Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma
 
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   101 / 116
(#) Saggitarius válasza elektrocad hozzászólására (») Jún 4, 2016 /
 
1.,Erdekes, pedig mukodnie kellene, reszlet a leirasabol:
Scan Capabilities TWAIN/WIA; Scan-to-Email/Folder; Scan-to-USB

Scanner Interface USB 2.0 for TWAIN/WIA scanning

2., irfanview-el tudsz szkennelni, kezeli mind a WIA mind a TWAIN drivert. (es mint olvasom szukseged van batch szkennelesre, azt is tudja)
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2016
(#) Saggitarius válasza elektrocad hozzászólására (») Jún 4, 2016 /
 
Milyen Win fut? 7, 8, 10?
A kovetkezo linken megtalalod a TWAIN/WIA drivereket:Bővebben: Link
(#) elektrocad válasza Saggitarius hozzászólására (») Jún 4, 2016 /
 
Win 8.1
Tegnap már sokat írtam, mire lenne szükségem. Az sok programmal megoldható, hogy egy-egy szkennelt képet egyenként elmenti valamilyen képformátumba, majd ugyanúgy egyenként pdf-be konvertálja.
Nekem más kell: Több oldalas dokumentumok szkennelése, majd azok egyetlen pdf-be való mentése anélkül, hogy az egyes képeket külön-külön fájlba mentené.
Driverem van és működik is, csak egy kezelőprogram kellene, amivel a ricoh szkennerét a gépről tudom vezérelni. Érdekes, hogy más szkenner gyártók, pl. Canon ad olyat a szkenneréhez, pl. MP Navigator, de az csak a Canon-hoz használható. Legalábbis nálam ezt jelzi - még fel van telepítve a Canon szkenner is, mivel amíg ez a probléma nem oldódik meg a Ricohhal, addig a Canont használom.
De ha már megvettem, szeretném egyben használni a nyomtatót és a szkennert is, ne kelljen annyi kütyüt kapcsolni a géphez.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2016
(#) alberton hozzászólása Jún 7, 2016 /
 
HP1100 printer bizonyos idő után sleep állapotba lép. Ha ilyenkor nyomtatást indítok, a feladat bekerül a nyomtatási sorba, de nem nyomtat, mintha ott se lenne. Hibaüzenet nincs. Következő gép indításkor kezdi el a nyomtatást. Mindezt w7 alatt, a drivert install után maga húzta le a Microsoft-tól. Mi lehet baj?
(#) elektrocad válasza elektrocad hozzászólására (») Jún 9, 2016 /
 
Hosszas levelezés, ide-oda küldözgetés után végre kaptam választ egy félmegoldással, de működik, az igényeimnek megfelel. A desktopbinder tőlük már nem elérhető.
A NAPS2 (Not Another PDF Scanner 2) (www.naps2.com) programot ajánlották, ami ingyenes és működik is.
Ha már a szoftver weboldalán ez található, nem értem, miért nem teszi fel a ricoh a mellékelt CD-re:
Idézet:
„NAPS2 is completely free to use for both individuals and businesses, and includes no ads or unwanted software. If NAPS2 has helped you, consider making a donation.”

Ezen kívül a következőket is ajánlották: ScantoPDF vagy az Adobe Acrobat és Foxit PhantomPDF programokat, de hozzátették, hogy a két utóbbi fizetős. A ScantoPDF oldalán is találtam utalást arról, hogy nem ingyenes.
A fizetős programokról ilyen esetben az a véleményem, hogy ha már az ember megvásárolt egy berendezést, annak kezelésére miért kell plusz pénzt kiadni? Egyes más cégek esetében a géphez hozzá tartozik egy kezelőfelület is a számítógépen.
Végül is a NAPS2-vel megoldódott a kérdés, de miért kell ennyire bonyolítani.
(#) zsoltee0001 válasza elektrocad hozzászólására (») Jún 9, 2016 /
 
Egyszer még visszatérünk a kőkorszakba, hogy mindent floppyra kell mentegetni, mert leszedik, vagy átvariálják, vagy kiguvadt szemmel kell telepíteni, hogy nehogy be*opjunk valami kémprogramot.
Egyébként a ricoh egy külön állatfaj, mint írtam, nem a lakossági felhasználó a főprofilja.
Megjátszották, hogy tavaly áprilistól eltávolították az összes XP-s drivert a honlapjukról.
Nem az, hogy szóltak volna, hogy figyu hülyegyerek, még most szedd le.
Nekem van olyan régi gépem ricohs, ami HP pcl5 driverrel megy, mert ahhoz meg win7-es drivert nem csináltak (bocsi, vegyél újat alapon).

Amúgy a samu se külömb, ő az ilyen hiányosságokat több száz megabájtos csilivili ámde semmire nem használható szoftverekkel kompenzálja.
Visszaírtam a ügyfélszolgálatnak, hogy az a szkenner program amit kb fél éve felraktam azt szedjék már elő, de még az ikonját se ismerik föl.
(#) KBal76 válasza alberton hozzászólására (») Jún 9, 2016 /
 
Nekem is ilyen nyomtatóm van, de simán felébred ha kell. Én arra tippelnék, hogy az LPT kábelben egy ér szakadt, és nem tudja felébreszteni a nyomtatót a gép. Persze ezt elég nehéz igazolni, mivel spéci kábele van, nem terem minden bokorban cseredarab.
Következô gép indulásakor, vagy a nyomtató ki/bekapcsolásakor indul el a nyomtatás?
(#) elektrocad válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 9, 2016 /
 
Idézet:
„Egyébként a ricoh egy külön állatfaj, mint írtam, nem a lakossági felhasználó a főprofilja.”

Ez még elfogadható, de céges környezetben miért ne kelljen kezelőfelület? Nálam nem a driverrel volt a baj, hanem a szkenner irányításával.
A NAPS2 telepítője nincs 1,5 MB. (A telepített mappa meg 19,2 MB - ezt nem értem, hogyan nőtt meg ennyire.) Nem tudnak hasonlót írni és a CD-re feltenni?
(#) amex hozzászólása Júl 18, 2016 /
 
Sziasztok. S.O.S Nagyon nagy segitseget szeretnek kerni hp laserjet 1100
Nyomtato telepitesehez es mukodesbe hozatalahoz.
Tudom ezer eves de meg mindig olcsobb nagy mennyisegu nyomtatashoz.
Szoval probaltam xp-vel es win7-el is. Mindkettore csak sajnos xp xriver van. Feltelepitettem. Viszont nyomtataskor vagy semmit vagy csak nehany betut szetszorva vagy ossze-vissza karaktareket nyomtat. Kerlek benneteket ha valaki meg ert ehhez a csoda masinahoz akkor legyenszives segitsen. Koszonom.
(#) zsoltee0001 válasza amex hozzászólására (») Júl 18, 2016 /
 
Szia
Ha nekem kell egy régi nyomtatóhoz driver, ami nincs persze, akkor a hp universal pcl5 drivert szoktam felrakni Bővebben: Link
Hálózati nyomtatókhoz, nem tudom, hogy ez az-e?
üdv
(#) KBal76 válasza amex hozzászólására (») Júl 19, 2016 /
 
Lehet a nyomtatóddal van a gond, én ahogy rádugtam azonnal felismerte és jól nyomtat, ugyanez a nyomtató tip.
(#) eyess válasza amex hozzászólására (») Júl 19, 2016 /
 
Ha a teszt oldalt is hibásan nyomtatja , akkor a nyomtatóval lesz gond.
(#) pimpoka hozzászólása Júl 19, 2016 /
 
Szervusztok! Egy nem hozzáértő kéri a segítséget. Kaptam egy Minolta pagepró 1200W gyontatót. 2002 kiadás. Telepíthető ez windos 7-re és hogyan. Segít valaki megköszönöm. János.Azt mondták, hogy XP-n működött.
(#) Petyaa válasza pimpoka hozzászólására (») Júl 19, 2016 /
 
Ha 32bites a Windows 7-ed akkor valószínű használhatod. A gyári oldalon van hozzá driver, az XP-hez ajánlottad töltsd le innen
(#) amex válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 19, 2016 /
 
Szia koszonom a szoftver otletet holnap kiprobalom.
Amugy nem halozati hanem otthoni hasznalatra szanom. Kb 6.000 oldalt kene kinyomtatni.
Szerintem a parhuzamos port kornyeken lesz valami gond. De hiaba allitgatom a bios ban nem valtozik a helyzet.
(#) amex válasza eyess hozzászólására (») Júl 19, 2016 /
 
Szia. A teszt oldalt gyonyoru eles hibatlan formaban nyomja ki.
Gondoltam mar arra is hogy esetleg a benne levo 16MB-s RAM keves a mostani dokumentumok kinyomtatasahoz. Keresgeltem mar nagyobb memoria karit de nem tudom a nyomtato tudna e kezelni.
(#) zsoltee0001 válasza amex hozzászólására (») Júl 19, 2016 /
 
Most beugrott egy konkrét eset, az is lpt-s nyomtató csak hálóztai printer szerverre van kötve és ezzel a driverrel megy, szerintem abba sincs több 16 megánál több.
A te esetedbe telepítéskor nem hálózati hanem lpt-s telepítést kell választani.
Pdf-eket is hibátlanul nyomja.
Üdv
(#) elektrocad válasza pimpoka hozzászólására (») Júl 20, 2016 /
 
Nálam egy hasonló, Minolta Page pro 1350W (2006-os gyártású) a 64 bites win 8.1-en is tökéletesen működött. Szerintem, ha találsz megfelelő drivert, pl. itt, neked is működnie kell.
(#) amex válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 20, 2016 /
 
Szia. Sajnos nem sikerult mert nem ertek a nyomtato halozati telepitesehez. Na meg a gepem sincs haloba kotve. A normal telepites mmeg most se lett jo. Ugyan ugy csak a tesztet nyomtatja s semmi mast. Tudnal esetleg valami mas megoldast? Vagy valaki mas? Mar azon is gondolkodtam keresek egy vinyot es teszek ra win 98 at. Hatha azzal mukodne.
(#) zsoltee0001 válasza amex hozzászólására (») Júl 20, 2016 /
 
Szia
Akkor ne haloztaba használd, hanem lpt-n
Úgy se megy a driver felrakasa?
Üdv
(#) amex válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 21, 2016 /
 
Szia, a driver felmegy azzal nincs gond. Csak a nyomtato nem nyomtat. Vagy ha igen akkior csak ossze-vissza karaktereket. Es nem ertem miert? S ez a helyzet win xp-n is. Ott is csak teszt oldalt nyom. Lehetseges valahogy letesztelni mi lehet a baja? esetleg a memoria kartya hibas?
(#) KBal76 válasza amex hozzászólására (») Júl 21, 2016 /
 
A teszt oldal az a Windows generált tesztoldala, vagy a nyomtató saját tesztoldala? Mert nem mindegy. A nyomtató szép tesztoldalt nyomtat ugye önmagában is, csak a nagy zöld gombot nyomva, de nem ez kell, ugyebár, hiszen ez nem igazolja a kábel hibátlanságát.
Nálam Win7/64bit alatt rádugtam és megy. HP1100, nem kellett hozzá vadásznom semmit, felismerte a Win, kiírta hogy lát egy ilyen nyomtatót és telepítette magától.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2016
(#) amex válasza KBal76 hozzászólására (») Júl 21, 2016 /
 
Azt hiszem csak zold gombbal probaltam. De melo utan megnezem windowsbol is. Ha onnan nem megy akkor mit lehet csinalni?
(#) zsoltee0001 válasza amex hozzászólására (») Júl 21, 2016 /
 
Lehet, hogy rossz drivert választottál, pcl5 kell és magyar, ha EN driver akkor előfordulhat pdf-nél, hogy értelmetlen karaktereket nyom.
Üdv
(#) amex válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 21, 2016 /
 
Leszedtem azt, kiprobaltam de nem volt jo. Az erdekes a dologban az hogy mikor megvettem s radugtam a gepre mukodott s valoban sajat maga szedte le a driveret. Aztan gondolt egyet s azota nem megy. Mar vagy 4x ujra pakoltam a wint de hiaba. Nem tudom hogy a gepben van e a hiba a parhuzamos portnal vagy a nyomtatonal. Kerdeztem a hp-t az esetleges parallel -usb atalakitorol de azt mondtak azzal biztossan nem megy. Nem tudom ugyan hogy csak le akartak razni vagy nem hozza erto volt akivel beszeltem.
(#) fecameca válasza amex hozzászólására (») Júl 21, 2016 /
 
Tegyél fel valamilyen Linuxot. Azokról mindenféle driver nélkül megy. Nekem sem akart feltelepülni XP-re mondván, hogy nem támogatott az op. rendszerem, pedig eredeti gyári CD volt a Hp nyomtató mellé, és az írta ki. A Windows mellé is fel lehet a Linuxot rakni, úgy, hogy a bekapcsoláskor kiválasztod, melyik menjen?
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2016
(#) amex válasza fecameca hozzászólására (») Júl 21, 2016 /
 
Szia. Megneztem sajnos windowsbol az eg adta vilagon semmit se csinal. Sot a win nem is latja. Legalabbis a nyomtato hozzaadasa funkcional csak manualisan tudom kivalasztani a gepet. Es az auto update nem megy mert ugye ha nem latja mihez kene nem indul el. Azt megtudod mondani hogy amikor bekapcsolom a gepet bootolaskor felsorolja a hardware elemeket, ott kell e szerepeljen a parhuzamos portra kotott eszkoz? Vagy a bioszban valahol?
(#) KBal76 válasza amex hozzászólására (») Júl 22, 2016 /
 
Biosban nem fogod látni. Van egy szűz Windowsom (csak XP) valahol egy tartalék-hdd-n, rádugom és megnézem mit csinál segítség (driver) nélkül. Talán le is videózom.
Én keresnék helyedben valakit akinek van ugyanilyen nyomtatója a közelben, és elvinném hozzá hogy kiderüljön mi hibás.
(#) pimpoka hozzászólása Júl 22, 2016 /
 
Szervusztok! Kaptam egy Minolta pagepró 1200W-os nyomtatót.Betudom üzemelni esetleg XP 7 en.Esetleg le kell tölteni hozzá valamit. Nem vagyok nagy szakértő ezen a téren. Koszi a válaszokat.
(#) elektrocad válasza pimpoka hozzászólására (») Júl 22, 2016 /
 
Szia, kedden már kérdezted, szerdán meg válaszoltam rá.
Következő: »»   101 / 116
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem