Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A héjában sült csirkéről ez a karácsonyi rész jut eszembe: Kapa, kasza, karácsonyfa
Azt a tíz szárnyas receptet egyszer ki fogom próbálni.
Az én fülem nem dugul tőle. De akkor a lábamra ez lehet értelmes magyarázat!
Tudom, tudom. De szó sem volt krumpliról. De még burgonyáról sem.
Ezért is jutott eszembe a héjában sült csirke. Egyébként igaza van Janinak! A krumplit egészben megsütve van a legtermészetesebb, legfinomabb íze. Én még csak sózni sem szoktam.
link. Több mint 7 millió megtekintés? Szerintetek volt aki megcsinálta a videó után?
Ezt már a videó előtt is sokan megcsinálták. Klasszikus börtön vízmelegítő.
A szovjetunióban ezt az elvet használták is vízforralónak. Két acél lemez volt egymástól pár milliméterre elfektetve a műanyag pohár alján. A 10A-os kismegszakítót időnként induláskor leütötte akkora volt az áramfelvétele. Két deci vizet kb húsz másodperc alatt felforralt. Nekem is van még egy példány belőle.
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2016
Olyannyira, hogy a seregben így melegítettük a vizet a fürdéshez, mert egyébként annyi volt a melegvíz-szolgáltatás, hogy a csap napi kétszer 5-5 percig mondta, hogy: "hörr-hörr".
Látod? Az oroszok legalizálták.
Most nézem nekemis van ilyenem Először azthittem spirál van benne.
Pár éve egy rendezvényen láttam, a ringlispil lágyindítója volt ilyen elvű. Egy 20L-es műanyag kanna teteje levágva, tele vízzel. Ebben vaslemezek voltak elhelyezve, és másik vaslemezeket tett bele lassan a mester, így indított. Az egész tákolmány nyitott volt, gyerekek ott szaladgáltak. Vagy egy rossz mozdulat a mesternek, és ő lesz az ellenállás.
Csúszógyűrűs 3~ aszinkron motor indítóellenállása az. Elég régóta használt megoldás, persze kicsit se veszélyes ám...
Édesapám sorozatban gyártotta a katonaságnál, műanyagpohár, műanyag tál illetve két kés (az a tompa fajta) illetve valami hálózati kábel felhasználásával.
A "gyors bevetési" meg úgy nézett ki, hogy két 100-as szög, a felcsupaszított drót rátekerve és a vezetéknél fogva belelógatva a kannába. Még "lopó" is volt hozzá, egy kiégett égőből csinálva, olyan helyen is lehetett használni, ahol nem volt konnektor.
A vízforraló még csak ok! De a videó vége felé a macska. Az vajon mitől megy?
És megkerested... Turmixgép motor nélkül. Erre az alkotásra normális szavakkal nem lehet reagálni. Remélem nem lesznek tőle rémálmaim.
Az érintésvédelmi problémát nem számítva, tűzvédelmi szempontból tökéletes, amint elfogyott a folyadék, nem folyik áram.....
Szintén sereg . ('77-79) Vasalócsatlakozóba két, lapos elemből kihúzott szénrúd bedugva. Ezzel melegítették a termoszban már kihűlt kávét. Még jó, hogy nem élek vele.
Az egyből jó volt széntabletta helyett is. Vagy nem vált le/oldódott ki a rudakból semmi a kávéba?
Dehogynem, az lett a kávé. Tiszta vízbe a szénrúd oldva.
Elég gagyi ez a gyufaszálas távtartó. Mi a seregben gumi cső darabot használtunk, az tartósabb megoldás. És a kávét melegítettük vele... Arrafelé keráló volt a becsületes neve.
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2016
Mifelénk is volt ilyen megoldás, két penge+három inggomb a sorrend: gomb, penge, gomb, penge, gomb, és ez összevarrva.
Mi pedig simán radírgumiba nyomtuk a zsilettpengét. Tökéletesen melegített. (Persze, közben nem kézzel kellett megnézni a víz hőfokát...)
(A "keráló" kifejezés börtönszleng volt eredetileg, de átvette a sereg is. Na, vajon hogyan kerülhetett át?)
Határőr voltam, így a BM kötelékében voltunk, mint a bv-sek. Talán így...
Mi profi megoldást találtunk: két rézfóliás bakelit lemeztárcsa, fali kábelrögzítőből kimentett M6-os műanyag távtartó-csavarral. nem volt rajta érinthető fémfelület.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2016
Múlt héten találtam az utcán ezt a slicc nélküli csavart! Tudja-e valaki, hogy hol használják?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |