Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
Én ehhez a részihez még nem értek! Gyenge a gépem 3D tervezéshez!
Ezért nem is foglalkoztam még vele. A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2016
LightWave-nek van trialware verziója, Különben meg maya, 3d studio meg ilyenek amivel
szokták rajzolni az ilyen High polygon 3d rajzokat. Többi felejtős.
Köszi! Esetleg van valami letölthető gyüjtemény amiből lehet mazsolázni?
Játszottam egy picit. Megrajzoltam egy léptető motor tartót Autocad-be és beraktam a cura-ba. Létre is hozta a G-kódot. Nem mondom jó hosszú lett... A kérdésem az lenne, hogy ha veszek az arduniohoz lcd-t amin van sd kártya foglalat akkor ezt a g-kódot kell a kártyára rámenteni és onnan már az ardunió kiolvassa az adatokat és mehet is a nyomtatás?
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2016
Szuper! Megkérdem tőled is hátha... Nincs egy oldal ahonnan lehet letölteni kész 3D mintákat?
Még egy kérdés: az alapanyagot hol lehet beszerezni? A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2016
Látom az ABS és a PLA a legelterjetebb filament. Melyiket mikor jó/kell használni?
"Megtervezed 3D ben elmented STL formátumban, és pl Cura-ba betöltödM"
A 3D az AutoCad például, ez tud STL formátumban menteni? A Cura program az hol, érhető el? Ha szeretnék ezzel foglalkozni milyen szoftverek szükségesek és azok hol beszerezhetők? Most a mechanikától tekintsünk el. Csak a G kód-ig eljutás érdekel. A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2016
ABS: magasabb hőmérsékleten lágyul meg, rugalmasabb, nehezebb nagy méretben nyomtatni, mert összehúzódik kihűléskor (fröccsöntéskor ez nagyon hasznos tulajdonság, mert leválik a szerszámról, nekünk viszont szívás). Asztal fűtés szükséges hozzá, előny ha zárt házú a 3D nyomtató, mert a légmozgások gondot jelenthetnek nyomtatáskor.
PLA: viszonylag alacsony hőmérsékleten lágyul, ne hagyd kint az autóban nyáron. Könnyebb nyomtatni, mert nem torzul olyan könnyen nyomtatáskor. Kopásállóbb (fogaskerekeknél hasznos). Zöldebb (az ABS kőolaj-származékokból készül, a PLA kukoricából). Ridegebb.
Van azért több fajta is:
Filamentek Ha ez nem elég már röntgen sugár elnyelő filament is van: Árnyékoló filament
Idézet: „A 3D az AutoCad például, ez tud STL formátumban menteni? A Cura program az hol, érhető el?” Autocad-ből nem menteni, exportálni kell STL-be. Ez működik, próbáltam. CURA letöltés
Idézet: „(fröccsöntéskor ez nagyon hasznos tulajdonság, mert leválik a szerszámról, nekünk viszont szívás).” Vagy éppen az ellen oldalra rászorul...
Köszönöm!
Üdv!
Valaki itt tudna segíteni nekem Auto bed leveling beállításban? Nyomtató: Prusa i3 rework Marlin firmware. A a gond, hogy ha az alapértelmezettről átállítom a mérési pontokat, és az offsetet, sosem ott mér, ahol kell. (4 és 9 pontos mérésnél is) Egyszer már beállítottam, működött is, de most módosítanom kellett a firmware-t, ezért újra rá kellene tölteni. (LCD-t raktam bele) ITT LETÖLTHETED
Sziasztok,
egész véletlenül nincs valakinek GT2, 6mm széles fogasszíj elfekvőben/tartalékban legalább 1m hosszú, Pesten vagy környékén amit ma meg tudnék venni, értemegyek meg minden? Rendelek én kintről is, csak legalább 1 hét mire megjön, erre viszont most sos szükségem lenne. Ha bárki tudna segíteni, extra csokival/sörrel rónám le hálám
Hali!
Én adok neked egy métert ha még érdekel, mert szeretem a sört. Viccet félretéve látod a számomat meg a helységet is.
Szia, akkor itt is álljon a válasz, hogy köszönöm, és időközben sikerült megoldani.
Megjött a szettem Kínából, kíváncsi leszek mennyi idő alatt tudom feléleszteni.
Urak! Kellene egy kis segítség, mert elakadtam. A legfrisebbet töltöttem fel mindenből. Marlin fw, és a grafikus kijelzőhöz való cuccot innen: Bővebben: Link
Az a gond, hogy a kijelzésnek semmi köze nincs ahhoz, mint amit a linkelt oldalon lehet látni, illetve az SD kártyát nem mutatja sem az alap képernyőn, sem a menüben. Mit kell még átállítani?
Szia!
Be kell külön kapcsolni a confguration.h fájlban az SDSUPPORT-ot
Köszönöm szépen! Működik! Van még mit beállítani.. Majd piszmogok rajta...
Próbálom a léptető motorokat mozgatni. Az mitől lehet, hogy egyik irányba rendesem megy, mondjuk lép 2000-et egy bizonyos elmozdulási értékre, de a másik irányba látszólag csak 1-et?
Kis léptetőkhöz milyen gyorsulási értékek váltak be? Az alap beállításokkal csak sípol a motor. A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2016
Van egy két fejlemény. Az egyik, hogy rájöttem, be kell kötni a végállásokat vagy legalább rövidre zárni, mert egyébként csak egy irányba megy. A másik, hogy folyamatosan resetelt a rendszer így elkezdtem átnézni a dolgokat. Rájöttem hogy az egyik léptető meghajtóba 90-fokkal elfordítva van beültetve az IC
Milyen szettet vettél? Nekem van itthon plusz DRV8825-öm. Bontatlan csomagban.
Ebben A4988-asok vannak, de egy úgy is fölösleges mert két extruder meghajtó van hozzá de csak 1 fej lesz.
Én is pont ezt vettem 173 € volt. Tökéletesen működik, 40mm/sec-el nyomtatok 0,1 , 0.2, 0.3 mm-es felbontással egyaránt. Precízen kell összerakni, akkor pont olyan mint a barátom 200e Ft-os nyomtatója.
A jó minőségű PLA hideg tiszta üvegre tökéletesen tapad. A nem megfelelő minőségű 66 fokos üvegre is rosszabbul tapad. Kínlódni kell vele. Tapasztalatból tudom.
Sziasztok.
A képen pirossal jelölt résznél, hogy és hol tudom azt beállítani, hogy ne legyen annyira "szellős", tehát sűrűbb legyen a kitöltés. (Repetier-host, Slic3r)
Vettem PETG anyagból nyomtatószálat, elég jók a tapasztalataim vele, ABS kiváltására nagyon jó, mert magas a lágyuláspontja de a rétegek mégis jól összetapadnak, szagtalan nyomtatáskor, jól tapad, de hidegen könnyen levehető, UV álló, nem vetemedik, hátránya csak hogy áttetsző fehér színek vannak, Szerintem ABS-sel nyomtatni csak akkor érdemes ha ragasztani kell vagy a felületét oldószerrel simítani.
Nem is értem miért nem ez volt eddig az elsődleges anyag a nyomtatásban a PLA után. |
Bejelentkezés
Hirdetés |