Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba

Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   157 / 267
(#) rozsaz hozzászólása Szept 6, 2016 /

Kedves Botesz .
Köszönöm a segítséget azt meg tudod mondani hogy néz ki ez az alkatrész ?.Ja és gondolom a panelon van.
Vagy nem ott található?
Sajnálom a hülye kérdéseket de gondolom már találkoztál pár ilyen emberrel itt a fórumon.
Köszönöm
(#) vargaf válasza rozsaz hozzászólására (») Szept 6, 2016 /

Ha nem tudod hogyan néz ki egy triac és hol keresd, akkor a nagyobb károk elkerülése érdekében hívj szakembert,
(#) Balaton válasza Balaton hozzászólására (») Szept 6, 2016 /

Ezt megettem! Végül a fűtés relé bizonytalansága okozta a fűtés problémát. Hátha segít valakinek!
(#) botesz válasza Balaton hozzászólására (») Szept 6, 2016 / 1

Már akartam írni hogy a relét nézted e?
(#) gbrzsm hozzászólása Szept 7, 2016 /

Sziasztok! Korábban szétszereltünk a Candy CDF 615 AX mosogatógépünket és csak most cseréltünk ki egy alkatrészt benne, viszont nem tudjuk, hogy ez az alkatrész hova való. Kösz előre is a választ.

unnamed.jpg

(#) botesz válasza gbrzsm hozzászólására (») Szept 7, 2016 /

Sótartály környéke?
(#) Balaton válasza botesz hozzászólására (») Szept 7, 2016 /

Kösz Botesz! Végül segített a gép és más programoknál is elkövette, hogy hol fűtött, hol nem. Így jóval beszédesebb lett a hiba. Egyből a reléhez nyúltam, cseréltem.
(#) gbrzsm válasza botesz hozzászólására (») Szept 8, 2016 /

Nem találtunk sem belülről, sem a gép aljáról csatlakozási lehetőséget hozzá. A sótartályon van ugyan alul egy csonk, de oda nem igazán illik és nem tudjuk, hogy ennek az alkatrésznek mi a szerepe.
(#) gery25 válasza gbrzsm hozzászólására (») Szept 8, 2016 /

Szia!
Átfutottam gyorsan a szervizleírást, hirtelen nem találtam.
(#) gbrzsm hozzászólása Szept 8, 2016 /

Köszönöm a segítséget! Átfutom én is.
(#) Dino71 válasza gbrzsm hozzászólására (») Szept 8, 2016 /

Biztos, hogy abból származik.Én nem emlékszem ilyenre.Bár attól lehet.
Azért egy fényképező mindig jól jön.
(#) botesz válasza gbrzsm hozzászólására (») Szept 8, 2016 /

Valamilyen szelepnek tűnik.De egyszerű.Kapcsold be a gépet és kiderül hogy hová való.....
(#) gbrzsm hozzászólása Szept 9, 2016 /

Beindítottam, 2 programot lefuttattam, működik. Valószínűleg valahogy belekerült a dobozba az a műanyag valami, amiben a csavarokat tettük félre. De akkor meg vajon miből hiányzik?
Köszönöm még egyszer a segítséget!
(#) oattika hozzászólása Szept 12, 2016 /

Sziasztok. Egy indesit idl550 géppel kapcsolatban lenne kérdésem. Folyamatosan villog a negyedik lámpa (szárítás) és nem indulnak el a programok. A gép már nem mai darab és mindennapos használatban van, de idáig tette a dolgát. Amit észrevettem, hogy az alsó fűtőszál egyik oldala már nagyon korrodált, sőt mintha már el is lenne repedve. Ezt még valószínűleg találok is valahol és ki is cserélem, csak nem tudom, hogy ez megoldja-e a problémát.
Erről a hibáról nem találtam semmit a kézikönyvében.
A tanácsokat előre is köszönöm.
(#) oattika hozzászólása Szept 12, 2016 /

Még valami. Ha esetleg tud valaki bele való fűtőszálat az is érdekelne. Hívogatom az Orczy-t, de nem nagyon veszik fel. kompatibilis esetleg más készülékekkel?
(#) botesz válasza oattika hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

A hibakód alapján nem fűt a gép.Fűtési időtúllépés.Nullázd a programot utána menni fog az első fűtési ciklusig.Valószínűleg rossz a fűtőtest.
(#) oattika válasza botesz hozzászólására (») Szept 13, 2016 /

Már nem lehet nullázni sem. Egyből villog a led. Én is a fűtőtestre gondoltam mert már nagyon át van rozsdásodva egy helyen és valószínűleg beázik. Megpróbálok egyet szerezni és kicserélem.
Ahogy elnéztem az állapotát még jó, hogy idáig nem okozott komolyabb bajt
(#) LaciSupreme hozzászólása Szept 13, 2016 /

Sziasztok!
Bosch mosogatógép minden jel szerint túlfűt: 35 fokos program és baromi forró a víz benne, nem lehet megfogni. (Szóval ezért melegszik túl a szivattyú..)
Mi szokta az ilyen hibát okozni?
Hőszenzor? Merre lenne érdemes keresni?
IC program? Egyéb?
Köszönöm.
(#) Dino71 válasza LaciSupreme hozzászólására (») Szept 13, 2016 /

Szia! Egyszerű a relé össze van égve a panelon, csere. Ritkábban az NTC.
(#) LaciSupreme válasza Dino71 hozzászólására (») Szept 13, 2016 /

Sajnos nem, azokat már korábban ellenőriztem, jók. Most meg mértem egy fogyasztást, hátha, de az is minimális.
Merre fele, melyik részen lehet a termisztor?

Pedig ez fordul elő a legsűrűbben. Az kevés hogy kiveszed és kiméred. Ahogy kiszereled elenged a kocogtatástól.Ha meg kint adsz rá betápot terhelés nélkül sose fog összeragadni az érintkező.Az NTC általában alul van a vízgyűjtő résznél a szifonba. Ettől többet csak akkor tudok talán, ha van pontos tipus.
(#) botesz válasza LaciSupreme hozzászólására (») Szept 13, 2016 /

Egy típust tudnál írni?

A relével csere híján jelenleg annyit tudtam csinálni, hogy kiszedtem, és szűk 4 Amperes terhelés mellett zárogattam, tartottam. Nem akart összeragadni.

Ami a típust illeti, jól elrejtették, és gépkönyv sincs már. Próbáljuk meg azt, hogy mutatok egy képet az előlapról, hátha felismeritek.
Utána esetleg ha van ötlet, melyik érintkezőt mérjem ki, amiből bontás nélkül kiderül, megfelelő-e az a termisztor érték kb. 25 fokon.

A panel doboza Siemens EPG54132

P1390507.jpg

Az ajtó falcban van a tipus. Forralhatja a vizet ha van benne váltószelep és úgy állt meg hogy nincs vízkeringés. Ebben az esetben össze is tud olvadni a járókerék a szivattyú házzal.Ilyet is láttam már

Igen, egy mikrokarc formájában
Bosch SGS53E92EU/26

Egy éve kb. elkezdett szórakozni, nem ment le a víz és hibát jelzett. Akkor a szivattyú hőreléje kontaktos volt, nyilván a többszöri túlmelegedéstől, és így nem is tudott elindulni. Cseréltem, működött, gondoltam a probléma letudva. Most megint előjött, ezért nézzük minimális 35 fokon, és hát túlfűt. Nem borzalmasan, de ha már nem tudom a vízben tartani a kezem, az nem 35 fok.

Pirossal keretezve az NTC A jobb oldali csatikon 54kohm. kb 20C fokon.

Kipiszkáltam, pont így néz ki és tiszta is, az ellenállása is annyi. Ha melegítem, csökken, majd kattan és megszakít a másik kör, gondolom a fűtőszállal sorosan lévő biztonsági elem az.

Igen, ez tényleg úgy néz ki, mint egy beragadó relé. Vagy rosszabb esetben a vezérlőpanelen valami hiba. A legjobb lesz, ha kötök egy LED-et ennek a relének a mágnesére, és figyelem, lekapcsol-e és követi-e a relé.. Jó lenne, ha csak ez lenne a gond.

így van.De ha nincs reléd gyere át adok egyet

Köszönöm, de sajnos mégse ilyen egyszerű. Szóval ráraktam egy multimétert a relé tekercsére és egy fogyasztásmérőt a konnektorhoz. Kapcsol ahogy kell.
35 fokos program, 30 perc alatt végez, míg forgatja a vizet, folyamatosan fűt. Túl is melegít, már a leszedett burkolatnál is forró az oldala, kinyitva a végén pedig nem lehet nagyon megfogni a tányért, lehet vagy 60 fok.
Mintha nem fogná fel, hány fok is van odabent. Vagy hogy mennyinek kellene lennie.
A hőszenzor vezetéke érintkezik.
Van valami ötleted, hogyan tovább?
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2016

Kövessed vissza az NTC vezetéktől a panelen lévő alkatrészeket méregessed ki. Persze csak ha biztos vagy a dolgodban. Esetleg oda adom az NTC-t próbára. Hátha az a rossz.
Következő: »»   157 / 267
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem