenkénti hivatalos ellenőrzéssel) akkor tán nem. Csak a reteszelés az előírás.
(#) Bakman válasza granpa hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Pedig fogadni mertem volna rá, hogy tilos az ilyen. Legalább nem keltem fel hiába.

El tudok képzelni olyan helyzetet, amikor a kazánnak és a vízmelegítőnek egyszerre kellene mennie, ilyenkor mi a helyzet?

Ez nem fordult elő a leghidegebb télen sem (már hogy fűteni kellett volna gyerekfürdetés közben). A lakás elég meleget tárol, hogy azalatt ne hűljön le, míg eresztem a meleg vizet. Pedig régi, redőnyös redőnytokos, szabad gangra nyíló, kétszárnyú, szimpla ajtós lakás volt. Olyan "jó" légcserével, hogy zárt ajtók mellett megindult a gyerek-papírforgó a szobában.
(#) pjg válasza granpa hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Jelenleg is egy kéménybe vannak kötve két lyukban. A két lyuk egymás fölött van, kb 10 cm-re egymástól. Mindkét készülék kimenetén bimetál működtetésű pillangószelep van. Bizonyos hőfoknál kinyit/lezár. A kazánt tudom reteszelni, ha megy a vízmelegítő. Viszont nem.
(#) granpa válasza pjg hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Mit: "viszont nem"? Ez csak egy 2 eres drót, ami által keresztbe reteszelhető a két készülék.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Kéményseprőknek van egy "ellenőrző listája", ott vannak ilyen kipipálandó dolgok.

Például esetemben szagelszívó, nyílt égésterű kandalló. Ekkor kell a reteszelés, nehogy ha télen begyújtok a kandallóba, akkor a konyhai szagelszívó visszaszívja a füstgázokat. Az más kérdés, hogy az ELMŰ honlapján kis keresés után meg lehet találni, hogy milyen szabályokat kell betartani, vagy melyek a feltételek hogy elfogadják. Ugyanezt kémény esetén halandó ember
Bár ebben valószínűleg közrejátszik az is, hogy még felmenőimet tekintve is több volt a villamos, mint a kéményes szakember

Ugyanakkor szerintem PJG mesternek azzal lehetne a legtöbbet segíteni, ha granpa leírna/lefényképezné a konkrét reteszelés megvalósítását...
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Ezt az előírást a gázosoknál lehet megtalálni. Nehezen tudnám lefényképezni, mert az új tulajdonos mindent kicserélt. Nála már kombi van. A reteszelés: itt behúz, ott elejt; vica-verza. Ezt PJG mester megoldja séróból.
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Nem tudtam, hogy a reteszelés szabályos (hibalehetőség [?]). Úgy gondoltam, egy kémény, egy eszköz. Itthon nincs ilyen kérdés.

Ez az 1-1 különböző tüzelési módokra van kihegyezve, azonosak lehetnek 1 kéményben, 1 lakáson belül. Tehát a szomszéddal nem lehet közös kémény, azonos tüzelési mód esetén sem (sehogy sem).
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2016
Következő: »»   2609 / 3598
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem