Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Igazad van.Ezzel kellett volna kezdenem,de nem akartam meg botani,addig ameddig nem kerdezek ra itt,hogy mi lehet a gond.
Szetszedem es majd jelentkezem.Addig is koszonom a segitseget.
Na megvolt a szemvizit.Hat mit ne mondjak,szerintem valami nagyon amator szerelgette osze-vissza.
Csatolok kepeket,de kotve hinnem,hogy a gyari allapotot mutatja.Bekarikaztam velemenyem szerint kritikus hibakat pirossal.Abban sem vagyok biztos,hogy helyre tudom hozni segitseg nelkul.
Kemény
Aztán ott van még az a két (pontosabban négy) sorba kötött 2W-os. Valamint egy ZD1 nevű dióda hiányzik > nyílvánvalóan látszik, hogy ki lett forrasztva. Amúgy ellenállások nagyon ritkán szoktak tönre menni, és itt kapásból 3-at látunk átkókányolva, (gondolom melegszenek is), valami vagy valamik végett.
Ez az eloerosito resz.Gondolom az itt levo ganyok miatt is zug.Na meg az osszeforrasztott es szigeteloszalaggal betekert kabelek vegett is.Majd teszek kepet meg,de jelenleg dada vagyok.Nincs sok idom.Erdekes dolgok vannak a belsejében.
Az Elektrotanyán találsz hozzá rajzot, így keresd!
A pozíciószámok nem igazán hasonlítanak a fotódon lévővel, de gondolom az elv egyezik.
Hat elso ranezesre a service manualban talalhato rajznak semmi koze a most csatolt kepen levo erositohoz.Ezek a hozzaepitesek mar maszek modon vannak?
A nagyobb piros korrel megjelolt resz gondolom hazi gyartmany.Funkciojat tekintve sejtesem alapjan az eloerosito tapfeszet lehet allitani a kissebb korben levo alig lathato potival. Letezik? Csak azert mert a rajzon ezen takolmanyokat nem fedezem fel.....
A ZD1 ki van forrasztva,de ugy latom,hogy a lapnak a forrasztas feloli oldalara van beforrasztva.Nem a beultetes felolin.
Jajjjj!!!Hat ezert van ez a nagy halom kaki benne akkor
Azt hiszem anyagilag nem er annyit a cucc,hogy visszaallitsam az eredeti allapotot.Sok utanajaras es ido lenne.Hat akkor marad a zugas,mert azt ebbol a sz@rbol ugysem tudom kiszedni.Plane,hogy ossze-vissza van taknyolva.Ahogy elneztem a vegtranyok is masok,szoval.... Halas koszonetem a segitsegert A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2016
Hú, ránéztem a fotódra és rosszul lettem... Nagyon pancser munka.
Szerintem a potik panelját hagyd meg, az összes többit meg dobd ki és építs bele egy végfokot.
Ez brutális. Én a hűtőbordán és trafón kívül kidobnék belőle mindent és kezdeném elölről. Ezt úgy vetted, hogy jó erősítő?
Szerintem az eredetiben elpukkant a végfok, és valaki emiatt tett bele valamilyet, ami épp kéznél volt, a többit meg ahhoz alakította. Tényleg lehet, hogy érdemes lenne az összes elektronikát újragondolni az üres dobozban.
Ja igen, ha ezt pénzért adta valaki, "Technics"-ként, akkor mindenekelőtt én ahhoz mennék vissza... A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2016
Üdv!
Igen,ezt úgy vettem,hogy jó erősítő és Technics. Csak 1 kicsit búg,adta elő az eladó. Megvettem,mert úgy voltam vele,hogy valami árnyékolás probléma. Gondoltam nem ért hozzá a tulaj és majd én jól megcsinálom. Na ezért van az,hogy senkit ne nézzünk le! Tanulság 13 ezerért...
Sajna már 2 hónapja nálam van. Most kezdtem hozzá,hogy megcsinálom. Reklamációnak helye nincs. Sok idő telt el és tétlen is voltam. Ismerem az eladót.Szólok neki azért,hogy nem volt szép húzás. Ezt a békát már le kell nyelnem.
Hirdesd meg a tényleges állapot elkendőzése nélkül, szerintem minimális bukóval kiszállhatsz belőle.
Trafó, kijelző, kezelőszervek, csatlakozók, készülékház tekintélyes érték.
Ismét neki kezdtem LEGOzni . Ebből sosem lehet , felnőni készül egy újabb panel.
Jó ötlet,de!
Inkább nyugiba teszem magamat,nekigyűrközöm és rendelek egy kitt-et és összedobok belőle valamit,ami remélhetőleg jobb lesz,mint a mostani.Ha tudtok javasolni hozzá valami kitt-et,szivesen fogadom. Amatőr szinten foglalkozom vele és kezdetnek kicsit nehéz lenne helyrepofozni a Technics-et,eredeti állapotába.Szerintem.
Sziasztok!
Van egy kis gondom az erősítőmmel ha rá dugom a laptopot töltővel akkor zug. Az erősítőse földelt meg a laptop se. mi okozza a zúgást. Ha kihúzom a töltőt akkor gyönyörűen működik.
Szia! Az összekötő jelkábeled testvezetékének/érintkezésének magas az ellenállása. Próbálj ki egy másik kábelt!
Nekem is volt hasonló problémám. Lehet. Megoldást nyújt ha a laptopot földeletlen konektorba dugod. Nekem is volt hasonló és mikor az egyik készűlék nem volt földelve megszünt a zugás.
A laptopnak gyárilag fökdeletlen a dugvilája
Használhatnál DI box-ot, az megszünteti a földhurkot. Ha az nincs otthon akkor én is földeletlen konnektorba dugnám a laptopot. Még vannak védőföld nélküli hosszabbítók és T dugók. Nekem mindig van egy a hangszeres táskámba, sokszor jól jött. Hosszabb távon azonban a kábel csere lehet a megoldás, sajnos azon nem érdemes spórolni.
A probléma magja a földeletlen kapcsitáp maga. Védőföldes tápoknál a kimenet GND-je egy néhány nF-os kondin keresztül hidegítődik a védőföldhöz, ezzel csillapítva a trafón a primer/szekunder között kapacitívan átszivárgó párszor 10 kHz-es kapcsolójel maradékát. Földeletlen kapcsitápoknál is szükség van erre, de ott csak a primer oldali DC negatívja áll rendelkezésre, ami nem egyenértékű a védőfölddel. Itt ugyanis a diódahíd miatt hol a nulla, hol a fázis van jelen, hol pedig lebeg ez a pont a semmibe. Ennek ellenére többnyire erre a pontra csatlakozik az a bizonyos néhány nanós kondi. Nyilván ezen a ponton egy elég nagy amplitudójú harmonikusokban gazdag hullámforma van jelen, ami azon a pár nanón keresztül feszültségtüskéket hoz létre a "reloop" által említett testvezeték ellenállásán. Tipikus hangja van, ami nem brrrr, hanem zzzzzz. Ez a zavartüske akár túlvezérlésbe is kergethet néhány fokozatot, ami miatt másodlagos zavarfeszültség is keletkezhet az erősítőben, még jobban elrontva a hangot. A próbateremben mindig gond volt miatta. Rengeteg féle megoldás után maradt egy 230/230V, 100VA körüli leválasztó trafó osztott csévével. Ezen keresztül megy a laptop tápja. Egyébbként nem csak a lapossal voltak gondok. Neves effektpedál gyár 9V-os kapcsitápja is ugyanezt produkálta. Vissza kellett térni a jó öreg sima trafós áteresztő stabos megoldáshoz. Azért nem kell leírni a kapcsitápokat, mert nem mindegyikkel van probléma.
Erre ott van ellenpéldának pl. a 2x400W-os VF2 végfokom egy több mint 1kW-os kapcsitáppal ami földfüggetlen. Teljesen mindegy hogy PC hajta, laptop vagy akármi, azon nincsen se brrrr, se zzzz, pedig az x nanós kondi sincs benne...
A kapcsolóüzemű tápok kimenetét viszonylag egyszerű módszerekkel hatékonyan lehet szűrni (és szokták is). Erre a célra, a magasabb frekvencia miatt, akár pár 10 µF-os elkó is jó lehet (nem árt az alacsony belső ellenállás), és/vagy soros induktivitás is prímán beválhat.
A leválasztó trafó helyett, ez is megérhet egy próbát. A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2016
A földelt tápok 99%-ában a szekunder negatívja egy az egyben földön van!
Ne felejtsd el, hogy te aránytalanul több munkát fektetél bele, mint a kínai megbízott. Meg írtam is, hogy nem az összes táp ilyen.
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |