Fórum témák
» Több friss téma |
Mennyire ismered a 200W-os 100H-t? A műveleti erősítő tápja jól látom, hogy a panel két szélén lévő 5,6kOhm-os ellenálláson keresztül van megoldva? Ezeket kellene cserélni alacsonyabb tápfesz. esetén?
Igen, azokat kell változtatni .Van ilyenem itthon átalakítva 2*65V-ra.4 ohmra 300w 8 ohmra 180W /oldal. Elég jó hangja van és nagyon jó hogy passzív, nincs ami forogna zorogne ily
Sziasztok az lenne a kérdésem hogyan tudom kimérni hogy egy Castone CPA-1200b erősítő mindkét csatornája ugyanazt a teljesítményt produkálja-e? Azért kérdezem mert szerintem a két csatorna nem egyformán teljesít egyik oldal javítva volt. Előfordulhat hogy az itthon beszerezhető tranzisztorok már nem tudják az eredeti tranzisztorok teljesítményét?
Oszcilloszkóp, felteszed mind a 2 csatornát és tekered neki, és nézed együtt megy-e a szinusz vagy az egyik kisebb/nagyobb.
Üdv,
Nálam van egy Caston 400B erősítő javításon, aminek trafó előtt van egy Triak egység, ami tönkrement.Van benne egy REMIX munkaellenállás ami kiégett, ez kötné át a Triak által leszabályzott feszültséget, ahogy néztem.Első két szám látszódik, viszont lehetett 15 vagy 150Ohm is, 5W- os egyébként.Szerintetek melyik lehetőség lehet a valós inkább?
Ha az lágyindító akar lenni, akkor inkább 15-re tippelnék.
De nem értek hozzá. Valamint a felírat szerint sem nagyon fér ki a 150 Ohm arra a helyre. Egyébként Sebi mesternek (remélem jól emlékszem) volt erre a problémakörre egy zseniális ötlete: Égés előtt/után festéket levakar, két irányban mér. Hiányzó részt kitalál A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2016
15 Ohm 5W.
Sziasztok!
Castone 1200 -as erősítőt kéne javítanom. A neten nem találtam hozzá kapcsolási rajzot. Ebben KD603-as végtranyók vannak egy csomó BD243C és BD 140 társaságában. Az egyik oldal elszállt, füst, csattanás stb. Végtranyók zárlatosak... Jó lenne kapcsolási rajzot találni mert munka, család mellett nincs időm kibogozni a nyákból a kapcsolási rajzot, illetve van egy pár tranzisztor amit BD243C-nek tippelek, de nem látszik rajta a felirat. Lécci segítsetek!
Sziasztok,látom laposodik a fórum,segïpítség kellene,van egy castone cpa 800b végfok,és az egyik oldalán a védelemmel lehet bibi,nem kapcsol be a relé,semmi nem látszik,hogy elszállt volna,végfok része jó,relé is,de nem kap áramot,diodak,tranzisztorokat mértem,jonak tűnnek,mi lehet vele?
Szia!
Nézdd meg hogy a kimeneten van-e egyen fesz a panelon.
Üdv,nincs egyen fesz a kimeneten
Lepróbáltam a relé előtt,szól rendesen a végfok...
Akkor a rele lábain nézz feszültséget, nem-e a rele lenne rossz .
A relé jó,kicserélem a tranzisztorokat,majd kiderül
Sziasztok kérdésem lenne hozzátok.Van egy castone cpa1200-as erösitőm védelem dolgozik mégis bekapcsláskor tranziens hallatszik.Mitől lehet ez?mintha hamarabb huzna meg a relé és nem tünteti el a tranzienseket.Ha tudtok légyszi segitsetek mitől lehet ez?? várom válaszaitokat. Üdv:saca
Ui:Ha valaki lefotozná az övét hogy jól van e kötve a 2 kábel. A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2017
Sziasztok. valaki akinek lenne 1 kapcsolási rajza, Castone cpa 500b tipusnak, az nagy segitség lenne. Köszönöm.
Sziasztok!
Van nálam egy castone-1200B végfok. Az egyik csatornán a produkció a következő: Bekapcsolod, két sárga lámpa felgyullad, megy szépen, majd 5 perc után (de néha változó időközönként ) elhalványodik a sárga LED és lekapcsol az A oldal, pár perc után újra visszakapcsol. Gondolom a védelem körében a kondik szárazak, de nem találtam rajzot róla. Van esetleg valakinek rajza hozzá? vagy ötlet mit cseréljek ki pontosan?
Sziasztok!
Kicseréltem pár kondit, de a hiba nem oldódott meg. Terheletlenül is lekapcsol majd 5-10 mp múlva vissza. Van ötletetek hol keressem a hibát?
Hello!
A védelem reléje előtt mértél DC-t? Nem elképzelhetetlen, hogy nem véletlen kapcsolgat.
Szia!
Nincs DC fesz rajta. (7 mV csak de az mindkét oldalon). Csatoltam egy képet, amin látszik (nagyjából) hogy már bekapcsolás után is halványan világít a READY led. Aztán elalszik (akkor lekapcsol a relé), majd vissza.
A lágy indító résznél találtam egy tuningot:
Egy 22µF és egy 10µF kondi van párhuzamosan kötve. Gyárilag is ilyennek kell lennie?
Szia
Van kapcsolási rajzod a védelemről? Olyan mintha nem kapná meg a tápot kellőképpen.
A kondi tuning,csak a bekapcsolási késleltetést hosszabbítja meg. Rajzot keresek. Megnézni sajnos nem tudom, mert nekem az újabb B típusú van.
A 7mV szerintem teljesen jó, Reloop azt szokta mondani, hogy +/- 200mV belefér. Ha kiiktatod a lágyindítót és sorba kötsz a primerrel egy 100W-os izzót mi történik? A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2017
Szia,
Ez is B típusú. A trafó elé kössek egy izzót? Az mire lesz jó? A +-90V meg van. a "B" oldal működik is. Csak az "A" oldal csinálja azt, hogy bekapcsol, már a kezdeteknél is halványabban világít a "sárga" led, majd 5 perc után elalszik, elenged a relé, majd pár másodperc múlva újra kigyullad. És ezt csinálja folyamatosan.
Nekem csak a hidalhatós fajta van. Ha a B oldal hibátlan, akkor ne bántsd a lágyindító részt. Az izzó az hivatott volna pótolni. A toroid bekapcsolásakor fellépő áramot korlátozni. A hangszóró védő relére lenne érdemes ránézni az "A" oldalon és összehasonlítani a mért feszültségeket a "B" oldaléval.
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Caston CPA100H 100V os végfok. A védelem mindig letilt ahogy jel kerül a bemenetre. A bekapcsoláskor a Ready LED világít, ha a készüléket újra ki és bekapcsolom a védelem tilt. A baloldali végfokon megjelenik a kimeneten 70 volt DC. Ha újra várok 5-10 percet, akkor betudom kapcsolni ismét Ready Led világít, ha nem kap jelet, akkor a kimeneten a normális 50mV körüli értéket mérem. Jelre ismét 70 V a baloldali végfokon. Köszönöm előre is a segítséget.
Még egy képet felteszek a hibás oldalról.
Szia!
Tegnap nagy ráérésemben szétszedtem az alsó panelt amin a védelem van. Úgy voltam vele, hogy nem árthat a frissítés ezért kicserélem az apró alkatrészeket. 3 diódát nem tudtam beazonosítani. Tudjátok esetleg, hogy milyen típusúak lehetnek? Valamint a relé hány voltos lehet benne? Este összerakom és hátha csoda történik Egy észrevétel: Már több régi magyar erősítőt is szerelgettem (pl.:Videoton RA6363S). És azt vettem észre hogy hiába 30 éves készülékről van szó, a benne lévő elektrolit kondik kapacitása a névleges érték fölött van. (Pl.: 4700µF/40V -os kondinál kb. 6100 µF-ot mértem) Hogy lehet ez? Mostani kondik meg éppen hogy elérik a névleges értéket.
Sziasztok!
Sikerült a műtét! Kondikat és a diódákat cseréltem ki. Szépen kapcsol és egyformán világít a két sárga led ( 1 óra elteltével is)! Köszönöm a segítséget!! További szép estét! |
Bejelentkezés
Hirdetés |