Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   417 / 581
(#) hobbyjani válasza fecameca hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

Jól van ,de azt mond meg,hogy hol lehet az ilyen olcsó kinai kütyüket kapni,mert én már tiz éve nem láttam már ilyesmit,pedig eleget járom a piacokat

Igy aztán lehet akár mp 3-as lejátszót is beépiteni a Pacsirtába
(#) granpa válasza Gobe54 hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

Szia!
Még nincs, holnap megyünk Györökre. Majd írok.

Például egy ilyen modul,ebben aztán van mp3,FM rádió és bluetooth is,távirányitóval megy,valahol a hangszórópanelen elfér,a tápot pedig a fűtésfesz megduplázásával,szűresel meg egy 12 voltos sztabilizátor ic vagy diszkréttel lehet nyerni és a Pacsirtában szól a kedvenc zene.
Bővebben: Link
(#) granpa válasza VJ72 hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

Szia!
Hálás köszönetem! Nem tudom, miért nem bírta a kereső megtalálni.
(#) granpa válasza endrusz hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

Szia endrusz!
Ha jók lettek a képek (s fiam ráér előcsalogatni a telefonomból), máris küldöm, de felteszem ide is.
(#) granpa hozzászólása Szept 12, 2016 /

Mindenkinek!
Itt előrébb leírtam a műszer-típusokat, ha lesz kedvetek rákeresni a NET-en, talán kiderül, mire valók.
Az óriás szkóp is kiderül tán holnap (valami régi magyar).
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2016
(#) Gafly válasza granpa hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

Holnap?
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

Bíztam benne, hogy a típusára emlékszel, nem arra megyünk, ne ijedj meg.
(#) fecameca válasza hobbyjani hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

Megnéztem a Pacsirta rajzát, annak a hangolása variométeres, tehát az áthangoláshoz nem kell alkatrész, de a variométer újratekercselése az összes áthangolás közül a leggennyesebb. Aki magának hangolja,át, annak talán megéri vele vergődnie, viszont a szerelő nem az alkatrész, hanem a sok ráfordított munkaóra miatt kérne sokat. Az a sanda gyanúm, hogy a keverő előtét használatával sem növekszik meg a sáv átfogás. (Kis kínai rádiót egyet a kínai boltban vettem 900 Ft-ért, a másik gyógyszertári ajándék volt, amíg nekik meg nem tiltották az ajándékosztást, a harmadikat Mp3 lejátszó mellé adták csak úgy, ez is csak egy lehetőség, én Sokol 304 dobozába építettem be egy ilyet a hangszórója jó akusztikája miatt. Az a végfok, amit ott írtam, nem kell bele, a kis rádióé TDA2822 untig elég hangos, csak én hittem azt, hogy kell azon még tovább erősíteni.)
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2016

Van itt még olcsóbb modul is ,ha az vacak kis kinai kütyü 1000 ft,akkor még teszel reá egy ezret és van mp 3 és rádió is,méghozzá távirányitóval,ezek nélkül a Pacsirta ma csak egy hangerősitő csövekkel
Bővebben: Link
(#) nedudgi válasza hobbyjani hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

Szerinted a DX nem ugyanazt a terméket szállítja, mint a többi kínai?
(#) udvardi89 hozzászólása Szept 12, 2016 /

Én ilyen modern kínai vackot biztos nem szereltetnék a Pacsirtába. Én arra gondoltam, hogy egy ilyet hozzákötünk:

OIRT-CCIR konverter
(#) udvardi89 válasza udvardi89 hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

Mondjuk ezt egy kicsit nehéz beszerezni...de be lehet.
(#) Atosbacsi válasza udvardi89 hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

V-terán mindig van.
(#) hobbyjani válasza udvardi89 hozzászólására (») Szept 13, 2016 /

Én például egy country zene rajongó vagyok,ilyen zene Magyarországon nem csak hogy nincs egy rádióban sem, de még cd sincs a zeneboltokban,igy maradt a net,ahol tonna számra van belőle.Nekem sok régi csöves rádióm van a gyűjteményemben,és sokszor jön,hogy azokon hallgassak zenét,igy készitettem egy középhullámu modulátort és egy URH OIRT modulátort,ezeket hozzákötöm a laptopomhoz és a régi masinákban szól a kedvenc zene,a radiók pedig eredeti állapotban vannak
(#) Gobe54 válasza granpa hozzászólására (») Szept 13, 2016 /

Ok! Vettem. Hétvégén (16-17-n Szántódon leszek).
(#) gkari válasza udvardi89 hozzászólására (») Szept 13, 2016 / 1

Ez egy nagyon jó konverter, az egész CCIR sávot csak kvarc cserékkel fogja át, ami megoldható:Bővebben: Link
(#) udvardi89 válasza gkari hozzászólására (») Szept 13, 2016 /

Igen ezzel már én is szemeztem. Viszont láttam egy szintén hasonlót. Az úgy nézett ki hogy volt rajta egy három állású kapcsoló, és úgy fedte le a teljes CCIR sávot.

URH konverter

Igaz azt nem értem, hogy ezen a képen mér megy 109 Mhz-ig, úgy tudom, hogy az CCIR URH csak 108 Mhz-ig terjed.
(#) kristikoma válasza udvardi89 hozzászólására (») Szept 13, 2016 /

Mindenhogy elmenne 109 MHz-ig. Az OIRT sávos rádiók 7-8 MHz sávszélességgel bírnak, nyilván a konverter csak kever. Azt nem "érdekli", hogy az FCC sáv 108 MHz-nél véget ér.
(#) hobbyjani válasza gkari hozzászólására (») Szept 13, 2016 /

Aztán ha megkaptátok a SO42-s ic-t,akkor szóljatok nekem is,nekem van egy másk rajzom diszkrét elemekkel
(#) zolika60 válasza hobbyjani hozzászólására (») Szept 13, 2016 /

Nem lehetetlen megtalálni.
(#) gkari válasza udvardi89 hozzászólására (») Szept 13, 2016 /

Na ezt láthatod feljebb a képeken - beépítve. Még van 1 db., hamarosan azt is megkapja valamelyik rádió.
(#) hobbyjani válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 13, 2016 / 1

Igen,5-10 dollár,meg a szállitás,aztán mennyibe kerül 4 tranyó,kb 100 ft,ez a külömbség
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2016
(#) cua válasza hobbyjani hozzászólására (») Szept 14, 2016 /

A penz, a koltseg, az mindig szubjektiv. Van akinek megeri, van akinek nem. Ez mindenre igaz
Ha a tranyos cuccot epited meg igenyesen, uj alkatreszekbol, nyakon, dobozolva, akkor nem 100 forint es nem is egy-ket ora.
(#) hobbyjani válasza cua hozzászólására (») Szept 14, 2016 /

A legolcsóbb a ruszki K174PS1,,ez áfa nélkül 1,9 dollár,a postaköltség meg 8 dollár,ezen kivül még a kvarcok és a munka ,ebben az esetben inkább újrtekercselem a variométert,ha egy napot is vesz el.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2016
(#) cua válasza hobbyjani hozzászólására (») Szept 14, 2016 /

Felreertesz. Azt probaltam elmagyarazni, hogy a hobby nem egyenlo a 'hogyan csinaljuk legolcsobban' kihivassal.
Ezert irtam, hogy ez szubjektiv: kinek mennyit er meg, ki mennyit aldoz ra.
(#) granpa válasza Gobe54 hozzászólására (») Szept 14, 2016 /

Szia!
Megjártuk fatornyost, megtaláltuk a Pacsirta bélést, felhoztuk Pestre, most már csak érte kell jönnöd. Elég avítt állapotban van, de eredeti.
Szia: Kálmán
(#) hobbyjani válasza cua hozzászólására (») Szept 14, 2016 /

Itt van a Pacsirta rajza,ahol ,meg vannak az URH tunernek a tekercsadatai CCIR és OIRT-ra is,egy kis ráforditással meg lehet odani a variométer újraekercslését,csak egy kis türelem kell és meg lehet oldani ingyen a CCCIR sávra való áthangolást,ezen kivül nem sértjük meg a rádió múzeális jellegét,úgy marad ahogy a fanatikus gyűjtők szeretik
(#) hobbyjani hozzászólása Szept 14, 2016 /

A legegyszerűbb konverter,egy fettel ,megy oda a BF245,tulajdonképpen egy 20-30 MHZ oszcilátor, amit rá kell kapcsolni egyenesen az antennára ,és az antenna fokozat keverőként fog működni,a hátránya lehet,hogy kiszivárog az oszcilátor jel az antennába.Valami ruszki oldalon kaptam.A D9-es egy ruszki germánium dioda,megy oda akármilyen hazai fajta is
Következő: »»   417 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem