Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Mostmár csak arra lennék kiváncsi, hogy tudom letölteni amit te töltöttél fel???
De ha jól látom /ami nem biztos/ nagyon olyan szaga van mintha a vidi thomson kooprodukciosáról lenne szó.
Ha gondolod keress meg emilben , és ha igaz tudok segiteni, hogy ismét jó legyen a távirányitó.
Előre is köszi a segítségedet, de sajnos most szedtem szét életem első tv-jét. így kb azt sem tudom, h mi micsoda...de azért majd nézegetem-olvasgatok felőle. Egyébként lehet, hogy hang van csak egy kábel ki volt húzva, és nem vettem észre, de majd, ha nagyon ráérek újra belenézek hátha...
Sziasztok !
Az a gondom lenne az egyik tv vel,hogy nem találok rajzot hozzá . A márka neve : Alfa Centauri MODEL: P-1414/12 az alaplapot az IMPER ELECTRONICS gyártya ,de ott sem találtam semmit . Ebben a készülékben van egy 12 voltos külön táp is . A proceszora INA84C641NS-068 /PCA84C641 -068 / , OM 8361 /TDA 8361 / Remélem tudtok segíteni ! Előre is kösz !
Tehát ha a fókuszt "ésszel csavargatom" megjavulhat a képernyő szélei felé levő életlenség?
Sajna a vékony-nyaku samsung csövek elég hamar lefáradnak.Csak ideiglenesen javit a poti tekerése a képen.
Sziasztok!Egy Akai tv-vel küzdök az a baja ,hogy egy csík van csak mikor bekapcsolom szóval nincs térítés!Az a kérdésem,hogy lehetséges e a benne lévő LA7230-as ic okozza ezt a gondot mivel más alkatrészeket épnek találok!Ja és a hang is elment nemtudom összefügg e a dolog?
Hali !
Mielőtt a LA7230-as ic-t kicserélnéd a tápját is meg kellene nézni, mert lehet ,hogy megfutott és azért ment tönkre a függ ic : összes kiselkó csere (2db 47 vagy 100 mikró) a táp primer oldalában. Ha a függ ic zárlatos lett akkor még megszakadt egy kis ohm-os ellenállás ami a sorkimenő mellett van és egy 12v-os zener is zárlatos vagy szakadt szokott lenni ami a függ ic környékén van. A hanvégfoka IC-s de az nem szokott tönkremenni (vagyis én még nem cseréltem soha), viszont ha kész a függje akkor majd körbe lehet mérni hogy kap-e tápot, stb.
A múltkor javitották és ki volt cserélve mit mondtál (12v zener,egy kis értékű ellenállás)és jók is mert arra gyanakodtam először de nem az a baj!Ezért gyanítom a térítőic ment el de addíg nem rendelek még nem zárom ki a többi lehetséges okot!jAz ellenállás mit cseréltek elég meleg lehetett üzemben mert lepattogott róla a zománcozás de most nem melegszik és jó is de majd ezt is cserélem azért!
Megmozgattam a fentebb említett fókusz potit és lőn csoda, megjavult! Lehet, hogy haldoklik a poti? Kilehet azt cserélni? Ugyanis a TV hátulja levétele nélkül lehet állítani, "tekergetni" van egy direck erre a célra kiképzett lyuk. A múltkori porszívózáskor vettem észre.
Sziasztok!
A következő probléma megoldásában lenne szükségem a segítségetekre : Vagyon egy JVC AV32-WP2EN tyelevizor. 82cm 16:9... Az eredeti problémája az volt hogy nem indult el, mert a digibox egyik tápszűrője nem volt rendesen leforrasztva.. Hirtelen öröm uralkodott el rajtam, hogy sikerült lenyomni a hibát viszont pár perces próbaüzem után elkezdtek eltünni a szinek. Talán a kék ami legtovább húzza... Fekete képtartalomnál piros visszafuttási csíkok jönnek be. Ha nagyon lehúzom a G2-őt akkor természetesen eltünnek... Leválasztottam az RGB rácsokat a csőfoglalatnál, így a képtartalom : enyhe piros háttér, piros visszafutási csíkok. :eek2: Szerintetek csőbaja van ? Regeneráltatni érdemes (szerintem nem kapok ilyen csövet sehol)? Tud valaki regenerátort Zalaegerszeg környékén ?
Helló van egy fekete fehér kis tv-ém Roadstar és az lenne a probléma hogy az uhf sávon semi sem megy de viszont rca videó jelet fogad és audiót is tehát uhf-en semilyen antenával sem megy semi.Mi lehet a baja?
A válaszokat köszönöm. Megéri javitani?
A tuner lehet vagy rossz vagy nem kap tápot vagy keveset!
tipus?
Roadstar Tvm-1003ek/s
sistem ccir bg-dk dc 12v
Nem egy agyonbonyolított készülék! Nézd át, kicsit közelebb jutsz a megoldáshoz...
(máskor a típussal kezd !)
Szia! Nagyon szépen köszönöm a tanácsodat! A gyermekeim szerint újkorában nem volt ilyen jó éles a képe, valóban a fókusz potit kellett állítani. Sajnos lekellett venni a hátulját mert csak úgy ment, de a lényeg, hogy szuper lett!!!! Köszönöm szépen mindenkinek aki segített!!!! Üdvözlet és hála!!!!
hello Mindenki!
A minap szereztem egy Tv-t. a probléma vele, hogy el van csúszva a képe. alulrol felfelé homorit, és a felső része viszont nemlátszik. gondolom ez beállitás probléma. a kérdésem az lenne, hogy ezt be tudom e én is állitani? vagy hogy mit kell csavarnom, vagy mit mihez kell szkoppal állitanom, ha kell.?. a tipusa: Thomson sp4 tf 6456 Előre is köszönök mindenkinek mindent! Üdv.: Zoli
Hello!
Sterintem mások is töprengenek, mert a hangyafoci látszik a képen, de a hiba amit leírtál nem. Nem? üdv! proli007
dede látszik azis..ha jobban megnézed a kép alját felfelé homorit..
de egyébként a képe feltűnően kiválo! :yes: csak el van csúszva, és gondoltam, hátha én is be tudnám állitani, és nem kellene szerelőhöz cipelnem..elég lene, hogy tudjam mit kell tekergetnem, vagy hová kell nyulnom, hogy tudjam állitani a vertikális, ill horizontális kitérést.
Sziasztok
Hallot már valaki ijet,adot egy ELITE kinai szar,mikkor bekapcsolom megyen,de ha több órát nézem,és kikapcsolom,utána valami okból leblokol,és nem lehet visza kapcsolni,mi okoyhatja ezt?minden segitséget szivesen veszek.köszi.istván
Nagyon köszönöm az eddigieket mindenkinek de sajnos nem juttotam közelebb a megoldáshoz mert nem értek enyire mélyre hatóan az ektronikához csak egy egyszerű villanyszerelő és kárpitos vagyok.
drágan javitják?
Ne add fel. Vasárnap délután ráérek, és köszönet aflmor-nak a rajzért, megprobállak odanavigálni, ahova kell. Mérömüszer az nem ismeretlen neked, meg a forpáka, ugyhogy megnézzük mit lehet csinálni, ha van kedved hozzá.
Remélem van skyped- a gépeden, mert az gyorsabbb.
Egyébbként a foto amit feltettél arról tanuskodik, hogy a kf megy , és a tunnelről jön valami./megy az oscillátora...de a modulátor nem biztos,hogy együt fut, és ezért nincs semmi csak szemcse rajta, ami még a könnyebnek mondható.
Szerintem hamar meglesz a bünös.
akkor senki nem tud a segitségemre lenni ebben az ügyben?
vagy inkább alkatrészbaja van a tv-nek? nem pedig beállitás?
Hali
Van egy jóhírem! Nekem is van egy ilyen alaplapú TV-m Csak az HI-FI sztereó és Planar csöves na meg Telefunkenek hívják (Megsugom, hogy azon is mese szép kép van, és ha 100 at meg nem csináltam belőlük akkor 1 et sem!). A sorkimenő környékén vannak ilyen imbuszkulcsos potméterek és ott kedvedre tekergetheted, és azokkal a potikkal nagyon pontos képet kilehet hozni belőlük. Ha továbbra is fennál az ez ahiba akkor a TEA IC környékén cseréld ki az összes kondit (A tápban (Itt csak azért mert azzal is szoktak gondok lenni)sem árt és a sorkimenő környékén Ja meg ne hajtsd ful kontraszton mert a video color EAS képcső nem csípi annyira) Én az enyémben megcsináltam és azóta is nagyon szépen működik Egy kis segítség kellene nekem: Valaki leírja nekem részletesen hogyan kell topic ot nyitni, mert van egy nagyon különleges témám, ami már majdnem rejtély! :eek2: |
Bejelentkezés
Hirdetés |