Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
hálával tartozom... hogy nem szurta ki a szemem, még a rajzok is ottvannak a potik mellett mégmindig eszeveszett képe van ennek a tv-nek, pedig már van vagy 20 éves. nagyon köszönöm neked!
a fennti menüsoron, van egy olyan fül, hogy forum.. ha ráklikkelsz, a keresés menü alatt lesz ilyen, hogy:
Új téma nyitása, inditása, vagy valami ilyesmi. azthiszem ez lesz a megoldás a problémádra. :yes: Mégegyszer nagyon köszönöm
Nagyon szivesen Bevallom, 6 évig TV ket javítottam, és nekem is NAGYON SOK féle TV megfordult a szobámban de mégis csak a Telefunkennél (Az lényegében az utolsó csavarig a Thompson alaplap) maradtam, mert jól és könnyen javítható, és ha a kondikat és a kontakthibákat sorkimenőt leküzdöd, iszonyat sokat bír! (Na jóó meg ott van az oldalában 2db 13cm es mélyláda,az alaplap mellett egy böhöm nagy tranyós végfok )
Én is köszönöm a tanácsot majd neked szólok elsőnek hogy ha megcsináltam a topicot mert akinek eddig élőben mutattam leesett az álla!!! szal ember! Örök hálla!!!
SZIASZTOK!
Volna nekem is egy jókorára nőtt problémám egy JVC AV-21 JT5EU TV-vel. A következő történt: este kikapcsoltam, másnap már nem lehetett bekapcsolni. Nem világitott a "Stabby" LED sem. OK, belenézek, megpróbálom megjavítani. Most ott tartok, FET csere, sorvégfok csere, és ugyanugy nem indul el semmi. A pufferen megvan a fesz, ráraktem egy 68K-val sorban egy ledet, legalább nem "ráz" kikapcsolás után szép lassan elfogy a töltés. - Szerintetek mit tehetek ezután?
Sziasztok
tv9.1 a nyűgöm ,már a fél tvét kicseréltem és nem tudom megszüntetni a kép tetején lévő 10 centis vissza gyűrődést. A szervíz menüben ha elhúzom lefelé a képet akkor csökken de csak amennyivel lejjebb kerül a kép a tetejétől számított 10 centivel. akármit teszek a tíz centin bellül mindenképpen vissza fordul a kép. kellene egy kis segitség nekem elfogyott az ötletem . üdv Karesz
Szia. Ilyen hibát leginkább a kiszáradt elkók okoznak. A képvégfok környékén cseréld ki az elkókat mindegyiket. Ne méredesd, cseréld. Esetleg a képvégfokot is cseréld bár az a ritkábbik probléma.
túl vagyok az elkók cseréjén már kicseréltem a sorkimenőt , a végfok tranzisztort, a diódákat kimértem
próbáltam másik eltérítő tekercsel is ,egyedül az eltérítő ic nem lett cserélve de alapvetően a geometriákat tudom változtatni ezért nem gondolom hogy ic hiba. lehet hogy mégegy grnitúra elkót cserélnem kellene? vagy esetleg tudod melyik lehet felelős sajna nincs rajzom
Szevasz,Fery-nek igaza van kondi a hiba,én a kicsatoló konndira tippelek és ez nem minden tipusnál a képeltéritő ic.környékén van.Én az eltéritő tekercstől indulnék az ic.felé, kell lenni egy kondinak ami sorban van az eltéritő tek.és ic között.Üdv.Misi.
Igy igaz sőt a tápjának a diódáját és a puffert is kihajitanám, na meg érdemes lenne az IC cserével is próbálkozni, bár ez legtöbbször kondi.
A csodákban csökönyösen nem hiszek, ezt a problémát azon a környéken kell keresni ez tuti.
Sziasztok!
- Van egy tápvezérlő modul ebben a JVC AV-21 JT5EU TV-ben: DPM001 TIA néven. Ki tud róla valamit, és hol lehet ilyet beszerezni? Ez egy nem "szokványos" IC. - Itt egy kép róla.
Idézet: „sajna nincs rajzom” Ismét a "klasszikus" kérdés: TÍPUS?
Orion (magyar) T2130ASTX
A hiba a következő: Főleg alapvetően fehér képtartalom esetén "elmegy" a hang (nincs hang, esetleg csak zúgás van). A tényleges kép nem számít, mert ha az adásában szereplő kép alapvetően fehér, és TXT-re kapcsolom, akkor is elmegy a hang. Ha a kép változik (és már nem döntően fehér) akkor visszajön a hang. Mi lehet a gond?
Az egy infra-előerősítő IC: IKRT30
(I701: IR PREAMP IC REMOCOM)
Szia aflmor!
Köszönöm a gyors reagáláod! - Hmm. A rajzot mellékelem erröl a modulról a tápegység bekötésével: Szerintem ki kellene cserélni, de egyelőre tanácstalan vagyok az alkatrészt illetően. (Minden szóba jöhető alkatrész a környezetben levízsgálva!)
Ezt jól elnéztem Én teljesen másra gondoltam. ...hoonan jött nekem ez az "IR" (a sok locsolkodás... )
Pedig ez a rajz van meg nekem is.
Szia aflmor!
Ez nagyon gyorsan jött. Azt hiszem, újra megjött a kedvem a tovább-javításhoz! A honlapon amit küldtél, valóban ott az alkatrész. Mégegyszer köszönöm! Szia: janocsi
Sziasztok lenne 1 samsung CZ20f12t típusú tv ami a kép lassan el és fel tünik. De ha bemelegszik akkor +szünik a pobléma.
Moi lehet a gond???
Hello, nekem ugyan más Samsungom van, de a kép nálam is elment-megjött, átforrasztottam a képcsövön levő panelt és a hiba megszűnt. Kisérletezz amikor nincs kép, egy jó szigetelő eszközzel nyomkodd, vagy kopogtasd meg a paneleket, így behatárolhatod a kontakthiba helyét. Persze ez a "lassú el és feltűnés" inkább mást mutat, de némi esély van a kh.-ra is
Én kondenzátorra gondolok, valamelyik elko ki van száradba, vagy esetleg több is. Én azzal kezdeném hogy kicserélném benne az összes elkot a táp mindkét oldalán meg a sorkimenő körül is, és a kicsi elkokat se szabad kihagyni
Szia
Szinte biztos, hogy képcső nyakán az RGB végfok panelján a G2 forrasztása kirohadt és azért mászkál el a kép. Forraszd át a panelt és jó lesz. Ez biztos nem elkó hiba viszont Zoz11-nek is igaza van. ha már szétszeded a TV-t akkor a tápban a primer oldali elkókat a kicsiket, érdemes kicserélni, jó minőségü 105 fokos kondira, megelőzheted vele a táp későbbi megfutását.
Sajnos a Samsung képcsöveknek van egy ilyen típusbetegsége. Nekem is van most egy ilyen tv-m. A képcső fűtése láthatóan "leáll", megpróbáltam a sorkimenőről 3 menettel külön, de ugyanaz.
Sajnos másik képcsővel oldódott meg a hiba. Ajánlom a Vaterát, ahol 2eFt-ért van 51-es Tv. Ha a foglalat más, akkor se ess pánikba, mert át lehet szerelni. Amit ajánlok: Ha le van véve a hátulja a TV-nek, akkor biztonságos távolságból nézd a képcső nyakán a fűtés "világítását". Ha elmegy,akkor a kép is elmegy, akkor ki van zárva a G2 hiba.
Igen sajnos ez is igaz lehet. Ha QEW csővel van szerelve akkor lehet a cső is. Sajnos az újabb gépeket már olyan ocska csővel rakják össze, hogy az egy vicc. Gyanitam persze csak a cégek igazgatótanácsa röhög rajtunk mikor megyünk másikat venni.
Igen Fery!
Meghalt a szakma. Nem lesz,aki TV-t javít. (Már én sem.Pedig 15 évig tettem, még a faterom is a csöves korszakban kezdte) Bár beszéltem egy ásszal, aki kezdi magát átképezni a plazmákra. Azt mondja, hogy 40-50 ezret még ráköltenek, ha muszáj. 25 ezer egy új TV a boltban, egy sorkimenő ára 10-12 ezer. ??????
Nem csak ezért halt meg a szakma. Sajnos a bankok is benne vannak jócskán. 1000.-Ft a havi részlet ha TV-t veszel.
Amúgy sorkimenőben van azért ennél jóval olcsóbb beszerzési forrás is, én ennyiért már nagyon régen vettem trafót. A plazmákhoz meg anyag nincs és lassan kihalnak. Jön a lézer meg az új generációs LCD. Azok megölnek minden mást, pedig sok sok évnek kell még eltelni mig valaki ki tud hozni egy olyan technológiát aminek jobb képe lesz a jó öreg katódsugárcsőnél. Mert ezeknek a lapos vackoknak nincs olyan képe. Visszatérve a srác TV-jére azért még meg kellene nézni a képcsőfoglalat két felső lábát ha elmegy a fűtés hátha csak a fütés lábán rohadt ki a forrasztás. /Tudod a remény hal meg utoljára/
Apropó!
Japánban korlátozták a legújabb technológia bevezetését, az tönkrevágná a plazma és LCD tv-k piacát. Bemutató volt a tv-ben róla. Teljesen új titkos technológia, üveglapról van szó. (ennyit árultak el.) Fényerőben 10-szerese a jelenlegi LCD-knek, a kép,amit a tv-n keresztül láttam az futurisztikusan valósághű volt. Ja és most figyelj! A bemutatón lévő tv 2méter x 2 méter képátmérőjű, ami osztható 4 db 1mx1m-esre, ergó 4 műsort lehet nézni egyszerre.(max 5 év és kapható lesz a M.M.-ban)
sziasztok!nekem lenne 1 itt nokia 7161 digivision tv-ém.
A gond az lenne h lasan melegszik be,a kép alján hiányzik kb5cm-es sáv ahol nem ad semmiféle képet,és néha igencsak hullámzik a kép!mit lehet ezzel kezdeni?mit kéne cserélni benne?a segitségeket előre is köszönöm!!!!topy@citromail.hu
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat.
Én speciál a kondikra és a képcsőpanelon valamilyen kontakthibára gyanakodtam. A tv-t holnap szétszedem és megcsinálom , hacsak nem a képcső a bibis. Szerintem is halott már a szakma, mert olyan sokat már senki se költ 1 tv-re mint amennyi csak a munkabér lenne, de én ez 1 jó havernak vállaltam h. +próbálom lex ami lesz. Na még 1szer kössz mindenkinek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |