Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Szerintem, amit javasoltak pénztárca függvényében, másik új hangszedőt érdemes venni. Én javaslom az AT-95-t akciósan, most 9000 ft-ért kapható. Kizárólag abban az esetben, ha a lemezjátszód tökéletes állapotban van.
Hello!
Itt még lehet az Unitra-hoz eredeti hangszedőt vásárolni, a Lemezjátszó menüpont alatt láthatod Bővebben: Link
Üdv!
Van egy Unitra GWS 106B típusú lemezlejátszóm. Van pár baja, a legtöbbel meg fogok tudni küzdeni, eggyel viszont nem: A fej benne tejesen szétrohadt, jelet sem ad, és szakadást is mutat. Belül sem úgy néz ki, mint ahogy kéne. A fej típusa Fonica UF-50, lehet valahol ilyet kapni? A válaszokat előre is köszönöm!
Szia!
Itt érdeklődj, hátha be tudják szerezni.
Nem javaslom, hogy megjavítsd, vagy ha mégis, legalább ne használd! Az ilyen "kristályos" lemezjátszók legyalulják a lemezeket, amiknek manapság felfelé megy az áruk, és drágábbak, mint maga a lemezjátszó. Inkább keress egy használt működőképes dinamikus hangszedővel szerelt lemezjátszót.
Persze más a helyzet, ha nosztalgiából akarod feltámasztani a lemezgyalut. Akkor bocs. Egyébként érdekelne, hogy mérted ki, hogy szakadt? Hiszen alapból több MOhm az ellenállása.
Szia!
Vadászgatni kell az oldalakon,elöbb,utóbb akad ilyen gép müködö hangszedövel. Felébe kerül mint egy "csak hangszedö". Több fajta hangszedö is csatlakoztatható a helyére,ami persze nem kerámia,hanem dinamikus,pl Akai Ap 100c.Ezzel a hagszedövel bátran hallgathatod a lemezeket,kárt nem tesz benne. Ha a retró "érzés" a fontos,akkor vadássz türelemmel a neten egy használt cuccra. Ahogy a Kolléga is írta,hogy lehet,hogy "szakadt",nézd át a gépet,lehet,hogy belenyúlt valaki,azért nem müködik.Üdv. A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2016
Sziasztok! T4P hangszedőhöz hol találok tűt? Esetleg nem lenne valakinek?
Sziasztok!
Szükségem lenne Pioneer PL-6 lemezjátszóhoz service manualra. Már feltúrtam érte a netet, de sajnos nem jártam sikerrel. Ha valaki tud segíteni, azt megköszönöm. A helyzet, hogy a készülék előző gazdája kiiktatta a hangkarral történő indítást és ő manuálisan indította a hálózati kábelre szerelt kapcsolós dugvilla segítségével. Kértem, hogy alakítsa vissza, de sajnos már nem emlékszik rá, hogy hogyan iktatta ki.
Ha a PL-6 az egyenlő a PL-600-al akkor esetleg ez segíthet.
Köszönöm, de sajnos különböző a két típus.
Kedves Fórumtársak!
Elhatároztam, hogy veszek egy lemezjátszót, de eszembe jutott, hogy volt az apósomnak egy AKAI AP-1000-es lemezjátszója. Az lett az elgondolás, hogy inkább ezt a gépet vakarnám ki a ganéból. Szemre egész jól átvészelte az elmúlt tíz egynéhány év mellőzöttségét a régebbi hifikomponensek között. A plexije ép és egy kis poros patinától eltekintve vállalható kinézete van. Jelenleg egy Hitachi MT-30-as tű van benne, gondolom felejtős. Miután én még nemigen foglalkoztam bakelittel (magyarán kő hülye vagyok hozzá), a kérdésem a következő. Az általános takarításon túl, milyen egyéb beavatkozást igényelne a gép ahhoz, hogy az általa elérhető legjobb hangzással üzemeljen? Milyen hangszedőt illene rakni bele, egyáltalán mit várhatok a technikától? Tudtok esetleg valakit, akihez nyugodt szívvel el lehet vinni bevizsgáltatni (nyávogás, szíj, csapágy, stb.) az öreg masinát, már ha megéri foglalkozni vele? Gondolom, az egyszerűbb dolgokat itthon is meg lehet oldani. Az esetleges válaszaitokat előre is köszönöm.
Szia!
A tisztítás kenés, után ha jó a lapos szíj, és a tű sem sérült , nyugodtan használd. Hitachi MT-30 eredendően Audio Technica hangszedő, belépő, alsó közép szinten elfogadható hangminőséggel. Nem jutottál dűlőre, keressél magánba tudok embert ajánlani.
kSzia!
Ez egy jó kis gép szerintem!A 80-as években drága készüléknek számitott,szerintem a mai napig megállja a helyét,kinézetben,hangzásban.Nekem 2 is van az eredeti hangszedövel és tüvel használom öket,nagyon szépen szólnak.Szijat kellett cserélni bennük.Mivel más elektronika "nem nagyon"van benne,könnyü rendbe hozni. A benne lévö Hitachi tü nem rossz,ahogy a Kolléga mondta használd vele nyugodtan. Kiváltható Audio Technika komplett fejjel,ami viszonylag elfogadható áron van,jól szól. Itt némi szerelésre van szükség,a régi fejet levenni,az újat feltenni,2 csavar tartja,ráhúzni a kábeleket.Láttam a neten Ortofon hangszedöt is,ez egy az egyben betehetö a helyére,nem kell szerelni.Ez egy minöségi hangszedö,olyan 10.000Ft körül van,az Audio,olyan 6.000Ft körül. Nézegetni kell a netet,mert nagy a szórás.Üdv! A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2016
Sziasztok!
Nemrégiben vettem egy Thorens TD190-1 lemezjátszót (elviekben szervizelve), és több kérdésem lenne, ha tudtok segíteni. Alapesetben általános zenéknél nem feltűnően, de mintha "nyávogás" lenne a dologban, azoknál a zenéknél pedig, ahol kicist hosszann alapok szólnak, nem mindíg kivehető hogy valami sebesség gond van, de ritkán, mintha előjönne. Nem nyúltam hozzá, mert elvileg garancia van rá még, annyit megnéztem, hogy a motornál, ha leveszem a szíjat, picit olyan, mintha nem lenne teljesen központos a motoron ami vezeti a szíjat. de csak icipicit. Bocsánat, ha nem vagyok túl "szakmai", de keresem a hibát...
Üdv!
Ha van rá garancia, akkor első sorban azt venném igénybe. Lehet elektromos és mechanikus baja is. Mérő lemezzel egyértelműsíthető a nyávogás.
Igen, elvittem, meglátjuk milyen válasz érkezik
Mérőlemezt lehet valahonnan venni? vagy olyat ahol kitartanak esetleg hangokat, azon gondolom meghallani
Aukciós oldalakon érdemes keresgélni. Az MVH SLPD-19134 számút érdemes ilyen célra.
Sziasztok! Nem rég vettem egy Dual cs 430-s lejátszót és az a gondom vele, hogy a lift kar nem működik, kézzel kell rátennem a lemezre. Másik gondom, hogy DIN kábele van, jó lenne kicserélni rca kábelre. Tudnátok ajánlani valakit aki megjavítaná Budapesten? Jó lenne Zugló közelében. Az rca kábel csere nem tűnik vészesnek. Hol tudnék olyan kábelt venni aminek egyik vége 2 rca+föld másik vége pedig szabadon van, hogy be tudjam kötni. Nem is kéne forrasztani, mert egy kis saruval vagy minek hívják van rögzítve a lejátszó belsejében.
Tudok képet csatolni az aljáról, hátha a kart is meg lehetne szerelni itthon...
Sziasztok. Van egy Dyras dp200-asom, és a motorral van egy kis gondom. Mégpedig, hogy szaggatva megy, és a stoboszópja is csak lagymatagan villog. Lehet, hogy feszültség problémája van vagy mehanikai? A strobi kb. 65 voltot kap. Ez normális?
Úgy látom ez DD, ha nincs rajta tányér általában szaggatva forog.
Stroboszkóp feszültsége ok. Fordulat beállító potit tisztítsd meg, ez okozhat nyávogást. A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2016
Határ a csillagos ég: Bővebben: Link
Végülis csak a "csíkokat" kell megvilágítani, ahhoz pedig a "lagymatag" is elég...
Szia!
A CS430-as nem fogja a lemezre tenni a kart. Ez csak "auto return" vagyis csak a végéről tér vissza alaphelyzetbe. A DIN csatlakozóhoz lehet kapni adaptert: ADAPTER LINK
De leengednie le kéne, nem? Most kézzel kell rátennem a lemezre, meg gondolom a levegőben is meg kéne állnia, míg a kart nem kapcsolom át, akkor kéne leengednie. Adaptert nem szeretnék venni, azért is szereltem ki. Amit csatoltam képet, olyan kábel kéne csak nem DIN hanem RCA + föld kimenettel... 14-15-16 kerülteben vagy a 4. kerületben esetleg egy megbízhaó szervízt tudtok?
Nincs semmi baj a potival, az teszi a dolgát. Nem nyávog, inkább mintha kiagyna a motor, és ez hallatszik a zenébe is, azaz ha rajt van a tányér. Sőt gyengébb pillanatában meg is akar állni. A csapágya rendben van
Ha hazaérek rájuk pillantok, bár csak szemrevételezni tudom, vagy megnyalni
Az semmit nem ér. Potit is érdemes kitisztítani.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |