Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Ha LM1036 hangszínszabályzót szeretnél és vagy abban a szerencsés helyzetben, hogy még nem gyártottad le a NYÁK-ot, akkor arra a panelra kéne felraknod a fázisfordítási lehetőséget. Az egytelepes táplálás miatt érdemes körültekintően megtervezed a csatolásokat, ebben a segítségem vedd felajánlottnak.
Inkább vettem ezt az LM1036-os ötletet. Marad magában a fázisfordító, de szeretnék még elé rakni egy hangerő szabályzó potit, csak nem tudom milyen ellenállású lenne nekem a megfelelő.
Esetleg lehetne a bemenetet söntölő 1-10k ellenállás (vagy mint normál esetben egy poti). Mind a laptop, mind a telefon terhelhető jelet ad, így nem lesz gond az üzem közbeni jelkábel kihúzáskor.
El küldenéd nekem ezt a nyák tervet?
4 csatornás végfokhoz lett átvariálva. Azért van 2 ic meg minden duplán. ha kell megfelezem neked.
müködik TL072,TL082,illetve NE5532 vel is. kinek mi a szimpi ![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2016
Köszi
Nincs mit. Ha tudok bármiben segíteni keress bátran
![]() A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2016
Sziasztok!
A gépen találtam egy képet szinte biztos hogy innét való tudnátok segíteni hogy ki tette fel?
Legfőképp a kapcsolás és a nyákterv érdekelne. Nagyon korrekt és szép kivitelezés éppen ezért fogott meg ez a nyák
Alkotó kolléga készített hozzá rajzot és publikált NYÁK-tervet itt a témában, így fest.
Sziasztok, tervezek építeni egy 4 csatornás erősítőt, melynek a 3. és 4. csatornája hidalható lenne, illetve lenne benne egy crossover, hogy képes legyen hídban Subot hajtani. Elviekben jól gondolkodok? Blokkábra mellékeltben! (össze lehet kötni a VCA-k vezérlőbemenetit, hogy ne kelljen stereo potit használni? Illetve a hangerő szabályzását a 3-as 4-es csatornának a szűrő után kéne megtenni, vagy jó előtte?)
Ezt már Reloop -remekül- kitalálta, és egy kipróbált, bevált paneltervet is találsz hozzá. Nagyjából itt indul.
Szia! A szűrő előtti szabályozás előnye, hogy a szűrőt nem fogod túlvezérelni, hátránya a magasabb alapzaj, a szűrő zaja a hangerő szabályzó állásától függetlenül kijut a végfokra. Mondjuk szubnál ennek alig van jelentősége.
Köszönöm, valószínűleg én kicsit áttervezem majd, mert 7293-as modulokat akarok meghajtani, ahol 27293 dolgozik párhuzamosan így 100w fölé tudok menni. Továbbá a hangerőszabályozást VCA Ic-vel terveztem (van valakinek tapasztalata velük?). És az utolsó módosítás, hogy a subot kapcsolhatóra tervezem, tehát vagy 4 csatornát tud, vagy 2.1-et.
Milyen programmal készült a nyák? CAM file-okat tud generálni a program?
Sziasztok!
A TDA7294-es modul alapzaját hogyan lehet csökkenteni? Letekert potméter állásnál észrevehetően sistereg, hangszínszabályzóval kicsit hangosabban nélküle viszont halkabban.
Szia! Úgy vizsgáld, hogy közvetlen a panel bemenetén kötöd testre a jelbemeneti pontot. A szokásos 22k/680Ω visszacsatolást használva szinte tökéletesen zajmentesnek kell lennie. Ha nem így lenne, tisztítsd meg a NYÁK forrasztási oldalát, mert a folyatószermaradványok képesek ilyen kúszóáramot generálni. Továbbiakban, pedig azt a pár passzív alkatrészt komplett is lecserélheted.
Sziasztok. Következő kérdéssel fordulnék hozzátok Szakik. Építettem két TDA7294-es végfokpanelt.. Az egyik elsőre indult. A másik pedig nem igazán szeretné az igazságot. Halkan szól, recsegve.. Kimeneten 5-6Voltot mérek.. Mi lehet a baj?
![]() A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2017
Szia! Nem sok jót nézek ki az IC-ből. A KIT-hez mellékelt leírás nem említi, hogy a táp puffereit ki kell sütni, mielőtt rákötjük az erősítőt és arra sem hívj a fel a figyelmet, hogy az IC-t fogassuk a hűtőbordára mielőtt megkezdenénk beforrasztani a lábait, hogy csak a leggyakoribb hibákat említsem.
Most találtam neten ! Szerintetek volna nyákrajz hozzá hogy házilag is lehetséges legyen ilyet építeni ? (2x150W)
Nem látom a képen, de mindenképp szigeteld el az IC- hűtő zászlaját a bordától.
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat. Ki sütöttem a puffereket mielőtt rá kötöttem az IC-re. Legközelebb rá fogatom az IC-t a bordára.. Úgy könnyebb lesz köszönöm. Az IC Szigetelve van a bordától, Képen Nem igazán látszik.. A hiba a következő volt.: A Forrasztásnál nem a legjobb ón-t használtam.. Így "gyantás" (javítsatok ki ha rosszul tudom a nevét. (kezdő vagyok e téren.)) maradt az IC lábai között.. Feltételezem kisebb fajta rövid zárlatot eredményezett.. Le takarítottam szépen róla és "Láss csodát" működik kifogástalanul ![]() Még 1x köszönöm szépen a válaszokat.! Üdv! ![]()
Csupa true hole-s alkatrész. Szerintem minden további nélkül meg lehetne oldani.
Üdv
Orion se 1025 erősítőtv szeretnék felébreszteni égett álmából. A végfok elvileg halott. Gondoltam beleteszek egy ilyet: Bővebben: Link Ismeri valaki ezt a kapcsolást?
Az Orion SE 1025 topicban lajos1969 kolléga feltett egy eredeti IC-s kapcsolást, védelemmel. Én is ugyanezt építettem meg régebben, de Ő egybegyúrta a védelmet és a végfokot, egy panelra. Kiváló. Javaslom, azt építsd utána.
Izgalmas fotó. Ehhez minden alkatrész előre össze kell lapítani.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |