Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 3D nyomtatás

Témaindító: KBal76, idő: Jún 9, 2010
Lapozás: OK   33 / 204
(#) szucsistvan123 válasza Pali79 hozzászólására (») Nov 14, 2016 /

Én ehhez a részihez még nem értek! Gyenge a gépem 3D tervezéshez!
Ezért nem is foglalkoztam még vele.
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2016
(#) HERC válasza Pali79 hozzászólására (») Nov 14, 2016 /

LightWave-nek van trialware verziója, Különben meg maya, 3d studio meg ilyenek amivel
szokták rajzolni az ilyen High polygon 3d rajzokat.
Többi felejtős.
(#) Pali79 válasza HERC hozzászólására (») Nov 14, 2016 /

Köszi! Esetleg van valami letölthető gyüjtemény amiből lehet mazsolázni?
(#) Pali79 hozzászólása Nov 14, 2016 /

Játszottam egy picit. Megrajzoltam egy léptető motor tartót Autocad-be és beraktam a cura-ba. Létre is hozta a G-kódot. Nem mondom jó hosszú lett... A kérdésem az lenne, hogy ha veszek az arduniohoz lcd-t amin van sd kártya foglalat akkor ezt a g-kódot kell a kártyára rámenteni és onnan már az ardunió kiolvassa az adatokat és mehet is a nyomtatás?
(#) KBal76 válasza Pali79 hozzászólására (») Nov 14, 2016 /

Igen.
(#) Pali79 válasza KBal76 hozzászólására (») Nov 14, 2016 /

Szuper! Megkérdem tőled is hátha... Nincs egy oldal ahonnan lehet letölteni kész 3D mintákat?
Még egy kérdés: az alapanyagot hol lehet beszerezni?
(#) GPeti1977 válasza Pali79 hozzászólására (») Nov 15, 2016 / 1

Letölthető .STL
Innen szoktam vásárolno filamentet:
Herz filament
(#) Pali79 válasza GPeti1977 hozzászólására (») Nov 15, 2016 /

Látom az ABS és a PLA a legelterjetebb filament. Melyiket mikor jó/kell használni?
(#) otvenkilenc válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Nov 15, 2016 /

"Megtervezed 3D ben elmented STL formátumban, és pl Cura-ba betöltödM"
A 3D az AutoCad például, ez tud STL formátumban menteni? A Cura program az hol, érhető el?

Ha szeretnék ezzel foglalkozni milyen szoftverek szükségesek és azok hol beszerezhetők? Most a mechanikától tekintsünk el.
Csak a G kód-ig eljutás érdekel.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2016
(#) csatti2 válasza Pali79 hozzászólására (») Nov 15, 2016 / 1

ABS: magasabb hőmérsékleten lágyul meg, rugalmasabb, nehezebb nagy méretben nyomtatni, mert összehúzódik kihűléskor (fröccsöntéskor ez nagyon hasznos tulajdonság, mert leválik a szerszámról, nekünk viszont szívás). Asztal fűtés szükséges hozzá, előny ha zárt házú a 3D nyomtató, mert a légmozgások gondot jelenthetnek nyomtatáskor.
PLA: viszonylag alacsony hőmérsékleten lágyul, ne hagyd kint az autóban nyáron. Könnyebb nyomtatni, mert nem torzul olyan könnyen nyomtatáskor. Kopásállóbb (fogaskerekeknél hasznos). Zöldebb (az ABS kőolaj-származékokból készül, a PLA kukoricából). Ridegebb.
(#) GPeti1977 válasza Pali79 hozzászólására (») Nov 15, 2016 /

Van azért több fajta is:
Filamentek
Ha ez nem elég már röntgen sugár elnyelő filament is van:
Árnyékoló filament
(#) Pali79 válasza otvenkilenc hozzászólására (») Nov 15, 2016 /

Idézet:
„A 3D az AutoCad például, ez tud STL formátumban menteni? A Cura program az hol, érhető el?”

Autocad-ből nem menteni, exportálni kell STL-be. Ez működik, próbáltam. CURA letöltés
(#) Elektro.on válasza csatti2 hozzászólására (») Nov 15, 2016 /

Idézet:
„(fröccsöntéskor ez nagyon hasznos tulajdonság, mert leválik a szerszámról, nekünk viszont szívás).”

Vagy éppen az ellen oldalra rászorul...
(#) otvenkilenc válasza Pali79 hozzászólására (») Nov 16, 2016 /

Köszönöm!
(#) szucsistvan123 hozzászólása Nov 26, 2016 /

Üdv!
Valaki itt tudna segíteni nekem Auto bed leveling beállításban?
Nyomtató: Prusa i3 rework Marlin firmware.
A a gond, hogy ha az alapértelmezettről átállítom a mérési pontokat, és az offsetet, sosem ott mér, ahol kell. (4 és 9 pontos mérésnél is) Egyszer már beállítottam, működött is, de most módosítanom kellett a firmware-t, ezért újra rá kellene tölteni. (LCD-t raktam bele)
ITT LETÖLTHETED
(#) hunagyp hozzászólása Dec 7, 2016 /

Sziasztok,
egész véletlenül nincs valakinek GT2, 6mm széles fogasszíj elfekvőben/tartalékban legalább 1m hosszú, Pesten vagy környékén amit ma meg tudnék venni, értemegyek meg minden?
Rendelek én kintről is, csak legalább 1 hét mire megjön, erre viszont most sos szükségem lenne.
Ha bárki tudna segíteni, extra csokival/sörrel rónám le hálám
(#) HERC válasza hunagyp hozzászólására (») Dec 9, 2016 /

Hali!

Én adok neked egy métert ha még érdekel, mert szeretem a sört.
Viccet félretéve látod a számomat meg a helységet is.
(#) hunagyp válasza HERC hozzászólására (») Dec 9, 2016 /

Szia, akkor itt is álljon a válasz, hogy köszönöm, és időközben sikerült megoldani.
(#) Pali79 hozzászólása Dec 12, 2016 /

Megjött a szettem Kínából, kíváncsi leszek mennyi idő alatt tudom feléleszteni.
(#) Pali79 hozzászólása Dec 13, 2016 /

Urak! Kellene egy kis segítség, mert elakadtam. A legfrisebbet töltöttem fel mindenből. Marlin fw, és a grafikus kijelzőhöz való cuccot innen: Bővebben: Link
Az a gond, hogy a kijelzésnek semmi köze nincs ahhoz, mint amit a linkelt oldalon lehet látni, illetve az SD kártyát nem mutatja sem az alap képernyőn, sem a menüben.
Mit kell még átállítani?
(#) szucsistvan123 válasza Pali79 hozzászólására (») Dec 13, 2016 /

Szia!
Be kell külön kapcsolni a confguration.h fájlban az SDSUPPORT-ot
(#) Pali79 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Dec 13, 2016 /

Köszönöm szépen! Működik! Van még mit beállítani.. Majd piszmogok rajta...
(#) Pali79 hozzászólása Dec 13, 2016 /

Próbálom a léptető motorokat mozgatni. Az mitől lehet, hogy egyik irányba rendesem megy, mondjuk lép 2000-et egy bizonyos elmozdulási értékre, de a másik irányba látszólag csak 1-et?
Kis léptetőkhöz milyen gyorsulási értékek váltak be? Az alap beállításokkal csak sípol a motor.
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2016
(#) Pali79 válasza Pali79 hozzászólására (») Dec 14, 2016 /

Van egy két fejlemény. Az egyik, hogy rájöttem, be kell kötni a végállásokat vagy legalább rövidre zárni, mert egyébként csak egy irányba megy. A másik, hogy folyamatosan resetelt a rendszer így elkezdtem átnézni a dolgokat. Rájöttem hogy az egyik léptető meghajtóba 90-fokkal elfordítva van beültetve az IC
(#) szitko válasza Pali79 hozzászólására (») Dec 14, 2016 /

Milyen szettet vettél? Nekem van itthon plusz DRV8825-öm. Bontatlan csomagban.
(#) Pali79 válasza szitko hozzászólására (») Dec 14, 2016 /

Ebben A4988-asok vannak, de egy úgy is fölösleges mert két extruder meghajtó van hozzá de csak 1 fej lesz.
(#) Gogo válasza HERC hozzászólására (») Dec 16, 2016 / 1

Én is pont ezt vettem 173 € volt. Tökéletesen működik, 40mm/sec-el nyomtatok 0,1 , 0.2, 0.3 mm-es felbontással egyaránt. Precízen kell összerakni, akkor pont olyan mint a barátom 200e Ft-os nyomtatója.
(#) Gogo válasza szitko hozzászólására (») Dec 16, 2016 /

A jó minőségű PLA hideg tiszta üvegre tökéletesen tapad. A nem megfelelő minőségű 66 fokos üvegre is rosszabbul tapad. Kínlódni kell vele. Tapasztalatból tudom.
(#) szitko hozzászólása Dec 27, 2016 /

Sziasztok.

A képen pirossal jelölt résznél, hogy és hol tudom azt beállítani, hogy ne legyen annyira "szellős", tehát sűrűbb legyen a kitöltés.
(Repetier-host, Slic3r)

print.jpg

(#) GPeti1977 hozzászólása Dec 28, 2016 /

Vettem PETG anyagból nyomtatószálat, elég jók a tapasztalataim vele, ABS kiváltására nagyon jó, mert magas a lágyuláspontja de a rétegek mégis jól összetapadnak, szagtalan nyomtatáskor, jól tapad, de hidegen könnyen levehető, UV álló, nem vetemedik, hátránya csak hogy áttetsző fehér színek vannak, Szerintem ABS-sel nyomtatni csak akkor érdemes ha ragasztani kell vagy a felületét oldószerrel simítani.
Nem is értem miért nem ez volt eddig az elsődleges anyag a nyomtatásban a PLA után.
Következő: »»   33 / 204
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem