Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   414 / 581
(#) dannnzzz hozzászólása Aug 25, 2016 /

Szia!

Köszönöm a gyors választ. Ha beszereztem, pontosan hogyan csatlakoztatom a rádióhoz? Találtam egyet, azon egy kábelpár van, ezeket kellene a rádióhoz csatlakoztatnom, ha jól értem.
Üdv!
(#) Szikravadasz válasza dannnzzz hozzászólására (») Aug 25, 2016 /

Két vezeték: az egyik a saját antennája, a másik a kimeneti vezeték. Azt bedugod az FM antenna egyik bemenetébe, +táp. Kész.
Használd a "Válasz" gombot!
(#) hobbyjani válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Aug 26, 2016 / 1

Gyermekkormban épitettem egy ilyen kisméretű csöves rádiót,egy ECL 82-vel,az anódfesz dirrekt a 220 voltos hálózatbol volt és a fűtéshez pedig átalakitottam egy csengőtrafót 6 voltra,a doboza egy orosz vezetékes rádóhangszoró volt,egy ilyesmi mind itt a képen,a rádiófrkvenciás része eleinte egy detektoros vevő volt,aztan egy egytranzisztoros vevő került belé (RF erösitő),aminek a tápját a fűétsfesz egyenrányitásábol és szűréséből nyertem,igy egy hibrid rádió lett belőle,ezért szeretnék egy ilyen kis csöves rádiót a gyüjteményembe
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2016

speaker2.jpg

(#) hobbyjani válasza Ferenc 47 hozzászólására (») Aug 26, 2016 /

Találtam a vaterán valami hasonlót,valami Tihany elnevezésű rádiót lehet ez jó lesz,látom,hogy valami szuper reflex,valaki ismeri e ezt a készüléket ?
(#) Szikravadasz válasza hobbyjani hozzászólására (») Aug 26, 2016 /

(#) hobbyjani válasza Szikravadasz hozzászólására (») Aug 26, 2016 /

Igen,köszi szépen,látom,hogy ez már nem szuper reflex,mint a Badacsony,hanem egyenes,mint az én uttörő rádióm,annyi,hogy reflexes, de gyüjteménybe nagyon jó lesz
(#) granpa válasza Szikravadasz hozzászólására (») Aug 26, 2016 /

Érdekes ez a kimenőtrafó primer tekercs; 2700 menet, 0. mm átmérőjű huzallal.
(#) szikorapéter válasza granpa hozzászólására (») Aug 26, 2016 /

Azt hittem elsőre hogy csak nekem adta ki rosszul az adatlapot.
(#) gkari válasza szikorapéter hozzászólására (») Aug 26, 2016 /

Biztos, hogy ugyanabból van, mint a hálótrafó primer (minek csinálták volna másikból?).
(#) Janó bácsi válasza gkari hozzászólására (») Aug 26, 2016 /

A hál trafó 110V-ig 0.28as 110-220.ig 0.18as huzalból van. A kitrafó meg 0.15-ből. Rajta ugyanis csak a végcső anódárama folyik át, a hál trafót meg terhelik a csövek (+ skálaizzó) fűtő áramai.
110-es állásban meg még az anódáramok egy része is.
(#) cua hozzászólása Aug 27, 2016 / 1

Igazan izgalmas ilyen doksikat olvasgatni igy ~80 ev tavlatabol Radasul igen hasznos is par keszulek eseten..
A helyi vateran lottem egy dossziet 10 dolcsiert, amiben 38 ilyen doksi lapult.
(#) hobbyjani válasza cua hozzászólására (») Aug 27, 2016 /

Ha régi rádió rajz kell ,itt majdnem mindent meg lehet kapni ingyen,persze az ingyenes felhasználónak csak két rajz jár naponta,de igy is lehet összegyüjteni azt ami kell

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2016
(#) cua válasza hobbyjani hozzászólására (») Aug 27, 2016 /

Koszonom, de en mar inkabb csak az eredeti rajzokra/doksikra vadaszok
Azokat szeretnem megmenteni az enyeszettol. Hasznalni persze inkabb digitalizalt formaban hasznalom, hisz joval praktikusabb.
(#) Ferenc 47 válasza hobbyjani hozzászólására (») Aug 27, 2016 /

Szia! A Tihany a Badacsony, illetve a Pajti édestestvére. Mint írtam, a Badacsony csak összehasonlítás végett került a képre, mert a mellette lévő Wundercart Jolly készülék még ennél is kisebb. Egyenlőre a rajzát nem találom, de működik, és így nagy jelentősége nincs is. Jó szűk helyen 4 db cső van benne. 3 db F5E, és 1 db F5J. Ezeket még nem kerestem katalógusban.
(#) kameleon2 válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Aug 27, 2016 /

Ilyenre gondolsz? vagy Ilyenre? esetleg Inkább ilyenre? A google elég sok találatot dob rá. De ha nyákból alakítod ki például szigetelőszalag segítségével - az sem tűnik eretnek megoldásnak. Ha nagyon precíz akarsz lenni, akkor réz szegecs vagy csőszegecs - befurkálva bakelit lapba és ha igazán ki akarsz tenni magadért - rézlemezből kivághatod a klasszikus mintát. Esetleg cnc-vel is kivágathatod pont olyanra amilyenre szeretnéd - utána kis melegón-fürdő, fogkefe és izopropil alkohol - olyan lesz mint az új aztán csőszegeccsel mehet a helyére. Ha jól csinálod árulhatod is. Ez a jó a régi technológiákban, hogy reprodukálhatóak.
(#) hobbyjani válasza Ferenc 47 hozzászólására (») Aug 28, 2016 /

Én valmit kaptam,nem tudom ez e a rajz ?
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2016
(#) Janó bácsi válasza hobbyjani hozzászólására (») Aug 28, 2016 /

Olasz kisrádió 1959-60-ból

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2016
(#) hobbyjani válasza Janó bácsi hozzászólására (») Aug 28, 2016 /

Ez a link nem működik
(#) madzagos válasza hobbyjani hozzászólására (») Aug 28, 2016 /

Dehogynem!
(#) gkari válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Aug 28, 2016 /

Tudok adni ilyet: l. melléklet. Privátban írd meg, hogy mennyi kell!

FSCN0930.JPG

(#) gkari válasza Janó bácsi hozzászólására (») Aug 28, 2016 /

Hát, tényleg tévedtem.
(#) (Felhasználó 116638) válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Aug 28, 2016 / 1

Itt annyi van, hogy még el is adnak belőle:

Forrlécek

De ha sokallod az árat, meg a postaköltséget,akkor egy darab panelszélből, meg forrfülből gyárthatsz ilyen egyedit, mint Én.

0616 033.jpg

(#) ebenedekfi hozzászólása Aug 28, 2016 / 1

A minap tettem szert a képen látható, elég kis méretű csöves rádióra. A gyártó a dán Herofon cég. A tipusa Petite. Valaki tud valamit erről a cégről?
(#) Janó bácsi válasza ebenedekfi hozzászólására (») Aug 29, 2016 /

Dán rádiógyár, a 70-es évekig működött, ha jól emlékszem. De a Gugli a barátod, üst be, hogy Herofon Rádió, és vagy 5000 találatot dob ki egy pillanat alatt.
(#) hobbyjani válasza madzagos hozzászólására (») Aug 29, 2016 /

Most igen
(#) hobbyjani válasza ebenedekfi hozzászólására (») Aug 29, 2016 /

Mégis az én uttörő csöves rádiom volt a legkissebb,ha nem is volt szuper,csak egyenes mint Tihany,de annak csak a fele nagyságban,megkaptam a dobozát ,gondolkozom ,hogy újra épitsem,egy érdekes példány volna.

Doboz.JPG

(#) madzagos válasza hobbyjani hozzászólására (») Aug 29, 2016 /

Ha újra építed adsz egy kapcsolási rajzot? Nekem is van egy ilyen dobozom.

Ki akarok póbálni egy reflexes két hangolt rezgőkörös rádiót egyetllen ECL 82-el,a trioda része RF erősitő és egyben HF előeröstő lesz,a demodulálást egy diodával fogom megoldani,az anód táp egyenesen a hálózatrol , a fűtés 6V 1 A trafóval lesz,valai ajánlotta nekem a PFL 200-as csövet,de ahoz nem kapok foglalatot
(#) granpa válasza hobbyjani hozzászólására (») Aug 29, 2016 /

Régi csöves TV-k sasszéjáról bonthatsz akár kettőt is.

Itt van a RF része a rádiónak az ECL 82-es trioda részével,a tekercsek menetszáma kb 100 menet 0,1-es huzallal 3 mm-es ferritmaggal ,a trimmerek 30-50 pf,a forgó 2x5oo pf, tovább jön a klasszikus végfok a pentóda résszel , 1 megás poti és kimenő trafóval

reflex.jpg

Következő: »»   414 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem