Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális fényképezőgép javítás, egyebek
Lapozás: OK   42 / 45
(#) kalovics válasza KTobi hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

A pontos típusa: Sony Cyber-shot DSC-HX1.
Kép mellékelve.
(#) KTobi válasza kalovics hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Ez már egy komolyabb típus.
kép itt látni, hogy a közepe nem lehet az a matt fekete, bár megvilágítástól is függ. Mélyen ül a blende szerkezete van előtte vagy 10 lencse, elől vannak az első lencsetagok, majd a blende és a G betű mögött kezdődnek a hátsó lencsetagok. Olcsóbb, egyszerűbb gépeknél 1-2 lencse után van, jobban látni.
A véleményemet tartom. Ha még hasonlót sem csináltál nem lehet egyszerű mutatvány, ajánlom keress egy fotós szervizt.
(#) KBal76 hozzászólása Dec 28, 2015 /

Elég könnyen kideríthetô hogy dolgozik-e benne a zár/rekesz. Manuális (vagy hasonló) állásban beállítani egy 1s záridôt (és legnagyobb rekesznyílást: F2.8) (vakut tiltani persze), és szembôl látható az optikába nézve majd hogy kinyílik-e exponáláskor. Ugyanígy a rekeszt állítva (szûkre, pl F8-ra) eldönthetô hogy a rekesz dolgozik-e (csak exponáláskor ugrik be legtöbb gépnél, ezért is érdemes nyitott rekesznél vizsgálni a zár mûködését.)
(Nem értek a szervizeléshez, de én ezeket így nézném meg.)
(#) Pamut984 hozzászólása Feb 22, 2016 /

Üdv mindenkinek!

Segítségre lenne szükségem! Van egy Sony DSC-HX300 -as gépem és az a problémám, hogy az lcd kijelző nem akar működni. Amikor usb-vel a gépre dugom a fényképezőt akkor egy pillanatra elvillan a kijelző aztán semmi. Mi lehet a baj?
Válaszokat előre is köszönöm.
(#) mark.budai hozzászólása Márc 1, 2016 /

Sziasztok!
Én csak azt szeretném kérdezni, hogy hogy hívják azt a kijelzőt, ami a nagyobb kényképezőkön egy lencse mögött van, és hasonló érzést ad, mint a régi fényképezők kukkere? Azaz a szemedhez teszed, és mintha átlátnál a gépen. Pár még nem szedtem szét ilyen készüléket, de ez gondolom egy nagyon kis méretű kijelző, ami a lencsével fel van nagyítva.
Köszönöm!
(#) Bakman válasza mark.budai hozzászólására (») Márc 1, 2016 /

Ha a tükörreflexes gépekre gondolsz, akkor abban nem kijelző van, hanem egy tükör, ami a lencséből jövő képet a szemed felé tükrözi.
(#) mark.budai válasza Bakman hozzászólására (») Márc 1, 2016 /

Nem erre gondoltam, de közben megtaláltam, hogy Electronic Viewfinder-nek hívják.
Azért köszönöm!
(#) F-Yoci válasza mark.budai hozzászólására (») Márc 1, 2016 / 1

Üdv! Így van, az egyszerűbb gépeken EVF van (jobb gépeken "csak" egy elektronika nélküli pentaprizma), ami ahogy írtad, egy mini LCD, és optikával nagyítanak rajta, bár sokat nem kell, mert ha belenézel, úgyis elég közel kerül a szemgolyóhoz. Az előtte levő lencse inkább azt a célt szolgálja, hogy a szem közelről is rátudjon fókuszálni, emiatt állítható is a távolsága, amivel a különböző szemek dioptria eltéréseit lehet korrigálni, fókuszt állítani.
(#) mraulajos hozzászólása Márc 15, 2016 /

Hali!
Hozzám került (talált/eldobott) a képen látható fényképezőgép. Az első képen, tökéletesen tisztán látszik a rögzíteni kívánk terület, a második képen látszik, hogy milyen csíkosan adja vissza. ???
Másik gonja, hogy hiába formázom le a belső memóriáját, két-három felvétel után, azt írja ki, hogy memória megtelt. Ennyire kics lenne a belső mem. ???
(#) atitika hozzászólása Ápr 10, 2016 /

Üdv.!

NIKON Coolpix kompakt gépemen az akkufedélrögzítő pöcök letört egy darabkát a házon lévő ellendarabból.
Innentől kezdve természetesen szinte használhatatlan a masina, de úgy látom ház előlap cserével orvosolható a probléma.
Kérdésem, hogy hol, kinél érdemes házat keresni, cseréltetni?

Köszönöm a válaszokat!
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2016
(#) DearMan hozzászólása Máj 3, 2016 /

Üdv mindenkinek! Nem hibás gépről van szó, de nem sikerült megoldást találnom a problémámra. Adott egy Panasonic G6 fényképezőgép, ami Angliából származik és nincs rajta magyar nyelv. Lehetséges valahogyan utólag rátenni?
(#) Clown666 hozzászólása Máj 20, 2016 /

Sziasztok!

Van egy FujiFilm S1000fd fényképezőm, leesett pont a zoom gyűrűre, azóta nem lehet vele zoom-olni. Minden más rendesen működik rajta. Nem tudja valaki, hogy hogyan lehetne hozzáférni a gép belsejéhez a gyűrűnél. A hátulját levettem a gépnek de ott meg is akadtam!

Előre is köszi a válaszokat!
(#) pimpoka hozzászólása Jún 6, 2016 /

Szervusztok! Ujbol kérném hozzáértő tanácsát. Van egy Panasonic Lumina 550-es gépem. Kikapcsolt állapotban is mindíg bekapcsol, így mindíg ki kell venni az akksit, mert gyorsan lemerül. Szerintetek javítható persze nem horibilis összegéret vagy kuka. Köszönöm válaszotokat. János.
(#) Saggitarius válasza Clown666 hozzászólására (») Jún 6, 2016 /

Ennek a szervizkonyvnek a segitsegevel talan sikerulhet: Bővebben: Link
(#) atitika válasza atitika hozzászólására (») Jún 7, 2016 /

Ebayról vettem 10 €-ért egy belül hibás, kívűl hibátlan gépet, házcsere.
(#) Clown666 válasza Saggitarius hozzászólására (») Jún 7, 2016 /

Köszi!
(#) resilience hozzászólása Jún 18, 2016 /

Sziasztok! Hozzáértőt keresek vagy olyat aki találkozott már hasonló problémával!
Van egy Sony A58-am szervízben volt, mert leesett egy asztalról és a zár redőnye leszakadt, de az kicserélték működik, a gép exponál. De van egy szövődmény! Sajnos azt vettem észre, hogy az fókusz rendszer bár fókuszál, de a keresőben a kép nem lesz éles, valamint az elkészült kép sem. Elmozdult az esés következtében a kép érzékelő és talán a fókusz egy kicsit előre került és nem azon állhat a fókusz?
(#) pimpoka hozzászólása Júl 9, 2016 /

Üdvözlet nektek! Már írtam itt egy kérdést de lehet, hogy rossz helyen. Van egy Panasonic DMC-LX1 digi gépem és kikapcsolt állapotban is állandóan bekapcsol. Ha azt akarjuk, hogy az optika is vissza menjen ki kell venni az akksit állandóan, különben is ki kell mert lemerül. Jó kis gép sajnálnám nagyon. Van valaki hozzáértő vagy szervizes megköszönném a tanácsát vagy a javítását. Esetleg ha nem javítható akkor csak alkatrész vagy kuka. Köszönöm előre is válaszotokat. János.
(#) cupika97 válasza pimpoka hozzászólására (») Júl 9, 2016 /

Szoftverfrissítés esetleg?
(#) pimpoka válasza cupika97 hozzászólására (») Júl 12, 2016 /

Köszi a választ, de volt egy szakásznál és ő ezt nem alkalmazhatta szerinted? Sajnos én nem vagyok ilyenben képben de ha leírod, hogy kell eszközölni lehet, hogy sikerül. üdv János.
(#) gab81 hozzászólása Aug 24, 2016 /

Sziasztok!

Digitális fényképezőgépemben (típus most nem érdekes) sajnálatos módon tönkrement az AV-portban a csatlakozó. Láthatóan elferdültek/ eltörtek benne az érintkező fémszálak (több is). Valószínűleg ezzel van összefüggésben, hogy az LCD-monitor egyáltalán nem működik, a gép bekapcsolása után sötét marad.

A masina ugyanakkor MŰKÖDIK - objektív kijön, lehet vele fényképezni, zoomolás is műkszik, csak hogy a gépemen éppen mit csinálok, abból a képernyőn semmi nem látszik. A gombok nyomkodására a gép reagál (pl. vaku be/kikapcs), de mindezt a meghibásodás után csak vakon tudom megtenni. Menü és mód kívánt beállítására, képek szerkesztésére, egyebekre meg ugye képernyő hiányában nincs lehetőség.
Az, hogy a gép képeket vesz fel úgy ellenőrizhető, hogy a memóriakártyát számítógépbe dugva a vakon készült fotók azon megjeleníthetők.

Kérdésem: lehet-e a fennálló problémát orvosolni? Nagyon szeretném, ha valaki tudna felvilágosítással szolgálni. Választ előre is köszönöm.
(#) elektrorudi válasza gab81 hozzászólására (») Aug 24, 2016 /

Mindent lehet orvosolni. A kérdés csak az, hogy megéri-e? Ilyen szempontból, nagyon is érdekes, a típus! Csatlakozó nyilván beszerezhető. Ki tudod saját magad cserélni? Mennyire vagy biztos benne, hogy (csak) ez a probléma?
Pl. leesett egy kompakt fényképezőgépünk, aminek az objektívje (nem a lencse, hanem a mechanika) megnyomódott, eltört az ütéstől. A szervizben 10e Ft irányárat mondtak rá látatlanban, telefonon. Mivel használtan 15e-ért találtam működő ugyan ilyen gépet, ezért inkább megjavíttattam.
Segítettem?
(#) gab81 válasza elektrorudi hozzászólására (») Aug 24, 2016 /

Ahogy Te is írtad, a típus abból a szempontból fontos, hogy megéri-e a pénzt a javítás. Egyszerű és olcsó kompakt gépről van szó egyébként (Samsung).

Mielőtt az AV-port sérülése megtörtént, a gép kifogástalanul működött. Ezért is gondoltam, hogy a leírt hibajelenség ezzel lehet összefüggésben, de persze lehet más - ezzel egy időben keletkezett - oka is!

Mivel én nem tudok szerelni, a vége úgy is az lesz, hogy a gép megjárja a szervizt. És ha a csatlakozó beszerezhető, akkor a készülék javítható lesz- már ha tényleg az a baj. A kérdés az, megéri-e?
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2016
(#) Zsora válasza gab81 hozzászólására (») Aug 24, 2016 /

Az AV csatlakozóban van egy kapcsoló, ami érzékeli ha bedugtál egy AV dugót. Ekkor a kijelzés átvált a gép LCD-jéről a külső megjelenítőre. Valószínűleg a sérülés miatt a kapcsoló hibásan működik, amiatt az AV csatira küldi a képet.
Ha nem tudod cserélni a csatlakozót, (és nem létfontosságú a megléte) úgy egyszerűen csak kiszeded a csatlakozót és a kapcsolót fixen összeforrasztod. (Azt hogy hogyan, az a bekötéstől függ.)
(#) vanderer hozzászólása Jan 22, 2017 /

Látom elég döglött a topic, de hátha..

Üdv mindenkinek!

Van egy Canon PowerShot SX 160 IS digit gépem, amin a készített képeken megjelent egy függőleges csík, és néhány pixelhiba.

Végülis igazán a függőleges csík az ami zavar.
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek van egyáltalán értelme ezzel a géppel foglalkozni?
Az optikája rendben van, zoom képstabilizátor OK.
De mivel ugyanazt a csíkot rakja mindenhova én képérzékelő hibára gondolok, bár ha azt nézem hogy a csík nem függőleges a képen.... :F Szal nemtudom...
Esetleg van valakinek tippje, hogy Pécsen - Kaposváron van valaki aki érdemben rá tudna nézni a gépre? (Dombóvár környékén laknék)
A Canon.hu egy Pesti céget ajánl... 5K lenne a posta oda/vissza, + nem is biztos, hogy javítható a dolog...

Előre is köszönöm a segítséget.
(#) Bakman válasza vanderer hozzászólására (») Jan 22, 2017 /

Ha érzékelőhiba, akkor az valószínleg többe kerül, mint amennyit az egész gép ér...
(#) vanderer válasza Bakman hozzászólására (») Jan 22, 2017 /

Ezen agyalok én is, hogy többe kerülne a "csont"....
Ha lenne a közelben egy szaki, adnék egy esélyt a dolognak, mármint a szakinak.
Amit azóta csináltam:
Segédfényt letiltottam, kijelzőt kikapcsoltam, optikát eltakartam, teljes sötétben csináltam képet, tehát kívülről fény nem érhette az érzékelőt, a csík és a világos pixelek megmaradtak.
Mivel fényt elméletileg nem kaphatott, marad az elektromos hiba.
Ha lesz lelkierőm szétkapom, és megpróbálom megnyomkodni a csatlakozásokat, márha léteznek egyáltalán. Szerintem úgyis egy egységet képezhet a képérzékelő, és képfeldolgozó egység, bár nem tudom. Nagyon-nagyon régen javítgattam ilyesmiket....
(#) Luidzsi hozzászólása Márc 12, 2017 /

Van egy Olympus c-315 zoom típusú digitális fényképezőgépem amely számomra elég "egzotikus" dolgot csinál. Kikapcsolt állapotban felvillan a kijelzője, továbbá sok esetben amikor fényképeznék vele nem tudok, csak a visszanéző funkciója működik
(#) Lightblue válasza Luidzsi hozzászólására (») Márc 12, 2017 /

Most ezzel a hozzászólással mi volt a célod? Így semmi választ nem fogsz kapni. Javaslom, ugorj neki még egyszer.
(#) Luidzsi válasza Lightblue hozzászólására (») Márc 13, 2017 /

Többször nekifutottam de nem tudom mi nem volt belőle világos akkor mégegyszer.
Fényképezgép: Olympus c-315 Zoom
Hibák:
1. Kikapcsolt állapotban felvillan a kijelzője
2. Bekapcsoláskor nem lehet vele fényképezni, csak a képeket tudom visszanézni (ilyenkor a lencse sem nyílik ki)
Következő: »»   42 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem