Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hali!
Van egy MB40100V2-00U-A99 ventim (40x40x10 5V). PWM-ezni akartam, de miután nem ment, megtaláltam, hogy a gyártó azt írja, hogy nem lehet. Ezt ki lehet játszani, vagy ebben a méretben és feszültségben tudtok olyan ventit ami biztosan vezérelhető? Előre is köszi.
Olyat keress ebben a méretben, ami négy vezetékkel rendelkezik. Kettő tápfesz, egy fordulatszám visszajelzés és egy PWM bemenet.
Sziasztok
Szerintetek az normális, hogy egy dióda két lábán mérhető (kb70 kohm) egyik irányba ellenállást tudok mérni? Bővebben: LinkBővebben: Link Ezekről lenne szó. Más diódáknál 2 Mohm-okat mérek. Üdv
Köszi.
Eddig sikertelen. Ebben a mèretben és feszben eddig nem találtam azon gyártóknál sem ahol mondjuk 6 cm-esben mar van ilyen. Esetleg valamivel nem lehet megkerülni a problemát ha ilyen nehéz találni ami tutira megy?
Idézet: „az normális, hogy egy dióda két lábán mérhető (kb70 kohm) egyik irányba ellenállást tudok mérni” Igen/vagy nem? Milyen dóda, milyen polaritással, milyen műszerrel, stb...
Schottky diódán normális a záróirányban észlelt áram.
Üdv nektek újra!
Ha van egy villanyszerelő a közelben, kicsit segítsen nekem, legyen szíves. Csinálni akartam egy tesztkonnektort, amiben kipróbálhatnám a cuccokat anélkül, hogy az egész lakást áramtalanítanám. Készítettem egy hosszabbítót, amin a konnektor elé az egyik vezetéket (barna) megszakítva egy kismegszakítót szereltem. B karakterisztikájú, 6A-os. A lakásban a legkisebb 10A-os. Kipróbálás gyanánt egy drót segítségével idéztem elő masszív zárlatot, de a családom ugyanúgy leüvöltötte a hajam, hogy ne szórakozzak az árammal. Hogyan lehetne úgy megoldani, hogy csak az enyém oldjon le?
Erre lenne jó az olvadóbiztosító a mérőnél
De sajna mindenhol kismegszakító van.Így a mérőig az összeset lecsapja,teljesen mindegy ,hogy milyen gyors. A kismegszakítók amper jelölése az a terhelésre vonatkozik. Pl. a mosógépnek van 6A-es akkor csak azt veri le,nem a mérő 10A-esét ,amikor valami okból kifolyólag jobban terheli a hálózatot.(zárlatkor mindet),és így nem lesz sötét a házban . Megoldásnak talán a leválasztó trafó lenne jó.De majd csak tud valaki jobb megoldást.
Sziasztok.
Szerintetek egy ilyen step down modul mennyire alkalmas arra, hogy motorkerékpár akkumulátorára kössem és egy arduino nano-t tápláljon? Step down Köszönöm.
Hello! Ezt nem így kell csinálni. Készítesz egy konnektort amivel sorba kötsz egy lámpát. Ha nagy terhelésű dolgokat próbálsz lehet azzal sorba akár egy 500W-os vonalizzó is. Azon keresztül nem vágod le az automatát, maximum égni fog a lámpa. Amikor pedig már biztos jó a készülék, vagy amit alkotsz, akkor mehet közvetlen a konnektorba.
(Egyébként ha hosszabbítót használsz, akkor teljesen mindegy, hogy a barnára kötötted a kismegszakítót, mert nem lehet tudni az-e a fázis vagy sem. Vagy is hogy éppen hogyan dugtad be az aljzatba. De ha még tudod is, akkor sem lehet rá számítani, csak fix bekötésű dolgoknál..)
Vagy mindkét ágba, különösen ha nincs FI relé...
És persze hagyományos izzó legyen, ne energiatakarékos A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2016
Sziasztok!
Egy olyan kapcsolásra vagy berendezésre lenne szükségem ami biztonsági feladatot lát el,mert hungarocelből készítettem egy keltetőt és a tűzveszély miatt azt szeretném ha a hőmérséklet kb. 70°C akkor az egész áramkör szakadjon meg! Hőfokkapcsolót megépítettem de szeretnék mellé még egy ilyen biztonsági eszközt is építeni vagy venni! Van esetleg ötletetek ezzel kapcsolatban? Segítségeteket előre is köszönöm!
Helló!
Akár ilyesmi is megteszi szerintem. Bár a tüzet egyik se fogja neked eloltani... Egyébként sokszor a tüzet nem is eloltani kell, hanem megakadályozni, hogy tovább tudjon terjedni.
70C°? Az nem keltető, hanem tojássütő.
Egy bontott LED nél hogyan tudom eldönteni a megfelelő nyitófeszültséget és hogy mennyi áram haladjon át rajta a kó fényerőhöz.Fehér LEDeől lenne szó.
Szeretnék 2db 3V-os 3mm -es LED-et működésre bírni.
Adott I/ http://imgur.com/yBP4LNL 2db 3V (1,9-2,1) -os 3mm -es LED II/ http://imgur.com/9VFCy8d 1db elemtartó box (ON/OFF kapcsolós) 2db 3V-os CR2032 gombelem megy bele III/ http://imgur.com/x4vWEj9 2db CR2032 gombelem A kapcsolós battery box -ot hogyan kell rákötnöm a LED-re? (ugyebár a BOX -ból immár 6V jön ki) hogy mindkét LED csak a neki kellő 3V-ot kapja meg? Tudnátok esetleg mutatni egy szükséges kapcsolási rajzot?
Hello! Azt írod, hogy 1,9..2,1-es a Led akkor nem 3V-os. Kettő Led-et sorba kötöd (mint ahogy az elemek is sorba vannak) és egy 100ohm-os ellenálláson keresztül adsz feszültséget a Led-eknek. Ekkor kb. 20mA áram fog folyni. De két 2032-es elemtől, hosszú üzemórát ne várj. Mert ugyan 220mAh kapacitású és azzal 10órát menne, de ez 0,2mA terhelésre van megadva, nem a 20mA-ra.
Itt a zöld panel képe, a másik oldalon vannak a ledek, kérdés a szalagkábel bekötése.
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2016
Üdv!
Egyfázisú villanymotor (230V, 0.6A) fordulatszámát szeretném szabályozni PWM-mel. Valami olyasmire gondoltam, hogy két FET-et egymás mellé teszek, az egyik Drain-jénél a másik Source-e lenne, így egymás mellett, egymással szembe, és a kettőt egyszerre kapcsolnám ki és be. Működőképes ez így? Mire figyeljek? A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2016
Én magam sem értettem ezt a részt, de az adatlapján szerepelnek eként az adatok. Pontosabban így:
Ezt a témát nézted már?
A 3V sorát felejtsd el. Az csak egy kopipészt (copy/paste) maradványa.
Szia c27
Bocsi ha elkéstem kicsit vele. ctl-t és lim-et össze kell zárni és elindul 5v=vcc , 12v=vs, gnd
- Bocsánat de nem igazán volt tiszta számomra, mennyi időt bírna ki ez a 2db 3V-os 2032-es elem az adott 2LED-re egy 100ohm -os ellenállással?
- Nagyobb üzemidőt érnék el mondjuk egy 2db AA-s elemes dobozzal, és ha igen, mennyivel? A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2016
Szia
Csatolva volt a két dióda adatlapja. Kapcsolóüzemű táp TOP 254 szekunder egyenirányító diódái, mellékeltem a kapcsolást, annyi külömbséggel, hogy 2 DC out kimenete van, 5V és 24V-os áramkör, ezért a 2 dióda. A Vezérlő Ic el volt szállva, ezért amíg megjött átvizsgáltam a többi elemet, ezért furcsáltam a dióda viselkedését, mert összehasonlítva a többi diódával, azok 2 mega körül mértem, igaz azok nem schottky dióda volt. Közbe kiderült, hogy a primer oldali puffer volt lenullázódva, valószínűleg ezért szállt el az ic. |
Bejelentkezés
Hirdetés |