Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lemezjátszó beállítása, javítása
Lapozás: OK   39 / 85
(#) zoli200 hozzászólása Feb 13, 2016 /

Sziasztok van itt szakember aki javított már tekát 1210 MKII-T?
(#) zoli200 válasza Belami46 hozzászólására (») Feb 13, 2016 /

Nekem is volt ilyen gondom ha a tű nyomásod jól van beállítva akkor csere.
(#) CT-3 válasza Belami46 hozzászólására (») Feb 16, 2016 /

Nézd meg,hogy a karlift jól müködik-e.
Lemez nélkül,leengedett állapotban,a tányér alá kell,hogy süllyedjen,legalább 1 cm-rel.
Ha ezt nem teszi,akkor a karliftben levö folyadék "beállt"vagyis az idö miatt elveszitette a viszkozitását,tehát nem engedi elég mélyre a kart.Ritkán fordul elö,de egy próbát ez is megér,üdv.
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2016
(#) Belami46 hozzászólása Feb 17, 2016 /

Köszönöm a segítségeket.
A probléma megoldás úgy tűnik, hogy hangszedőt kell cserélni.
Kérdésem, hogy milyen típusú hangszedő(k) felel meg, az alábbi hangszedőtől.
Mi a különbség az Audio Technika AT-91 BL és az Audio Technika AT-91. Ezeknek a kimenő feszültsége
3.5 mV, a készülék specifikációjában 5 mV van megadva.
Üdv. Belami46
(#) doktor válasza Belami46 hozzászólására (») Feb 17, 2016 /

Érdemesebb AT-95 t venni.
(#) Belami46 hozzászólása Feb 24, 2016 /

A beállító sablont (heybrook) mérethelyesen megrajzoltam, de a beállítási útmutató alapján a tűt nem lehet beállítani, mert a tű nem egyenes vonalban mozog a lemez felett, hanem egy bizonyos sugarú körön, melynek központja nem a lemezjátszó tányér központja. Az egyik pont beállítása után el kell fordítani a tányért, és a tűfej párhuzamossága is változik. Ebben kérnék segítséget.
Üdv. Belami46
(#) zolika60 válasza Belami46 hozzászólására (») Feb 24, 2016 /

Itt volt róla szó. Az előtte és utána levő hozzászólásokat is olvasd el, hogy mindent tudjál erről.
(#) janikukac hozzászólása Feb 29, 2016 /

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a SONY PS-T22-esem zsanérjaival mit lehetne kezdeni, ugyanis amikor kaptam, már olyan állapotban voltak, hogy nem akad be, ergo csak úgy tudok lemezt cserélni könnyedén, ha az egész plexi le van véve - így meg porosodik az egész felszerelés, és nem is mutat jól?! Konkrétan a jobb oldali zsanér szerintem még ép állapotban van (sérülést nem látok), de a bal oldalinak a műanyag részéből hiányzik egy darab...
A hozzászólás módosítva: Feb 29, 2016
(#) Moszkvai válasza janikukac hozzászólására (») Feb 29, 2016 / 1

Szia!
Fél perc alatt találtam a NETEN
(#) janikukac válasza Moszkvai hozzászólására (») Feb 29, 2016 1 /

Szia!
Én meg majd sok perc alatt igyekszem értelmezni. Köszi az útbaigazítást!
(#) Moszkvai válasza janikukac hozzászólására (») Márc 1, 2016 / 1

A rugó vége szokta kitörni a műanyagot. Ezek után már nem támaszkodik a rugó vége így nem is tud megfeszülni, hogy megtartsa a plexit. Ezért oldalról egy stifttel vagy csavarral kell a rugó végét biztosítani, hogy ne tudjon kifordulni.
Ez a három leglényegesebb kép róla.
(#) granpa válasza Moszkvai hozzászólására (») Márc 2, 2016 / 1

Bocs, hogy bele.., de mindkét oldalt átfúrva, átmenő csappal biztosítva, kevésbé terhel egy oldalt, nagyobb biztonság.
(#) Moszkvai válasza granpa hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Úgy még jobb!
(#) Massawa hozzászólása Márc 4, 2016 /

Egy jo hirem van. A néhai Supraphon lemezgyár feltámadt a tetszhalálból és jelenleg a világ legnagyobb vinil lemezgyárává vált ( CD-t is gýartanak). A néhai kapacitást kibövitették és valamennyi kontinensre szállitanak lemezeket.
(#) doktor válasza Massawa hozzászólására (») Márc 7, 2016 /

Már csak az ár, és a minőség kérdéses.[off][/off]
(#) Massawa válasza doktor hozzászólására (») Márc 7, 2016 /

A minöség soha nem volt rossz, ha fizetett a kedves vevö. Ma meg már jo az anyag is.
(#) doktor válasza Massawa hozzászólására (») Márc 7, 2016 /

Tekintve, hogy ingyen nem adták, fizetni kellett.
Gyártottak, nagyon jó főleg komoly zenei hanglemezeket.
(#) Massawa válasza doktor hozzászólására (») Márc 7, 2016 /

A vevönek igen, csak a megrendelö (terjesztö) szokott némileg fukarabb lenni.

(#) steelbird válasza Massawa hozzászólására (») Márc 7, 2016 /

Vagy ez is olyan lesz, mint a hamvaiból feltámadt elektroncső gyártás.
Minden korszerűbb, a technika jóval fejlettebb, mint 50 évvel ezelőtt, mégsem tudnak olyan jó csöveket gyártani, mint régen.
(#) Massawa válasza steelbird hozzászólására (») Márc 7, 2016 /

Ne feledd korunk jelszavát, havonta ( negyedévente) kell jobbat, ujat csinálni, igy a mai cucc csak egy honapot ( negyedévet) birhat ki, mert akkor már jön a jobb.. .. Az elvárhato élettartam exponenciálisan csökken

(#) steelbird válasza Massawa hozzászólására (») Márc 7, 2016 /

Nem az élettartammal van probléma, az megint más tészta. A paraméterekkel vannak problémák.
(#) Massawa válasza steelbird hozzászólására (») Márc 8, 2016 /

Manapság aligha lehet ilyen gond, mert ma már nincs olyan piac ahova a sz@rt is el lehet adni. Meg ahogy láttam, ma már ( valamikor megfizethetetlen) technologiát használnak a mesterlemez vágásához, igy minden adott a legjobb minöségre - ha ilyen az igény. Amugy keresnek embereket, akik ilyen munkát el tudnak végezni. Pillanatnyilag 1,5 emberük van a vágogéphez, az egyik már félig meddig nyugdijas.
(#) steelbird válasza Massawa hozzászólására (») Márc 8, 2016 /

Erről van szó. Az LP gyártásnak is, meg az elektroncső gyártásnak is megvoltak azok a fortélyai, hétpecsétes műhelytitkai, amik az akkori szakikkal együtt kihaltak. Nincs meg a gyártáshoz ez a tudás. A technika önmagában még nem elég.
(#) AttaBatta hozzászólása Márc 24, 2016 /

Sziasztok!

Előre is elnézést kell kérnem, de kezdő viniles vagyok. Kaptam egy DJ lemezjátszót: Mc Crypt DJ-2650D direkt hajtású csodát. Sajna nincsen hozzá erősítőm és most szeretnék venni hozzá egyet. Na és itt jön a 100 forintos kérdés: milyet kellene beszereznem? Mire kell ügyelnem? Nem igazán márkára gondolok, hanem, hogy milyen erősítőt kellene úgy általánosságban vennem? Milyen bemenetnek kell lennie, egyáltalán kell-e előerősítő vagy olyat kell néznem amiben már eleve bent van, stb.

Bocsánat ha sületlenségeket kérdezek, de nem értek hozzá .. nagyon nem. Csak sok a vinilem és van egy lemezjátszóm.

Előre is köszönöm!
(#) CHZ válasza AttaBatta hozzászólására (») Márc 24, 2016 /

Szia, PHONO bemenet szukseges, regi, jobb erositok legtobbjeben megtalalhato.
(#) elektrorudi válasza AttaBatta hozzászólására (») Márc 25, 2016 /

Nem tudom, ezt nézted-e? Bővebben: Link
Itt le van írva, és le van rajzolva, hogy vagy MM hangszedő fogadására alkalmas erősítő kell, vagy egy RIAA phono korrektor-előerősítőre van szükség. Ennek az előerősítőnek a kimenetét utána bármilyen erősítő bemenetéhez csatlakoztathatod. Manapság elvétve van a piacon "bakelit" lemezjátszó kimenetét közvetlenül fogadó erősítő. Ezzel a lemezjátszóval kb. azonos minőségi kategóriában van pl. ez a korrektor Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2016
(#) Bobika79 hozzászólása Jún 9, 2016 /

sziasztok !
Van egy daniel g-1100 fs lemezlejátszóm és hiányzik belőle a hangszedő !
tud valaki ebben nekem segíteni ?
Üdv
(#) elektrorudi válasza Bobika79 hozzászólására (») Jún 10, 2016 /

A kép alapján, ilyen kell M1-100 De ilyet, már sehol sem találsz. Keress egyszerűen ár alapján. Te tudod, mennyit szánsz rá. Vagy nem is venni akarsz, hanem "hátha van valakinek?"
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2016
(#) GARFIELD13 válasza steelbird hozzászólására (») Jún 10, 2016 /

Szia!
Egy jó cikk a témában:
Maria elment, és azóta szarul szól a zene
(#) Bobika79 válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 10, 2016 /

Szia
hátha van valakinek eladó!
Következő: »»   39 / 85
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem