Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrohullámú sütő javítás, magnetron csere, stb.
Lapozás: OK   87 / 144
(#) 120kv válasza steelbird hozzászólására (») Júl 8, 2016 /

Az ajtókapcsolókat megnéztem jók,négy relé van benne nem hiszem hogy mind rossz lenne
(#) steelbird válasza 120kv hozzászólására (») Júl 8, 2016 /

Akkor fóliatasztatúra gyanús.
(#) 120kv válasza steelbird hozzászólására (») Júl 8, 2016 /

Köszi!
(#) steelbird válasza 120kv hozzászólására (») Júl 8, 2016 /

Idézet:
„Az ajtókapcsolókat megnéztem jók...”
De azt is ellenőrizd, hogy ténylegesen kapcsolnak-e, ha az ajtót bezárod. Az ajtóból kiáll egy kétkarmú retesz. Az szokott problémát okozni. Eltörik, nem tolja meg rendesen a kapcsoló mechanikát, stb...
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2016
(#) 120kv válasza steelbird hozzászólására (») Júl 9, 2016 /

Úgy is megnéztem,jók.
(#) steelbird válasza 120kv hozzászólására (») Júl 10, 2016 /

Akkor szűkül a kör, marad a tasztatúra, meg a vezérlő. Ezek közül az előbbi meghibásodása volt a gyakoribb.
(#) belfi2 hozzászólása Júl 12, 2016 /

Sziasztok!

Beleolvasgattam a topikba és számomra nem derült ki hogy a festés mennyire létfontosságú.Igaz nem olvastam el minden hozzászólást. Kaptam egy Samsung mikrót ami jól láthatóan megégette a csillámot.Azt gondolom hogy a külső részen ki kell javítani a festést de belül a sugárvezetőben ki kell e javítani?A magnetront kiszedtem és ott nincs festve a lemez. A képen fejjel lefele van a gép. A magnetron nem sérült legalább is a sapkája . A másik kérdésem hogy egy próba erejéig be lehet e kapcsolni így ?
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2016

Kép0144.jpg

(#) steelbird válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 12, 2016 /

Szia. A csillámra, meg a sütőtér belső falára fröcsögő, rárakódott zsír, ételmaradék meggyulladása miatt ég így meg. Takarítsd le a felületeket a rárakódott szennyeződésektől és csillám nélkül is bekapcsolható, működnie kellene.
(#) belfi2 válasza steelbird hozzászólására (») Júl 12, 2016 /

Hali !
Hát csúnyán megégett az már biztos. Azóta bekapcsoltam és úgy néz ki működik de ott ahol nincs festék elégé melegedik a lemez.Egy másik fórumon viszont azt olvastam hogy nem volna szabad , mert a festék csak dísz.
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2016
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 12, 2016 /

Esetleg nem volna valakinek egy Samsung M 7146 sütőhöz valakinek leírása?
(#) ezermester1 válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 18, 2016 /

Vannak olyan mikrók aminek a belseje inox anyag.Vagyis fényes lemez.A festék csak takarásra van,hogy ne rozsdásodjon.
(#) uniman válasza ezermester1 hozzászólására (») Júl 18, 2016 / 1

Igen...vannak. De azokon nincs egy mm2-nyi festék sem...

MIKRO_CR.jpg

(#) zippi hozzászólása Júl 21, 2016 /

Sziasztok

Mikro nagyfesztrafo gal-900e-1 helyett gal-800e-4 raknék mi történhet?
Müszer szerint szakadt össze hasonlitva másik trafon mért értékkel szintén bajos.
Nagybiztit veri.Magnetron rendben van.
(#) Gafly válasza zippi hozzászólására (») Júl 21, 2016 /

Idézet:
„Müszer szerint szakadt össze hasonlitva másik trafon mért értékkel szintén bajos.”

A másik is szakadt?
(#) zippi hozzászólása Júl 21, 2016 /

a 900 as szakadt a 800 az jo
(#) pjg hozzászólása Júl 23, 2016 /

Úgy tűnik betegeskedik a régi kedves mikróm.
Whirlpool AVM 918 WP/WH a típusa. Ez az a 6th Sense fajta.
Van benne mérleg is. Na ezzel van a baj.
Ideiglenesen áthelyeztem másik helyre és áramtalanítottam. Mikor visszakapja az áramot, akkor üres tányérral kalibrálni kell a mérleget. Ez úgy megy, hogy a Cancel gombot nyomom 3-4 másodpercig. Ezután megindul a tányér forgás és pár másodperc múlva leáll. Ekkor nekem azt írja ki "Empty" és semmi másra nem hajlandó. Ha megnyomom a Jet gombot, ami azonnali max teljesítményen 30 sec működést indítana, azt írja ki "Cal" Mi lehet a probléma? A készülék kb. 22 éves, de sajnálnám lecserélni.
Már korábban is jelentkezett ez a hiba, de akkor pár ki és bekapcsolás után elindult. De most nem. Kiszereltem a vezérlő panelt és holnap (ma) kicserélem az elkókat. 6-7 db van benne.
(#) genyokapitany hozzászólása Júl 25, 2016 /

Sziasztok!Lenne egy Samsung fq159st beépített sütő es mikro egyben!Olyan problémám lenne a mikró részével ha bekapcsolom serceg és közben villámlik!Van benne egy lap amit kiszedtem megtakarítottam de van a közepén egy lyuk!Sajna úgyanúgy jelentkezik a hiba!Mit lehet vele csinálni?
(#) mraulajos válasza genyokapitany hozzászólására (») Júl 26, 2016 /

Hali!
Villamossági boltban lehet ilyen lemezt kapni. Az a neve, hogy csillám lemez. Éles késsel (nem ollóval) szépen beleszabod, és kész.
(#) uniman válasza genyokapitany hozzászólására (») Júl 26, 2016 /

Hello!
Az a "mica" lap...
(#) genyokapitany hozzászólása Júl 27, 2016 /

Levettem a csillám lemezt es ugy próbaltam ki,de úgy is csinálja a hibát
(#) mraulajos válasza genyokapitany hozzászólására (») Júl 27, 2016 /

Az természetes, hogy a nélkül szikrádzik.
(#) steelbird válasza mraulajos hozzászólására (») Júl 27, 2016 /

Egyáltalán nem. Anélkül is működnie kell.
@genyokapitány: Hol szikrázik? Ott még valószínűleg szennyeződés van azon a részen.
(#) genyokapitany válasza steelbird hozzászólására (») Júl 27, 2016 /

Most visszaraktam,a kepen jobb oldalt ahol van a rácstartó
(#) uniman válasza genyokapitany hozzászólására (») Júl 27, 2016 /

Hello!
Sok szennyeződés van benne...azok tényleg okozhatnak gondot.
Az elszenesedett mocsok összekötheti a rácsot a testtel...ami gondot okozhat.ű
Kb. ilyenre sikáld...aztán nézzük meg szikrázik-e még mindig!?
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2016
(#) genyokapitany válasza uniman hozzászólására (») Júl 27, 2016 /

Jól van,akkor leez munka vele Köszi
(#) steelbird válasza genyokapitany hozzászólására (») Júl 27, 2016 /

Valószínű, hogy ennyi lesz a gondja. Az elszenesedett ételmaradék elektromosan vezet. Nem nagyon, de ahhoz elegendően, hogy egy nagy energiájú elektromágneses térben az adott részen a többi alkatrésszel együtt egy zárt hurkot képezzen, ott meg megindul a delej...
(#) genyokapitany hozzászólása Júl 29, 2016 /

Kiváncsi leszek,leveszem ma a rácsokat és megtakarítom,a belsejeben nem sok van!
(#) klatyik janos hozzászólása Aug 1, 2016 /

János.
A mikró ki be kapcsolgat a ventilátor folyamatosan megy a lámpa világít,
olyan mitha egy hőfokszabályzó vagy termosztát ki be kapcsolgatná az áramfelvétel méréssel
jól látható különbségeket mutat 0,2 amper és 5 amper mi lehet a hiba?
(#) kadarist válasza klatyik janos hozzászólására (») Aug 1, 2016 /

Szia!
Ha ilyenkor melegít, akkor a teljesítményszabályzója romlott el, persze feltételezve azt, hogy az maximumra van állítva.
(#) Gafly válasza klatyik janos hozzászólására (») Aug 1, 2016 /

Csatlakozom: Tehát melegít?
Következő: »»   87 / 144
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem