Fórum témák
» Több friss téma |
A kipróbálást természetesen ellenőrzött körülmények között!
Idézet: .„elfelejtette a nullát visszakötni. 30 házban szálltak el készülékek.” Ilyen nincs . Ha hiányzik a nulla , akkor nincs zárt áramkör .Egy potenciál nem tud hazavágni semmit sem. Egyébként akkor ott minden házban be van vezetve a 3 fázis röhej , mert a mondat erről szólt. Bár ha nagyon virtuálisan nézzünk , akkor bármi lehet
Pedig megemekedhet a feszültség az egyik fázison, ha a másik túl van terhelve, de akkor is, ha a nulla szakadt az elosztónál, de a földön attól még ott van és minden háznál földelve van.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2016
Hiába emelkedik meg , ha a nulla hiányzik.Mert az volt a gond , hogy le felejtették.
Abban az esetben okoz a túlfeszültség problémát , ha a nulla , és a fázis is jelen van .Akkor nem okozhat egy készülékben gondot , ha csak fázis van , és a védő földelés úgy már nem áll fenn ez a lehetőség.Mivel egy készülékben a védőföldelés nincs kapcsolatban közvetlenül egy adott készülék elektronikus egységeivel.Ha egy egy fázisú motor veszünk , és a házon rajta a védő földelés maga a védő földnek nincs köze a motorhoz , ha ez így van , akkor az a motor vagy test zárlatos , vagy a szigetelése rossz.Ebben az esetben , ha a motor ilyen állapotban van , akkor tönkre tud menni.Viszont , ha ez a motor nem kap nullát csak egy magasabb fázis feszültséget nem fog történni semmi.És ez minden készüléknél így van .Három fázisú készülékeknél lehet gond.
A védőföldelés tökéletes kapcsolatban van a nullával!
Hát hogyne , és a virtuális védő föld ?
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2016
Rosszul fogamazta, de nem beszélt hülyeséget, nézz utána, ha nem érted.
Sziasztok
Egy kicsi segítségre lenne szükségem. Az egyik helyiségben van két alternatív kapcsoló ami egy lámpát kapcsol. Namost azt szeretnem megtudni , hog ki tudnám váltani az egyik kapcsolót egy dimmer kapcsolóra. Aki jártas ebben a kérdésben legyen szíves segíteni .
Szia!
Ahogyan nézem, dimmer-ből nem igazán van kettős, gyakorlatilag az összes teljes kapcsolóhelyet foglal el. Ezen felül, olyat sem igazán találtam, amelyik 106-os (azaz alternatív) lett volna, mindegyik 101-es. Azaz szerintem kicsit nagyobb átalakítást igényel a dolog. Hirtelen két ötletem van: - Vésel még egy dobozt a másik mellé/alá/fölé. Sorolókeret és a kapcsolócsaládba illő dimmer. Plusz doboz bevésést kulturáltan is meg lehet csinálni. Tökéletes és egyszerű megoldás. - Veszel egy távirányítós dimmert, és a plafon alatt a dobozban/doboz felett, vagy a lámpánál elhelyezed. Így nem kell vésni és a távirányító miatt divatos is. +1: egyszerőel lecseréled a lápát távirányítósra
Hat igazából az egyik kapcsolót ki akartam venni és annak a helyére betenni.
Csak az érdekel hogy fűzés és kábelezes nélkül meg lehetne oldani .
Fűzni biztosan nem kell.
Viszont sem kettős helyre építhető dimmert, sem alternatív dimmeres kapcsolót nem találtam. Ezért gondolom, hogy kiveszem a régi kapcsolót és beteszem helyette a másikat megoldás nem igazán van. Bár lehet hogy szakmabeliek tudnak ilyen szerelvényt javasolni...
Na közben találtam. Kínában mindent gyártanak.
Úgy kell rá keresni, hogy 3 way dimmer, vagy 3 gang dimmer switch.
Valamelyik alternatív kapcsoló mellé befúrsz(vésel) egy másik 65-ös dobozt amibe megy a 101-es dimmer és csak sorosan összevezetékeled a két kapcsolót. kb. fél óra alatt elkészíthető a mű.
Szerintem.
Gyakorlatilag ez olyan ami nekem van mert ez nem csak dimmer hanem kapcsoló is.
Tehát kapcsol és tekered ra a fényt
de nekem nem kell mond a két kapcsoló.
Tehát be kötom az egyik oldalon. Rateketem egy x fényerőre es a másikkal akár ki is tudom kapcsolni. Ha ugyan azt vissza nyomom azon a fényénél fog világítani amit ratekertem. Jól gondolom?
Volt Kontaktában érintős fényerőszabályozós, ahhoz volt segédkapcsoló, ez a kettő ugye megoldotta a feladatot, hátha van még ilyen, nézz utána.
Nekem Valena van otthon az régebbi típus azt is lehet váltóba kötni, ez újabb, bár nem olcsó.
Be lehet kötni mindenféle trük knélkül az egyik kapcsoló helyére, de ez azt hozza magával, hogy a másik kapcsolóval le tudod kapcsolni, viszont ebben az állásban hiába tekergeted a fényerőszabályzót.
Ja azt gondoltam a lényeg hogy működni fog.
Az pont jó mert beállítok egy x fényerőt a másikkal meg kapcsolgatom. Köszönöm mindenkinem a hozzászólást.
3fazisu gepeknel eppenhogy semmi gond nincs, egyenloek a terhelesek, a fazisaramok.
3 fazisu motoroknal nincs is a nulla odavezetve, a csillagpontban po tosan nulla a feszultseg. Virtualis nulla. Boritsd fel ezt az allapotot, es szamolj. A mellekelt kepen rajzolt ertekekkel a 400 ohmos terhelesen 300 V koruli effektiv erteket mersz. Akkor most hogy is van ez? De ezt ne itt a monitor topikba. A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2016
Egy kitiltás, hat figyelmeztetés ellenére is off-olsz!
Szerinted miért is nem kellene kitiltani téged?
Sziasztok! Fürdőszoba felújítás alkalmával régi öntöttvas kádat cserélek lemezkádra. Az új kádon van egy fül, amihez vezetéket lehet rögzíteni. Ezt hova kössem rendeltetése szerint? Villanybojlerről érkezik a meleg víz, amit "éjszakai áram" táplál. Természetesen a régi kád sehova sem volt bekötve.
Védő Földelés.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2016
Tehát mondjuk a bojler védőföldeléséhez kössem? EPH témában olvasgattam még, de az nincs nálunk.
Lehet oda is , csak az a lényeg , hogy az a védőföldelés valóban védőföldelés legyen.
Köszönöm! Majd próbalámpával összekötöm a fázist és a védőföldet, a fí relének oldania kell. Ha ez így lesz, akkor használható, ugye?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |