Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Nem tudjátok miért nem tudom telepíteni a Skype-ot, már a gépemet is újratelepítettem miatta de megint ugyan azt a hibaüzenetet küldi, de ez semmiben nem segít?
Internet Explorer 11 telepítve van?
Bővebben: Link
Sziasztok,
Elővettem a régi műhelygépemet, vagy 2 éve be sem kapcsoltam már, most hogy bekapcsolom, rendszer bejön ok. Van benne egy 320-as rendszer HDD és egy 80GB Maxtor tároló HDD, mindenféle dolgoknak (erről kellett volna egy program...) Na a tároló 80-asat nem látja az XP. BIOS látja (ABIT IS7-E2). Lemezkezelőben nincs ott. Minitool Partition Wiz. Home ed. 7.0 se látja. Régi HDD most per pillanat sehol nem tudom kipróbálni. Amit a PH-n írtak kipróbáltam, de csak nem látja... Azt gondoltam ilyen alap dolog nem fog ki rajtam Kb. dél óta ezzel vacakolok.... ![]() Van ötletetek? A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2016
Csatlakozók megmozgatása, esetleg át kell dugni másik csatlakozóra.
Ha végképp nem megy winben, keress egy linux live CD -t (pk SLAX) és nézd meg az látja -e...
Vagy lehet nincs a meghajtónak betűjele, be kell állítani egyet, mert különben nem látja. (Nálam volt már többször is ilyen.)
Ha megnyitod a partíció kezelőt, ott látnia kellene, és ott beállíthatod a betűjelzést ha szükséges. A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2016
Szia!
Első körben felpörög a hdd? Javasolnám, hogy szedd le a nyákot a hddről, és ha megfordítod, látsz rajta egy csatlakozó sort. A nyákon lévő felét, tisztítsd meg. Utána helyezd vissza a panelt a hddre, csavarozd vissza, és nézd meg úgy.
RoliNyh
Csatlakozókat már néztem, (sőt át is raktam másikra) ott úgy tűnik minden ok, felpörög meleg egy kis idő után. Linux live cd-m nincs már szedtem le egyet de az meg nem live cd lett... szucsistvan123 Az abaj hogy a particó kezelő sem látja a winyót... Gabó Felpörög rendesen, meg melegszik is üzemire kb egyformán a rendszer winyóval, eddig még nem akaródzott levennem a panelt.. Hátha még lesz valami szoftver ötlet..
Ha IDE kábeles a HDD , akkor a csatlakozó aljzat tüskesorát forraszd át a HDD panelján az baja.
Nekem mindegy, hogy leveszed e vagy sem, de fogadni merek az érintkezők oxidáltak. Több maxtor vinyónál is segített ez a megoldás.
Háát, akkor azt már csak holnap, ma már nem szedem szét (lassan teljesen megőszülök tőle..).
Majd írom hogy mi lett! Akkor legalább a forrasztásnak is utána nézek eyess mondott... Köszi!
BUÉK!
Először is köszi mindenkinek aki egy percet is rászánt az idejéből! Most ott tartok, panelt leszedtem érintkezőket óvatosan lepuceváltam, IDE csatlakozó átforrasztva. Visszatettem, másik ide kábel, másik tápcsati, Secondary slave-nek beállítva. Jelenség ugyanaz volt, de sikerült úgy megkerülni a problémát, hogy lehúztam a rendszer HDD-t és csak magában egy XP -t rátettem az simán feltelepült rá, így már hozzáfértem a kérdéses fájlokhoz. Lementettem róla minden fontosat. Érdekesség, hogy ez a 80-as vinyó mellé rádugom a 320-as alap rendszer vinyót akkor szépen látja az összes partíciót. Ha a régebbi rendszert indítom nem látja továbbra sem a 80-asat. De végül már mindegy is, viszont továbbra sem értem.
Sziasztok!
Adott egy Inno3D GeForce GT440 4GB DDR3 videokártya. Az adatlapja szerint a memória órajelnek 1333Mhz nek kellene lennie. Most megnéztem és csak 533Mhz a max órajel. A játékok amik régen simán mentek vele most már aligha akarnak menni. Gép kitakarítva, hőfokok rendben, frissen formázott vinyó, friss oprendszer, de nem az igazi. Mitől lehet ez?
Az is lehet , hogy jumperelési gondok vannak.
Energiagazdálkodási beállítás lesz ez.
Tedd fel maximális teljesítményre, akkor maximális órajelen kell mennie a CPU -nak és a GPU -nak is. Van ott többféle beállítás is a részletekben. A kiegyenlített visszaveszi az órajeleket, ha a rendszer szerint nincs rá szükség... A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2017
Erre gondoltál? Megcsináltam ugyan az a helyzet.
Ezt hogy érted?
Most sec. slave, és slave-re van jumperelve. Vagy máshol?
A rendszer hűtési házirendjét is kapcsold ki. Ha az sem segít, a BIOS -ban is lehetnek hasonló beállíások...
Na kipróbáltam. Semmi változás. BIOS ba benéztem de igazán nem tudom hogy mit kell keresni. Az alaplapom ASRock N68-VGS3 FX
Ott is valami energiagazdálkodási lehetőséget, esetleg fix CPU frekvencia beállítást.
A VGA driverben is valami hasonlót. Más ötletem sajna nekem sincs...
Hát nem találtam semmit. Még egy régebbi verzióju drivet is kipróbáltam de az sem segít.
Üdv.: Kaptam egy MSI MS 7925-ös alaplapot. Első bekapcsolásnál jelezte , hogy BIOS Recovery szükséges. Csatlakoztassam az USB-s eszközt. Lefutotta párszor ezt a kört mire előkapartam egy pendrive-ot de addigra újraindult. Azóta csak annyi életjelet ad, hogy bekapcsolja a tápot. felpörögnek a ventillátorok és megáll. 2-3 másodperc múlva újra ugyan ez...
Ha kiveszem a memóriát akkor küldi a szokásos hibajelet. De el nem indul. Meglehet még menteni valahogy?
Egyszer sikerült elindítani. Lehet , hogy a táp sem 100%-os. Megpróbálom egy másikkal.
![]()
Először cserélj CMOS elemet, állítsd be a BIOS-ban a dátumot és az időt.
És minden mást is, mert nem biztos, hogy a CPU vagy a RAM is rendesen van beállítva...
Ha vannak benne különböző RAM -ok, az is baj forrása lehet... A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2017
B.Ú.É.K. Sziasztok!
Egy alaplap halott gépben cseréltem alaplapot (Fujitsu Siemens D2312-A3), de a képen látható üzenet jelenik meg. F1 után beindul. Már a telepítés is nagyon lassú volt! Már volt BIOS elem csere de semmi! ha valakinek lenne használható ötlete megköszönném !
Ott írja a két alsó sorban az "A" meghajtó hibás, húzd le róla a táp és IDE kábelt,
aztán a BIOS -ban tiltsd le a flopy meghajtót, úgy próbáld... |
Bejelentkezés
Hirdetés |