Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   570 / 609
(#) reloop válasza BI-AMP hozzászólására (») Dec 9, 2016 / 1

Szia! Ha LM1036 hangszínszabályzót szeretnél és vagy abban a szerencsés helyzetben, hogy még nem gyártottad le a NYÁK-ot, akkor arra a panelra kéne felraknod a fázisfordítási lehetőséget. Az egytelepes táplálás miatt érdemes körültekintően megtervezed a csatolásokat, ebben a segítségem vedd felajánlottnak.
(#) BI-AMP válasza reloop hozzászólására (») Dec 9, 2016 /

Inkább vettem ezt az LM1036-os ötletet. Marad magában a fázisfordító, de szeretnék még elé rakni egy hangerő szabályzó potit, csak nem tudom milyen ellenállású lenne nekem a megfelelő.
(#) Kovidivi válasza reloop hozzászólására (») Dec 10, 2016 /

Esetleg lehetne a bemenetet söntölő 1-10k ellenállás (vagy mint normál esetben egy poti). Mind a laptop, mind a telefon terhelhető jelet ad, így nem lesz gond az üzem közbeni jelkábel kihúzáskor.
(#) BI-AMP válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 10, 2016 /

Akkor a 10K s poti elég lesz?
(#) kissattila88 válasza krisz69 hozzászólására (») Dec 10, 2016 /

El küldenéd nekem ezt a nyák tervet?
(#) krisz69 válasza kissattila88 hozzászólására (») Dec 10, 2016 /

4 csatornás végfokhoz lett átvariálva. Azért van 2 ic meg minden duplán. ha kell megfelezem neked.
müködik TL072,TL082,illetve NE5532 vel is. kinek mi a szimpi Zener és elötét ellenállás elhagyásával +-15V ról megy. Így most 60 Vdc-hez van be állitva, fő tápról üzemel.
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2016
(#) Kovidivi válasza BI-AMP hozzászólására (») Dec 10, 2016 /

Igen.
(#) kissattila88 válasza krisz69 hozzászólására (») Dec 10, 2016 / 1

Köszi
(#) krisz69 válasza kissattila88 hozzászólására (») Dec 10, 2016 /

Nincs mit. Ha tudok bármiben segíteni keress bátran
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2016
(#) kezdoke hozzászólása Dec 16, 2016 /

Sziasztok!

A gépen találtam egy képet szinte biztos hogy innét való tudnátok segíteni hogy ki tette fel?
(#) reloop válasza kezdoke hozzászólására (») Dec 16, 2016 /

(#) kezdoke válasza reloop hozzászólására (») Dec 18, 2016 /

Legfőképp a kapcsolás és a nyákterv érdekelne. Nagyon korrekt és szép kivitelezés éppen ezért fogott meg ez a nyák
(#) reloop válasza kezdoke hozzászólására (») Dec 21, 2016 /

Alkotó kolléga készített hozzá rajzot és publikált NYÁK-tervet itt a témában, így fest.
(#) rammeradrian hozzászólása Dec 25, 2016 /

Sziasztok, tervezek építeni egy 4 csatornás erősítőt, melynek a 3. és 4. csatornája hidalható lenne, illetve lenne benne egy crossover, hogy képes legyen hídban Subot hajtani. Elviekben jól gondolkodok? Blokkábra mellékeltben! (össze lehet kötni a VCA-k vezérlőbemenetit, hogy ne kelljen stereo potit használni? Illetve a hangerő szabályzását a 3-as 4-es csatornának a szűrő után kéne megtenni, vagy jó előtte?)
(#) Alkotó válasza rammeradrian hozzászólására (») Dec 25, 2016 /

Ezt már Reloop -remekül- kitalálta, és egy kipróbált, bevált paneltervet is találsz hozzá. Nagyjából itt indul.
(#) reloop válasza rammeradrian hozzászólására (») Dec 25, 2016 /

Szia! A szűrő előtti szabályozás előnye, hogy a szűrőt nem fogod túlvezérelni, hátránya a magasabb alapzaj, a szűrő zaja a hangerő szabályzó állásától függetlenül kijut a végfokra. Mondjuk szubnál ennek alig van jelentősége.
(#) rammeradrian válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 26, 2016 /

Köszönöm, valószínűleg én kicsit áttervezem majd, mert 7293-as modulokat akarok meghajtani, ahol 27293 dolgozik párhuzamosan így 100w fölé tudok menni. Továbbá a hangerőszabályozást VCA Ic-vel terveztem (van valakinek tapasztalata velük?). És az utolsó módosítás, hogy a subot kapcsolhatóra tervezem, tehát vagy 4 csatornát tud, vagy 2.1-et.
(#) rammeradrian válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 26, 2016 /

Milyen programmal készült a nyák? CAM file-okat tud generálni a program?
(#) Helios hozzászólása Dec 26, 2016 /

Sziasztok!

A TDA7294-es modul alapzaját hogyan lehet csökkenteni? Letekert potméter állásnál észrevehetően sistereg, hangszínszabályzóval kicsit hangosabban nélküle viszont halkabban.
(#) reloop válasza Helios hozzászólására (») Dec 27, 2016 /

Szia! Úgy vizsgáld, hogy közvetlen a panel bemenetén kötöd testre a jelbemeneti pontot. A szokásos 22k/680Ω visszacsatolást használva szinte tökéletesen zajmentesnek kell lennie. Ha nem így lenne, tisztítsd meg a NYÁK forrasztási oldalát, mert a folyatószermaradványok képesek ilyen kúszóáramot generálni. Továbbiakban, pedig azt a pár passzív alkatrészt komplett is lecserélheted.
(#) Nandi97 hozzászólása Jan 2, 2017 /

Sziasztok. Következő kérdéssel fordulnék hozzátok Szakik. Építettem két TDA7294-es végfokpanelt.. Az egyik elsőre indult. A másik pedig nem igazán szeretné az igazságot. Halkan szól, recsegve.. Kimeneten 5-6Voltot mérek.. Mi lehet a baj?
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2017
(#) reloop válasza Nandi97 hozzászólására (») Jan 2, 2017 / 2

Szia! Nem sok jót nézek ki az IC-ből. A KIT-hez mellékelt leírás nem említi, hogy a táp puffereit ki kell sütni, mielőtt rákötjük az erősítőt és arra sem hívj a fel a figyelmet, hogy az IC-t fogassuk a hűtőbordára mielőtt megkezdenénk beforrasztani a lábait, hogy csak a leggyakoribb hibákat említsem.
(#) kicsizsola hozzászólása Jan 2, 2017 /

Most találtam neten ! Szerintetek volna nyákrajz hozzá hogy házilag is lehetséges legyen ilyet építeni ? (2x150W)

tda.jpg

(#) bencikusz válasza Nandi97 hozzászólására (») Jan 3, 2017 /

Nem látom a képen, de mindenképp szigeteld el az IC- hűtő zászlaját a bordától.
(#) Nandi97 hozzászólása Jan 4, 2017 /

Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat.
Ki sütöttem a puffereket mielőtt rá kötöttem az IC-re.
Legközelebb rá fogatom az IC-t a bordára.. Úgy könnyebb lesz köszönöm.
Az IC Szigetelve van a bordától, Képen Nem igazán látszik..

A hiba a következő volt.: A Forrasztásnál nem a legjobb ón-t használtam.. Így "gyantás" (javítsatok ki ha rosszul tudom a nevét. (kezdő vagyok e téren.)) maradt az IC lábai között.. Feltételezem kisebb fajta rövid zárlatot eredményezett.. Le takarítottam szépen róla és "Láss csodát" működik kifogástalanul

Még 1x köszönöm szépen a válaszokat.!
Üdv!
(#) diamik válasza kicsizsola hozzászólására (») Jan 4, 2017 /

Csupa true hole-s alkatrész. Szerintem minden további nélkül meg lehetne oldani.
(#) darthdenes hozzászólása Jan 7, 2017 /

Üdv
Orion se 1025 erősítőtv szeretnék felébreszteni égett álmából.
A végfok elvileg halott.
Gondoltam beleteszek egy ilyet:
Bővebben: Link
Ismeri valaki ezt a kapcsolást?
(#) Csupasz válasza darthdenes hozzászólására (») Jan 7, 2017 /

Az Orion SE 1025 topicban lajos1969 kolléga feltett egy eredeti IC-s kapcsolást, védelemmel. Én is ugyanezt építettem meg régebben, de Ő egybegyúrta a védelmet és a végfokot, egy panelra. Kiváló. Javaslom, azt építsd utána.
(#) Alkotó válasza darthdenes hozzászólására (») Jan 7, 2017 /

Izgalmas fotó. Ehhez minden alkatrész előre össze kell lapítani.
(#) ZSozsóó válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 7, 2017 /

Gratulálok a hozzászólásodhoz!
Következő: »»   570 / 609
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem