Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   69 / 198
(#) Ge Lee válasza velegiistvan hozzászólására (») Dec 22, 2016 / 4

Már megint kezdődik a forrasztás köpködése, ráadásul alaptalanul, és ahogy látom 0 tapasztalat birtokában. Kritikusan melegszik 2A terhelés mellett mi? Hát persze. Akkor leírom sokadszorra is. Elég sok alkalmazásban használok lion akkukat, többek között akkus fúrót is újítottam így fel, nem is egyet. Kivétel nélkül forrasztva van az összes, évek óta működnek, és nem 2A hanem 15-20A van kiszedve belőlük tartósan.
Ha valaki nem tud forrasztani az nem az akku hibája...
(#) yulo5310 válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 22, 2016 /

(#) nedudgi válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 22, 2016 /

Annyiban pontosítanám a dolgot, hogy egy ilyen forrasztás nem minden körülmények között sikerül. Ha elméletileg is képben van az elkövető, és rendelkezésére áll a megfelelő technika, akkor bele lehet vágni. A kolléga figyelmeztetése jószándékú.
(#) nagym6 válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 22, 2016 /

Igen, gyakorlattal megoldható, de könnyű elcseszni. Én rendesen felmelegedett min. 100W pákával, előkészített felülettel egy pillanat alatt forrasztom, és utána hideg vízben hűtöm a forrasztási részt, minél kevésbé melegedjen át az akku.
(#) Ge Lee válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 22, 2016 /

Az akku végének ónozása egyetlen másodperc, a drót ráforrasztása meg még egy, illetve ha kevés az ón és többet kell odanyomni akkor 2. Nem az akku, de a forrasztás környéke sem melegszik fel ennyi idő alatt. És nyilván nem egy menetben forrasztom. Ez olyan mint egy 16 lábú IC, nem állok neki beforrasztani mind a 16 lábat, hanem beforrasztok hármat négyet, aztán amíg visszahűl a tok addig mást forrasztok és utána jön újabb 3-4 láb.
(#) Kovidivi válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 22, 2016 /

Én is megszenvedtem a 35W-os pákával. Én a cellára ponthegesztett fülekre forrasztottam.
(#) rascal válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 22, 2016 /

Hány wattos és milyen hőmérsékletű pákával szoktál akkut forrasztani?
(#) Ge Lee válasza rascal hozzászólására (») Dec 22, 2016 /

Leginkább a kattogós wellerrel, mert általában abban van a vastag hegy a kábelek forrasztásához.
(#) rascal válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

Az úgy 50W ha jól tudom, és milyen hőmérsékletű a hegy benne? (Milyen szám van beleütve? Nem wellereseknek: annyiszor 100 fok Fahrenheitben.)
(#) Kovidivi válasza velegiistvan hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

Egy 20Nm-t tudó csavarbehajtót, 3S2P cellapakkal, vagyis 11.1V-tal meghajtva ne lenne elég a 15A? Az több, mint 150W. Ha 250W-nál húznám meg a határt, elolvadnának a vezetékek a behajtóban. Még talán 10A is elég lesz. Ha 10A folyik a motor felé, ott már valami nem stimmel. Az embernek tudnia kell, hol a határ, és nem addig terhelni egy fúrót, hogy szegény motorból kiszálljon a füst... Ha nagyobb erő kell, mint amit tud, hozni kell a 230V-os gépet! Ami nálam eddig a legjobban megterhelte az akksis fúrót, az az volt, mikor 68mm-es lyukat készítettem fába. Ott is ésszel kell nyomni neki a gépet, mert azonnal megszorul, és olyankor nem 15A folyik.
12V-os eredetileg a gép. A másik Bosch csavarbehajtó 4 soros cellát fog kapni, kb. 5-10A áramkorláttal. Így lesz egy gépem kifejezetten fúrásra (akár ütvefúrásra is), és egy másik, ami könnyebb munkákra lesz befogva, mint ki-be hajtani a csavart.
Még ki kell találnom, milyen cellát kapjon, mert van van 3db 1500mAh-t tudó cellám, meg 5db 1100mAh-t tudó (lemért). A gyengébb akksiból 4 ugyanannyi energiát tárol, mint a 3 erősebb 6 cella fér be maximum a régi akksik helyére. Lehet érdemes lenne vásárolni valahonnan 4db 2400mAh-t tudó akksit.
(#) Ge Lee válasza rascal hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

Hetes, más hőértékűt wellerben nem használok.
(#) brugo hozzászólása Dec 23, 2016 /

Ajáljatok egy megbízható szigetelésű (nyelü) fogót amivel nyugodtan megfoghatom a fázist .
(#) Bakman válasza brugo hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

Én Knipex fogókat használok (1000 V szigetelt) ha villanyszerelésre kerül a sor, soha nem csalódtam bennük (más területen sem).
(#) brugo válasza Bakman hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

Köszönöm a gyors vállaszt , de olcsóbb nincs ?
(#) Kovidivi válasza brugo hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

Van olcsó is, csak csavarsz vele néhányat, és elkopik a feje. Aztán veszel drágábbat.
(#) elektroncso válasza brugo hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

Villanyszerelő szerszámból? Olyanból amit arra terveztek, hogy feszültség alatt dolgozzanak vele? Nincs. Én legalábbis nem bíznák meg benne. Ezek speciális szerszámok. Sőt! Ha jól emlékszem (az időközre) ezeket évente alá kell vetni szigetelési ellenállás vizsgálatnak, amin ha elbukik akkor újat kell venni.
Persze olcsóért lehet venni a tuskóban, ha meg agyonüt a villany, akkor nem jött össze...
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2016
(#) brugo válasza elektroncso hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

Nagyon szépen köszönöm, ha már többen is mondjátok akkor az lessz. Ez amit csatolmányként küldök nagyon tetszik ez megfelelne a 230 ACV- re ?

474472.jpg

(#) (Felhasználó 116638) válasza brugo hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

(#) brugo válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

Nem vágni akarok vele, hanem megfogni a drótot és áthelyezni egy másik lyukba ( csatlakozóba ).
(#) habazutty válasza brugo hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

Szia!

De van!
Bármelyik gyártótól is választassz, ha VDE 1000V rajta van annak jónak kell lennie. Én HAUP-ákat használok, de nem a kifejezetten FAM szerszámait, hanem a "sima" VDE- fogóit. Rendben vannak. TRACON (bár nem csípem) nem hiszem, hogy ki merne adni a kezéből olyan fogót amire rá van írva és nem tudja. A kínálat hatalmas, bármelyik nagy szerszámosnál találhatsz kedvedre valót. Még Würth-ben is ki lehet fogni jó árú fogót. Pl.: Bővebben: Link A CetaForm is elég jó.

Azt Neked kell eldöntened mennyit fogod használni, mennyit ér meg.

Lehetőleg csak olyat amire rá van írva, hogy tudja. Abban pedig igaza van elektroncsonek, hogy aki FAM munkákra használja a szerszámait azokat időközönként felül kell vizsgáltatni és ha sérülés van rajta természetesen nem szabad használni. De ez igaz a szigetelt csavarhúzókra is. Azokkal hamarabb nyúlkálunk fesz. alatti részekhez. A szárak szigetelés könnyen sérülhet.

Szerintem.
(#) (Felhasználó 116638) válasza brugo hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

Akkor csőrös(rádiós) fogóra keress rá.
Gondolom megy a Google.
(#) brugo hozzászólása Dec 23, 2016 /

Tehát az amit belinkeltem nem jó ?
(#) Ge Lee válasza brugo hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

Nekem van egy 20 éves kisméretű kombifogóm, Diamant a fantázianeve, rá van írva hogy 5000 Volts. Piros színű, olyan se nem gumi se nem műanyag szigetelés van a nyelén. Bármikor összetekerem vele a fázist feszültség alatt is, pedig csupa retek már a nyele.
De olyat is csináltam már nem egyszer hogy kivittem a konyhai széket aminek műanyag tuskókban végződnek a fém lábai, meg felvettem a fürdőpapucsomat ami olyan kínai gumi, felálltam a székre és csupasz kézzel összetekertem a fázist, még csak nem is csípett. Persze nem ez a követendő példa, csak leírtam.
(#) Alkotó válasza brugo hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

YATO. Már nagyon jó minőség, de még kellően alacsony ár. Néhány szerszámos tapasztalat alapján (éppen fogók), remek választás.
A szigeteléssel kapcsolatban nincs tapasztalatom, de ha teheted ne szerelj feszültség alatt, mert a fogónak csak a nyele szigetelt. Néha elkerülhetetlen, de azért jobb az elővigyázatosság.
Pl. itt YATO
(#) Scoud hozzászólása Dec 23, 2016 / 1

Sziasztok!
Bővült a laboratórium! MPS-3003L-3 -as tápegységgel. Teljesítményéhez képest igen olcsó, ezért is kérném ki a véleményeteket. Kezdő/amatőr/első tápegység gyanánt hogyan vélekedtek erről az eszközről? Későbbi teszteléskor szívesen leírom tapasztalataimat!
(#) nagym6 válasza Scoud hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

Évek óta használom probléma nélkül mikroelektronikához, hozzáteszem nagyobb terhelést nem kap. Illetve egy baja lett, az egyik led kijelző egy szegmense nem világít.
(#) Gafly válasza Scoud hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

Ránézésre teljesen jó és irigylésre méltó darab.
DE tanuld meg használni és olvass utána (remélem megvan a doksija) hogy ezek mit jelentenek az esetedben!
- C.C./C.V.
- Indep
- Seriel
- Parallel
- Slave
- Master
- Tracking
Egyébként sok "gyilkosságot" követhetsz el...
(#) borvendeg válasza Scoud hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

Szia!

Abszolút alap funkciókat támogató táp, annak viszont jó.
-Amivel szívtam: A nyomógombok amivel párhuzamosítani tudod vagy sorosítani illetve különállóvá tenni nekem nem állt kézre mindig gondolkoznom kellett hogy melyiket kell benyomni melyiket nem.
-Hiányzik az a funkció hogy a kimenete lekapcsolható legyen, de ez egy kapcsolóval upgradelhető.
-Vigyázz ne potyogjon be fém hulladék a furatokon.
-Párszor megküldtük a teljesítménye határának közelben de nem volt vele gond.
Egy szó mint 100 nem nyúltál mellé.
(#) Gafly válasza borvendeg hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

Idézet:
„Vigyázz ne potyogjon be fém hulladék a furatokon.”

Ez nagyon jó (bár teljesen jogos).
Olyasmi lehet, mikor nálunk belepisilt a macska a kenyérpirítóba

Szerintem is jó táp, tudni kell használni.
Más a fél izéjét odaadta volna egy hasonlóért, annó. Kezdőnek, amatőrnek igazán szuper
(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

Idézet:
„Olyasmi lehet, mikor nálunk belepisilt a macska a kenyérpirítóba”
Azért, mert nem volt bekapcsolva.
Következő: »»   69 / 198
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem