Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   34 / 1274
(#) kocici17 válasza oresz hozzászólására (») Márc 6, 2008 /

Mostmár csak arra lennék kiváncsi, hogy tudom letölteni amit te töltöttél fel???
(#) q765 hozzászólása Márc 7, 2008 /

(#) kocici17 válasza oresz hozzászólására (») Márc 7, 2008 /

De ha jól látom /ami nem biztos/ nagyon olyan szaga van mintha a vidi thomson kooprodukciosáról lenne szó.
Ha gondolod keress meg emilben , és ha igaz tudok segiteni, hogy ismét jó legyen a távirányitó.
(#) saab7 válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 7, 2008 /

Előre is köszi a segítségedet, de sajnos most szedtem szét életem első tv-jét. így kb azt sem tudom, h mi micsoda...de azért majd nézegetem-olvasgatok felőle. Egyébként lehet, hogy hang van csak egy kábel ki volt húzva, és nem vettem észre, de majd, ha nagyon ráérek újra belenézek hátha...
(#) hátor hozzászólása Márc 8, 2008 /

Sziasztok !
Az a gondom lenne az egyik tv vel,hogy nem találok rajzot hozzá . A márka neve : Alfa Centauri MODEL: P-1414/12 az alaplapot az IMPER ELECTRONICS gyártya ,de ott sem találtam semmit . Ebben a készülékben van egy 12 voltos külön táp is . A proceszora INA84C641NS-068 /PCA84C641 -068 / , OM 8361 /TDA 8361 /
Remélem tudtok segíteni ! Előre is kösz !
(#) brigi válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 9, 2008 /

Tehát ha a fókuszt "ésszel csavargatom" megjavulhat a képernyő szélei felé levő életlenség?
(#) masi1 válasza brigi hozzászólására (») Márc 9, 2008 /

Sajna a vékony-nyaku samsung csövek elég hamar lefáradnak.Csak ideiglenesen javit a poti tekerése a képen.
(#) patexati hozzászólása Márc 9, 2008 /

Sziasztok!Egy Akai tv-vel küzdök az a baja ,hogy egy csík van csak mikor bekapcsolom szóval nincs térítés!Az a kérdésem,hogy lehetséges e a benne lévő LA7230-as ic okozza ezt a gondot mivel más alkatrészeket épnek találok!Ja és a hang is elment nemtudom összefügg e a dolog?
(#) Vatti válasza patexati hozzászólására (») Márc 9, 2008 /

Hali !

Mielőtt a LA7230-as ic-t kicserélnéd a tápját is meg kellene nézni, mert lehet ,hogy megfutott és azért ment tönkre a függ ic : összes kiselkó csere (2db 47 vagy 100 mikró) a táp primer oldalában. Ha a függ ic zárlatos lett akkor még megszakadt egy kis ohm-os ellenállás ami a sorkimenő mellett van és egy 12v-os zener is zárlatos vagy szakadt szokott lenni ami a függ ic környékén van. A hanvégfoka IC-s de az nem szokott tönkremenni (vagyis én még nem cseréltem soha), viszont ha kész a függje akkor majd körbe lehet mérni hogy kap-e tápot, stb.
(#) patexati válasza Vatti hozzászólására (») Márc 10, 2008 /

A múltkor javitották és ki volt cserélve mit mondtál (12v zener,egy kis értékű ellenállás)és jók is mert arra gyanakodtam először de nem az a baj!Ezért gyanítom a térítőic ment el de addíg nem rendelek még nem zárom ki a többi lehetséges okot!jAz ellenállás mit cseréltek elég meleg lehetett üzemben mert lepattogott róla a zománcozás de most nem melegszik és jó is de majd ezt is cserélem azért!
(#) brigi válasza masi1 hozzászólására (») Márc 10, 2008 /

Megmozgattam a fentebb említett fókusz potit és lőn csoda, megjavult! Lehet, hogy haldoklik a poti? Kilehet azt cserélni? Ugyanis a TV hátulja levétele nélkül lehet állítani, "tekergetni" van egy direck erre a célra kiképzett lyuk. A múltkori porszívózáskor vettem észre.
(#) zaltdrob hozzászólása Márc 11, 2008 /

Sziasztok!
A következő probléma megoldásában lenne szükségem a segítségetekre :
Vagyon egy JVC AV32-WP2EN tyelevizor. 82cm 16:9...
Az eredeti problémája az volt hogy nem indult el, mert a digibox egyik tápszűrője nem volt rendesen leforrasztva.. Hirtelen öröm uralkodott el rajtam, hogy sikerült lenyomni a hibát viszont pár perces próbaüzem után elkezdtek eltünni a szinek. Talán a kék ami legtovább húzza... Fekete képtartalomnál piros visszafuttási csíkok jönnek be. Ha nagyon lehúzom a G2-őt akkor természetesen eltünnek...
Leválasztottam az RGB rácsokat a csőfoglalatnál, így a képtartalom : enyhe piros háttér, piros visszafutási csíkok.
:eek2:
Szerintetek csőbaja van ?

Regeneráltatni érdemes (szerintem nem kapok ilyen csövet sehol)?
Tud valaki regenerátort Zalaegerszeg környékén ?
(#) Mikrosilver hozzászólása Márc 11, 2008 /

Helló van egy fekete fehér kis tv-ém Roadstar és az lenne a probléma hogy az uhf sávon semi sem megy de viszont rca videó jelet fogad és audiót is tehát uhf-en semilyen antenával sem megy semi.Mi lehet a baja?
A válaszokat köszönöm. Megéri javitani?

tv.jpg

(#) patexati válasza Mikrosilver hozzászólására (») Márc 12, 2008 /

A tuner lehet vagy rossz vagy nem kap tápot vagy keveset!
(#) aflmor válasza Mikrosilver hozzászólására (») Márc 12, 2008 /

tipus?
(#) Mikrosilver válasza aflmor hozzászólására (») Márc 12, 2008 /

Roadstar Tvm-1003ek/s
sistem ccir bg-dk
dc 12v
(#) aflmor válasza Mikrosilver hozzászólására (») Márc 12, 2008 /

Nem egy agyonbonyolított készülék! Nézd át, kicsit közelebb jutsz a megoldáshoz...

(máskor a típussal kezd !)
(#) brigi válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 13, 2008 /

Szia! Nagyon szépen köszönöm a tanácsodat! A gyermekeim szerint újkorában nem volt ilyen jó éles a képe, valóban a fókusz potit kellett állítani. Sajnos lekellett venni a hátulját mert csak úgy ment, de a lényeg, hogy szuper lett!!!! Köszönöm szépen mindenkinek aki segített!!!! Üdvözlet és hála!!!!
(#) kocici17 válasza brigi hozzászólására (») Márc 13, 2008 /

Szivesen máskor is
(#) q765 hozzászólása Márc 17, 2008 /

hello Mindenki!

A minap szereztem egy Tv-t. a probléma vele, hogy el van csúszva a képe. alulrol felfelé homorit, és a felső része viszont nemlátszik. gondolom ez beállitás probléma.
a kérdésem az lenne, hogy ezt be tudom e én is állitani? vagy hogy mit kell csavarnom, vagy mit mihez kell szkoppal állitanom, ha kell.?.

a tipusa:

Thomson sp4

tf 6456

Előre is köszönök mindenkinek mindent!

Üdv.: Zoli
(#) q765 válasza q765 hozzászólására (») Márc 17, 2008 /

(#) proli007 válasza q765 hozzászólására (») Márc 17, 2008 /

Hello!

Sterintem mások is töprengenek, mert a hangyafoci látszik a képen, de a hiba amit leírtál nem. Nem?

üdv! proli007
(#) q765 válasza proli007 hozzászólására (») Márc 17, 2008 /

dede látszik azis..ha jobban megnézed a kép alját felfelé homorit..
de egyébként a képe feltűnően kiválo! :yes:
csak el van csúszva, és gondoltam, hátha én is be tudnám állitani, és nem kellene szerelőhöz cipelnem..elég lene, hogy tudjam mit kell tekergetnem, vagy hová kell nyulnom, hogy tudjam állitani a vertikális, ill horizontális kitérést.
(#) hard hozzászólása Márc 17, 2008 /

Sziasztok

Hallot már valaki ijet,adot egy ELITE kinai szar,mikkor bekapcsolom megyen,de ha több órát nézem,és kikapcsolom,utána valami okból leblokol,és nem lehet visza kapcsolni,mi okoyhatja ezt?minden segitséget szivesen veszek.köszi.istván
(#) Mikrosilver hozzászólása Márc 17, 2008 /

Nagyon köszönöm az eddigieket mindenkinek de sajnos nem juttotam közelebb a megoldáshoz mert nem értek enyire mélyre hatóan az ektronikához csak egy egyszerű villanyszerelő és kárpitos vagyok.
drágan javitják?
(#) kocici17 válasza Mikrosilver hozzászólására (») Márc 17, 2008 /

Ne add fel. Vasárnap délután ráérek, és köszönet aflmor-nak a rajzért, megprobállak odanavigálni, ahova kell. Mérömüszer az nem ismeretlen neked, meg a forpáka, ugyhogy megnézzük mit lehet csinálni, ha van kedved hozzá.
Remélem van skyped- a gépeden, mert az gyorsabbb.
(#) kocici17 válasza Mikrosilver hozzászólására (») Márc 17, 2008 /

Egyébbként a foto amit feltettél arról tanuskodik, hogy a kf megy , és a tunnelről jön valami./megy az oscillátora...de a modulátor nem biztos,hogy együt fut, és ezért nincs semmi csak szemcse rajta, ami még a könnyebnek mondható.
Szerintem hamar meglesz a bünös.
(#) q765 válasza q765 hozzászólására (») Márc 18, 2008 /

akkor senki nem tud a segitségemre lenni ebben az ügyben?

vagy inkább alkatrészbaja van a tv-nek? nem pedig beállitás?
(#) boy23w válasza q765 hozzászólására (») Márc 18, 2008 /

Hali
Van egy jóhírem! Nekem is van egy ilyen alaplapú TV-m Csak az HI-FI sztereó és Planar csöves na meg Telefunkenek hívják (Megsugom, hogy azon is mese szép kép van, és ha 100 at meg nem csináltam belőlük akkor 1 et sem!).
A sorkimenő környékén vannak ilyen imbuszkulcsos potméterek és ott kedvedre tekergetheted, és azokkal a potikkal nagyon pontos képet kilehet hozni belőlük.

Ha továbbra is fennál az ez ahiba akkor a TEA IC környékén cseréld ki az összes kondit (A tápban (Itt csak azért mert azzal is szoktak gondok lenni)sem árt és a sorkimenő környékén Ja meg ne hajtsd ful kontraszton mert a video color EAS képcső nem csípi annyira) Én az enyémben megcsináltam és azóta is nagyon szépen működik
Egy kis segítség kellene nekem:
Valaki leírja nekem részletesen hogyan kell topic ot nyitni, mert van egy nagyon különleges témám, ami már majdnem rejtély! :eek2:
(#) q765 válasza boy23w hozzászólására (») Márc 18, 2008 /

ejjha, akkor mindjárt meglesem. nem vagyok tv ben egy nagy guru mi az a sorkimenő?
Következő: »»   34 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem