Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Még képek:
Igen az jó lenne de akkor újra kell fúrni a felfogató csavaroknak, mert a kivezetések közel lesznek a nyákhoz.
HELLO !
Nekem elso látásra ugy tunik hogy nem kell semmit ujra furni csak 180 fokkal elforditani a trafot !
Csak kérdezem:
Azok az 1W-os ellenállások nem kicsik? Nekem 2W-osak vannak és eléggé melegszenek. Amúgy szép munka.
Nem látszik a képen, de általában a trafók felfogása szimmetrikus, és ha ebben nem tévedek, akkor csak meg kell fordítani, és máris csak harmada lesz a vezetékhossz a diódahídhoz.
De ez csak észrevétel, mérlegeld a lehetőséget mielőtt nekifognál csavarozni.
Először úgy akartam de a kivezetések belelógnak a táp nyákba. A Csavarok szimmetrikusak de a cséve a kivezetésekkel jobban kilóg azon az oldalon. Főleg a 230V-os kivezetés ami a képen nem látszik.
Köszi. Azok bizony 2W-osak. Erről a tápfeszről nem melegszenek annyira.
Akkor is javaslom megfordítani, és ha kell, akkor fúrd hátrébb a trafót, hogy több hely legyen elől. Elég színvonalas ez a készülék, megérdemelne egy ilyen modifikációt. Sok nézet létezik a trafó + diódahíd + puffer közti vezetékek milyenségének témájában, de abban mind egyetértenek, hogy lehetőleg legyen rövid, és vastag. Ennek fő oka a puffer töltögetéséhez szükséges áramcsúcsok nagysága.
Nagyon szép munka!
Gratulálok!
Kivételesen igényes munka!
Nem vagyok steampunk, de az ilyeneket szokták plexi dobozba tenni!
Köszönöm.
Sziasztok!
Építettem egy ilyen kicsi nyák lötykölőt dvd olvasóból illetve arduinoból szerintem egész jó lett. Tervezem hogy tudjon időre menni illetve fűteni tudja majd a TN-150-et. Szóval mondhatni ez csak egy prototípus. Itt egy videó működés közbe róla: Bővebben: Link
Nagyon frankó,csak minek hozzá proci...? A következő Bluetooth,wifi esetleg műholdas helymeghatározóval lesz szerelve
István
Üdv Mindenkinek!
Építettem egy 1Hz-s oszcillátort a készülő TTL órámhoz.Az alapja egy kiszuperált kvarcórapanel.A többi alkatrész pedig a lomtárból került ki.
Egyrészt gratulálok, másrészt töprengek, milyen fondorlatos eljárással tetted képlékennyé az ónt, mert forrasztásra egyáltalán nem hasonlít
Üdvözletem Mindenkinek.
Tesztelgetnem kellet mostanában pár Li-Ion cellát. Ehhez építettem gyorsan egy konstans áramnyelőt. Ez csak egy egyszerű kísérleti cucc, talán később építek egy MCU vezérelt nagyobb tudásút.
Ez tök jó! Az előlapot égetted? Nagyon bejövős, főleg hogy csak úgy "gyorsan" elkészült
A "fiókos" megoldás nagyon jó! Ki kellene réselni alul is, hátha melegszik.
Szép napot. Elkészültem egy hordozható,egyszerű labortápegységgel (összesen 7 óra kellett a megépítéséhez). 723-as ic a lelke ,3-26v 1,1A ,később bővítem 2,5A-ig. Az egész tápegység láda fia,tehát csak bontott alkatrészeket tartalmaz. Később bekerül még egy feszültségmérő is,meg ha túl nagy lesz a hő a dobozban akkor egy vékony ventilátor is kerül a MEV 2N3055-ös felé. 1,1A-en még kevés a disszipáció,maradhatott így a zárt doboz.
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2016
Az előlap 0.6-os kukorica maróval 1.5mm mélyen lett CNC-vel marva, semmi festék.
A doboz alul is végig réseket tartalmaz, de a teli fiók miatt arra nem megy levegőáramlat. Egyenlőre felül is kifújja a meleglevegőt.
Sziasztok. Én is össze ütöttem egy kis fejhallgató erősítőt 6N3P - 6N6P csövekkel.
1 darab fülhallgatóért? Ez rengeteg munka. Nekem egy kicsit ágyúval verébre tűnik.
Tényleg szép. Üdv
Talán azért, mert nem hallottad még a fülesemet szólni. Jecklin Float
Egyszer nagyon meghallgatnám a külömbséget, de ha eleve egy mp3 lejátszót dugok rá, gondolom ez se tud csodát művelni, márpedig én drága lemezeket és hifi lejátszót nem fogok venni.
Kinek mire van igénye. Amúgy az 1985-ben vásárolt Sennheiserem az mp3-at is szebben adja vissza, mint az 1972-es BEAG-om.
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2016
Köszönöm, de miért ne lehetne? Eddig deszkán figyelt, így legalább senki nem érhet a kellemetlen részeihez.
Ez igény kérdése. Én maradtam a CD-imnél és kazettáknál - még ha nem is SACD, de DDD-ben nem rossz például Bach-ot hallgatni. A legjobb amikor az orgonaszó előtt meghallod benne a zenészt levegőt venni - Na erre az MP3 kevés.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |