Fórum témák
» Több friss téma |
Az új aksi majdhogynem mindegy, vegyél egy bármilyet és valahova írd fel magadnak hogy 4 év múlva csereszavatos
![]() A partició pont azt jelenti mint gondolod, konkrétan mintha külön riasztó rendszerek lennének.
Köszönöm szépen a segítséget!
Így már értem a partíciót is. ![]() Nekiesek a topik átolvasásának, mert szeretném majd telefonos funkcióval is bővíteni a riasztót. (IP kamerák már vannak a ház körül, de ezt is meg szeretném csinálni idővel). Ha kérdés merülne fel (biztos fog ![]()
Sziasztok !
Egy DSC alexor központtal lenne a következő problémám. Üzembe helyezés után még két héttel is központ akkumulátor hibát mond. Az akksi is vadi új. Fesz mérve a kapcsokon 13,85 V van. Kivéve is jó, terhelhető is, a kapocsfeszültsége 12,6 V. A központ is tölti , kisütés után szépen megy rajta fel a feszültség. Próbáltam már komplett újraindítást is , ahogy a "nagykönyvben " írva vagyon. Esetleg van valakinek valami ötlete , mit nézzek még meg ?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy DSC riasztórendszernél, hány wattos kell, hogy legyen az EOL? 1/2w vagy 1/4w is elég?
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Egy 1565-ös riasztóm van. Az egyik infráról nem szeretném, ha riasztás jönne. Eddig a *1 04# kódokkal minden élesítés előtt kikapcsoltam, de ki szeretném kapcsolni véglegesen, így *08 telepitokod 104 után mind a 8 paramétert kikapcsoltam. Ez így működőképes és jó megoldás? Ha nem, akkor van esetleg más javaslatotok? Másik: van egy kültéri szirénám, ami egy közös lépcsőház felé néz és van egy benti kisebb is. Nekem a benti kisebb is elég lenne. Hogyan tudnám a kültérit kiiktatni? Mit kell kikötnöm? A segítséget előre is köszönöm! Üdv, Tibi A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2016
Egyszerübb és biztos: *8, telepítői, 202 (zóna particióhoz rendelés) és itt kikapcsolod a nemkivánt zónát. Ha esetleg a második particióban van akkor a 206-os szecióban ugyan ez az eljárás.
Egyszerübb mert ha valamikor mégis szeretnéd használni, csak visszakapcsolod és kész.
Nem jó.
202 szekcióban amelyik zóna nem kell, azt ott kikapcsolhatod
Köszi mindkettőtöknek. Visszaraktam akkor a 104-re az 1,2,4,5,6 paramétereket, a 202-ből pedig kivettem 4-es zónát.
Szirénára esetleg? Csak a bell +- ból ki kell kötni bent és kész? Vagy a szirénát is szét kell szedni?
Csak a Bell- sorkapocsból kössed ki a kültérit, akkor nem fogja indítani. Így szétszedni sem kell.
Okés, köszi! Még egy gyors kérdés. A zónákat hogyan lehet a 001-es szekcióban az egyes típusokhoz hozzárendelni Pl. az egyes zónát a 05- azonnali stay/away-hez?
*8 telepitokod 001 1 05 Utána kell # vagy lehet folytatni mondjuk 2 05-tel? A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2016
Teljesen rossz elképzelés. Javasolnék egy estik kis könyed olvasmányt. Itt mindet megtalálsz. ÉN azért javasolnám a sziréna áramtalanítását ha hosszabb időszakról van szó, szétszeded és kikötöd a tápot illetve az aksi sarukat lehúzod.
Azért kicsit segítek: 001 és utánna csak az attributumokat kell pötyögni
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2016
Pont ezt olvasom, de megmondom őszintén, hogy azt a részt nem értem. [001] Zóna 1-8 azonosítás utána pedig két számjegy kell. Ezért gondoltam, hogy így kell. De akkor nem igazán értem.
Szerk.: Hamarabb küldted. Így már okés lesz! Nagyon köszönöm! És bocsi a lamer kérdésekért! Szerk2.: Rendben is lett! Köszönöm még egyszer! A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2016
Szirénához még annyit, ha véletlenül szabályosan telepítették és tettek bele ellenállást az indításhoz, akkor valószínűleg szirénaköri hibát fog jelezni a központ. Gondolom a beltéri egyszerű piezo sziréna. Ha az, akkor érdemes a központ BELL +-kapcsaira párhuzamosan kötni egy 1kOhm-os ellenállást. A hibajelzésen túl elképzelhető a piezo halk kattogása.
A többit leírták a többiek.
Sziasztok!
Abban kérném a segítséget, hogy a riasztó időközönként 1-2 havonta főleg hajnalban hibát jelez, általában kommunikációs hibát, telefon vagy átjelzést. Ezek maguktól megszűnnek 2-4 óra elteltével. Hogyan tudom kiiktatni ezeknek a hibajelzéseknek a hangját, hogy csak a led kijelző jelezze a hibát és ne kapjak ilyenkor infarktust a hajnali csipogástól. Köszi.
telepítői menüben a TLM hibajelzés engedélyezést kikapcsolod.
KP-tól függ hol van, általában 015 ben a hetes.
Sziasztok!
Valaki nem tudja, hogy hol lehet DSC riasztóhoz (5k6, 2k2 1k) ellenállást vásárolni?
Szinte bármelyik elektronikai boltban.
Sziasztok.
A kérdés a következő 5132 v3 ment egy 585-ös központtal, a központ cserélve lett 1616-ra. A rádiós zónák 9-től felfele lennének alatta vezetékesek. 5108 ra szükség van? Illetve a v3. megy-e a 1616-al? Nem tudtam elindítani az összeállítást. Ritkán futok rádióba.
A füzetben le van írva hogy milye eszközökkel kommunikál, emlékeim szerint nem ismerik egymást.
Köszönöm.
Igen ettől tartottam, pedig az újabb központ igazán felismerhetné a régebbi verziójú eszközt.
5132 megy 1616-al. Ha a vezetékes zónák száma nem haladja meg a központ zónáinak számát, akkor nem kell 5108.
A 1616-on újra be kell konfigurálni az összes zónát, ezért az 5132-ből ki kell törölni a régieket, és újra felprogramozni.
Helló, DSC riasztókhoz szeretnék csinálni egy USB kábelt a soros helyett.
Tudnátok segíteni?
Igen.
Kell hozzá egy USB-UART kábel, pl ilyen: Bővebben: Link Továbbá kell egy TTL- rs 232 modul, pl ilyen: Bővebben: Link Az USB- UART modul Rx-Tx kimenetét összekötöd a max3232 modul TTL Rx-Tx bemenetével és az Rs232 Rx-Tx kimenet megy a DSC Rx-TX csatlakozójára. De egyszerűbb, ha veszel egy USB-RS232 kábelt, pl ilyent: Bővebben: Link és itt a közvetlen rx-tx kimenetet használod. vagy egy ilyen modult használsz: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2016
Sziasztok!
Tudom, hogy ennek a fórumnak nem ez a témája, de mi a véleményetek a Satel márkáról? Főképp az Integra családra gondolok.
Sziasztok! Eddig egyetlen NEO -t telepítettem (már megbántam) ! Elképzelhető, hogy OKostelefonról (S3) nem lehet nyugtázni riasztás esetén telefonhívást?
Ez sajnos szolgáltató függő. Én a telenornál futottam bele ebbe a dologba, de már voltak kivételes esetek.
Elvileg 30-as... De a szolgáltatótól miként függ? A központ elvileg DTMF jeleket vár, nem? Amúgy van rá valami köztes megoldás? Mert így kb használhatatlan ! a 21. században
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |