Fórum témák
» Több friss téma |
Az áramgenerátor is fog fűteni, viszont ha a mostani teljesítmény elég, akkor ahogy írtam elég a 78 mA. Mivel a nyák az már készen van gondolom, akkor a két furat, ahova most a 100 ohm van beforrasztva lesz az áramgenerátor csatlakozópontja. Mivel az áramgenerátor is tranzisztorból van, valamint néhány kis alkatrészből, érdekelne, mekkora hűtőborda (lemez) lett rászerelve a két BD139-nek. Kedvező esetben, erre még rá is fér a másik két tranzisztor, akár a lemez túlsó oldalára ugyanazzal a csavarral, mint a BD. Gyors saccolással úgy gondolom, hogy eddig közel 6 W volt az elfűtendő disszipáció, most 4W lesz. Ha az eredetihez hasonló a nyák, akkor elég a mostani hűtés. Vagy azt a 3 alkatrészt felforrasztod az új beépítendő tranzisztor lábaira, vagy egy-egy pici öcsipanelt gyártasz neki. Ez mindössze körömnyi méretű, ezeket én csőtollal, lakkfilccel, esetleg a páromtól, vagy a lányomtól "kölcsönvett" körömlakkal rajzolom meg. Ha belinkeled a canampodat, esetleg lefotózod azt a részt ahol mind a hűtő, mind a 100 ohmok látszanak, akkor segítek a pici nyák tervezésében. Ha pedig még lejjebb akarsz menni a melegedéssel, arra is lehetőség van.
Szia. Bár igazad van, amit hallottam ecc82-es csővel, abba is az volt. Jól is szólt. Csak az a baj, hogy az az IC nem arra van kitalálva, és igaz hogy valamelyik gyártó olyat csinál, hogy pont jó, viszont a specifikációban csak azok a paraméterek vannak megkötve, ami egy tápegységhez kötelező. Ha egy másik gyártótól kapjuk, csak abban lehetünk biztosak, amit az adatlap közöl (néha még abba se). Ezért nem alkalmazom szívesen ezeket a nem erősítőbe való alkatrészeket audió célra.
80x40x35mm a hűtőbordám, van hely rajta bőven. A panelt próbáltam picit felhasználóbaráttá tenni, de még nincs lemarva... a trafó még nem biztos, hogy rajta lesz. Holnap mennék alkatrészért, kedden maratni.
A 120mA maradhat, inkább a teljesítményben mennék kicsit feljebb! A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2016
Akkor a következő: Ha már úgy is vásárlás lesz, listázok. Ezek kellenek még plusszban.
2dbBD139 2dbBC546B Néhány ellenállás abból a méretből, amiket amúgy is vásároltál, tehát kis teljesítményű 2db22 ohm 2db47 ohm 2db51 ohm 2db56 ohm 2db4,7 kohm Ennyi. A 47,51,56 ohmok közül csak egy értékre lesz szükség, mégpedig az 51 ohmra, de lehet, hogy vagy kisebb lesz a nyugalmi áram, vagy nagyobb mint a számított érték, ezért +- 10 %-ot lehet a cserékkel játszani. A 22 ohm az pedig azért kell, mert két féle rajz kering itt a hálón. Az egyik 22 ohmon, a másik 220 ohmon keresztül csatolja ki a jelet a füleshez. Na most ez nagyon nem mindegy. Nálad ahogy láttam 220 van, ezért a 22. Majd kikutatom, melyik a helyes. Ha nincs lemarva anyák, akkor szépen rá kellene tervezni az áramgenerátort is. Meghagynám a 100 ohm helyét is, hátha tesztelgetni szeretnéd. Ha akarod segítek a tervezésben.
A 22Ω a helyes.
Holnap megveszem az előírtakat Igen nálam 220 ohm van...
Ha nem eszelősen bonyolult, akkor csak beillesztem a 100 ohm helyére...
El is hiszem, hogy elégedetlen vagy a teljesítménnyel. Elsőként tegyél 22Ω-ot a 220Ω helyére, hallgasd meg és utána dönts a módosításról!
Szia!
Ha visszább olvasol akkor láthatod, hogy én csináltam áramgenerátoros canampot. Bővebben: Link Bővebben: Link Fűt mint a bolond, így kellett rá egy kisméretű ventilátor.
Ha nincs hálózati feszültség, akkor nagy valószínűséggel nincs szükség külön fejhallgató erősítőre sem. Amit hallgatnál rajta (valamilyen szintén elemes kütyü), az önmagában is képes meghajtani a fülhallgatót.
Szia!
Látom... ...a 100 ohm is fűt mint állat! De most már elindultam Tothbela útján, és azon be is fejezem készre... De köszönöm a segítséget!
Hogy mégis miért? A mobilokon, tableteken korlátolt a kimenő jel. Na meg gombhoz a kabát. Van egy szép HDD dobozom, Egy marék li-ion akkum. Semmit nem kell vennem hozzá, itt van minden.
Sokszor építek olyat, amiért Madách falanszterében borsón térdepelhetnék, vagy szobafogságot kaptam volna. Ha csak olyat alkotnánk, aminek van értelme, ez a topik is nagyon szegényes lenne. Idézet: „Ha csak olyat alkotnánk aminek van értelme, ez a topik is nagyon szegényes lenne.” Igazat szóltál, de ez a fórum már így is elszegényedett a tevékenységeket illetően, és sajnos nem azért, mert itt mindenki csak értelmes dolgokat épít.
Alkatrész megvásárolva!!!! Várom a rajzkiegészítést!!!
Addig is kérnék egy beszámolót, milyen lett a 22/220ohm cserétől?
...még nem volt időm a kísérleti példányban kicserélni... de szerintem holnap lesz idő rá
Ő lesz az áramgenerátor. Amit kérdeznék, hogy állítva lesz-e a hűrőborda, vagy fektetve.
a BD ami a panel végén van állítva, mögötte lesz fektetve a hűtőborda és én oda mellé tenném az áramgenerátor BD tranyóit is a bordára, a többi részt; bc tranyó és a két ellenállást pedig a 100ohm helyére.
ha jól sejtem... akkor az én nyáktervemből kiindúlva... az áramgenerátor + mehet az NE ic 7-es lábon lévő +tápfeszre, a negatívot valahol simán leveszem a 100ohm negatív oldaláról, és a BD tranyót gyakorlatilag a 100 ohm DB tranyóra menő pontjába kötöm... valahogy úgy mint a képen... A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2016
50 ohmos ellenállással, csak 12 mA lesz az áram szerintem.
Hú! ezt viszont én néztem be. De jólenne hibátlannak lenni. Tényleg elírtam. 5,1 ohm.
Átnéztem mikor felraktad, de nekem sem szúrt szemet
Nálam még nem is lenne baj, mert kiveszek egy olyat a dobozból, vagy végső esetben bontok valahonnan. De a cimbora megint mehet a boltba. Kicsit szégyenlem magam.
Értem. Ha a trafó nem kerül rá, akkor nem gond ez a forma. Ha viszont ott lesz ahol rajzolva van, jó lenne a hang be és kimeneteket jó távol tenni a trafótól.
Trafó földelt 0.8-as lemezzel árnyékolva ( már a tesztpéldányon kipróbáltam és működik, ott 47n kerámiával rajta van a hálózati földön) Trafóról brumm nincs ...
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2016
Ne bánkódj... majd sodrok csokipapírból 5 ohmot
Én is csak azért vettem észre, mert nemrég csináltam a házba ledes lámpákat, ahol 10-15 ohmos ellenállásokat használtam, hogy elérjem a 45-50mA-t.
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2016
Addig is tedd be a kimenetre a 22ohm-os ellenállást!
Akkor előbb panelellenőrzést kérek... addig nem marom le...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |