Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Üdv!
Egy kapcsolásban szerepel 4db ugyan olyan tranzisztor aminek a típusa c9014, de szinte semmit nem találok róla! Valami ötlet, hogy hol tudom beszerezni vagy mivel lehet helyettesíteni? Még arra is gondoltam, hogy 2SC9014-ről van szó! Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2016
Sziasztok.
MJE5851 helyettesét keresném hátha ismeri valaki.?
Valami ismertebb, olcsóbb, beszerezhetőbb esetleg?
Erölködőbe meghajtó lenne csak az a fránya füst az kijött belőle. ![]()
Nagyon nincs mit válogatni , ha gyárilag ez van benne .A paraméteréhez megfelelően.
Egyébként milyen erősítő ez ? Mi a típusa?
LEM 2-420 több mint húsz éves.
Esetleg ez:2SC2335
Nem jó , mert a 2sc az NPN es .Neked pedig PNP kell nem beszélve arról , hogy kevesebb A ert is tud.
Mivel párba cserélném npn pnp így most ez mindegy. És szerintem nem kell hogy tudjon 350-400v ide max 150v is elég, mivel csak meghajtó a végfokba.
Sziasztok!
Van egy 12V LED Dimmerem amiben egy "P75N02LD" (D2PAK) N-csatornás MOSFET van. Melyik típusokkal lehet helyettesíteni?
Például saját magával: Bővebben: Link.
Köszönöm
![]() A HQ-ban megtalálható a Dimmer minden alkatrésze. ![]()
BD-245A/246A párost milyen hq-ban kapható tranzisztorral lehetne helyettesíteni?
Lehet kapni BD245C/246C párost, használd azt.
Sziasztok!
NEmtalälok a tranzisztoros fejlecbe illesztett linkeken keresesi talälatot tl431 helyettesitesere. LM431 megfelelhet a helyere? Itt-ott együtt emlitik a kettöt. Miben különböznek?
LM lenne ujonnan, TL megcsak bontottan. Tokozäsa mindkettönek 92es.
Szerintem ugyanaz, de billentsetek hätba ha nincs igazam.
Sóher alkat vagyok, én a bontottat próbálnám betenni
![]() Szerintem is ugyanaz, aztán holnap a találkozón lehet engem is "billenteni".
Köszi mindkettötöknek a segitseget.
Keszülö cuccba kellene, de a lomex nemtart TL-t. Konthaba meg ezert az egy cuccert nemmegyek. Ezert huztam ki a fiokot, es kerdeztem ra. Kösz megegyszer. Ja, es remelem lesz fejajänläs hasznält csövekböl a talälkozo utän... ![]()
Mindegy mi az "előneve", ha 431, akkor ref.fesz. IC. (3 láb, TO92 tok, hagyak nem SMD
![]()
Sziasztok!
Kérem a hozzáértőket, hogy milyen tranzisztorok jöhetnek szóba, ha ezekből nincs jelenleg elérhető: 2SD1804, MJD44H11G?
Szia!
Írd be a sárga mezőben lévő "Keresztreferenciák"-ba.
Köszi, néztem de elég nehezen igazodok el rajta. 2sd1804-hez van elvileg, de mi az ami beszerezhető és jó is?
Ez az alap probléma, amihez alkatrészt keresek: CIVIC 8g rádió javítás
Itt az első részben leírt Zener dióda és tranzisztor csere lenne nekem. Diódát már vettem, de a tranzisztor kifogott rajtam. Gyárilag NPN silicon 40V,2A,10W-os van benne, de azt írják lehet ezt is nagyobbra cserélni, sőt lehet hogy érdemes is. Valszeg az nyírja ki, ha előtte behal a kis zener, mint ahogy nekem is történt. A gyári rádiót cserélni 40e Ft, és semmi gari nincs rá, hogy azzal nem lesz ugyanez a baj. Sajnos típushiba.
Hello!
Itt találod azt a tranzisztort, amit helyettesítőnek ír a cikk szerzője.
Kedves fórumtársak! Keresem,hogy hol lehet kapni STR G6352 ic-t,vagy milyen ic a helyetesítő megfelelője. Ez egy hűtőgép elektronika tápegységébe van. Sajna egy elko zárlatos lett és kinyírta az ic-t. Kerestem különböző webáruházakban de nem találtam. Köszön a segítséget ha lesz.
Hello!
Több helyen is lehet kapni, pl. a HQ Elektronikánál is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |