Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   245 / 282
(#) Kovabe válasza kirkri hozzászólására (») Aug 13, 2016 /

Az új aksi majdhogynem mindegy, vegyél egy bármilyet és valahova írd fel magadnak hogy 4 év múlva csereszavatos

A partició pont azt jelenti mint gondolod, konkrétan mintha külön riasztó rendszerek lennének.
(#) kirkri válasza Kovabe hozzászólására (») Aug 13, 2016 /

Köszönöm szépen a segítséget!

Így már értem a partíciót is. Gondolom akkor van igazán jelentősége, ha adott területen lévő különböző épületeket biztosítanak egy riasztóval.
Nekiesek a topik átolvasásának, mert szeretném majd telefonos funkcióval is bővíteni a riasztót. (IP kamerák már vannak a ház körül, de ezt is meg szeretném csinálni idővel). Ha kérdés merülne fel (biztos fog ) jövök vissza.
(#) kapcsrajz hozzászólása Aug 19, 2016 /

Sziasztok !
Egy DSC alexor központtal lenne a következő problémám. Üzembe helyezés után még két héttel is központ akkumulátor hibát mond. Az akksi is vadi új. Fesz mérve a kapcsokon 13,85 V van. Kivéve is jó, terhelhető is, a kapocsfeszültsége 12,6 V. A központ is tölti , kisütés után szépen megy rajta fel a feszültség. Próbáltam már komplett újraindítást is , ahogy a "nagykönyvben " írva vagyon. Esetleg van valakinek valami ötlete , mit nézzek még meg ?
(#) bence88 hozzászólása Szept 10, 2016 /

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy DSC riasztórendszernél, hány wattos kell, hogy legyen az EOL? 1/2w vagy 1/4w is elég?
(#) Syn7h37ic válasza bence88 hozzászólására (») Szept 11, 2016 /

Még az 1/8W is elég.
(#) bence88 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Szept 11, 2016 /

Syn7h37ic!
Köszi a választ!
(#) bodnartibi hozzászólása Szept 12, 2016 /

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Egy 1565-ös riasztóm van. Az egyik infráról nem szeretném, ha riasztás jönne. Eddig a *1 04# kódokkal minden élesítés előtt kikapcsoltam, de ki szeretném kapcsolni véglegesen, így *08 telepitokod 104 után mind a 8 paramétert kikapcsoltam. Ez így működőképes és jó megoldás? Ha nem, akkor van esetleg más javaslatotok?
Másik: van egy kültéri szirénám, ami egy közös lépcsőház felé néz és van egy benti kisebb is. Nekem a benti kisebb is elég lenne. Hogyan tudnám a kültérit kiiktatni? Mit kell kikötnöm?
A segítséget előre is köszönöm!

Üdv,
Tibi
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2016
(#) Kovabe válasza bodnartibi hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

Egyszerübb és biztos: *8, telepítői, 202 (zóna particióhoz rendelés) és itt kikapcsolod a nemkivánt zónát. Ha esetleg a második particióban van akkor a 206-os szecióban ugyan ez az eljárás.
Egyszerübb mert ha valamikor mégis szeretnéd használni, csak visszakapcsolod és kész.
(#) Syn7h37ic válasza bodnartibi hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

Nem jó.
202 szekcióban amelyik zóna nem kell, azt ott kikapcsolhatod
(#) bodnartibi válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

Köszi mindkettőtöknek. Visszaraktam akkor a 104-re az 1,2,4,5,6 paramétereket, a 202-ből pedig kivettem 4-es zónát.

Szirénára esetleg? Csak a bell +- ból ki kell kötni bent és kész? Vagy a szirénát is szét kell szedni?
(#) Syn7h37ic válasza bodnartibi hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

Csak a Bell- sorkapocsból kössed ki a kültérit, akkor nem fogja indítani. Így szétszedni sem kell.
(#) bodnartibi válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

Okés, köszi! Még egy gyors kérdés. A zónákat hogyan lehet a 001-es szekcióban az egyes típusokhoz hozzárendelni Pl. az egyes zónát a 05- azonnali stay/away-hez?
*8 telepitokod 001 1 05
Utána kell # vagy lehet folytatni mondjuk 2 05-tel?
(#) Kovabe válasza bodnartibi hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

Teljesen rossz elképzelés. Javasolnék egy estik kis könyed olvasmányt. Itt mindet megtalálsz. ÉN azért javasolnám a sziréna áramtalanítását ha hosszabb időszakról van szó, szétszeded és kikötöd a tápot illetve az aksi sarukat lehúzod.

Azért kicsit segítek: 001 és utánna csak az attributumokat kell pötyögni
  1. *8
  2. xxxx
  3. 001
  4. 01 (első zona késleltető)
  5. 05 (második zóna azonnali)
  6. 0x (harmadik zóna valami)
  7. és így tovább és ha pl. 5 zónád van akkor az 5.-ik után # vagy végig pötyögöd 00-val
(#) bodnartibi válasza Kovabe hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

Pont ezt olvasom, de megmondom őszintén, hogy azt a részt nem értem. [001] Zóna 1-8 azonosítás utána pedig két számjegy kell. Ezért gondoltam, hogy így kell. De akkor nem igazán értem.

Szerk.: Hamarabb küldted. Így már okés lesz! Nagyon köszönöm! És bocsi a lamer kérdésekért!

Szerk2.: Rendben is lett! Köszönöm még egyszer!
(#) levaitamas válasza bodnartibi hozzászólására (») Szept 13, 2016 /

Szirénához még annyit, ha véletlenül szabályosan telepítették és tettek bele ellenállást az indításhoz, akkor valószínűleg szirénaköri hibát fog jelezni a központ. Gondolom a beltéri egyszerű piezo sziréna. Ha az, akkor érdemes a központ BELL +-kapcsaira párhuzamosan kötni egy 1kOhm-os ellenállást. A hibajelzésen túl elképzelhető a piezo halk kattogása.
A többit leírták a többiek.
(#) Onssemi hozzászólása Szept 22, 2016 /

Sziasztok!
Abban kérném a segítséget, hogy a riasztó időközönként 1-2 havonta főleg hajnalban hibát jelez, általában kommunikációs hibát, telefon vagy átjelzést. Ezek maguktól megszűnnek 2-4 óra elteltével.
Hogyan tudom kiiktatni ezeknek a hibajelzéseknek a hangját, hogy csak a led kijelző jelezze a hibát és ne kapjak ilyenkor infarktust a hajnali csipogástól.
Köszi.
(#) Gránátalma válasza Onssemi hozzászólására (») Szept 22, 2016 /

telepítői menüben a TLM hibajelzés engedélyezést kikapcsolod.
KP-tól függ hol van, általában 015 ben a hetes.
(#) bence88 hozzászólása Szept 23, 2016 /

Sziasztok!
Valaki nem tudja, hogy hol lehet DSC riasztóhoz (5k6, 2k2 1k) ellenállást vásárolni?
(#) Kovabe válasza bence88 hozzászólására (») Szept 23, 2016 /

Szinte bármelyik elektronikai boltban.
(#) bence88 válasza Kovabe hozzászólására (») Szept 23, 2016 /

Kovabe!
Köszi a gyors választ.
(#) bright hozzászólása Szept 25, 2016 /

Sziasztok.
A kérdés a következő 5132 v3 ment egy 585-ös központtal, a központ cserélve lett 1616-ra. A rádiós zónák 9-től felfele lennének alatta vezetékesek. 5108 ra szükség van? Illetve a v3. megy-e a 1616-al?
Nem tudtam elindítani az összeállítást. Ritkán futok rádióba.
(#) Kovabe válasza bright hozzászólására (») Szept 25, 2016 /

A füzetben le van írva hogy milye eszközökkel kommunikál, emlékeim szerint nem ismerik egymást.
(#) bright válasza Kovabe hozzászólására (») Szept 25, 2016 /

Köszönöm.
Igen ettől tartottam, pedig az újabb központ igazán felismerhetné a régebbi verziójú eszközt.
(#) Syn7h37ic válasza bright hozzászólására (») Szept 26, 2016 /

5132 megy 1616-al. Ha a vezetékes zónák száma nem haladja meg a központ zónáinak számát, akkor nem kell 5108.
A 1616-on újra be kell konfigurálni az összes zónát, ezért az 5132-ből ki kell törölni a régieket, és újra felprogramozni.
(#) abel25 hozzászólása Szept 28, 2016 /

Helló, DSC riasztókhoz szeretnék csinálni egy USB kábelt a soros helyett.
Tudnátok segíteni?
(#) Syn7h37ic válasza abel25 hozzászólására (») Szept 28, 2016 /

Igen.
Kell hozzá egy USB-UART kábel, pl ilyen: Bővebben: Link
Továbbá kell egy TTL- rs 232 modul, pl ilyen: Bővebben: Link

Az USB- UART modul Rx-Tx kimenetét összekötöd a max3232 modul TTL Rx-Tx bemenetével és az Rs232 Rx-Tx kimenet megy a DSC Rx-TX csatlakozójára.
De egyszerűbb, ha veszel egy USB-RS232 kábelt, pl ilyent: Bővebben: Link
és itt a közvetlen rx-tx kimenetet használod.
vagy egy ilyen modult használsz: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2016
(#) bence88 hozzászólása Szept 29, 2016 /

Sziasztok!
Tudom, hogy ennek a fórumnak nem ez a témája, de mi a véleményetek a Satel márkáról? Főképp az Integra családra gondolok.
(#) lacbp hozzászólása Okt 4, 2016 /

Sziasztok! Eddig egyetlen NEO -t telepítettem (már megbántam) ! Elképzelhető, hogy OKostelefonról (S3) nem lehet nyugtázni riasztás esetén telefonhívást?
(#) Kovabe válasza lacbp hozzászólására (») Okt 4, 2016 /

Ez sajnos szolgáltató függő. Én a telenornál futottam bele ebbe a dologba, de már voltak kivételes esetek.
(#) lacbp válasza Kovabe hozzászólására (») Okt 4, 2016 /

Elvileg 30-as... De a szolgáltatótól miként függ? A központ elvileg DTMF jeleket vár, nem? Amúgy van rá valami köztes megoldás? Mert így kb használhatatlan ! a 21. században
Következő: »»   245 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem