Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Ez a micsoda egy mopedről volt levéve, pontosabban a gyújtótekercsről. Nem tudom mi lehet ez, de talán lehet köze ahhoz, hogy nem indul be a motor! 2 vezeték jön ki belőle, az egyiken van egy megszakító kapcsoló. Kösz előre is.
A lábak távolsága 1,27 mm (mert ez a szabvány,) és Lomex, HQ (vagy hasonló) lehet a beszerzés helye.
A lábak távolsáa 1.25mm.
De lehet hogy rá lehet erőszakolni az 1.27 -est is.
Hi
Ezt milyen motorbol szedted ki? Valószínüleg ez maga gyújtáselektronika. Ha elromlott nem hiszem ,hogy házilag meg lehetne javítani. Amúgy ez simán okozhatja a hibát. De lehet hogy az egész gyújtásrendszer elromlott. Abból viszont már elég húzós 1 új. -fontos a blokk típusa-
Hi
A motor típusa egy 1993-as Piaggio, kis 50 köbcentis, ha ez segít. Jó volna tudni, hogy mi lehetett ennek a szerepe (azelőtt nem volt begyújtva, s most jó volna végre feléleszteni), azt sem tudom hogy mit mérjek rajta, mikor jó, mikor hibás... A közepén van egy állítható ellenállás, azt állítva változik a 2 vezeték közötti ellenállás. Az is lehet hogy egy lopásgátló maradványa...
Egy biztos, hogy ami középen rajta van az egy hexadecimális kódkapcsoló.
Lehetséges hogy riaszto, vagy lopásgátló maradvány. Magához a gyujtáshoz igy közvetlen biztos nincs köze.
Kösz a felvilágosítást. Tehát nincs köze a gyújtáshoz.
Akkor folytatódhat a szerelés
Elképzelhetö, bár nem ismerem ennyire a piaggiot, hogy aktiv gyujtáskulcsa ....az az inmobiláizere volt ez az "izé" annak lehetett a kódkapcsolója, például. De KÖZVETLENÜL nem avatkozott a gyujtásba, mert ott semmi hexadecimálisan kodolandó cucc nincs.
hgcjhb
Bocs de nem igazán értettem mit mondasz.
Helló. miylen értékű a sárga téglalap alakú kondi?
Van egy pár B675 tipusú( tranzisztorom ?)
Valaki tud róla valami adatot? a Datasheet -ben sem találtam meg !!
Köszi a segítséget már csak a lábakat kéne azonosítanom
kínai az adatlap!
Pedig elég jól beazonosítható: Bővebben: Link ( igaz kicsit keresni kell )
De segítek, ne keresgess feleslegesen: B - C - E ha szemből nézed.
Mindenkinek köszönöm a segítséget .
Üdv
szétszedtem egy régi fénymásolót, és kijött belőle egy pár alkatrész amiről nem találtam neten infót.
az első: két léptetőmotor, amihez találtam adatlapot, de a meghajtásáról semmi nem volt. tud valaki valamit ezekről? http://www.diodaweb.extra.hu/kepek/alkatresz/leptetooldal.JPG a második: valószínűleg a fénymásoló vezérlője lehet, szerintem valami EEPROM. http://www.diodaweb.extra.hu/kepek/alkatresz/eeprom.JPG nagyjából eddig ezek azok amikről jó lenne többet megtudni
Léptetőmotor vezérlést itt is találhatsz.
Az alatta lévő ic valószínű egy 256 Kilobites (32,768 x 8-Bit) CMOS EPROM Ami a matricán van az a benne lévő szoftver típusa, verzió száma, és a neve a szoftvernek. Alatta van a a Típusa, ott ahol be van vágva a vége. Nekem is van egy kupac belőlle otthon. (a képen egy kisebb kupac látható.) Közepén vagy egy veg, amin keresztül lehet látni a chipet. Ezt egy UV fény nyalábbal megvilágítva a tartalmát elveszti az EPROM.
Üdv! Ezek milyen fajta kondik? A nagyról tudom, hogy 470nF, de a kicsi az 104S, ami 100nF, de a számoló progiban S jelűt nem találtam?!
Az S valószínűleg a tűrésmezőt jelöli.
A K betű az 10%-ot jelent, az S-ről pedig halvány fogalmam sincs
a léptetőmotor vezérlésével tisztában vagyok, csak azt nem tudom hogy ennél a motornál melyik kábel melyik tekercshez tartozik
miután leszedtem a matricát az IC-ről án is rájöttem hogy eprom lesz
Következtetés alapján, a barna a GND, a piros fehér pedig meg a két "fázis".
Sziasztok!
Gondoltam ide is elfér a kérdésem. Lég-kondenzátort keresek, valami olyasmit ami a tuneres régi rádiókban van, tehát hogy a fegyverzeteket tekered egymás felé. A kérdésem az lenne hogy gyártanak e még ilyet? És hogy hívják őket...jó lenne legalább egy típus...mindegyek a paraméterek. (mondjuk nekem olyan kéne aminek a magassága kissebb mint 1 cm) Előre is köszönöm a segítséget! Ákos
> tehát hogy a fegyverzeteket tekered egymás felé.
Valami ilyesmire gondoltal? > A kérdésem az lenne hogy gyártanak e még ilyet? Inkabb bontasbol lehet mamar beszerezni > És hogy hívják őket... Forgokondenzator. Legtrimmer. > nekem olyan kéne aminek a magassága kissebb mint 1 cm) Ebben a mereteben legforgot nemigen talalsz... |
Bejelentkezés
Hirdetés |