Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Az EL 34-es nem bir ki 840 voltot,a 807-s kibir 900-at de akkor kell az erösitő mellé egy nagy doboz csere cső,mert ez egy maximális érték és a csövek hamar kidurrannak.
Nincs Link.. Van facen egy hasonló témájú csoport ott is azt írták hogy az.. kérdés politúr, vagy hasonló színű pác és lakk ? Politúrozni nem tudok, bár az elvet ismerem. egy 2 centis darab a hangszóróselyemből a fa alatt totál épen maradt. Bízom benne méteráru boltban találok hasonlót.. viszont hátlapot honnan szedjek, és egy gombot mert az csak hasonló van orion 440ről. Egyébként bekapcsol. Varázsszem is jó. De csak búg meg a laptop mellett eléggé sercegett.. de azt már megoldom
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2016
331-es az is. Van egy másik kávás nálam is, ennél egy kicsit rosszabb állapotban volt, én visszacsiszoltam fáig, majd pácoltam és lakk. Viszont a skálaüveg vizzel lemosható, az itt győrben csinálták szitanyomással. Csak a számát kevertem el az embernek.
Mi a baj a google-s albumos képemmel? Nem lehet megnyitni?
Töltenék én ide is fel, de az több mint 2Mb... kéne valami képméretező progit szermányolnom.
Szép. Akkor lakkozom páccal. Skála üveg.. hát meglátjuk először legyen meg a doboz és kapjak hasonló anyagot mint az eredeti selyem.. ám milyen színű a pác dió ? én mahagónin gondolkozom. Az előző munkámon láthatónál világosabbra..
Most beleástam magam...
Nehéz szülés lesz... Valaki már bűvészkedett itt, sokat! A készülék jelenlegi állapota a végfok részen nem hasonlít a rajzra, utólagos átkötések más alkatrész értékek stb... A puffer elkók jól működnek, szépen simítják a feszültséget. Pl a táp részen a szűrő elkó utáni 300 Ohm 47 Ohm volt, a következő soros ellenállás 5K Ohm helyett 22K Ohm volt. Az EL34 G3 (5 láb) ra menő 2Db 470K Ohm testelve van, a 140 Ohm os katód ellenállás nincs is sehol, és még csak belekezdtem a dologba.... jó muri lesz
A pácot idéző jelbe kellett volna tennem, mert igazából lazurt használam, és azzal a rétegszám növelésével tudtam erősiteni ahol az volt a cél. A szinére nem emékszem, lehet én kevergettem a megfelelőt.
Értem.. Akkor így teszek én is köszi az infót. Az előző tulaj mint látni kidíszítette szigetelőszalaggal Előnye, alatta viszonylag épen maradt a felületkezelés.. így ott lefotóztam és tudok hasonló színt össze hozni (remélem)
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2016
Érdekes nekem ott a link az "ezt" szóban.
megtaláltam, módosítva bele is szúrtam a posztba, de ezek szerint nem küldte el.. ám köszi így sikerült hátlapot is lementenem, hogy ha már nincs legalább tudjam hogy néz ki
Gyari limitje valahol 800 korul van de rovid idore tuti kibir 1000-et is. Anno en veletlenul teszteltem annyival es utana meg szepen mukodott
Valami ismeretlen formátumot adott.
Én se teszek fel ide sokezerszer sokezer pixeles képet, felesleges. JPG vagy PNG formátum és 800x600 (max 1024x768) és csak néhányszáz kilobyte.
A fényképezőgép 4288x3216 os felbontást készít
Az szuper, de ide nem kell ennyi. Csak éles, tiszta kép, kisebb felbontással.
A telefonom is sok megapixellel dolgozik. Mielőtt felteszek valahova képet,az irfanview nevű programmal átméreteztetem kicsire. Így már használható lesz. A guglis albumod nekem mobilról nem nyitható meg,laptopról igen.
István
Kép átméretezéshez szerintem nem is kell nagyon külső program. Én úgy szoktam, hogy Paint-el (szerkesztés) megnyitom, és mindig egy picit kisebbre veszem a képet míg a kívánt fájl méretet el nem érem....itt ugyebár 2MB, esetleg az alatt egy picivel, így nem kell a magas felbontásról sem lemondani.
Tud e valaki egy olyan programot,amivel skálaüveget lehet szerkeszteni? Nem tudom,a photoshop jó lenne erre ?
Jó ám de a coreldraw lehet még jobb.
A szerkesztés nem igazán nehéz (a coreldraw szerintem is jobb), ámde a nyomdatechnika már húzósabb ügy. Átlátszó ragadósfóliára is lehet nyomtatni, de a hatás messze nem eredetinek fog látszani. Az igazi a szitanyomás, ahogy eredetileg is készültek, de sok-sok db.-nál érné meg, házilag kivitelezhetetlen. Néhány éve ebben a topicban is szólt erről jónéhány hozzászólás. Valaki van Győrben, aki skálaüvegeket szitanyomással készít, a börzéken is rendszeresen ott van, a neve nemrég itt is említve volt.
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2016
Nem érdemes a skála írással szenvedni, 1000-2000 ft között szitanyomott profi skálaüvegeket lehet kapni
Cim: betaker@gmail.com Csizmadia Zsolt. Győr.
Xnview nevű program. Ingyenes, gyors, hatékony. Sok olyan funkciója van ami a mindennapi fényképrendezgetés során is jól jön. Makrózható, így akár egész albumokat is átméretezhetsz, preview képeket is készíthetsz belőlük automatikusan. Még akár zenével spékelt esküvői albumot is készíthetsz belőle feliratokkal. Én alapvetően a Gimp2-t használom pixeles képekhez, de csak a munkaigényesebb megoldásoknál. Minden másra elég az Xnview. Magyarul is tud. Nagyban hasonlít a fizetős ACDSee programhoz. Annyira, hogy sok billentyűkombinációja is azonos
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2016
Nekem egy ilyen 1936-os ajtós rádióm van,mind itt a fényképben amelyiknek hilyánzik a skálaüvege,nem hiszem,hogy a győri srácnak van ilyesmi
Szép színű a furnérozás, ahogy a képeken látszik.
Én a helyedben vagy színtelen lazúrral (pl. Sadolin) vagy sima bútorlakkal (pl. Tivelin) kenném le. Semmi szín nem adnék neki. Vissza fogja jönni a szép, élénk színe, és sötétedni is fog a csiszolt állapothoz képest.
Pontosan ez volna,honnan tudnék rendelni iyesmit ?
De ez hasonlit a legjobban az eredetihez,ha nem is Ingelen,hol lehetne ezt kinyomtatni?
Egyszer már megírtam. Győrben megcsinálják. keresd őket a neten. Mivel a szitához új sablont is kell készíteni, valószínű drága lesz!
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2016
Sziasztok!
Valaki képben van az elektromos orgonák világával kapcsolatban? Egy Vermona ET 6-1 orgonám van, ami rosszalkodik, bizonyos billentyűk nem működnek, illetve különböző hangszíneknél működik ,de fals a hangja. Van olyan hangszín, hogy nincs a billentyűnek hangja, csak egy puffanás. A billentyűk kontaktjait tisztítottam, tápfeszültségek vannak. Rajzot sajnos eddig még nem találtam a készülékhez... Képek a hangszerről: Bővebben: Link
Én értek ezekhez a régi hangszerekhez,de a tiéd egy IC-s változat amihez a gyártó különleges IC-ket dolgozott ki és azokat már rég nem gyártják,NDK tipusuak,ha a tranzisztoros változat lett volna ,akkor lehetet volna javitani
|
Bejelentkezés
Hirdetés |