Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Castone erősítő javítás

Témaindító: xray, idő: Ápr 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   16 / 23
(#) tsanyesz válasza tsanyesz hozzászólására (») Nov 20, 2016 /

Mennyire ismered a 200W-os 100H-t? A műveleti erősítő tápja jól látom, hogy a panel két szélén lévő 5,6kOhm-os ellenálláson keresztül van megoldva? Ezeket kellene cserélni alacsonyabb tápfesz. esetén?
(#) vipera1997 válasza tsanyesz hozzászólására (») Nov 20, 2016 /

Igen, azokat kell változtatni .Van ilyenem itthon átalakítva 2*65V-ra.4 ohmra 300w 8 ohmra 180W /oldal. Elég jó hangja van és nagyon jó hogy passzív, nincs ami forogna zorogne ily
(#) bakaruha hozzászólása Nov 23, 2016 /

Sziasztok az lenne a kérdésem hogyan tudom kimérni hogy egy Castone CPA-1200b erősítő mindkét csatornája ugyanazt a teljesítményt produkálja-e? Azért kérdezem mert szerintem a két csatorna nem egyformán teljesít egyik oldal javítva volt. Előfordulhat hogy az itthon beszerezhető tranzisztorok már nem tudják az eredeti tranzisztorok teljesítményét?
(#) vipera1997 válasza bakaruha hozzászólására (») Nov 23, 2016 /

Oszcilloszkóp, felteszed mind a 2 csatornát és tekered neki, és nézed együtt megy-e a szinusz vagy az egyik kisebb/nagyobb.
(#) Tomy27 hozzászólása Dec 16, 2016 / 1

Üdv,
Nálam van egy Caston 400B erősítő javításon, aminek trafó előtt van egy Triak egység,
ami tönkrement.Van benne egy REMIX munkaellenállás ami kiégett, ez kötné át a Triak
által leszabályzott feszültséget, ahogy néztem.Első két szám látszódik, viszont lehetett
15 vagy 150Ohm is, 5W- os egyébként.Szerintetek melyik lehetőség lehet a valós inkább?

DSC_0750.jpg

(#) Gafly válasza Tomy27 hozzászólására (») Dec 16, 2016 /

Ha az lágyindító akar lenni, akkor inkább 15-re tippelnék.
De nem értek hozzá.

Valamint a felírat szerint sem nagyon fér ki a 150 Ohm arra a helyre.

Egyébként Sebi mesternek (remélem jól emlékszem) volt erre a problémakörre egy zseniális ötlete: Égés előtt/után festéket levakar, két irányban mér. Hiányzó részt kitalál
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2016
(#) levaitamas válasza Tomy27 hozzászólására (») Dec 16, 2016 /

15 Ohm 5W.
(#) Tomy27 hozzászólása Dec 17, 2016 /

Igen, én ezt gyanítottam, köszönöm a segítséget.
(#) korponaiz hozzászólása Jan 5, 2017 /

Sziasztok!

Castone 1200 -as erősítőt kéne javítanom. A neten nem találtam hozzá kapcsolási rajzot. Ebben KD603-as végtranyók vannak egy csomó BD243C és BD 140 társaságában. Az egyik oldal elszállt, füst, csattanás stb. Végtranyók zárlatosak... Jó lenne kapcsolási rajzot találni mert munka, család mellett nincs időm kibogozni a nyákból a kapcsolási rajzot, illetve van egy pár tranzisztor amit BD243C-nek tippelek, de nem látszik rajta a felirat. Lécci segítsetek!
(#) dredd hozzászólása Márc 6, 2017 /

Sziasztok,látom laposodik a fórum,segïpítség kellene,van egy castone cpa 800b végfok,és az egyik oldalán a védelemmel lehet bibi,nem kapcsol be a relé,semmi nem látszik,hogy elszállt volna,végfok része jó,relé is,de nem kap áramot,diodak,tranzisztorokat mértem,jonak tűnnek,mi lehet vele?
(#) vipera1997 válasza dredd hozzászólására (») Márc 6, 2017 /

Szia!
Nézdd meg hogy a kimeneten van-e egyen fesz a panelon.
(#) dredd válasza vipera1997 hozzászólására (») Márc 6, 2017 /

Üdv,nincs egyen fesz a kimeneten
(#) dredd válasza vipera1997 hozzászólására (») Márc 7, 2017 /

Lepróbáltam a relé előtt,szól rendesen a végfok...
(#) vipera1997 válasza dredd hozzászólására (») Márc 7, 2017 /

Akkor a rele lábain nézz feszültséget, nem-e a rele lenne rossz .
(#) dredd válasza vipera1997 hozzászólására (») Márc 7, 2017 /

A relé jó,kicserélem a tranzisztorokat,majd kiderül
(#) saca200 hozzászólása Ápr 13, 2017 /

Sziasztok kérdésem lenne hozzátok.Van egy castone cpa1200-as erösitőm védelem dolgozik mégis bekapcsláskor tranziens hallatszik.Mitől lehet ez?mintha hamarabb huzna meg a relé és nem tünteti el a tranzienseket.Ha tudtok légyszi segitsetek mitől lehet ez?? várom válaszaitokat. Üdv:saca
Ui:Ha valaki lefotozná az övét hogy jól van e kötve a 2 kábel.
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2017
(#) logen76 hozzászólása Júl 7, 2017 /

Sziasztok. valaki akinek lenne 1 kapcsolási rajza, Castone cpa 500b tipusnak, az nagy segitség lenne. Köszönöm.
(#) szaka hozzászólása Aug 26, 2017 /

Sziasztok!

Van nálam egy castone-1200B végfok.
Az egyik csatornán a produkció a következő:
Bekapcsolod, két sárga lámpa felgyullad, megy szépen, majd 5 perc után (de néha változó időközönként ) elhalványodik a sárga LED és lekapcsol az A oldal, pár perc után újra visszakapcsol.
Gondolom a védelem körében a kondik szárazak, de nem találtam rajzot róla.
Van esetleg valakinek rajza hozzá? vagy ötlet mit cseréljek ki pontosan?
(#) szaka válasza szaka hozzászólására (») Aug 28, 2017 /

Sziasztok!

Kicseréltem pár kondit, de a hiba nem oldódott meg. Terheletlenül is lekapcsol majd 5-10 mp múlva vissza.
Van ötletetek hol keressem a hibát?
(#) levaitamas válasza szaka hozzászólására (») Aug 28, 2017 /

Hello!
A védelem reléje előtt mértél DC-t? Nem elképzelhetetlen, hogy nem véletlen kapcsolgat.
(#) szaka válasza levaitamas hozzászólására (») Aug 28, 2017 /

Szia!
Nincs DC fesz rajta. (7 mV csak de az mindkét oldalon).
Csatoltam egy képet, amin látszik (nagyjából) hogy már bekapcsolás után is halványan világít a READY led. Aztán elalszik (akkor lekapcsol a relé), majd vissza.
(#) szaka válasza szaka hozzászólására (») Aug 28, 2017 /

A lágy indító résznél találtam egy tuningot:
Egy 22µF és egy 10µF kondi van párhuzamosan kötve. Gyárilag is ilyennek kell lennie?

1.jpg

(#) szaka válasza levaitamas hozzászólására (») Aug 29, 2017 /

Szia
Van kapcsolási rajzod a védelemről?
Olyan mintha nem kapná meg a tápot kellőképpen.
(#) levaitamas válasza szaka hozzászólására (») Aug 29, 2017 /

A kondi tuning,csak a bekapcsolási késleltetést hosszabbítja meg. Rajzot keresek. Megnézni sajnos nem tudom, mert nekem az újabb B típusú van.
A 7mV szerintem teljesen jó, Reloop azt szokta mondani, hogy +/- 200mV belefér.
Ha kiiktatod a lágyindítót és sorba kötsz a primerrel egy 100W-os izzót mi történik?
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2017
(#) szaka válasza levaitamas hozzászólására (») Aug 29, 2017 /

Szia,

Ez is B típusú.
A trafó elé kössek egy izzót? Az mire lesz jó?
A +-90V meg van. a "B" oldal működik is. Csak az "A" oldal csinálja azt, hogy bekapcsol, már a kezdeteknél is halványabban világít a "sárga" led, majd 5 perc után elalszik, elenged a relé, majd pár másodperc múlva újra kigyullad. És ezt csinálja folyamatosan.
(#) levaitamas válasza szaka hozzászólására (») Aug 30, 2017 /

Nekem csak a hidalhatós fajta van. Ha a B oldal hibátlan, akkor ne bántsd a lágyindító részt. Az izzó az hivatott volna pótolni. A toroid bekapcsolásakor fellépő áramot korlátozni. A hangszóró védő relére lenne érdemes ránézni az "A" oldalon és összehasonlítani a mért feszültségeket a "B" oldaléval.
(#) Koncsar hozzászólása Aug 31, 2017 /

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Caston CPA100H 100V os végfok. A védelem mindig letilt ahogy jel kerül a bemenetre.
A bekapcsoláskor a Ready LED világít, ha a készüléket újra ki és bekapcsolom a védelem tilt.
A baloldali végfokon megjelenik a kimeneten 70 volt DC.
Ha újra várok 5-10 percet, akkor betudom kapcsolni ismét Ready Led világít, ha nem kap jelet, akkor a kimeneten a normális 50mV körüli értéket mérem. Jelre ismét 70 V a baloldali végfokon.

Köszönöm előre is a segítséget.

1.jpg

(#) Koncsar válasza Koncsar hozzászólására (») Aug 31, 2017 /

Még egy képet felteszek a hibás oldalról.
(#) szaka válasza levaitamas hozzászólására (») Szept 1, 2017 /

Szia!
Tegnap nagy ráérésemben szétszedtem az alsó panelt amin a védelem van.
Úgy voltam vele, hogy nem árthat a frissítés ezért kicserélem az apró alkatrészeket.
3 diódát nem tudtam beazonosítani. Tudjátok esetleg, hogy milyen típusúak lehetnek?
Valamint a relé hány voltos lehet benne?

Este összerakom és hátha csoda történik

Egy észrevétel:
Már több régi magyar erősítőt is szerelgettem (pl.:Videoton RA6363S). És azt vettem észre hogy hiába 30 éves készülékről van szó, a benne lévő elektrolit kondik kapacitása a névleges érték fölött van. (Pl.: 4700µF/40V -os kondinál kb. 6100 µF-ot mértem)
Hogy lehet ez?
Mostani kondik meg éppen hogy elérik a névleges értéket.

p1.jpg

(#) szaka válasza szaka hozzászólására (») Szept 1, 2017 /

Sziasztok!

Sikerült a műtét! Kondikat és a diódákat cseréltem ki.
Szépen kapcsol és egyformán világít a két sárga led ( 1 óra elteltével is)!
Köszönöm a segítséget!!
További szép estét!
Következő: »»   16 / 23
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem