Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1883 / 2499
(#) pika75 válasza didyman hozzászólására (») Aug 1, 2016 /
 
Szia. Osszeraktam, es az egyik 10ohmos ellenallas eldurrant az elso pillanatban. Kivettem az icket es kezdtem mericskelni a labak kozti ellenallasokat, es hat eleg nagy elteres volt koztuk, sajnos annak, amelyik jonak tunt, a + tapfesz-lab es a hutozaszlo kozt rovidzar volt. A masiknal a -tapfesz es a +36v volt a hutozaszlon - szerintem egyik sem egeszseges. Ugyhogy rendelhetek 2 uj ic-t. A vegtranzisztorokkal ugy vagyok, hogy ha rendelek 2 japan part is, az erositore forditott osszeg akkora lesz, hogy az eladasa utan a nyereseg egyenlo lesz egy nagy fekete lyukkal. Inkabb betennem az asztalfiaban lapulo BD249C/250C parosomat. Udv.
(#) djcaveman válasza Buvarruha hozzászólására (») Aug 1, 2016 / 1
 
Helló.
A BD 243C is jó lenne helyette, ha elég a 3MHz határfreki..
(#) lobbooo válasza theamp hozzászólására (») Aug 1, 2016 /
 
Nagyon elégedett vagyok vele, minél több félét próbáltam ki annál jobban szerettem meg ezt darabot, nagyon részletező, és dinamikus. Szubjektív kinek mi jön be karakterre, nekem az volt a szempont, hogy a lehető legegyenletesebb legyen a frekvenciaátvitele ( minimum 5-100 000Hz között, ezt bőven felül is múlja ), 2x90W-ot tudjon 8ohm-on, azt adja vissza amit a nagyfelbontású forrásfájlokon "megálmodtak" és ne színezze. Nekem ezeket az kiritériumokat mind teljesíti, ajánlani is annak ajánlom aki nem disco zenével akarja bömböltetni, vagy mp3 és testvérei minőségű zenével, mert arra tökéletesen megfelel egy jóval olcsóbb erősítő is.
A fetek 200mA-es nyugalmi áramra vannak nálam belőve, ami 70W-os alapfogyasztás két mono blokknál, ezért jel nélkül is 55 fokosak a 200x100x50-es bordák, úgy hogy egy-egy 1000 fordulatos venti szívó üzemmódban keringeti a levegőt, de normál használattal nagy hangerőn se tudtam 60 foknál jobban felhevíteni a bordákat. +/- 46V-ra esik le terhelve a táp +/- 49V-ról, emellett 2x85W/8ohm és 2x134W/4ohm a teljesítménye teljesen hibátlan sinus hullám mellett. Az áramkör maga meg teljesen stabil, semillyen anomáliával nem találkoztam az elmúlt több mint két évben-hogy lekopogjam!
(#) Trivium93 válasza elvenelder hozzászólására (») Aug 2, 2016 /
 
Max feszültség amit bír +-60V az adatlap szerint. 50V-ot simán lehetne neki adni, annyi hogy kondinak 63-Vosnak kéne lenni-e és mehetne neki 50V.
(#) Bassmester hozzászólása Aug 2, 2016 /
 
Sziasztok!
Felkéne élesztenem egy remek végfokot, de sehol nem találok hozzá rajzot.
KISO PXA 900
Tudna valaki segíteni?
(#) Ge Lee válasza Bassmester hozzászólására (») Aug 2, 2016 /
 
Nem hiszem hogy fogsz találni hozzá. Ha van szkennered szkenneld be a fóliaoldalt, a képet tükrözve illeszd be a sprint-be, aztán már csak rá kell pakolni az alkatrészeket. Ha kész van, vissza kell rajzolni, nem bonyolult.
(#) krisz69 válasza Bassmester hozzászólására (») Aug 2, 2016 /
 
Mit tudna a picike? Mik a vég tranyok ?
(#) Bassmester válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 2, 2016 /
 
Jaja, végsősoron az lesz...ez valami magyar kisipari cucc.
2SA 1943 / 2SC 5200 végtranyói vannak, csatornánként 4 pár.
(#) frissadam hozzászólása Aug 4, 2016 /
 
Sziasztok!
Van olyan hogy egy erősítő kimenetén egyenfeszültség van és az nem az egyik oldali tápfeszültség? Persze most egy hibás állapotra gondolok.
(#) reloop válasza frissadam hozzászólására (») Aug 4, 2016 /
 
Szia! Van és többnyire hibás elektrolit kondenzátor okozza.
(#) Gránátalma válasza lobbooo hozzászólására (») Aug 5, 2016 /
 
QUad405-öt, Hiragát, JLH-t próbáltál már? Azokhoz képest is jó\jobb?
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2016
(#) lobbooo válasza Gránátalma hozzászólására (») Aug 5, 2016 /
 
A quad405-öt nem lehet vele egy lapra venni, nem egy kategória. "A" osztályúakkal meg még nem foglalkoztam, igy nem tudom velük összevetni.
(#) Bassmester válasza steelbird hozzászólására (») Aug 5, 2016 /
 
A legtöbb 2512-es 1W-os, de én használok 10R/2W -ost is ebben a méretben.
Bővebben: Link
(#) zenebolond hozzászólása Aug 6, 2016 /
 
Sziasztok!
Tudom nem a témába vág de volna egy prózai kérdésem, sorrenddel kapcsolatban. Bemenet-hangszínszabályozó-előerősítő-végfok vagy bemenet-előerősítő-hangszínszabályozó-végfok.
A mellékletben szereplő kapcsolások lesznek, csak némi módosítással a méretét illetően.
A jpg kép az alap kapcsolás, mely eredetileg nem így volt megépítve, mert ez egy gitár hangszedőhöz volt adva, de én átalakítottam a saját elképzelésem szerint. Egyben és külön-külön is működik. De most a sorrend lenne a lényeg.

hang.JPG
    
(#) gordonfreemN válasza lobbooo hozzászólására (») Aug 6, 2016 / 1
 
Csinos darab
(#) Ge Lee válasza zenebolond hozzászólására (») Aug 6, 2016 /
 
Ami nekem a leginkább bevált:
- bemenet -> hangszínszabályozó ami akár erősít is ha kell -> hangerőpoti -> végfok.
(#) voodoo válasza zenebolond hozzászólására (») Aug 6, 2016 /
 
Szia. Opcionális elrendezés szerint előbb előfok>hangszín>végfok.
Amúgy létezik LM1036, és megúszod a felesleges kombinációkat, és talán még csendesebb is lesz, mint két IC között kábelezgetni, vesződni. Kevesebb sistergés, zaj. A betápnál egy pl16/1000µF kondival simán pukkanásmentes a ki-bekapcs. Csak egy ötlet.
(#) krisz69 hozzászólása Aug 6, 2016 /
 
Sziasztok. Kipróbáltam a fázis fordított a 2 fetes panelal. Égős védelmen keresztül . Táp feszültség +-60v Dc. Egy apró érdekesség viszont van. Ha külön külön próbálom normál kimenetel. A panelokat (gnd plusz kimenet ) akkor egyik panel hangosabb a másik viszont halkabb. Ezt mi okozhatja ? Valamit nem jól kötöttem vagy ez normális ?Bővebben: Link Előre is köszönöm a segítségeteket.
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2016
(#) reloop válasza krisz69 hozzászólására (») Aug 6, 2016 / 1
 
Szia! Bár az alapkapcsolás elég ésszerűtlen, ezekkel az értékekkel egyformán kéne erősítenie a két csatornának. Ellenőrizd a beültetett alkatrészeket!
(#) krisz69 válasza reloop hozzászólására (») Aug 7, 2016 /
 
megmértem a fázis fordító kimenetét, egyforma az erősítése.(100hrzt kapott. egyforma a kimeneti jel) meg ><lett a hiba . bemenet csatoló kondenzátor bontott volt és sajnos rossz
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2016
(#) vwpolo hozzászólása Aug 7, 2016 /
 
Sziasztok!

Van egy Sony TA-FB730R erősítő ami egyik napról a másikra nem kapcsolt be, érdekelne hogy valaki meg tudná e nézni, vagy javítani nekem.

Dunaújváros vagy környéke érdekelne.

Előre is köszönöm.
Üdv Gábor
(#) latyakosa válasza vwpolo hozzászólására (») Aug 7, 2016 /
 
Írtam privátot
(#) krisz69 hozzászólása Aug 7, 2016 /
 
Sziasztok került hozzám egy Robson dx 100 turbó. aki ismeri a végfokot az tudja nem egyszerű még a szétszedése sem. Kicsit a segítségetekre lenne szükségem. valakinek valamilyen kapcsólási rajza lenne ehez a végfokhoz, vagy előfokjához?? anó valaki írt itt fórumon hogy van neki pár rajza. de nem tudom már ki volt meg hová lettek azok a rajzok is. A problémája a végfoknak.:bekapcsolom meghuz a relé majd old maj meghuz és old egyen nincs a kimeneten bugó sercegő hang viszont van. és el lövi a védelemnek a bisztosítékját a Bal csatornában. végfokban a tranyók mind éppek. Valaki ha tudna segíteni hol kezdjek el kutakodni azt nagyon megköszönném .
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2016
(#) Szabi1 válasza krisz69 hozzászólására (») Aug 8, 2016 / 1
 
I. Helyes tápfeszültségek megléte. Nézd meg mekkora feszültség kerül a relékre, engyenlőre csak a jobb csatornán, körülbelül a relé behúzótekercs névleges feszültségével kellene egyezen. Rakj kb egy 230V 60-80W izzót sorosan a primerrel, nézd meg hogy felgyúlva marad-e ha be van téve a bal oldal biztosítéka? Továbbá ha nagyon ég az izzó állítsd le, nézz szét nincs e valami zárlat (pl a szigetelés nem üt-e át a végtranyóknál)?
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2016
(#) trickentrack hozzászólása Aug 9, 2016 / 1
 
Üdv!

Nemrég beszereztem otthonra egy Denon házmozi erősítőt, amiről most egy videót is készítettem!
Én nagyon meg vagyok vele elégedve! Nektek mi a véleményetek róla?
Videó
(#) zotya1983 válasza trickentrack hozzászólására (») Aug 11, 2016 /
 
Jó az a denon de nem igazán azokhoz a hangfalakhoz lett kitalálva,hallani ahogy elrogyik a tápja alatta a basszusnál..A legelején a videódnak jó kis gerjedés hallható,nem akarod megszüntetni? Vagy esetleg a témához kapcsolódóan megkeresni mi okozza?
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2016
(#) Massawa válasza trickentrack hozzászólására (») Aug 11, 2016 /
 
Mintegy 18 éve müködik nálam ennek az elödje. ( teljesen megegyeznek a kezelöszervek és a doboz illetve az elektronika jelentös része). Abban még van egy rejtett ventillátor, ami kb 70-80 foknál indul. (Borda hömérséklete).
Tavaly ment tönkre az egyik végfok - a javitása és beállitása nem egy leányálom, mert buvárfelszerelésen kivül szinte mindenre szüksége van az embernek, hogy hozzáférjen az ember a NYÁKon levö alkatrészekhez ( mintegy 30-40 csavar bontása után is). Kb 20 cm mélységben kell dolgozni egy 5x10 cm széles nyiláson keresztül.
A nagy borda elengedhetetlen mert a végfokok jel nélkül is mintegy 40 fokra fütik fel.
A hangja nekem is tetszik - igaz csak otthoni hallgatásra használom Infinity hangszorokkal (egyidösek a Denonnal és kb 700W-t tudnak aktiv Subbal). Mind a 7 csatornán van hangszoro de általában csak 5 megy meg a sub.
Ami ma már nagyon idejemult az a videofelülete - kb. a hajdani Sinclair szintjét éri el.
A bemenetek kezelése jo, a rádio része sajnos ma már majdnem használhatatlan ( érzékenység, szelektivitás rossz) - igy már nem is használom.
Ami felesleges és sima parasztvakitás az a beépitett hangszimulátor - semmi értelme és haszna sincs. El sem tudom képzelni miért épitenek egy ilyen igényes jo szerkezetbe ilyen baromságot.
A másik baja, hogy a Stand-by rosszul van kezelve, áramkiesés után standby-böl bekapcsol az utoljára hallgatott jelre. (Kellemetlen lehet, ha éjjel vagy a távollétben van áramkiesés).
A digitális bemenetei viszont nagyon jok és nagyon jol kezeli ( a ma már 2 generácioval fiatalabb) hangformátumokat is (Dolby Digital ill DTS). Amikor nemrég kicseréltem a TV-t meg ujabb kütyüket szereztem BR-lejátszo, illetve webes/SAT jelforrások (Media Playerek), a DENON mindegyiket eddig jol kezelte.
Amig voltak analog jelforrásaim azok hangja is tetszett a Denonon. Ma már csak néha veszem elö a vinil lemezjátszot - más analog jelforrás meg már nincs.
A front panel kezelöszervei szépek, de azokat alig használom mert a távvezérlöje szinte mindent tud, söt tanithato, ráadásul azon kevesek egyike amiket az ember a sötétben is megtalál ( floureszkálo gombok) és nagyon keveset fogyaszt, a 18 év alatt talán 3x cseréltem benne elemeket. ( volt már olyan távvezérlöm is, amibe havonta kellett uj elem).
(#) Primary hozzászólása Aug 11, 2016 /
 
Gondolkodom egy aktív hangsugárzós projekten, és ehhez keresgélek valami egyszerű, de nagyszerű erősítő kapcsolást.
A 8 ohmos hangszórót 100 W-al szeretném meghajtani alacsony torzítás mellett, 150-nel vállalható torzítással.
Első közelítésben az egyszerűsége miatt TDA7294 hidakra gondoltam, de az adatlap szerint az alacsonyabb frekvenciákon leesik az amplitúdó.
Ti milyen kapcsolást ajánlotok, ami viszonylag kompakt, és jól bevált?
(#) Buvarruha válasza Primary hozzászólására (») Aug 11, 2016 /
 
8ohm 150W-ra már nem nagyon van egyszerű kapcsolás, a hidalást felejtsd el, ha alacsony torzítást akarsz például.
(#) Primary válasza Buvarruha hozzászólására (») Aug 11, 2016 /
 
Az egyszerűt értsük kategórián belül egyszerűnek.
Következő: »»   1883 / 2499
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem