Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nekem öröm, így már csak hét macskám maradt. Látom jól elvannak nálad.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2016
Tegyél le nekik egy kartondobozt. Imádják.
Márpedig ez a kettő igencsak szeret. Van még kettő amelyik két hónappal idősebb, azok is sokat randalíroznak. Szerencsére többnyire a padláson, de lent hallom ahogy dübörögnek.
Egy szomorú hír!
Meghalt egy nagyon Kedves, kedvenc előadóművészem. LEONARD COHEN Ő írta az Hallelujah című számot is, és még sok sok gyönyörű dalt. http://444.hu/2016/11/11/meghalt-leonard-cohen https://www.youtube.com/watch?v=YrLk4vdY28Q A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2016
De ugye nem a facebookról származik a hír? Mert most sok - hamis halálhír ment ki...
Üdv. Minap a házfelujítás közben (családi) gondoltam kicsit tanulmányozom a kéményt..
Ahol lesz egy fürdőszoba, ott van egy nem használt kémény, gondoltam azon el lehetne vezetni a párát, csak béléscsövet kell bele vezetni. Én mint panellakásos, a családi házakról sokat eddig nem tudtam. Beledugom lent a kamerát, felfelé nézve, át-e látni a kéményen. Hát nem. Gondoltam be van ez rakódva. Piszkálgattam fentről, jött is belőle mocsok bőven. Aztán egy idő mulva már több bordel nem esett ki az alján, de még most se láttam át rajta lentről.... Aztán gondolkodtam rajta, hát valami turpisság van ebbe, nem is mehetne az egész kémény függőlegesen, eső ha beleesik, lent kifolyik?... Mondjuk még mai napig sem tudom ,,hogy működnek,, Mindenesetre azt látom, hogy nem függőlegesen megy, hanem a födém környékén van benne egy törés. Na ha ezt bélelni kell, nem olyan egyszerű, hogy fent ledugom a csövet, lent meg kijön... Hogy csinálják az ilyet? Gondoltam olyanra, ahol van a törés, kicsit megbontani a kéményt, és segíteni a csőnek, hogy könnyebben menjen ,,az útján,,?
Ez érdekes. Nem vagyok kéményes szakember, de a kéményben tudtommal nem szokott kanyar lenni. Ha alulról egy tükörrel belenézel (ferdén tartva természetes) akkor látnod kell a "fényt az alagút végén". Legalább is én még soha nem hallottam ilyenről, pedig 1-2 éve sok tapasztalt emberrel beszéltem már kéményügyben apámmal együtt, mert a mienk meg teljesen el volt dugulva.
U.i.: De komolyan ha a megtört kéménybe esik be az eső akkor az nem folyik ki lent? A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2016
Ez az úgy nevezett kemence kémény. Ma már nem szabad használni.
Idézet: „a kéményben tudtommal nem szok kanyar lenni.” Sok kéményben van kanyar.Általában azért, mert egyenesen építve nekimenne egy tetőgerendénak.
Régebben ezt gyakorta alkalmazták, ha valami miatt így kellett kikerülni pl. egy gerendát. Amúgy elhúzásnak nevezték és erre is volt valami szabály, hogy mekkora maximális oldalirányú elhúzás és milyen hosszban kellett megoldani.
Ültetésre keresek som fát vagy bokrot. Nem tudom hogy nő. Kis segítséget kérek.
Van ilyen is meg olyan is. Itt egy kis tudás róla.
A kémény úgy van, hogy ha felmegyek a padra, és a pad padlójátol a kémény, kb 15 centi magasan egyik irányba kiszélesedik. Eldugulva már nincs, mert ököl nagyságú bordelt ha beledobok, lent kijon. De lentről fel világitva, és fentről lefelé nézve kamerával nem látni, hogy honnan jön a fény, csak magába a fényt látni, hogy valahonnan jön. (ha egyenes, látni kellene magát a lámpát, nem csak a fényét)
Ami meg az esőt illeti, mondom nem is láttam még közelről kéményt , csak max háztetőn messziről. Gondoltam esetleg hogy ott ahol meg van törve a kémény, ott egy darabon még megy le a kémény lyuk, és az eső víz onnan van elvezetve. Ez egy hülye ötlet volt, totál laikus, másra nem tudtam gondolni. (3 kémény van a házba, mind így van csinálva. pjg: miért nem lehet ezt használni? köbzoli : azért egy új fürdőszobát nem kockázatának meg, hogy a páraelszívóbol hulljon a korom ki, meg ilyenek. Flexibilis béléscsőre gondoltam én is.. Idézet: „ököl nagyságú bordelt ha beledobok, lent kijon” Szerencséd van, mert ha kisebb szűkület dugulás van a kéményben, az ököl nagyságú valami ott megakad, kéményt teljesen elzárva, kivenni sem tudod. Valamilyen drótkötélre, láncra kötve kell leereszteni, amit így ki is lehet venni.
Ezt észre lehet venni. Egy LIK-ból nemkell akkora gondot keríteni. Béléscső sem kell. Felesleges.
Béléscső addig nem kell bele, amíg esetleg a páraelszívásra használt alsó kivezetéshez nem esik egy jó nagy koromdarab. Na az vicces lesz Persze lehet alulra jó erős ventillátort tenni, az majd felfelé kifújja.
Én a flexibilis béléscsövet egy vékony fóliának ismerem, amin egy spirális drót fut. (Dróttal be lehet húzni). Az még izgalmasabb opció, ha arra ráesik egy tégladarab. Lehet mindíg a legrosszabbal számolni, de ennyi erővel a ház is összedőlhet. Egyébként a kémény lehet duplakürtős is. Régebben bevakolt csatlakozással.
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2016
Sziasztok! Jó néhány éve cigizem,és sokat gondolok arra mostanában,hogy talán le kellene szokni róla.. Persze tudom,hogy mondani könnyű,de meg kéne próbálni. Szóval valamilyen infó kellene olyantól,aki már ecigit szív. Nézegettem én is,de annyi féle van,hogy hamar feladtam a keresgélést. És hát az árak...na,arról nem is beszélek...Hihetetlen,hogy mit el nem kérnek érte. Tehát akkor beszélgessünk most erről. Köszi előre is!
Lassan 28 éve hagytam abba. Nem volt könnyű. Még 20 év után is volt, hogy egy jó ebéd után megkívántam. Persze nem gyújtottam rá. Ki is jött volna az ebéd. Ma már nagy ívben elkerülöm a dohányosokat. Iszonyú büdöset csinálnak. BOCS!
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2016
Felejtsd el az elektromos cigit, átszokni rá olyan, mint lejönni a heroinról úgy, hogy rákapsz a kólára. Ha tényleg komolyan le akarsz szokni, akkor tegyél félre egy doboz digit egy szekrénybe, de ne nyúlj hozzá többé, tehát ne gyújts rá.
Abbahagyni úgy lehet, hogy többé nem szívod. Sem a hagyományos, sem az E cigit. Ha az apósom aki ötven éven keresztül dohányzott egyik napról a másikra le tudta tenni, akkor neked is sikerülhet. Te döntöd el, hogy ki a főnök, te vagy a bagó.
Ne szokj rá. Én se tettem pedig ideges is vagyok és bajok is vannak. Ráadásul nő úgy miatt innen is menni akarok. Az osztrákokhoz tervezek egy ház árát összeszedni.
Igazából rosszabb az elektromos cigi, mert többhelyen lehet szívni, mégha szigorították is. Az ismerősi körben aki rákapott, az egy év múlva hatalmas aksiról hatalmas kazánnal szívta egyfolytában.
Idézet: „Az osztrákokhoz tervezek egy ház árát összeszedni.” Németül tudsz már? Mindkét olvasatához kell...
Nekem nem az egészségre, hanem a pénztárcámra gyakorolt rossz hatása miatt sikerült letenni, nem tudom hány éve. 365Ft-nál rebesgették, hogy felemelik 400-ra. Kiszámoltam, hogy egy doboznál már egy nagy képernyős TV az évi elfüstölt összeg. Soha nem próbáltam leszokni addig, de letettem, és igen, vettem TV-t, amit igaz, monitornak használok.
Ez akaraterő kérdése, semmi más. A Kólát is így tettem le, pedig arra még jobban rá voltam kattanva.
Sziasztok!! Húúú,gyerekek,nem gondoltam volna,hogy hirtelen ennyi válasz jön. Pikk-pakk letenni szerintem nincs akaraterőm. Ezért gondoltam arra az átmenetre a kettő között. Egy jó példám van a leszokásra->Öcsém is szívta a rendes cigit,utána váltott ecigire,aztán egy idő után azt is letette. Évek teltek már el azóta,de biztosan nem gyújtana már rá egyikre sem. Olyan,aki ecigit szív,az is írhatna valamit.
Az én példám: Napi egy doboz volt.
Persze sörözésnél egy ülésben elment egy dobozzal... Aztán elkaptam (szerintem influenza volt) valamit, és pár nap ágyfogság. Utána meg a megvilágosodás: Ennyi napig nem szívtam. És nem is annyira hiányzik... Az meg a másik, hogy ha egyszer elkezded, akkor annyi... Ami persze nem igaz. Talán 5...6 alkalom volt azóta (20 év alatt). Sem jól, sem rosszul nem esett. Szerintem igazán egy trükkje van: Nem szabad rágyújtani |
Bejelentkezés
Hirdetés |