Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   117 / 258
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Ez így nagyon sántít. Egy bank vagy egy repülőtársaság kicsit más kategória, mint egy eladó. Kb. olyan, mintha én kérném el a te irataid, különben nem adom el a valamit, esetleg étteremben csak személyi igazolvány bemutatásával lehet enni. Neked lehetőséged van eldönteni, hogy vállalod a feltételeket vagy nem. Egy rendőr pl. kimondottan felszólíthat, hogy igazold magad.
(#) Massawa válasza Csupasz hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Ma már az esetek többségében nem elég a pénzhezjutáshoz egy másolt igazolvány. De sajnos csalok a pult mindkét oldalán vannak.
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Mikor hogyan? Miért kérik el a hotelben vagy a repülötéren a papirjaidat? (Nem a fizetéskor).
Amerikában még rosszabb néha a helyzet, ha valamit ott rendelek és nem a hazai cimemre akarom küldetni - azt a ceremoniát, ha látnád.....
Ráadásul ebben az esetben, ha jol értem az elsö megrendelése volt, azaz nem tudott senki rola referenciát adni ( sem a paypal sem a hitelkártya kiadoja).
Velem a bangoodnál ilyesmi még nem fordult elö az utobbi 10 évben igy nem tudom mi a gond, igaz hogy laptopot meg hasonlo cuccokat ott nem vasárolok.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2017
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Itt nem erről van szó hanem arról, hogy az eladó kötelezheti-e a vevőt az okiratai másolatának bemutatására vagy nem. Nem, nem kötelezheti, legfeljebb feltételként szabhatja meg, ami hasonló súlyú kérés, mint egy ádámkosztümös fotó. Ebben az esetben a vevő dönthet, hogy belemegy-e a játékba vagy nem. Hasonló: étterem, dress code.

Ha egy rendőr kéri, hogy igazold magad, köteles vagy megtenni.
(#) Andralin válasza Bakman hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Azt ki állította, hogy kötelezhet téged bármire?

Felesleges ezen ennyit pattogni, a tények azok tények.
Ha gyanúsnak talál az online eladó (mert pl. első vásárló vagy és nagy értékben rendelsz egyből) akkor igenis van rá esély, hogy kérni fog, hogy azonosítsd magad. Ebben te vagy együttműködsz, vagy pedig továbbtolod a biciklit és nem vásárolsz nála.
Ezen nincs mit tovább ragozni, ez van, az online kereskedelem az egész világon így működik, fogadd el.
(#) Bakman válasza Andralin hozzászólására (») Jan 5, 2017 / 1

Nekem teljesen mindegy. A kérdés az volt, joga van-e ilyet kérni. Joga nincs. Kérhet, de te nem vagy köteles teljesíteni.
(#) Andralin válasza Bakman hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Ez már tényleg nagyon off, de miért ne lenne joga személyazonosítást kérni? Főleg amikor a vásárlások meghatározott százaléka lopott adatokkal történik?

Neki joga van kérni az adataidat, neked meg jogod van azokat megtagadni és kész. Ilyen egyszerű.

Ha nem lenne joga elkérni az adataidat, akkor jogsértést követne el az adatok kérésével, de ilyen ebben az esetben nem történik.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2017
(#) Kovidivi válasza Andralin hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

A joga van kifejezést rosszul használod. Joga a rendőrnek van. Nekem nincs jogom ahhoz, hogy a te útleveled elkérjem, de megkérhetlek, hogy küldd el emailben. Ha nem küldöd el nekem, nem lesz semmi. Viszont ha egy rendőr akarja a személyid látni te viszont nem mutatod meg, bevisz a rendőrségre, és ki fogják deríteni, hogy ki is vagy, akár személyivel, akár nélküle! A szóhasználattal volt probléma, nem a tartalommal.
(#) Andralin válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Tényleg úgy gondolod, hogy nincs jogod elkérni az útlevelemet? Akkor ha mégis megtennéd, jogsértést követnél el (olyan cselekedet, amihez nem volt jogod) és feljelenthetlek?

Én úgy érzem helyesnek a megfogalmazást, hogy neked is és a rendőrnek is joga van elkérni az útlevelemet, de csak a rendőrnek vagyok köteles odaadni.

De ez már iszonyú off, csak lovaglunk a szavakon, nem biztos, hogy ezt ebben a topikban kellene megbeszélni.
(#) Doky586 válasza Andralin hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Idézet:
„feljelenthetlek?”

Szerinted egy fehérneműbolt pénztárosaként ha egy csaj már kifizetett egy alsóneműt, de mielőtt elvihetné azt kérem hogy igazolja magát, mutassa a lakcímkártyáját.. Szerinted feljelentene..? Persze mondanám neki hogy ha ez nem tetszik akkor menjen máshova, a pénzét majd egy hét múlva visszakapja..
(#) kissi válasza Doky586 hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Ha valahol bankkártyával vásárolsz ( pl. TE..O ), akkor kérhetik, hogy igazold magad és mindezt a bankkártya tulajdonos védelmében teszik ( már volt rá példa, hogy tőlem is kérték az igazolványomat)... szerintem erről írt a hozzászólásában! Ha nem teszed, akkor megtagadják a kiszolgálást !
(#) kameleon2 válasza Andralin hozzászólására (») Jan 6, 2017 /

Már megbocsáss. Van egy kiló szöged. Kérsz hozzá igazolványt? A Bangoodnál előre kell fizetni ráadásul. Azaz Ha megkapta a pénzt, csak akkor küld árut. Komolyan nem értelek benneteket. Ha egy eladó olyan adatokat kér, amihez semmi köze, el kell felejteni. Okulni kell más kárán. Nekem egy kollégám csak egyszer adott meg ilyen adatokat 40.000Ft-ot lehúztak este a számlájáról. Ha ez hiányzik - add meg nyugodtan. A kereskedelem bizalomra épül. Ha én nem bízok egy eladóban, vagy vevőben - nem üzletelek vele.
(#) kissi válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 6, 2017 /

Idézet:
„Komolyan nem értelek benneteket”
Második rész --> Bővebben: Link
Az, hogy ez neked tetszik vagy nem, az más kérdés, nem köteleznek arra, hogy ott és úgy vásárolj ...!
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2017
(#) kameleon2 válasza kissi hozzászólására (») Jan 6, 2017 /

Az általad megadott linken van leírva:
Idézet:
„A vásárlás általában úgy történik, hogy az ügyfél begépeli vagy telefonon bemondja a bankkártyájának a számát, aminek érvényességét az elfogadó megvizsgálja, majd a vételárat beszedi a vásárló bankjától.”
alább:
Idézet:
„Sikeres tranzakció esetén, a bizonylaton szereplő adatok valódiságát a kártya birtokosa az aláírásával és/vagy a PIN-kóddal igazolja.”
Ennyi. Ezért van a pin kód. Az aláírásra akkor lehet szükség, ha direkt utalás történik - amitől óvnék mindenkit. Hát ezért írtam, amit írtam.
(#) kissi válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 6, 2017 /

Ez is ott van:
Idézet:
„Előfordulhat, bár nem általános, hogy az elfogadóhelyen a bankkártya használatakor valamelyik személyazonosító okmányt is elkérik (pl. magasabb összegű vásárlás vagy visszaélés gyanúja esetén). Ez annak érdekében történik, hogy megakadályozzák a visszaélést vagy biztosítsák magukat (és ezzel közvetve a kártyatulajdonost is!) a nagyobb pénzügyi kockázat ellen. A személyazonosság okmánnyal történő igazolása természetesen önkéntes, az elfogadónak pedig az adatvédelem szabályai szerint kell eljárnia.”

Idézet:
„Az aláírásra akkor lehet szükség, ha direkt utalás történik - amitől óvnék mindenkit.”

Mindenki nagykorú, el tudja dönteni, hogy neki mi a jó...!

Én meg ezért írtam, amit írtam !
(#) Kovidivi válasza Andralin hozzászólására (») Jan 6, 2017 /

Ha falhoz szorítalak, és addig tartalak ott, amíg ide nem adod a személyid, akkor jogsértést követek el, feljelenthetsz, és igazad lesz. Ha ezt egy rendőr csinálja veled, akkor te leszel gondban, mert neki van joga, hogy a papírjaidat elkérje, és ezt ki is kényszerítse, ha ellenállásba ütközik. Érzed már a különbséget? Nekem nincs jogom a személyid elkérni, csak megkérhetlek, hogy mutasd meg. A rendőrnek ahhoz is joga van, hogy leszorítson a földre ha ellenszegülsz, mert nem akarod a személyid odaadni.
(#) nedudgi hozzászólása Jan 6, 2017 /

Sajnálom, hogy megzavarom ezt a késhegyig menő parttalan vitát, de nem kéne már abbahagyni?
(#) Jambi válasza Bakman hozzászólására (») Jan 6, 2017 /

Próbálkozom aztán meglátom. Köszönöm!
(#) Jambi válasza RoliNyh hozzászólására (») Jan 6, 2017 /

Megpróbálkozom többször még, aztán ha nem megy maradok annál ami eddig is volt. Köszönöm!
(#) Moderátor hozzászólása Jan 7, 2017

Kameleon2 fórumtárs kérésére hozzászólása és pár kapcsolódó válasz eltávolításra került.
(#) csabeszq hozzászólása Jan 9, 2017 /

Ismerkedem az AliExpress-sel:

Idézet:
„Your payment was not processed due to security reasons. As a result your order has been cancelled. AliExpress did not accept any payment for this order. However, please note that some banks may hold onto payments for up to 3-15 business days. To avoid order cancellations in the future, please submit a claim to validate this payment information.”

Mit kell ezzel kezdeni? A pénz vissza fog jönni, vagy indítsak charge-back-et?
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2017
(#) kameleon2 válasza csabeszq hozzászólására (») Jan 9, 2017 /

Az aliexpress visszaküldi. Nem egy versenyló, de megkapod.
(#) csabeszq válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 10, 2017 /

Köszi. A kérdés arról is szólt, hogy mi kell neki, hogy ne rúgjon ki?
(#) kameleon2 válasza csabeszq hozzászólására (») Jan 10, 2017 /

Miért rúgna ki? Nem érdeke. Vevőket akar csalogatni, nem megutáltatni magát.
(#) csabeszq válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 10, 2017 /

AliExpress alatt úgy tudom, hogy kell mindenféle hókuszpókusz irat.

Személyi másolata, bankkártya fénykép másolat, egyesek szerint lakcím kártya másolat, banki igazolás. Csomó baromság, amit az ember a legkevésbé szeret megadni a kínaiaknak.

http://activities.aliexpress.com/adcms/help-aliexpress-com/paymentfail.php

Idézet:

?A copy of your personal ID or passport if you used a personal credit card for the transaction; a copy of your business registration if you used a company credit card
?A copy of both sides of the credit card use
?A copy of the bank statement for the credit card used

Aki használja az AliExpress-t, az végigment-e ezeken a procedúrákon?
(#) kadarist válasza csabeszq hozzászólására (») Jan 10, 2017 /

Nem kell irat, úgy megy a folyamat, mint az E-bay esetében. Legalább is kis értékű áru esetében mindenképpen.
(#) csabeszq válasza kadarist hozzászólására (») Jan 10, 2017 /

Megpróbáltam újra, mástól rendelve 3.5$ értékben.

Nem használtam az AliPay-t, hanem újra megadtam a kártya adatait. A bankig eljutott, levonta. A kérdés, hogy átmegy-e a tranzakció, vagy nem.

Volt már egy sikeres vásárlásom, azt várom.
(#) kadarist válasza csabeszq hozzászólására (») Jan 10, 2017 /

Én sem használom a payt, hanem közvetlenül kártyás fizetéssel megy a vásárlás. Nálam úgy van beállítva, hogy ne kelljen mindig kézzel megadni kártyaadatokat, hanem az elmentett adatokkal, gombnyomással.
(#) tbarath válasza csabeszq hozzászólására (») Jan 10, 2017 /

"AliExpress alatt úgy tudom, hogy kell mindenféle hókuszpókusz irat.
Személyi másolata, bankkártya fénykép másolat..."

Semmi ilyet nem csináltam amikor tőlük rendelem.
(#) kameleon2 válasza csabeszq hozzászólására (») Jan 10, 2017 /

Még soha nem kellett ilyet megadnom. Cégnevet igen. Így egyszerűbb volt.
Következő: »»   117 / 258
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem