Fórum témák
» Több friss téma |
Rendben, de akkor hogyan tud mindegyik világítani egyszerre? Mivel van olyan üzemmódja is.
Állítsd be az egyszerre világító üzemmódot
nézd és rázd meg a fejed , meglátod hogy villog .. Ha elég gyorsan rázod még azt is meglátod hogy külön külön világít a két sor A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2016
Sikeresen belekeveredtem egy 24V AC villogós füzérbe! A kérdésem az, hogy a villogtató-dobozkából kijövő drótoknak mi a bekötésük, hogy égő-sorokat eredményezzenek???
A panelről tegyél fel képet, mert ez alapján senki sem tud tanácsot adni. Egy közös pont van és 4 izzósor, a közöset kell megkeresni.
Ennél jobban sajnos nem tudom szétszedni, mert a kínaiak ragasztották!
A képemen a ~ a tápfeszültség-bemenet, és a számozottak mentek az égő-sorokra! Csak azt kellene tudni, hogy azok közül melyik a közös...
Üdv
Egyik szélsőre ( 1/5 ) 24 Voltos 1-2 Wattos izzó mellette lévőre ( 2/4 ) izzó másik vége , várakozni kicsit (ugye villogó ) . Konnektorba azért be kell dugni a trafót !! Üdv BUÉK
Szia! De szedd szét jobban mert csak így jutsz a "lelkébe". Oldalt a szélek illesztésénél össze van ragasztva de vékony éles pengéjű alkalmatossággal szét lehet választani őket és feltárul a belseje. Ha a képek között keresgélsz akkor találsz még ezt-azt.
Sziasztok!
Van egy karácsonyi égősorom. Sajnos az egyik vezeték kiszakadt a vezérlőből. Hogyan tudnám megnézni hogy honnan szakadhatott le ? 5 vezetékes +2 a 220V. Összesen 10db led nem világít a 100-ból. Nem tudom mi alapján vannak kötve de a vezérlőtől számolva az első 8 led előtt van egy előtét ellenállás.
Sziasztok!!
Közeleg a fényfüzérekkel való szenvedések ideje,ezért lenne egy kérdésem. Vettem vakerán ledes jégcsapfüzért. Fehér szilikon vezetékes. Éppen ma kötözgettem fel,mivel elég tűrhető idő volt,és kevésbé kellett a vezeték töréstől tartani. Most azt kérdezném,hogy fent hagyhatom akár a következő szezonig,vagy annyira tönkreteszi az uv fény,hogy kuka lenne a jövő karácsonyra? Mennyi időt bírnak ezek ki a szabadban?
Nem tudom milyet vettél, de én nem hagynám kint állandóra. Kétlem hogy jövőre még működne.
Szia!
Hát igen,valahol éreztem,hogy ilyesmi választ fogok kapni. És igazad van,mert valószínűleg az esőtől,meg a napfénytől darabokra törne az egész.Az esőcsatorna alá kötözgettem,már amennyire tudtam,de akkor sem védi ennyi ideig. Köszi!!
Egy kis segítség.
A fordítás nem tökéletes , bocsánat miatta , valamit segít a javításban. . A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2017
Sziasztok!
Otthoni dekorációnak beszereztem Kínából két rattan ledsort: rattan ledsor Sajnos bekapcsoláskor alapból nem folyamatos üzemmódba áll, hanem egy idegesítő villogó módba. Szeretném folyamatos világításként használni úgy, hogy ne kelljen 7x megnyomni mindkettő gombját bekapcsolás után. A kontrollerét szétszedtem, semmi nem állítható vagy átköthető benne. Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek lecserélhető a kontrollere? Ha igen, honnan tudhatom meg, hogy milyenre? Az se lenne baj, ha soha többet nem villogna, sőt. Még egy teljesen laikus kérdés, ha nagy hülyeség, akkor engedjétek el a szemetek mellett; direktbe nem köthető, ugye? A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2017
A kontroller kimenetén kell lennie valami teljesítmény áramköri elemnek, ha csak nem olyan kicsi az áramfelvétele amit a uC is elbír.Erre a teljesítményt kapcsoló elemre kell fix feszültséget kötni soros ellenálláson keresztül.
Legrosszabb esetben fixen bekötöd a ledeket a tápra megfelelő előtét ellenállásokkal. Oszt kész. Vagy be van a hálózatba dugva vagy kivan húzva. Esetleg valami másik távirányítóval, ami csak ki és bekapcsolja tápfeszültségét össze házasítod.
A távírányítójába egy külön kis áramkört építeni ami bekapcsolásakor 7szer (nyomja meg magától a gombot) ad ki 1 2 tized másodperc idejű négyszög jelet ami a gombjával párhuzamosan kötött tranzisztort kapcsolgat.Így az állandó üzemmódú állapotba kerül a fényed.
Szia, távirányító nincs sajna, csak ez a kontroller. A két vezeték a 220V, a három vezeték a ledsor.
Esetleg így hogy?
Hello! Jobbról a második és harmadik vezetékre rákötöd direktbe a 230V-ot. (A jobb szélső vezetéket leszigeteled, a nyákot kidobod belőle)... Fog világítani, de kisebb fényerővel.
Ha eredeti fényerő kell, akkor majd megírom hogyan...
Köszönöm a válaszokat!
Nem vagyok műszerész, de ez utóbbi direktbe kötést meg tudom csinálni. Nem is tudom érdemes-e megkérdeznem, hogy a teljes fényerő megvalósítása mennyire bonyolult. Előbb kipróbálom a direktbe kötést, aztán meglátjuk. Azt még vissza is tudom csinálni.
Én inkább a fekete háromlábúak azon lábait kötném össze amik nem mennek a középső panel felé. Két apró cinpötty.
Ki tudom próbálni patkolással, szabad úgy? Tehár egy vékonyabb rézszállal?
A LED-es fényfüzérek megjelenésekor én is távolítottam el sok villogtató elektronikát, csak akkor az még egy többé-kevésbé megbízható táp utáni 24V-os részen volt.
Már rá merik nyomni az IP44 és a kettős szigetelés jelét... Én sem élőlény, sem érték közelében nem merném használni. Esetleg ellenségnek, névtelen csomagban Teljesen korrekt darabokat kapni már a hipermarketekben, elég olcsón, át lehet rá rakni a kis rattan gömböket. Esetleg ilyen kevés LED esetén átforrasztgatni és valami dugasztápról üzemeltetni. Gyakorlásnak sem utolsó. Szerintem a biztonság bőven megéri azt a plusz párezret. Aminek dugasztápja volt, az nagyjából biztonságos volt, a trafó csak tartja magát (habár ezek után már azokban sem bízok). Viszont az, hogy a dobozba a hajszálvékony kábelek bármiféle tehermentesítés nélkül vannak bevezetve... nincs rá szó. És ha megrántja valaki, eldől a fa, vagy valaki a kábelénél próbálja meg kihúzni a konnektorból? Nyilván, ha kérdez valaki, jó válaszolni a kérdésére, de nem árt felhívni a figyelmét a "termék" veszélyeire. Ez a személyes véleményem, de ha csak ilyen kínai fényfüzér vagy a semmi között lehet választani, biztos, hogy a semmit választom. (Van olyan tudtommal magyar cég, ami Kínában gyártat Magyarországon forgalomba kerülő darabokat- tökéletes minőségűek, kisfeszültségű, valóban IP44 adapterrel- természetesen az áruk ehhez illik. Kínában is tudnak jót csinálni, de a normál ár törtrészéért ők sem tudnak csodát csinálni.
Igen, belegondolva teljesen egyet tudok érteni.
Amúgy hyperekbe mentem először, de szó szerint mind elemes változat volt, ezt nem is értettem. Nos fentiek fényében esetleg fel tudom használni a led sor részét biztonsággal? Tehát a leforrasztott három vezetékes részéhez tudok összerakni valami biztonságos "tápot"? Akár boltban kapható egység is lehet. Különben a ledek 2 részre vannak osztva és ezeket külön-külön villogtatja a kontroller, ez van 3 vezetékkel megoldva. Érzésem szerint ez valami egyszerű táplálás vagy mi.
Hello Proba! ...és, ha a tanácsod alapján átkötve rövid időn belül kiégnek a "lámpák" (LED-ek)...Az a kis "fekete" nem triak, hanem tirisztor. Nem tudom mennyire tiszta neked ezek működéseik közti lényeges különbség? Jó, hogy ezek a "lámpácskák" is diódák, de ki tudja mennyire viselik el az ellenkező polaritású félhullámokat hosszabb távon. Ezért javasoltam a megfelelő polaritással sorbakötött diódát...
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2017
Idézet: „Jobbról a második és harmadik vezetékre rákötöd direktbe a 230V-ot” Én abból indultam ki, a tirisztor graetz után van (lehet igazad van és tévesen). A dióda a tirisztor helyett, javaslatot ehhez a hozzászóláshoz nem olvastam/vettem észre (tökéletes biztos megoldás) Az idézett javaslatod szerint bekötve, szerintem a két ledsor ellentétes polaritással szembe kapcsolódik,szinte biztos led halál. ( persze nincs kizárva hogy másképp vannak kötve a ledek a füzérben és tapasztalatod szerint jó lesz ) A direkt 230V ra kötés valószínűleg csak egymással párhuzamos, de ellentétes bekötéssel lehetséges.(szerintem vibrálni fog) . Ami még bizonytalanná teszi számomra ezt a megoldást, a TV háttérvilágítás ledeket vizsgálva azt a furcsa jelenséget vettem észre, fordított 2-3V hatására 0,8V esik rajtuk. Így a szembe fogatás sem biztos hogy működik minden esetben. A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2017
Erre pl nem lehet rákötni véletlenül?
led adapter
Szia!
Nem tudok semmi konkrétumot mondani, de 20 LEDnél gyanús, hogy nem engedték rá a "230-at", hiszen 20*3,2V az csak 64V, a többit meg csak nem fűtik el. A nyákon levő alkatrészekből azt mondanám, hogy kapacitív tápról megy. Nem ismerem a bekötését, de ha egy égősoron belül két külön sorod van, amiben a LEDek egy irányba vannak, akkor a 10 LED együtt olyan 32V. Az általad linkelt dugasztápok általában pont 32V-osak, tehát a két kört egy-egy kis előtét ellenállással rá tudod kötni. Keress olyat, ahol rajta van a tápnak a feszültsége, esetleg amit szoktam használni, az régi nyomtatótáp, azok vannak olyan 32-35V kimenettel. Vagy egy bármilyen dugasztápot egy picike dc-dc konverterrel is lehet használni (pl. így csináltam USB-s fényfüzért) Ide occó' kínai konverter is jó, csak minél nagyobb legyen a kimenő feszültség, esetedben 32V felett legyen. Ha a LED-ek úgy vannak, hogy az egyik szál közös, és az utolsó két LED-re megy, amik után van egy-egy 10 LED-es sor, akkor szerencséd van, és a tápra csak a közös szál kell, illetve a két 10-es sor vége egy egy előtét ellenállással. (Én követtem el ilyeneket áramgenerátorral is, de az kicsit túlzás szerintem) Szerintem a két sorod közel sincsen 12W, inkább olyan 3-4W darabonként, úgtyhogy ha egy helyre rakod fel, egy táp is elég neki (2 sornál a 4 ág: négy előtét egyik pólusra, 2 közös másikra) Amúgy köszi a linket, megpróbálom kideríteni, hogy tényleg 32V-os-e, mert fog kelleni egy nekem is (nem kínaihoz, hanem van egy Osram füzérem, amit a rezesek megszabadítottak a kapcsolóüzemű tápjától ...) A nyomtató tápok között is vannak 32V-os feszültségforrások, pont ugyanazt tudják, csak kicsit nagyobbak és nem nevezik vízállónak, viszont olcsóbbak (esetleg pont van otthon egy ládával): pl. ez Meg kéne nézned egy LED nyitófeszültségét, mert ha több, mint az átlag, akkor kicsit át kell tervezni (de ezt nem hiszem) Illetve azt, hogy hogy vannak kötve a LED-ek, mert ha valami trükk van benne, lehet több forrasztgatás fog kelleni. szerk.: a linkeden lévőre nekem mindig az Emos tápját dobja ki. Olyanom van, az 32V-os (igaz, az enyém 6W, nem 12W. Szóval jó eséllyel 32V-os az is, de semmi sem biztos A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2017
Elírtam, az Emos tápom 31V-os, de a 31V-is jó lehet, a kínai LED nyitófeszültsége elég változó. Ha túl halványan világít 31V-ról, akkor csökkenteni kell soronként a LED-ek számát eggyel.
Aha, lehet hogy van nekem is nyomtató tápom (bocs ha nincs, Tőled rendelek , holnap megnézem.
Ha sikerül egy megfelelőt találni, akkor ha jól értem akár a 4x10 ledes részeket egyben is ráköthetem, szakaszonként egy-egy "előtét ellenállással". Ezt az előtét ellenállást meg tudnád írni, hogy milyen legyen? Addig kibogozom a szálait, illetve megmérem a nyitó feszültséget (az első lednél gondolom). Na, valami talán lesz belőle, köszönöm!
Igen, ha van 32V-os vagy nagyobb kimenetű tápod, akkor az jó. A LED nyitófeszültsége és a táp feszültsége alapján (a LED áramát becsülve) meghatározható az előtét ellenállás. Ha meglesz az adat hozzá, leírom. Elvben rákötheted, ha tényleg 2*2*10-es sorok vannak, és nem trükköztek a kínaiak. Ugyebár a LED-ek iránya is számít... Sok sikert!
szerk.: azt nem mondtam, hogy van fölösleges tápom A nyitófeszültség (egy LED-en eső feszültség) mérésnél nagyon figyelj, ha nincs leválasztótrafód! A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |